Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτικοί άντρες χωρίς στύση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 25 Ιουλίου 2005.

  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Αυτό έχει αναφερθεί κανά δυό φορές αλλά πρέπει να αναλυθεί.

    Παρατηρείται μερικές φορές άντρες κάποιοι (όχι πολλοί) υποτακτικοί να μην έχουν γερή στύση η και σχεδόν καθόλου στύση. Που όμως οφείλεται αυτό ? Γιατί αυτή η απώλεια στύσης ?
    Μήπως μια μικρή μερίδα υποτακτικών αντρών αναγκάζονται να γίνουν υποτακτικοί λόγω του ότι έχουν τέτοιο πρόβλημα και δεν έχουν άλλες επιλογές ? Υπάρχει εδώ κάποιος ειδικός (γιατρός) που να ξέρει το θέμα που να μπορεί να μας δώσει εξηγήσεις ?
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Για να είμαι ειλικρινής αυτό το έχω ακούσει και για άντρες Dom..

    Γενικά η άποψη μου χωρίς να είμαι ειδική επί του θέματος, είναι πως όταν κάτι γίνεται εμμονή, όπως για παράδειγμα στους φετιχιστές, δεν μπορούν να βιώσουν σεξουαλική ικανοποίηση όταν απουσιάζει το αντικείμενο του φετίχ τους. Έχω γνωρίσει ποδολάτρη που μπορούσε να έρθει σε στύση μόνο όταν τον άγγιζα με τα πόδια μου, όπως επίσης έχω συνομιλήσει με άντρες που λόγω μικρού μεγέθους του πέους τους, είχαν την επιθυμία να τους ξεφτυλίζουν στο συγκεκριμένο θέμα, να τους πονάνε ειδικά εκεί και λάτρευαν το feminization.
    Αυτό εμένα μου δίνει την εντύπωση πως ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να έχει η συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα, σπρώξει κατά κάποιο τρόπο κάποιους στο δρόμο της υποταγής, για να πάρουν μέσω του αυτό που χρειάζονται.

    Ένας άλλος λόγος που θα μπορούσε ίσως να συμβεί αυτό με κάποιο υποτακτικό είναι η επιθυμία να ευχαριστήσει την Αφέντρα Του, αν αυτή του έχει απαγορέψει να έρχεται σε στύση χωρίς εντολή.
     
  3. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Σε πολλά reviews submissive ανδρών,έχω διαβάσει το εντελώς αντίθετο Κωνσταντίνε.Είναι τετοια η επιρροή του D/s στον sub, που το μυαλό του είναι μονίμως¨"φτιαγμένο" κατ'επέκταση και το πέος του.Προφανώς δεν έχει να κάνει με sub η dom τάσεις η στύση.Είναι βιολογικό θέμα για τον κάθε άνδρα.
     
  4. black_pearl

    black_pearl Regular Member

    Να σας πω την άποψη μου για το συνγκεκρημένο θέμα.
    Εγώ σαν παθητικός άντρας, εχω και στήση!! Αλλά όταν έχεις στήση δεν απολαμβάνεις το πρωκτικό σεξ. - Δεν ξέρω για άλλους, μιλάω αποκλειστικά για εμένα. - Φυσικά όταν έχω στήση, δείχνω στην σύντροφο μου ξεκάθαρα, να καταλάβει ότι μου αρέσει αυτό που μου κάνει!!!

    Συμφονώ με την MsAliki. Και πιστεύω οτι όλα είναι θέμα εγκεφάλου!!

    Με Εκτίμιση John Aπο αθήνα.
     
  5. wildslave

    wildslave Regular Member

    Θα ηθελα να ρωτησω Konstantine, αν εννοεις οτι ορισμενοι subs δεν εχουν στυση αφορα κατα τη διαρκεια των διαφορων games με την Αφεντρα τους, κατα τη διαρκεια των διαφορων μεθοδων τιμωριας η γενικα καθόλου στυση? Προσωπικα, ενω ειμαι σε στυση 24/24 οταν υπηρετω την Κυρια μου, στις διαφορες sessions η οταν με τιμωρει μου "κοβονται τα ποδια" και φυσικα μονο στυση δεν εχω. Το αποδιδω καθαρα σε ψυχολογικα αιτια.
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    To θεμα της απουσίας ή χαλαρής στύσης είναι γενικότερο και απασχολεί αρκετό κόσμο ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων. Αν ριξει κανεις μια ματια σε αγγελιες εφημεριδων για "θεραπευτικά κέντρα" (τα πιο πολλα ειναι απάτη, αν όχι καταστροφή) και διάφορα προϊοντα και κρεμες (αυτά κι αν ειναι) θα διαπιστωσει την εκταση του ζητήματος.

