Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτική Γυναίκα vs Σκλάβα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 17 Μαϊου 2006.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Επειδή γνωρίζω πολύ καλά έναν άντρα που είναι "do me" πολύ έντονα και πολύ ξεκάθαρα, θέλω να πω ότι συμφωνώ με το ανωτέρω κείμενο της Mistress Steele ότι πρόκειται για φετιχισμό. Η διαφορά ανάμεσα στον "do me" και στην υποτακτικότητα που αναζητά την απόλαυση μέσα από την υπηρεσία είναι τεράστια. Και το ξέρω αυτό γιατί πέρασα προσωπικά από εκεί, όταν δεν ήξερα τί μου γινόταν και δεν καταλάβαινα γιατί δεν βρίσκω την απόλαυση στις χαζομάρες που έκανα τότε. Ευτυχώς κατάλαβα σχετικά σύντομα τί είμαι πραγματικά και βρήκα την απόλαυσή μου, σωματική και πνευματική. Όμως ο φίλος μου, ακόμη ονειρεύεται την Αφέντρα που θα τον τυραννάει με το ζόρι και θα τον ρίχνει κάτω και θα τον βιάζει. Καμία σχέση με μπιντιεσέμια, ασφαλώς...
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Όταν βλέπω "Do me" συμπεριφορές, τις διαχωρίζω σε 2 κατηγορίες.
    Θα το πω με παραδείγματα χωρίς να αναφέρω ονόματα  

    Είναι μια κατηγορία την οποία βλέπω συχνά, τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες.
    Είναι εκείνα τα άτομα που αντιδρούν στα πάντα για χάρη αντίδρασης, περιγελούν κάθε έννοια, προσβάλλουν και κρατάνε μία στάση "εμένα κανείς δεν με υποτάσσει όχι επειδή δεν έχω την ικανότητα αλλά επειδή κανείς δεν έχει τα κότσια να με πείσει πως το αξίζει. Κι αν βρεθεί κάποιος να ανεχτεί όλα μου τα καπρίτσια και να ασχολείται μαζί μου όσο γαϊδουρινά και να φέρομαι κι ότι κι αν του πετάω τότε μπορεί και να του κάνω το χατήρι να του χαρίσω το ξεχωριστό μοναδικό δώρο Θεού που είμαι,επειδή εγώ δεν έχω καμία σχέση με καμία άλλη κι είμαι ότι καλύτερο έχει εμφανιστεί ποτέ στην bdsm σκηνή κ.ο.κ.
    Αυτή είναι η "Do me" κατηγορία και κατ εμέ είναι όπως ακριβώς τα ορίζει η Mistress Steele.

    Η άλλη κατηγορία είναι εκείνη που αντιδρά μεν, αλλά όχι για χάρη αντίδρασης ή για να ανεβάσει τα ποσοστά επιτυχίας χειραγώγησης όποιου ασχοληθεί μαζί τους, αλλά επειδή όντως μέσα τους υπάρχουν αντιδράσεις και φόβος να παραδοθούν είτε μερικώς είτε ολικώς. Ουσιαστικά εκείνο που ζητάνε είναι να πεισθούν.
    Αλλά δεν θα δεις την υπεροψία στον τρόπο τους και οι αντιδράσεις τους δεν είναι γενικότερα προς την υπακοή αλλά κάποιους κανόνες και πρωτόκολλα τα οποία κρίνουν πως είναι από άσχετα έως γελοία, επειδή ακόμη δεν το βίωσαν για να δουν πως τα πράγματα αλλιώς είναι στη θεωρία κι αλλιώς στην πράξη.
    Οπότε πιθανόν αυτή να είναι η κατηγορία που ψάχνει τον Πυγμαλίωνα της.  
     
