Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φετιχισμός και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος L_Strike, στις 28 Δεκεμβρίου 2007.

  1. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Ορμώμενος από την κάτωθι ερώτηση
    θα ήθελα να σταθούμε στην ύπαρξη του φετιχισμού και της (όποιας) έκφρασής του στον χώρο του BDSM.
    Ποιος ο ρόλος του φετιχισμού στο BDSM;
    Αποτελεί κινητήριο μοχλό ή τροχοπέδη στην ουσία του (όπως περιγράφεται από τα 4 γράμματά του);
    Αναδεικνύει την διαφορετικότητα του καθενός και την πολυμορφική ελευθεριότητα του χώρου ή, όπως είπε σε παλαιότερο thread ο Lord Dragonal, μεταπίπτει σε
    Ποια η άποψή σας;

    Υ.Γ. Επιθυμώ το επίπεδο της (όποιας) αντιπαράθεσης να μείνει κόσμιο. Το thread δεν τίθεται ως "αρένα", αλλά ως χώρος κατάθεσης απόψεων. Θεμιτή κάθε αντιπαράθεση, εφόσον δεν μεταπίπτει σε προσωπικό επίπεδο και δεν γίνεται αφοριστική. Δεκτή η διαφορετικότητα και η κατάθεση των ανάλογων θέσεων, όχι η πόλωση.
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Έχω παρατηρήσει πως ερωτικές αποκλίσεις συνήθως εμφανίζονται μαζικά στους ανθρώπους. Λόγου χάρη πολλοί ουρολάγνοι είναι και ποδολάγνοι, είναι και υποτακτικοί, πολλοί υποτακτικοί είναι και μαζοχιστές κ.ο.κ. Μένω στην παρατήρηση γιατί δεν πιστεύω ότι πίσω από αυτό το φαινόμενο υπάρχει ένας κανόνας που πρεσβεύει πως ένας άνθρωπος έχει υποχρεωτικά εν γένει αποκλίνουσα αισθητική αντίληψη και όχι επιμεριστικά. Κρίνοντας από τον εαυτό μου το αυτό συμπέρασμα προκύπτει και πάλι καθώς έχω την αισθητή τάση να εστιάζω σε λεπτομέρειες ενίοτε απομονώνοντάς τις από το πρόσωπο που τις προσάγει. Δεν είμαι βέβαιη για το κατά πόσο ο φετιχιστής γίνεται υποτακτικότερος όμως, διότι στο βαθμό που ο όρος "φετίχ" χρησιμοποιείται με την άυστηρή του έννοια και όχι χάρην έμφασης, ο φετιχιστής προσηλώνεται στο φετίχ του (σε αυτό έχει αδυναμία) και όχι στο φορέα του. Για ό,τι αφορά στο σχόλιο του LordDragonal, θεωρώ ότι μάλλον αναφέρεται στο πως τα φετίχ τίθενται υπό την εκμετάλλευση της (λαϊκίστικης) BDSM βιομηχανίας, όπου το λουστραρισμένο δέρμα δίνει τη θέση του στο πλαστικό με φύλλο ζελατίνης και τα γυναικεία χαρακτηριστικά διογκώνονται μέχρι να δώσουν το αισθητικό αποτέλεσμα καρικατούρας.
     
  3. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Φετιχισμός και BDSM

    για μένα, ο φετιχισμός, όπως και οι λαγνείες είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το bdsm... μπορεί να χρησιμοποιούνται σαν πρακτικές ή σαν τρόπος έκφρασης αλλά η ύπαρξή τους είναι καθαρά χρηστική και όχι προσδιοριστική


    επί του πρακτέου:

    • ένας σκλάβος μπορεί να φοράει latex/δερμάτινα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όποιος φοράει τα προαναφερθέντα είναι σκλάβος
    • ένας σκλάβος μπορεί να φιλάει τα πόδια του Κυρίαρχου δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την υποτέλειά του, αλλά αυτό δεν τον κάνει ποδολάγνο... αντίστροφα, ένας ποδολάγνος δεν είναι κατ' ανάγκη σκλάβος