    Ειναι πρωτίστως ψυχολογικό αλλά μπορεί να έχει και οργανικά αίτια.
    Δεν είμαι γιατρός, αλλά γνωρίζω 2 περιπτώσεις vanilla φίλων με διακοπή της στύσης ακριβώς την ώρα της διείσδυσης (καθαρά ψυχολογικά αίτια γιατί η υπαρξη στυσης εστω και για λιγο, αποκλείει την οργανική αιτία). Η αιτία ήταν η κρυμένη ενοχή και φόβος προς το sex. Να το πω "ψυχαναλυτικά", ναι μεν μπορουσαν να παιξουν με τη μαμά τους και να ερεθιστούν αλλά δε μπορούσαν να πηδήζουν τη μαμά τους. Την ωρα του sex ο επικρεμάμενος (στο μυαλο τους) ευνουχισμός απ' τον μπαμπά, τους έκοβε. Με ψυχοθεραπεία και οι δυο θεραπεύθηκαν.
    Το προηγούμενο παράδειγμα δεν εξαντλει το θεμα και τα αίτιά του.

    Δε γνωρίζω αν τα ποσοστά στο χωρο του bdsm είναι αυξημένα σε σχεση με τον υπολοιπο πληθυσμό. Εικαζω παντως οτι θα είναι αυξημένα σε άτομα με "εντοπισμένες ερωτικές συμπεριφορές" σε επίπεδο μονομανίας, καθως αυτή η μονομανία είναι και η ίδια ενδειξη ύπαρξης μιας ισχυρής ψυχολογικής ιδιαιτερότητας.

    Ειναι κριμα που συνηθως τα ατομα αυτά, και δεν ειναι λιγα, βασανιζονται και κρατούν κρυφό μέσα τους "το πρόβλημά τους", ενω σε αρκετές περιπτώσεις, η αντιμετώπισή του μπορεί να μην ειναι τοσο δύσκολη. Σε καθε περίπτωση, αν το δεχθουν ως "χαρακτηριστική συμπεριφορά τους" και όχι ως "πρόβλημα" και παψουν να αυτοοικτιρμό, μπορουν να βρουν ενα ταιρι με αντιστοιχη χαρακτηριστική συμπεριφορά και να ζήσουν μια χαρά.
     
  7. Maley

    Maley Contributor

    Παραθετω πιο κατω ενα κειμενο που προσφατα βρηκα στις σελιδες του Google. Αναφερεται γενικα στις διαταραχες της στυσης και στα αιτια που τις προκαλουν. Οι ιατρικες γνωσεις που εχω μου επιτρεπουν να πω οτι συμφωνω με το ως παρακατω κειμενο.

    Τι είναι η στυτική δυσλειτουργία?
    Ας δούμε τον ορισμό της στυτικής δυσλειτουργίας (ο αγγλικός όρος είναι erectile dysfunction) : ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η επιμένουσα αδυναμία να επιτευχθεί ή/και να διατηρηθεί επαρκής στύση για ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα. Ο όρος που χρησιμοποιείται από τον πολύ κόσμο είναι "ανικανότητα" (αγγλικά impotence), αλλά ο όρος αυτός είναι λανθασμένος, γιατί προσδιορίζει ένα μικρό ποσοστό αντρών με στυτική δυσλειτουργία. Ως ανικανότητα ορίζεται η πλήρης και επιμένουσα αδυναμία να επιτευχθεί στύση.
    Κατηγορίες στυτικής δυσλειτουργίας
    Είναι πολλοί οι φυσικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που συμμετέχουν, για να επιτευχθεί η στύση. Εντελώς περιγραφικά, μεταξύ αυτών των παραγόντων είναι η καλή κατάσταση και λειτουργία των αγγείων, του νευρικού συστήματος, ορμόνες, αλλά και παράγοντες που αφορούν στο σηραγγώδες σώμα του πέους. Η αρμονική συνεργασία όλων των παραγόντων είναι απαραίτητη. Έτσι, αν ένας από αυτούς δεν είναι σε φυσιολογικά πλαίσια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Έτσι, πιο συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε ότι, για να επιτευχθεί μια φυσιολογική στύση, απαιτούνται:
    1. Φυσιολογικό κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός) ως το σημείο που ελέγχεται η λειτουργία του πέους.