  3. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Χαιρομαι που περιγραφεις με τοση ακριβεια την δευτερη κατηγορια.
    Και πιστευω πως ο φοβος του αγνωστου και ισως λιγο το ανεξαρτητο του χαρακτηρα καποιων,δικαιολογει αυτη την "επιφυλακτικη" σταση που συχνα χαρακτηριζεται ως ατιθαση ή αντιδραστικη.Αν ομως καποιος ασχοληθει μαζι τους με πραγματικο ενδιαφερον και με υπομονη τους δειξει ολα αυτα που φοβουνται, εχουν την πιθανοτητα να εξελιχθουν σε πολυ υποτακτικα και πειθηνια πλασματα.
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Φτάνει να έχει πραγματική επιθυμία η ίδια να ξεπεράσει τις αντιδράσεις/αντιστάσεις της και να μην πιπιλα την καραμέλα του φόβου ως τρόπο να ελέγχει το πόσο και πως και με ποιους τρόπους.
    Και να συνειδητοποιεί πως καμιά δεν είναι ο ομφαλός του σύμπαντος και πως και η υπομονή έχει και τα όρια της.
    Οπότε αν δεν σπάσουν τα δικά της σε εύλογο χρονικό διάστημα, το πιθανότερο θα είναι να σπάσουν τα δικά Του και να την διαολοστείλει να ψάξει άλλους σκλάβους με μορφή Αφέντη για να βγάλει τα απωθημένα της ή ακόμα καλύτερα να της συστήσει ένα καλο ψυχολόγο.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    @ lara[E-p],
    ευχαριστώ για την εξήγηση. Ποιός ξέρει τί θα είχαν δει τα μάτια της Mistress Steel και τοποθετήθηκε έτσι, είμαι βέβαιη ότι θα είχε τους λόγους της. Για μένα, κλασσικό και ολοκληρωμένο κείμενο πάνω στις διαβαθμίσεις της υποταγής παραμένουν τα εννέα επίπεδα.

    Αυτό που με ώθησε να γράψω τάχιστα την άποψή μου πάλι εδώ είναι ότι πιστεύω στέρεα και βάσιμα πως ο φόβος δεν είναι καραμέλλα που αποσκοπεί στην υποκλοπή του ελέγχου από το Κυρίαρχο στοιχείο και στην κατοπινή διαχείρισή του κατά το δοκούν του υποτακτικού.
    Ακόμα και ένα λειψό ή άπειρο ή κακότροπο υποτακτικό άτομο δεν είμαι βέβαιη ότι κάποιος σωστά θα το ερμήνευε με αυτόν τον τρόπο.

    Πέραν τούτου και επί της ουσίας, μου φαίνεται ότι μπορεί να είναι λάθος από πλευράς Κυρίαρχου, να έχει μπροστά του ένα άτομο διαλυμένο από τον φόβο, τρεμάμενο ενάντια στη δική του βούληση, να στάζει κρύο ιδρώτα από παντού, να συχαίνεται απολύτως τον εαυτό του εκείνη τη στιγμή και να θεωρεί Αυτός ότι το άτομο αυτό είναι έτσι σε μια απόπειρα να Τον ελέγξει και να Του πάρει πίσω αυτό που Του έδωσε.

    Τόσο ο γνήσιος φόβος του υποτακτικού στοιχείου, αυτός που προηγείται της αντίστασης και την επιφέρει, όσο και το kink της πρόκλησης φόβου από τον Κυρίαρχο σίγουρα δεν είναι το παρόντος νήματος, είχα τη γνώμη όμως πως άξιζε να αναφερθεί ότι ο φόβος μπορεί να μην έχει κάποιο κίνητρο, αν και βέβαια αυτό είναι μάλλον άσχετο από τον "do me" εκείνο που από άποψη είναι έτσι  
     
    Last edited by a moderator: 30 Μαϊου 2011
  6. heeler

    heeler Regular Member

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Μπράβο! Ευχαριστούμε!!!  
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Υπάρχουν άτομα που αν δουν πως άμα πουν φοβάμαι σταματάει κάθε πίεση, μπορούν να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης για να αποφύγουν οτιδήποτε δεν θέλουν να κάνουν.
    Λυπάμαι που δεν πιστεύω σε απόλυτα αγνά κίνητρα κάθε ατόμου για να πιστέψω πως ποτέ δεν θα προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν συνειδητά ή ασυνείδητα ότι "όπλο" μπορούν για να αποφύγουν κάτι οδυνηρό ή δυσάρεστο.
    Και τόσο η εκπαίδευση όσο και το μετά μπορούν να είναι έντονα και τα δύο.

