Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φετίχ μεταμόρφωσης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος LordRob, στις 17 Δεκεμβρίου 2005.

 1. LordRob

  LordRob Regular Member

  Φετίχ μεταμόρφωσης: Στην ευρύτερη κατηγορία των φετίχ μεταμόρφωσης, που συμπεριλαμβάνει και τον παρενδυσιακό φετιχισμό (τραβεστισμό) και όλες τις παραλλαγές του ζωικού παιγνιδιού (animal play), περιλαμβάνονται και τρεις άλλες ενδιαφέρουσες υποκατηγορίες:


  Α. Ερωτικός αντικειμενισμός (sexual objectification)

  Ο ερωτικός αντικειμενισμός είναι η φετιχιστική θεώρηση κάποιου ατόμου ως αντικείμενο για σκοπούς ερωτισμού και η σεξουαλική διέγερση από τέτοια μεταμόρφωση που περιλαμβάνεται στο ευρύτερο φετίχ μεταμόρφωσης. Τα γλυπτά του Allen Jones το 1969 «Hat Stand and Table Sculpture» είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Επιπλοφιλία (Fornphilia) είναι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ερωτικό αντικειμενισμό με δέσιμο ατόμων και ενσωμάτωσή τους σε έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα για να τα δεχτούν. Η επιθυμία για ερωτική αντικειμενοποίηση, που απαντάται στις φαντασιώσεις πολλών ανδρών και γυναικών, αποτελεί επίσης ακόμη ένα παράδειγμα ερωτικής ταπείνωσης.
   
 2. LordRob

  LordRob Regular Member

  Φετιχισμός για ρομπότ (Robot fetishism)


  Μια άλλη μορφή ερωτικής αντικειμενοποίησης είναι η ερωτική έλξη στα ανθρωπόμορφα (και μη) ρομπότ ή σε άτομα μασκαρεμένα ως ρομπότ. Παραδείγματα ρομποτοφετιχισμού είναι η ταινία Metropolis (Fritz Lang), το άλμπουμ του Frank Zappa «Joe's Garage», κάποια βιβλία του Isaac Asimov, κάποια επεισόδια του Star Trek, και τα έργα του Hajime Sorayama.
   
 3. LordRob

  LordRob Regular Member

  Αγαλματοφιλία/Πυγμαλιονισμός (Agalmatophilia/ Pygmalionism)


  Σχετικός φετιχισμός είναι και η αγαλματοφιλία ή πυγμαλιονισμός, που περιλαμβάνει ερωτική έλξη προς μανεκέν, κούκλες ή αγάλματα ή την μεταμόρφωση του φετιχιστή σε αυτά ή στην απόλυτη ακινησία. Σε μια ευρύτερη διάσταση ο όρος μπορεί να περιλαμβάνει ερωτικές φαντασιώσεις για τον εαυτό ή για άλλους να μεταμορφωθούν όσον ακίνητα είναι π.χ. τα αγάλματα, τα μανεκέν, ή η κούκλα, και αυτά μπορεί αν επεκταθούν σε παιγνίδι ρόλων. Υπάρχει δε μια κοινή συνισταμένη μεταξύ του ρομποτοφετιχισμού και της αγαλματοφιλίας. Στο Μπαχρέιν τον Απρίλιο του 2005 έγινε μεγάλο πολιτικό θέμα η απαίτηση της αντιπολίτευσης για κάλυψη των μανεκέν με εσώρουχα στις βιτρίνες των καταστημάτων επειδή αυτό ερέθιζε τους νέους οι οποίοι συνωστίζονταν στις βιτρίνες.