Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτικοι vs χαμηλών τόνων προσωπικοτητες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Κρουελα, στις 19 Ιουνίου 2019.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Παραβλέποντας όμως πως το "ηπίων τόνων" μπορεί να είναι και πολύ συχνά είναι, χαρακτηριστική έκφραση υποτακτικότητας, εξ ου και ο χαρακτηρισμός από εμένα του "vs" ως έως και προσβλητικό.

    Δεν βλέπω γιατί ένα άτομο ηπίων τόνων, πιθανά υ, να θεωρείται "προβληματικό" ακόμη δε περισσότερο γιατί να ενοχλείται από κάτι τέτοιο το Κ, σε περίπτωση που έχει Κ. Δέχομαι την, αναμφίβολα υπαρκτή δυστυχώς περίπτωση το "ηπίων τόνων" να δημιουργεί στο υ προβλήματα σε άλλες κοινωνικές επαφές του στις σημερινές ανταγωνιστικές συνθήκες και να το βοηθήσει να το διαχειριστεί, το να το κάνει να νιώθει ένοχο γι' αυτό όμως δείχνει για μένα ένα Κ για τα μπάζα. Τόσο απλά και τόσο κάθετα.
     
  2. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Είμαι πολυ απολυτος, ναι.
    Γιατί βαριέμαι να παίζω τις κουμπαρες.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Σας εύχομαι να είστε απόλυτος βάσει γνώσης - σκέψης - λογικής και όχι βάσει συναισθήματος.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    ποιά είναι η σύμφωνη με την ιδιότητά του συμπεριφορά;
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Κυκλοφορεί ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που συνιστώ θερμότατα, πρόκειται για το Δώρο του Θυμού του Αρούν Γκάντι, εκδόσεις Διόπτρα.

    Το πρώτο πράγμα που ξεκαθαρίζει το βιβλίο είναι ότι το πρώτο βήμα έξω από τον εαυτό και τα αυτοαναφορικά δηλούμενα, το πρώτο βήμα προς τους άλλους προϋποθέτει να γίνεται καλή διαχείριση του θυμού που προκαλούν οι κοινωνικές ανισότητες και τα λοιπά εμπόδια που θέτει το περιβάλλον όσον αφορά την ικανοποίηση των επιθυμιών. Το δεύτερο βήμα προς τους άλλους είναι να ξέρουμε να μιλάμε. Γιατί, με ποιον σκοπό, πότε, πώς, με τι περιεχόμενο.

    Οι χαμηλοί τόνοι είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Άλλοτε είναι κατάλληλοι για αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί, άλλοτε όχι. Οι ήπιοι τόνοι από φόβο απόρριψης και αναποφασιστικότητα είναι κακή ιδέα, με την έννοια ότι η αποτελεσματικότητά τους αφήνεται ολικά στην ευχέρεια του άλλου στον οποίον απευθύνονται, ο οποίος, στο κάτω κάτω, μπορεί και να μην καταλάβει τι ακριβώς θέλει αυτός που του μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο κακή ιδέα είναι και οι ήπιοι τόνοι που καταλήγουν σε ένα ασαφές ερωτηματικό.

    Ο πράος ψυχισμός δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους ήπιους τόνους και δεν είναι θέμα επιλογής και συνθηκών. Πιθανό να είναι ένδειξη υποτακτικότητας. Υποτακτικότητα δεν σημαίνει έλλειψη δυναμισμού, ίσως η μη ικανοποιημένη υποτακτικότητα να βάζει κατά μέρος την έκφραση του δυναμισμού από - όχι εντελώς αδικαιολόγητη - ανησυχία ότι το δυναμικό υποτακτικό πρόσωπο μπορεί να θεωρηθεί brat.

    Σε κάθε περίπτωση είναι κομβικός ο ρόλος του Κ στις επιλογές που θα κάνει το υποτακτικό πρόσωπο όσον αφορά την διαχείριση των εξωστρεφών στοιχείων της προσωπικότητάς του, του δυναμισμού του δηλαδή. Υποταγή σημαίνει ακριβώς αυτό, ότι το υποτακτικό πρόσωπο βλέπει τον εαυτό του μέσα από τα μάτια του Κ και αυτήν την θέση που του δίνει ο Κ, αυτήν παίρνει και όχι άλλη. Είναι θέμα ισορροπιών που ορίζει ο Κ. Πώς βιώνεται, εμπεδώνεται και εκφράζεται η ταπεινότητα, υπό ποιές συνθήκες και πώς γίνεται η διαχείριση του δυναμισμού.

    Γιατί αυτό που μετράει και παραπέμπει σε ήπιους τόνους, χαμηλό προφίλ κλπ είναι η ταπεινότητα.
     
  6. Κρουελα

    Κρουελα Premium Member

    Με υποταγή στον εργασίακο χώρο στους φίλους στους συγγενείς , λέγετε από κάποιους ότι αν είσαι υπό πρέπει να είσαι σε όλα αλλιώς δεν έχεις εμβαθύνει , προσωπικά διαφωνώ , αλλά πιστεύω ότι όλες οι απόψεις είναι δεκτές και γι'αυτό και έβαλα το θέμα , για δούμε το γενικό πλαίσιο και το πώς το βλέπουν και άλλοι . Καλημέρα .
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι;
    Ξέρετε κανέναν να μας περιγράψετε;
    Υπό ποία ιδιότητα τα λένε αυτά;
     
  8. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Το έχω πει αρκετές φορές, σε αρκετά νήματα. Οι D/s ή M/s σχέσεις δεν παύουν να είναι ανθρώπινες σχέσεις. Όσο ταγμένος και να είναι κάποιος στον ρόλο του κάποια στιγμή θα νοιώσει ευάλωτος, θα αρρωστήσει, θα θελήσει να κάνει διάλογο, να αντικρουστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα, να χρειαστεί βοήθεια, να μείνει άνεργος/η, να χάσει άνθρωπο κοκ. Όταν ζεις με τον άλλο/η η ζωή δεν μπαίνει στο pause όσο Κ και νά'σαι.