    υπάρχουν πάμπολα παρόμοια παραδείγματα

    η Κυριαρχία και η υποταγή δε χρειάζονται εργαλεία για να δηλωθούν... ένα βλέμμα ή το σκύψιμο του κεφαλιού εκφράζουν κάλλιστα την πεμπτουσία του bdsm
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Η δική μου άποψη είναι πως αν δεν υπήρχαν τα ερωτικά φετίχ στο bdsm, τότε οι ανά τον κόσμο bdsm κοινότητες θα αποτελούνταν μόνο από νευρικούς (δήθεν αυστηρούς) Κυρίους και φοβισμένες – ανασφαλείς γυναίκες.
    Σχεδόν αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχουν άνθρωποι στο bdsm δίχως φετίχ.
     
  5. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Φετιχισμός και BDSM

    συμπληρωνω ....

    και για να μπορεσει να λειτουργησει σεξουαλικα ειναι απαραιτητο αυτο και μονο αυτο .

    Μήπως να συμφωνήσετε πρώτα με αυτά και μετά να πιάσετε μια τέτοια κουβέντα ?
    η από την άλλη να διαφωνήσετε ?

    Το σίγουρο είναι πως για να συζητήσετε ένα τέτοιο θέμα και αν εχει προεκτασεις στο bdsm ,
    κατά την γνώμη μου είναι να συμφωνησετε τι είναι αρχικά φετίχ και τι φετιχιστής νομίζω .
     
  6. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Δεν εξετάζεται το αν υπάρχουν ή όχι άτομα με ή δίχως φετίχ στο BDSM Lost boy στο thread αυτό, αλλά ο ρόλος του φετιχισμού στον χώρο αυτό.

    Θα μπορούσες να το αναλύσεις αυτό;
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Δεν αρεσκομαι σε θεωρητικολογιες.Στο χωρο της ανφρωπινης σεξουαλικης συμπεριφορας εξ αλλου,οι οποιες γενικευσεις η κατηγοριοποιησεις προκυπτουν ως απορροια παρατηρημενων συμπεριφορων.
    Εν προκειμενω,θα εκφρασω προσωπικες εμπειρικες αποψεις.
    Εχω ενα ισχυρο φετιχ για τα γυναικεια ποδια .Το ψευδωνυμο μου υποδηλωνει τη συνδεση του φετιχ μου με την υποτακτικοτητα μου.Χωρις την ικανοποιηση του πρωτου δεν θα θα ειναι ηδονικη για μενα η υποτακτικη συμπεριφορα μου.Αδιαφορω αν αυτο που αισθανομαι με κατατασσει στην κατηγορια του φετιχιστη η του sub ,η ταμπελες αφορουν τη στατιστικη,σιγουρα ομως συνδεω την ενταξη μου στον χωρο του bdsm με το φετιχ μου.
    Ουτω πως δικαιωνεται η αποψη του Lost boy ,τουλαχιστον στην περιπτωση μου.
     
  8. zou

    zou

    Νομιζω πως η sapfw με καλυψε.. 
     
  9. Τα φετίχ είναι ένα ξέχωρο κεφάλαιο και το συναντάμε και στο πιο vanilla περιβάλλον. Φυσικά και ΔΕΝ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το bdsm και φυσικά δεν έχουνε στάτους (του στυλ αυτά πάνε σε αυτούς, αυτά σε άλλους).

    Δεν είναι απαγορευτικά όμως στο να υπάρχουνε εντός του bdsm με σκοπό να δώσουνε τροφή για το μάτι (ή και σε άλλες αισθήσεις).