    Όλοι φοβόμαστε.
    Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζουμε αυτό το φόβο.
    σκλάβα δεν γίνεσαι αν δεν ξεπεράσεις τον ίδιο τον φόβο της επιβίωσης, αν δεν κατορθώσεις να λειτουργήσεις ενάντια σε κάθε ένστικτο που σου λέει να το βάλεις στα πόδια,
    και μένεις και κάνεις ένα άλμα στα τυφλά ουσιαστικά όταν παραδίνεσαι στην ίδια την ανάγκη σου για υποταγή η οποία δημιουργεί εξάρτηση - ότι πιο τρομακτικό. Και μπορείς μόνο να ελπίζεις πως δεν θα σ Αφήσει να γκρεμοτσακιστείς.
    Κι επειδή ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για τίποτα, αυτό είναι ένα τεράστιο ρίσκο. Η μεγαλύτερη ευθύνη μιας εν δυνάμει σκλάβας.

    Αλλά όπως λένε και οι Ρώσοι...Кто не рискует, тот не пьет шампанское..που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει..
    Όποιος δεν ρισκάρει δεν θα γιορτάσει ποτέ πίνοντας σαμπάνια.

    Προσωπικά παλεύω με τους φόβους μου καθημερινά.
    Κι όταν συμβεί να νικήσει ο φόβος την υποταγή μου νιώθω πως έχω αποτύχει..Και κάνω άλλη μια προσπάθεια ειλικρινή να τον ξεπεράσω.
    Ελπίζοντας πως η προσπάθεια θα είναι γι Αυτόν αρκετά καλή και δεν θα Απογοητευτεί με μένα.
     
  8. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Νομίζω ότι υπάρχει εδώ ένας καλός σύνδεσμος με το νήμα της tender lilly περί τελικής συναίνεσης και αυτός έγκειται στο "άλμα στα τυφλά" ή "άλμα πίστης" όπως προτιμώ εγώ να το ονομάζω. Και συμφωνώ απόλυτα με την lara[E-p] ότι είναι η μεγαλύτερη ευθύνη μίας εν δυνάμει σκλάβας.

    Θα προσέθετα ότι για μένα, είναι διαφορετική έννοια από αυτή της απλής "εμπιστοσύνης". Στην αρχή μίας σχέσης, όλες λίγο πολύ δείχνουμε / λέμε ότι εμπιστευόμαστε τον Κ μας (το αν την έχει δικαίως κερδίσει αυτήν την εμπιστοσύνη είναι άλλο παπα-ευαγγέλιο βέβαια). Δεν είμαι σίγουρη όμως ότι όλες οι σχέσεις φτάνουν στο σημείο που ζητείται άλμα πίστης ή άλμα στο κενό και όπως είπες lara, να ελπίζεις απλά ότι δεν θα σε αφήσει να γκρεμοτσακιστείς. Και εκεί για μένα έρχεται η τελική συναίνεση. Όταν αφήνεσαι τόσο ώστε όχι απλά να μην βλέπεις αν από κάτω σου υπάρχει δίχτυ ασφαλείας, αλλά όταν συνειδητά επιλέγεις να μην κοιτάξεις. Και αυτό θέλει τον χρόνο του και την υπομονή του.

    cm
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Καλή η ιδέα σου να επαναφέρεις τούτο το νήμα crimson moon  

    Αυτή τη φορά μου φάνηκε απολύτως κατανοητό το κείμενο της Mistress Steel. Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να διαφωνήσω μαζί του.

    "Ο σκλάβος δεν είναι εθελοντής", σωστότατο. Μπορεί όμως να επιλέξει να μην είναι απολύτως τίποτα, αν δεν μπορεί να είναι σκλάβος.

    Ενδιαφέρουσα η σύνδεση με την "τελική" συναίνεση, κρίμα που νιώθω - η στρίγγλα   - υποχρεωμένη να τρυπήσω το κατά τη γνώμη μου, ροζ μπαλόνι.

