Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτικοί:Πλήθη ή χάβρα;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 9 Ιουνίου 2006.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Βλέποντας την αγγελία μιας Αφέντρας μου και βλέποντας τον αριθμό των απαντήσεων και λαμβάνοντας υπόψιν πως εδώ μέσα είναι ένα ποσοστό(αφού δεν έχουν όλοι οι υποτακτικοί πρόσβαση στο φόρουμ και στο ίντερνετ γενικότερα-άρα εξω λογικά υπάρχουν περισσότεροι) ,μου δημιουργήθηκαν μια σειρά προβληματισμοί:

    Ξεκινάω με τον βασικό:

    Α.Υπάρχουν άραγε τόσοι πολλοί υποτακτικοί;

    Και διευκρινίζω:Αν μιλάμε για χάβρα υποτακτικών(πολλοί δήθεν και λίγοι αυθεντικοί ανακατεμένοι),ας μην ευλογήσω και εγώ και εσείς τα γένια μας και ας ΜΗΝ επεκταθούμε καθόλου..Μια σύντομη άποψη αρκεί(αν και θα προτιμούσα η σιωπή να λειτουργούσε ως κατάφαση...)..

    Οπότε:Αν πιστεύετε και μιλάτε για πλήθη υποτακτικών(δηλαδή πολλοί-και η πλειοψηφία τους-αυθεντικοί),τότε πάμε σε κάποια επιμέρους ερωτήματα:

    α.Γιατί είναι τόσοι πολλοί/και φυσικά δε μιλάω ,ούτε για εκατοντάδες χιλιάδες ,ούτε για εκατομύρια)στις μέρες μας;

    β.Ήταν πάντα τόσοι (ανεξάρτητα απ το αν εκδήλωναν ή ενασχολούνταν με τις προτιμήσεις τους);

    Η Μεϊμαρίδη πχ στις μάγισσες της Σμύρνης(όχι φυσικά πως είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό βιβλίο για την εικόνα της εποχής εκείνης),σε ένα σημείο λέει για μία ιερόδουλο που εξομολογείται στην Κατίνα(αν θυμάμαι καλά)"πως δεν υπάρχουν πολλοί "φυσιολογικοί" άντρες στη Σμύρνη και πως πολλοί πελάτες της ζητούσαν ή να τη βουρδουλιάσουν ή να τους βουρδουλιάσει...

    γ.Οι γυναίκες υποτακτικές είναι ισάριθμες με τους άντρες υποτακτικούς;

    Τέλος,να επισημάνω πως δε μιλάμε για σκλάβους-ες και δε μιλάμε για Αφέντ(ή ρ)ες...
     