    Απαγορευτικά είναι όταν κάποιος μεταμφιέζεται bdsmer μόνο και μόνο για να αποσπά το φετίχ (και όχι τπτ άλλο). Κατά τα άλλα όλα τα στάτους μπορέι να έχουνε φετίχ (όποιο και να ναι αυτό).

    Αυτό που αναφέρει ο Lorddragonal αληθεύει η φετιχιστική αισθητική υοθετείται κυρίως σε ότι αφορά την προβολή του bdsm (και κυρίως του sm κομματιού) προς τα έξω σαν βιτρίνα. (τα χρησιμοποιούμε δε και εμείς οι δημιουργοί - σκιτσογράφοι, φωτογράφοι κλπ και ουσιαστικά από εκεί δανείζεται και την πλούσια εικονογραφία του το bdsm).

    Προσωπικά έχω φετίχ (οπτικά ερεθίσματα με σημεία του γυναικείου σώματος πόδια / κώλος αλλά και με ρουχισμό που αυτό ντύνεται) και τα διαχωρίζω από το bdsm (μερικά φετίχ μου έχουνε να κάνουνε και με το sm κομμάτι όπως είναι τα σχοινία για παράδειγμα).

    Ας μάθουμε να τα διαχωρίζουμε απλά και όμορφα  
     
  10. female

    female Contributor





    Στο sm, αν έχω καταλάβει καλά, ο πόνος χρησιμοποιείται ως σύμβολο αλλά και μέσον κυριαρχίας και υποταγής. Μπορεί να είναι, όμως, και αυτοσκοπός από κάποιον που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη λήψη ή την επιβολή πόνου ως το μόνο μέσον διέγερσης. Μπορεί, λοιπόν, κατ' αναλογία, να θεωρηθεί τότε ο πόνος ως τροχοπέδη μιας sm σχέσης, όταν ο πόνος αποτελεί το "αμιγές κίνητρον";

    Θα διαχώριζα ως φετιχιστή κάποιον που διεγείρεται από αντικείμενα ή μέρη του σώματος ασχέτως της σχέσης αλλά και ασχέτως του ανθρώπου με τον οποίο σχετίζεται, από κάποιον που αντιλαμβάνεται, ή έχει εντοπίσει, για παράδειγμα, την υποταγή του στη λατρεία (και) των ποδιών, ως σύμβολο και όχι ως αυτοσκοπό.



     
  11. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Re: Απάντηση: Φετιχισμός και BDSM

    I totally agree!
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Προσωπικά θα γράψω τις σκέψεις μου για τα αντικείμενα toys που χρησιμοποιούνται από τους bdsmers.

    Τα «εργαλεία» λοιπόν αυτά αποτελούν φετίχ γι’ αυτούς που τα χρησιμοποιούν. Τους αρέσουν (τα λατρεύουν άλλοι) και τα χρησιμοποιούν είτε σε άλλους είτε στους ίδιους.
    Πιστεύω πως τα λατρεύουν είτε γιατί μπορεί να τους εξιτάρει μέχρι το σχήμα, η υφή κλπ που μπορεί να έχουν είτε για τον τρόπο που τους κάνουν να αισθάνονται όταν τα χρησιμοποιούν (αυτό άλλωστε δεν είναι και το φετίχ; )
    Δεδομένου λοιπόν πως στους περισσότερους αρέσει να χρησιμοποιούν τέτοια εργαλεία, το μοναδικό που μπορεί να υποθέσει κάποιος είναι πως τα toys του bdsm αποτελούν παράλληλα και φετίχ γι’ αυτούς που τα χρησιμοποιούν.
    Αν λοιπόν απομακρύνει κάποιος αυτά τα φετίχ τι ακριβώς μένει;
    Μια αυστηρή και μια υποτακτική συμπεριφορά. Είναι όμως αυτό το bdsm ή μήπως συνδέεται οπωσδήποτε και με τα παραπάνω αντικείμενα-φετίχ (και το αντίστροφο).
     
    Last edited: 29 Δεκεμβρίου 2007