    2. Πλήρες αρτηριακό και φλεβικό σύστημα στο πέος, σε καλή κατάσταση.
    3. Ένα ανατομικά φυσιολογικό πέος.
    Για λόγους απλοποίησης, η στυτική δυσλειτουργία ταξινομείται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:
    ΟΡΓΑΝΙΚΗ: Αυτή οφείλεται σε βλάβες των αγγείων, σε νευρολογικά ή ορμονικά κλπ αίτια. Όταν μιλάμε λοιπόν για οργανική στυτική δυσλειτουργία, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας οργανικής βλάβης ή δυσλειτουργίας, οπότε η θεραπεία πρωτίστως αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της υπάρχουσας οργανικής βλάβης. Αν η αντιμετώπιση είναι επιτυχής, τότε η στυτική λειτουργία επανέρχεται σε φυσιολογικά πλαίσια, αφού δεν υπάρχει πια η αιτία που προκαλούσε το πρόβλημα. Ο σακχαρώδης διαβήτης, για παράδειγμα, είναι μια οργανική αιτία που μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Η σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση, η σωστή ρύθμιση, όπως λέγεται ιατρικά, του διαβήτη, παρόλο που δεν μπορεί να τον εξαλείψει, μπορεί να ελαχιστοποιήσει ή να καθυστερήσει τις συνέπειές του, όπως η στυτική δυσλειτουργία.
    ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ: Η ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια. Στις περιπτώσεις αυτές έχουμε μια κεντρική, εγκεφαλική θα τη λέγαμε, αναστολή της στύσης, χωρίς οργανικό λόγο. Εδώ ανήκουν, για παράδειγμα, οι περισσότερες περιπτώσεις όπου μια αποτυχία εγκαθιστά ένα φαύλο κύκλο: ο φόβος μήπως επαναληφθεί αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί αυτό, δημιουργεί έντονο άγχος, η δεύτερη αποτυχία επέρχεται, το άγχος μεγαλώνει, οπότε κάνει ακόμα πιθανότερη την τρίτη αποτυχία κοκ. Βέβαια, εδώ ανήκουν και οι περιπτώσεις όπου έχουμε στυτική δυσλειτουργία ως αποτέλεσμα π.χ. μειωμένης επιθυμίας από άγχος, κατάθλιψη κλπ.
    ΜΙΚΤΗ (ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ): Οφείλεται σε ένα συνδυασμό οργανικών και ψυχικών παραγόντων. Για παράδειγμα, μια οργανική βλάβη μπορεί να δημιουργήσει στυτική δυσλειτουργία κάποιου βαθμού, η οποία στη συνέχεια επιδεινώνεται ψυχογενώς κοκ. Συστηματικές έρευνες έδειξαν ότι στο 78% των αντρών με στυτική δυσλειτουργία ανιχνεύονται οργανικοί παράγοντες με ή χωρίς ψυχογενείς συνιστώσες.
    Οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας
    Όπως ήδη συζητήσαμε παραπάνω, η οργανική στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε βλάβες των αγγείων, σε νευρολογικά ή ορμονικά κλπ αίτια. Στους περισσότερους άντρες που έχουν πρόβλημα, αυτό οφείλεται σε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι συχνότατα ένας από αυτούς είναι ο σημαντικότερος. Οι περισσότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση οργανικής στυτικής δυσλειτουργίας σχετίζονται με κάποια χρόνια νόσο, χειρουργική επέμβαση ή τραύμα, κάποια φαρμακοθεραπεία, το κάπνισμα και την κατάχρηση οινοπνεύματος. Ας δούμε στη συνέχεια, πιο αναλυτικά, τα χρόνια νοσήματα που εμπλέκονται με στυτική δυσλειτουργία.
    Μια συχνή αιτία που εμπλέκεται στον οργανική στυτική δυσλειτουργία είναι η μειωμένη ροή αίματος στο πέος, κάτι που είναι σύνηθες σε άτομα που πάσχουν από αρτηριοσκλήρωση ή διαβήτη. Στην αρτηριοσκλήρωση, με απλά λόγια, μειώνεται η εσωτερική διάμετρος, το εύρος, των αγγείων εξαιτίας συσσώρευσης χοληστερόλης στο τοίχωμά του. Στην πραγματικότητα, η αρτηριοσκληρωτική νόσος είναι η οργανική αιτία για περίπου 40% των περιπτώσεων στυτικής δυσλειτουργίας σε άντρες πάνω από 50 ετών.
    Στυτική δυσλειτουργία εμφανίζεται επίσης σε ποσοστό περίπου 50% των αντρών με διαβήτη. Σε διάφορες μελέτες διαβητικών, το ποσοστό εμφανίζει διακυμάνσεις από 28% μέχρι 59%, κι αυτό εξαρτάται τόσο από την ηλικία όσο και από τη σοβαρότητα του διαβήτη, ανεξάρτητα μάλιστα αν αυτός είναι ινσουλινοεξαρτημένος (ο πάσχων χρησιμοποιεί μόνιμα ινσουλίνη) ή όχι (ο πάσχων ρυθμίζεται με χάπια). Άλλες χρόνιες παθήσεις που συνοδεύονται από στυτική δυσλειτουργία είναι οι εξής: χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (45% των πασχόντων), ηπατική ανεπάρκεια (25-70%), σκλήρυνση κατά πλάκας (71%), χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (30%).
    Από τις ψυχιατρικές παθήσεις υψηλή συσχέτιση βρέθηκε με τη σοβαρή κατάθλιψη, όπου το 90% των πασχόντων παρουσιάζει στυτική δυσλειτουργία σοβαρής μορφής ή και πλήρη ανικανότητα. Στην κατάθλιψη μέσης βαρύτητας το ποσοστό είναι 60%, ενώ στην ήπια κατάθλιψη μειώνεται στο 25%.