    Last edited: 9 Ιουνίου 2006
  2. hugger

    hugger Regular Member

    Νομιζω οτι οι υποτακτικοι ειναι εκατονταδες χιλιαδες και εκατομμυρια, δισεκατομμυρια, και το ιδιο νομιζω και για τους κυριαρχικους. Μια και τα βλεπω και τα δυο ναναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. Οσο για το πληθος, υποψιαζομαι οτι στον καθενα, ακομα και στον πιο ανυποψιαστο υπαρχει τουλαχιστο η προδιαθεση να παρει εναν απο τους δυο ρολους. Λιγοι το βρισκουν διασκεδαστικο να ασχολουνται σε φορουμς και ομαδες με αυτο, και λιγοι εχουν χρονο γι αυτο. Απ τη στιγμη που βρισκεις αυτο που χρειαζεσαι στη ρο/λαμδα® (χεχε) συνηθως δεν εχεις και πολλους λογους να το μοιραστεις. Πολυ σπανια εχω πει σε ανυποπτο χρονο τη λεξη "μαστιγιο" ή "τιμωρία" και απο το περιβαλλον δεν ενοιωσα καποιον ηλεκτρισμο, αλλαγη κλιματος προς το πιο ερωτικο, οσο και ασχετοι να ηταν οι παρευρισκομενοι. Ισως η σκεψη οτι καποιος θα κανει η θα υποστει κατι απο καποιον αλλο, απο μονο του λειτουργει φαντασιωτικα.
    Τελος, θαθελα να πω οτι οσες ρο/λαμδα® (χεχε) πραγματικες αφεντρες γνωρισα, προτιμουν οι υποτακτικοι συντροφοι τους, να ειναι δυναμικοι και αρρενωποι, και οχι οπως ισως πολλοι πιστευουν χαμηλων τονων και "ενα με τη γη", κι αυτο ισως γιατι ετσι εχει περισοοτερο ενδιαφερον και αξια. Εδω βεβαια μπορει να ερχομαι σε αντιθεση με τους 24/7 lifestylers, αλλα εκει εχω μαυρα μεσανυχτα μια και δεν ειναι του γουστου μου. Οσο για το αν οι γυναικες υποτακτικες ειναι ισαριθμες με τους αντρες υποτακτικους, νομιζω οτι ειναι συντριπτικα περισσοτερες, -συνειδητοποιημενες εννοω- απ' οτι φαινεται, με το παραξενο φαινομενο, σε ενα κοσμο γεματο απο υποτακτικες γυναικες, οι κυριαρχοι ανδρες στην ουσια να ζουνε για να τις εξ-υπηρετουνε  
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Είναι πολλοί οι υποτακτικοί. Οι πιο πολλοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι έτσι. Η αναλογία με τις γυναίκες Κυρίαρχες είναι δυσανάλοη (οι Κυρίαρχες είναι πολύ λιγότερες). Κατά μια άποψη οι Κυρίαρχες σπανίζουν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι σπάνιες οι Αφέντρες ή ότι δεν υπάρχουν. Εγώ έχω συναντήσει κάποιες καλές. Έχω συναντήσει και πολλές δήθεν Αφέντρες.
     
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    τουλαχιστο οσο αφορα τις γυναικες ... και εδω με εχετε λιγακι μπερδεψει με τις ορολογιες .. νομιζω οτι ποτε μου δεν υπηρξε κατι που το ζητησα και δεν το πηρα .... ποτε δεν ειχα καποια που να λεγεται "υποτακτικη" ... αλλα θεωρω οτι ολες οι γυναικες μπορουν και να ειναι .
    Δεν πιστευω οτι υπαρχει γυναικα που θα αρνηθει ερωτικα παιχνιδια που περιλαμβανουν περιορισμο κινησεων, μικρο πονο ή καποιο ρόλο ... απλα χρειαζεται ο καταλληλος αντρας ... ειλικρινα παρ οτι διαβαζω τα οσα γραφονται εδω , δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο που δεν θα εκανε η οποιαδηποτε γυναικα
     
  5. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Υποτακτικοί:Πλήθη ή χάβρα;

    Το επαναφέρω..ευχαριστώ
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Όχι δεν υπάρχουν. (αρκετά σύντομη? )
     
  7. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Υποτακτικοί:Πλήθη ή χάβρα;

    Ναι ειναι πολλοι κ ειναι μεγαλη η γκαμα των τασεων που φιλοξενει το στατους αυτο.. και υπάρχουν άλλοι τόσοι που δεν θα το αφήσουν να πραγματωθει ποτέ, παρα μόνο πίσω απο κλειστες πορτες και επτασφραγιστα πατζουρια ...για μια φορα ... και μετά θα συνεχίσουν να το ποθουν.
    Το γιατί ειναι τοσος μεγαλος ο αριθμός.. δεν ξέρω.. ισως ειναι κουραστικό να εισαι πάντα ο δυνατός αυτος που θα παίρνει τις αποφάσεις.. υπάρχει μια μακαριότητα στην μη λήψη ευθυνων..
    ισως..
     