    Το "άλμα πίστης" μια χαρά είναι και ούτε υπάρχει Κυρίαρχος που θα αφήσει να γκρεμοτσακιστεί υποτακτική που το διαπράττει και μάλιστα για τον Ίδιο. Αλλά, αυτό είναι όλο. Την επόμενη στιγμή, αφού στεγνώσουν τα δάκρυα της συγκίνησης, θα είναι πάλι εκεί όλες εκείνες οι αντιφάσεις που οδήγησαν στον εσωτερικό διχασμό, ο οποίος απαίτησε και το άλμα της πίστης. Είναι κάτι στιγμιαίο που δεν διορθώνει τίποτα και δεν αλλάζει τίποτα σε κανέναν.
     
  10. θάλασσα

    θάλασσα Regular Member

    Απάντηση: Υποτακτική Γυναίκα vs Σκλάβα

    Γιατί δε βλέπω το κείμενο της Lara?
     
  11. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    τρύπα τρύπα! τι να σε κάνω λολ...

    *ψάχνει μανιωδώς λίγο σελοτέιπ όμως για να μπαλώσει τίποτα μικρό τουλάχιστον  

    Δεν είμαι καθόλου πεπεισμένη για το ότι κανένας Κ δεν θα σε αφήσει να γκρεμοτσακιστείς. Όχι ότι θα το κάνει σκοπίμως, εκεί συμφωνώ μαζί σου, αλλά το βρίσκω λίγο ουτοπικό ότι δεν συμβαίνει ποτέ. Καλοί οι Κ δεν λέω  angel  αλλά δεν είναι υπερ-άνθρωποι. Αλλιώς δεν θα είχε καν λόγο ύπαρξης ως concept το "άλμα πίστης" - θα βασιζόντουσαν όλα σε γεγονότα.

    Επίσης, δεν συνδέω καθόλου το άλμα πίστης με την εξαφάνιση αντιφάσεων και αντιδράσεων (και αν βγήκε αυτό από το προηγούμενο κείμενό μου, τότε έχω εκφραστεί λάθος και ευχαρίστως να το διορθώσω). Το συνδέω όμως, προσωπικά πάντα, με ένα πιο βαθύ "go ahead", με έναν μεγαλύτερο βαθμό εμπιστοσύνης αν θες. Σκέφτομαι δε πως αν εξαφανιζόντουσαν ποτέ τελείως οι συγκεκριμένες αντιδράσεις, θα ήταν, πιθανολογώ, ιδιαίτερα βαρετή η όποια D/s σχέση.

    cm
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    /me χαμογελάει,

    ετοιμάσου και για άλλα σκασμένα μπαλόνια  
    Υπάρχουν και πολλές απομιμήσεις, δυστυχώς   Δεν χρειάζεται να είναι κανείς υπεράνθρωπος για να μην του γκρεμοτσακιστεί μια υποτακτική που κάνει το δικό της "άλμα πίστης".

    Ακριβώς επειδή είναι κάτι απλό σχετικά να μην αφήσει Κυρίαρχος υποτακτική να γκρεμοτσακιστεί, αμφισβητώ τη συμβολική σημασία του άλματος πίστεως σε μια D/s σχέση.
    Δεν ξέρω αν υπάρχει ως concept το "άλμα πίστης". Στα ερωτικά πράγματα ποτέ δεν βασίζονται όλα σε γεγονότα, έτσι και αλλιώς..
    Ήταν δική μου συνεισφορά, δεν εκφράστηκες εσύ λάθος είναι η άποψή μου πάνω στο θέμα  

    Αν λίγες στιγμές μετά το άλμα τα πράγματα είναι στην ουσία όπως τα ξέραμε, τότε ποιό ακριβώς το νόημα του άλματος;
    Υποκειμενικό και σίγουρα σεβαστό ως τέτοιο. Αλλά είναι κυρίως συναισθηματικό. Εντάξει, θαυμάσια, δε λέω, όμως δε νομίζω να λύνει τίποτα.
    Για μένα μια D/s σχέση αρχίζει να γίνεται ουσιαστικά ενδιαφέρουσα όταν εξαφανιστούν όλα αυτά. Έχει πολλά πολλά και βαθύτερα να δώσει μια τέτοια σχέση, κυρίως μετά τα προκαταρκτικά και τις δυσκολίες συναρμογής και προσαρμογής.