    Το συμπερασμα που βγαινει οσον αφορα το ερωτημα του Konstantinou ειναι οτι μαλλον ψυχολογικοι λογοι αφορουν τις διαταραχες στυσης γενικα (subs/Doms κοκ)
     
  8. black_pearl

    black_pearl Regular Member

    Είναι δηλαδή ψυχολογικό το θέμα αν κάποιος άντρας, έχει η δεν έχει στήση την ώρα τις σεξουαλικής απόλαυσης ?!!!
    Παίζει ρόλο και η/ο σύντροφος ? Να σε κάνει να νειώθεις άνετα και όμορφα !!!!?
    Ευχαριστώ για όσα γράψατε!! Είναι πολύ επικοδομητικά!!!
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: Υποτακτικοί άντρες χωρίς στύση

    Δεν ξερω πως το εννοείς  .

    Αυτό που πιστεύω είναι πως αν καποιος το απολαμβάνει, ειτε υπάρχει ψυχολογικό μπερδεμα ειτε οχι, δεν εχει σημασία. Αν ομως κάποιος το θεωρεί πρόβλημα και υποφερει, καλό θα είναι να ξέρει πως ειναι αρκετά κοινή περίπτωση και πως άλλοι, είτε το ξεπερνούν, είτε βρίσκουν τρόπους να το απολαύσουν ως έχει.
     
  10. Maley

    Maley Contributor

    Για να κλεισω με τις πληροφοριες μου:
    Λειτουργει Σεξολογικο Ιατρειο στο Σισμανογλειο Γενικο Νοσοκομειο (προς τα Μελισσια ειναι). Το τηλεφωνο ειναι: 210-8043203. Ασφαλως θα εχουν μεγαλυτερη εμπειρια στα θεματα αυτα.
     