    Ένας "ήπιων τόνων" χαρακτήρας δεν συνεπάγεται απαραίτητα σε υποτακτικό χαρακτήρα και το ανάποδο. Προσωπικά μιλώντας τον άνθρωπο που έχω επιλέξει να μοιραστώ τη ζωή μου (κι εκείνος τη δική του), τον συμβουλεύομαι για πολλά, πάρα πολλά θέματα, και μετράω την γνώμη του πολύ. Αλλά όσο slave ή υπό και να'ναι κάποιος/α εκτός κι αν ζει τη ζωή μόνο μέσα από κάποιο μπουντρούμι, για μένα επιβολή σε εργασία ή συγγενείς δεν υφίσταται.

    Η υποτακτικότητα, το ξαναλέω για εμένα, δεν είναι μετρήσιμη ποσότητα, Α εσύ είσαι υποτακτική/ος και στη δουλειά αρά είσαι πιο true harcore sub! Η υποτακτικότητα περιγράφει μία αίσθηση περισσότερο. Για μένα η αίσθηση αυτή μοιάζει περισσότερο με εκτίμηση και θαυμασμό απέναντι στον άνθρωπο που θέλεις να υποταχθείς. Και θέλεις γιατί πηγάζει από μέσα σου.
     
  9. Κρουελα

    Κρουελα Premium Member

    Είναι μια άποψη που έχει κατατεθεί από Κυρίαρχους .... Καλημέρα
     
  10. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Γνωρίζεις τις απόψεις μου επί των βιβλίων αυτοβελτίωσης. Ούτε καν για pres pappier. Προσάναμα για το τζάκι.

    Ένας από τους βασικούς λόγους για την προτεινόμενη από εμέ χρήση τους, είναι ότι παρουσιάζουν το προφανές και οφειλόμενα δεδομένο, ως μέγιστη ανακάλυψη.

    Εξαιρετική απόδοση. Μία προτεινόμενη βελτίωση. Όχι ο "πράος ψυχισμός", αλλά η πραότητα στην εξωτερίκευση του δυναμικού ψυχισμού. Στο όποιο mileage μου στο χώρο, δεν έχω συναντήσει δυναμικό υποτακτικό πρόσωπο που να κινδυνεύσει πραγματικά να θεωρηθεί brat, από όποιων η θεώρηση μπορεί να έχει μια κάποια βαρύτητα. Το brat εκπέμπει έναν ψυχικό θόρυβο παράφωνου αλαλαγμού, τον οποίο είναι εξαιρετικά εύκολο να προπονήσει κάποιος το αφτί του να συλλαμβάνει.
    Η με πραότητα έκφραση του ψυχικού δυναμισμού του Κ. ως απαραίτητη συνθήκη Κυριαρχίας, είναι εκτός θέματος του νήματος και μάλλον ευτυχώς.

    Αυτό μεν, αλλά
    Όταν συναντώ ταπεινούς, φροντίζω η πλάτη μου να είναι πάντα στον τοίχο. Είτε είναι ψευδοταπεινοί και θα στη φέρουν πισώπλατα στη πρώτη ευκαιρία ή είναι τόσο Ισχυροί που έχουν όλη την άνεση να είναι πραγματικά ταπεινοί, ακίνδυνα για τους ίδιους.

    @Κρουελα είχα πολύ καιρό να δω τον τρόπο γραφής που ξεχωρίζει Κ/υ με τη χρήση κεφαλαίων γραμμάτων, ανάλογα με την αναφορά των λέξεων και δεν εξαιρώ ούτε το προσωπικό μου μερίδιο ευθύνης για αυτό. Σας ευχαριστώ που το κάνατε. Μου είχε λείψει.
     
  11. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Υπαρχει μια διαδεδομενη αντιληψη, οτι τα υ ατομα, που ειναι υ ως προς την σχεση τους με αντιστοιχο Κ, οτι ειναι "παθητικα" και στην υπολοιπη ζωη τους, την εκτος σχεσης ζωη τους. Αυτο ομως ειναι εντελως αβασιμη και λαθος αντιληψη.

    Εχω υπαρξει σε Κ-υ σχεση σαν Κ με γυναικες και με ιση και ανωτερη κοινωνικη και επαγγελματικη θεση απο μενα. Ακομα και εποχη που εγω δεν ειχα εργασια και εκεινη ειχε δικη της επιχειρηση.

    Η Κ-υ σχεση βασιζεται στην δυναμικη των εμπλεκομενων χαρακτηρων, ανετα μπορει η υ να εχει μολις απολυσει καποιον εργαζομενο της και μια-δυο ωρες μετα, να γονατισει και να δεχτει τιμωρια, γιατι εκανε καποιο παραπτωμα στην Κ-υ σχεση της, οπως λαθος προσφωνηση....
     
    Last edited: 20 Ιουνίου 2019
  12. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Επειδη δεν ειμαι ουτε απογονος του Βοναπαρτη ουτε εκπροσωπω τον Υψιστο επι Γης , δεν θα ηθελα καποιο μελος του φορουμ να με προσφωνει Κυριο με το καππα κεφαλαιο.

    Οταν η υ μου νοιωθει οτι αντιπροσωπευω τiς αξιες αυτες για εκεινη, τοτε θα το δεχτω. Για εκεινη και μονον.

    Συζητηση δεκτη, και σε ξεχωριστο νημα αν χρειαστει.
     
    Last edited: 20 Ιουνίου 2019