  8. Nireus

    Nireus Regular Member

    Απάντηση: Υποτακτικοί:Πλήθη ή χάβρα;

    Πολυ οραια ερωτήματα.
    Και γενικά πολύς ο λόγος που γίνεται τελευταία. Δυστύχώς δεν έχουμε κάποια στατιστική μελέτη πάνω στο θέμα. Όμως δε χρειάστηκε ποτέ κάποια στατιστική μελέτη και γι αυτό δεν υπήρξε.Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. Γιατί γίνονται οι πόλεμοι και γιατί γίνονται οι επαναστάσεις? Είναι όντως τόσοι πολοί οι υποτακτικοί?
    Μια από τις τελευταίες σκηνές του RAN έχει το στρατηγό να εξηγεί στο γελωτοποιό ποιά είναι η φύση του ανθρώπου.
     
  9. blindfold

    blindfold Contributor

    τι να πω ο φτωχός ;
     
  10. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Ούτε απ'τους μεν, ούτε απ'τους δε υπάρχουν πολλοί...
     
  11. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Είναι πολλοί αυτοί που δηλώνουν υποτακτικοί.
    Πόσοι όμως είναι αλήθεια;;
    Σύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις 1-2 % οι πραγματικοί, όλοι οι άλλοι είναι απλά role-players.
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: Απάντηση: Υποτακτικοί:Πλήθη ή χάβρα;

    Αν και όπως είπα και πιο πάνω προσωπικά διαφωνώ πως είναι όντως πολλοί οι υποτακτικοί, μια και το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι πως οι κατηγορίες υποτακτικός και σκλάβος είναι εξίσου σπάνιο είδος ανάμεσα στους άντρες όπως και στις γυναίκες. Οι περισσότεροι απλά δηλώνουν υποτακτικοί, προσδίδοντας σ΄ αυτό τον ορισμό αυτό που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται και ο οποίος μπορεί να ορίζεται από την απλή φαντασίωση να φιλάς τα πόδια κάποιας ή την επιθυμία τις στιγμές του σεξ να έχει εκείνη την πρωτοβουλία κ.ο.κ. Δηλαδή χρησιμοποιούν το όρο υποτακτικότητα για να ορίσουν τον οποιοδήποτε έχει με οποιαδήποτε συχνότητα κάποιες φαντασιώσεις/επιθυμίες για "υποταγή", σαν μια μεγάλη ομπρέλλα κάτω από την οποία μπαίνει και ο φετιχιστής και ο μαζοχιστής και ο bottom.

    Αυτό για μένα και για ένα μεγάλο αριθμό άλλων ατόμων δεν ορίζεται ως υποτακτικότητα, αλλά έχουμε συζητήσει γι΄ αυτό σε άλλα νήματα δεν υπάρχει πιστεύω λόγος να επαναλαμβανόμαστε.

    Από την προσωπική μου πείρα τα άτομα που ορίζονται ως υποτακτικά μέσα στο bdsm δεν είναι τα άτομα χαμηλών τόνων που εννοούν οι περισσότεροι αυτο-ή και έτερο-χαρακτηριζόμενοι ως υποτακτικοί.

    Γι΄ αυτό και έγραψα πως δεν υπάρχουν πολλοί.

    Θα ήθελα να σταθώ στην τελευταία πρόταση ωστόσο γιατί πραγματικά με προβλημάτισε.

    Είναι δύναμη να παίρνεις αποφάσεις και αδυναμία να παραχωρείς αυτό το δικαίωμα?
    Είναι μη λήψη ευθυνών, το να αποφασίζεις συνειδητά να παραχωρήσεις τον εαυτό σου είτε λίγο είτε πολύ σε κάποιον άλλο?
    Είναι ταυτόσημο το Κυριαρχώ είμαι δυνατός και υποτάσσομαι είμαι αδύναμος?

    Πως μπορεί να είναι κουραστικό να ορίζω και να αποφασίζω ή αντίστοιχα να είμαι συνεχώς έτοιμος να ευχαριστώ και να ικανοποιώ, αν αυτό βγαίνει αυθόρμητα από μέσα μου?

    Αν όμως είναι κουραστικό να αποφασίζω και να ορίζω με την ίδια λογική γιατί να μην είναι κουραστικό το να είμαι στη τσίτα προσπαθώντας να ικανοποιώ και να ευχαριστώ κάποιον άλλο?