  11. gh_kai_ydwr

    gh_kai_ydwr Regular Member

    Εγώ είμαι υποτακτικός και αντιμετωπίζω προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, οπότε μάλλον εμπίπτω στο θέμα αυτoύ του thread. Σκέφτηκα οτι εκτός από τις εξαιρετικές γενικές πληροφορίες που μας παρουσίασε ο Maley ίσως να έχει αξία και η προσωπική μου εμπειρία.

    Το παλεύω! Το παλεύω με ψυχοθεραπεία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και η βελτίωση δεν είναι θεαματική αλλά είναι αξιοπρόσεκτη. Οργανικό πρόβλημα δεν υπάρχει κανένα, όπως έδειξαν (δύο φορές) οι σχετικές εξετάσεις. Παρ' όλα αυτά, το Cialis που παίρνω κατα διαστήματα (με την καθοδήγηση γιατρού, εννοείται) βοηθάει στη διατήρηση της στύσης όταν αυτή επιτυγχάνεται.

    Η κατανόηση και η συμπαράσταση της συντρόφου μου, όμως, είναι με διαφορά το καλύτερο φάρμακο.

    Το οτι δεν υπάρχει οργανικό πρόβλημα είναι μια είδηση που τη δέχεσαι με μεγάλη ανακούφιση, γρήγορα όμως συνειδητοποιείς πως στην πραγματικότητα είναι κακά νέα αφού η αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων θέλει χρόνο. Πολύυυυυυυ χρόνο. Και μετά θέλει κι άλλο χρόνο.

    Το BDSM, στην περίπτωση μου πάντα, δεν έχει σημαντική στατιστική επίδραση. Με αυτό θέλω να πω πως το πρόβλημα εμφανίζεται εξίσου σπάνια (συχνά ήθελα να πώ αλλά προσπαθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο - doctor's orders!) τόσο σε vanilla sex διανθισμένο με λεκτικό BDSM παιχνίδι όσο και σε καθαρά BDSM sessions. Αυτό φαίνεται φυσιολογικό, αφού τα ψυχολογικά μου προβλήματα έχουν να κάνουν κυρίως με την αλληλεπίδρασή μου με την (εκάστοτε) σύντροφό μου και με την διάθεση μου να αφεθώ.

    Νικιέται όμως το θεριό, ως προς αυτό είμαι κάθε μέρα και πιο σίγουρος. Και κυρίως αυτό είναι που ήθελα να τονίσω σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και έγραψα αυτό το post. Πρέπει όμως να το παλέψεις! Να το παλέψεις σοβαρά! Και οι διάφοροι κομπογιαννίτες και τα μαντζούνια τους δεν εμπίπτουν στο "σοβαρά". Ούτε και η, χωρίς έγκριση γιατρού, παραγγελία Cialis ή Levitra από το Internet.

    Υ.Γ. Πρώτο μου post αυτό εδώ, καλώς σας βρήκα! Είμαι μέλος εδώ και πολλούς μήνες και παρακολουθούσα τις συζητήσεις φανατικά, αλλά για λόγους υπεράνω της θέλησής μου (που ίσως κάποτε βρω το κουράγιο να εξηγήσω) περιορίστηκα σε lurking. Ελπίζω να έχω πιο ενεργή συμμετοχή απο δω και πέρα. Πολύ ωραία προσπάθεια Κωνσταντίνε και οι υπόλοιποι του team. Πάνω που είχα σιγουρευτεί οτι δε θα υπάρξει ποτέ κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα. Keep up the good work!
     
  12. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: Υποτακτικοί άντρες χωρίς στύση

    Καλως ηρθες (στο γραψιμο). Το post αυτό, ειμαι σιγουρος, θα βοηθήσει πολλούς. Αλλά χαίρομαι και για την ύπαρξη αυτού του πρώτου post. Εχεις δίκιο να είσαι καθε μερα και πιο σιγουρος  .

    Θελει χρόνο για τη συναισθηματική αποδοχή του προφανούς. Τι να κανουμε? Ετσι είναι.
    Και αυτό δεν περιορίζεται στο θέμα του συγκεκριμενου thread, αλλά σε κάθε "δυσλειτουργία" που μας δυσκολεύει τη ζωή.