Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φετιχισμός και D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 18 Απριλίου 2008.

?

Είμαι φετιχιστής και το status μου είναι:

 1. male top

  2 vote(s)
  16,7%
 2. male bottom

  5 vote(s)
  41,7%
 3. male vanilla

  1 vote(s)
  8,3%
 4. female top

  3 vote(s)
  25,0%
 5. female bottom

  1 vote(s)
  8,3%
 6. female vanilla

  0 vote(s)
  0,0%
 1. Syrah

  Syrah Contributor

  Παρακαλώ μόνο όσοι είναι φετιχιστές να επιλέξουν το status που τους αντιστοιχεί. (Προσπαθώ να καταρρίψω το μύθο που θέλει τους φετιχιστές να είναι ως επί το πλείστον υποτακτικοί άνδρες.)

  Προαιρετικά μπορείτε να αναφέρετε το φετίχ σας.
   
 2. Emma

  Emma Contributor

  Κακώς ανοίγεις όλα τα χαρτιά σου εξαρχής. Αυτό ίσως φέρει αποτέλεσμα αντίθετο απ' το ζητούμενό σου.
   
 3. Syrah

  Syrah Contributor

  Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος τόσο ταπεινός που προκειμένου να αποτύχω στο στόχο μου, δεν θα επιτρέψει να διαμορφώσουμε μία ειλικρινή εικόνα της ποιοτικής σύστασης των φετιχιστών. Είμαι αισιόδοξη.  
   
 4. latexduck

  latexduck Contributor

  όλοι δεν έχουμε ένα φετιχ?
   
 5. Georgia

  Georgia Owned Contributor

  οχι όλοι... 
   
 6. female

  female Contributor  Γιοκ φετίχ.

   
 7. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: Φετιχισμός και D/s

  Είχα γνωρίσει ένα φετιχιστή στην Ακτή Ελεφαντοστού, που δήλωνε vanilla female. Φεύγοντας, σούφρωσε το πασούμι της παραδουλεύτρας.
   
 8. fractal

  fractal Regular Member

  Αν μου επιτρέπετε μια συρραφή ορισμών ,θεωριών και απόψεων στο θέμα.
  Φετιχισμός ονομάζεται η τάση "θεοποίησης" ορισμένων αντικειμένων, η απόδοση υπερφυσικών δυνάμεων σε αυτά, απρόσιτης αλλά επιβαλόμενης στον άνθρωπο. Και τα δύο ταξινομητικά συστήματα( ICD-10 (International Classification of Diseases 10) της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (1988), όσο και το DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) της Αμερικάνικης Ψυχιατρικής Εταιρίας (1994),ορίζουν τον φετιχισμό σαν τη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από τη χρήση ή εμμονή σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σαν ερεθίσματα με σκοπό τη σεξουαλική διέγερση και την ευχαρίστηση .Ο φετιχισμός είναι σημαντικά πιο συχνός στους άνδρες. Η επικράτηση αυτή θεωρήθηκε ότι οφείλεται στην οπτική φύση του φετιχισμού και στην υψηλότερη ευαισθησία των ανδρών στα οπτικά ερεθίσματα (Gosselin & Wilson, 1980).Ο Nagler (1957), συνοψίζοντας τις ψυχαναλυτικές απόψεις σχετικά με τον φετιχισμό, τόνισε ότι ο φετιχιστής είναι ένα άτομο που προσπαθεί να ξεπεράσει τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και τα αισθήματα ανικανότητας μέσα από τη χρήση ενός άψυχου αντικειμένου, του φετίχ. Προχωρώντας πέρα από τις απόψεις αυτές, ο Zavitsianos (1971), περιγράφοντας μία ασθενή, υπέθεσε ότι το φετίχ λειτουργούσε σαν μεταβατικό αντικείμενο με σκοπό να διατηρηθεί η αίσθηση της ταυτότητας του εγώ ενώ ο Stoller (1979), είδε τη φετιχιστική πράξη σαν έναν θρίαμβο έναντι κάποιου πρώιμου τραύματος .
  Στις πρωτόγονες θρησκείες το φετίχ αποτελούσε ένα αντικείμενο λατρείας. Αρχικά η λέξη προήλθε από το πορτογαλικό feitico και από τα Λατινικά, factitius ή facere, που σημαίνει για να κάνει.
  Δεδομένου ότι η επιστήμη της σεξολογίας αναπτύχθηκε από το δέκατο ένατο αιώνα, ο όρος φετίχ συνδέθηκε σταθερά με το φύλο και την έλξη ορισμένων τμημάτων του θηλυκού σώματος, ή συγκεκριμένα μέρη της θηλυκής ενδυμασίας. Τα παραδείγματα των μερών σωμάτων, που προσελκύουν το φετιχιστή, περιλαμβάνουν πόδια, μαλλιά, γλουτούς, και στήθη και τα αντικείμενα περιλαμβάνουν: γάντια, εσώρουχα, δέρμα, στηθόδεσμους, κτλ.
  O Εrnest Becker υποστηρίζει ότι ο φετιχισμός αντιπροσωπεύει την ανησυχία της σεξουαλικής πράξης και το ίδιο το φετίχ ως τυχερό φυλαχτό που μετασχηματίζει την τρομακτική πραγματικότητα μέσα σε κάτι που θα μπορέσει να ξεπεράσει την ανησυχία. Η ανησυχία απόδοσης είναι ένας φόβος των αρσενικών και αυτό, σύμφωνα με τον Steele (1996), είναι ένας λόγος για τον οποίο ο φετιχισμός είναι σχεδόν πάντα μια αρσενική ιδεοληψία.Εξετάζοντας επίσης θέματα κοινωνικής μάθησης βρέθηκε ότι, άνδρες στην προεφηβική και εφηβική ηλικία είναι πιο ευάλωτοι στο να συνδιάζουν τη σεξουαλική λειτουργία με "σύμβολα" (Gebhard, 1969
  Bancroft (1989), εντόπισε τρεις βασικές κατηγορίες σεξουαλικών ερεθισμάτων στους φετιχιστές. 1. Ένα μέρος του σώματος, 2. Μία άψυχη επέκταση του σώματος, όπως ένα εξάρτημα ενδυμασίας, και 3. Μία πηγή ειδικού ερεθίσματος αφής, όπως η υφή ενός ειδικού υλικού. Η ταξινόμηση αυτή μοιάζει αρκετά με αυτήν του Krafft-Ebing που περιγράφηκε ένα αιώνα πριν. Στη διάρκεια του 19ου αιώνα ήταν δημοφιλή για τους φετιχιστές το βελούδο και το μετάξι, ενώ στις μέρες μας αυτά έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό με το λάστιχο και το δέρμα. Εκτός από τη διαθεσιμότητα, πολιτισμικοί παράγοντες φαίνεται να επηρεάζουν την επιλογή ενός φετίχ. Τέλος, έχει μελετηθεί ο ρόλος της οσμής του φετίχ, αν και τα περισσότερα θεωρητικά μοντέλα δίνουν έμφαση στη σπουδαιότητα του οπτικού ερεθίσματος για την επιλογή του.
  Όσο αφορά εμένα αν ένα κομμάτι ,ένα μέρος ,ένα αντικείμενο έχει ταυτότητα και την ενέργεια του προσώπου λατρείας .Είναι ο δικός μου monolith που εγκαινιάζει μια σειρά εργαλείων που οδηγεί στην απώλεια του πρωτόγονου άγχους στην ασφάλεια της απώλειας του ελέγου.
   
 9. female

  female Contributor

  Re: Απάντηση: Φετιχισμός και D/s

  Πασούμ' σαχίμπ? Πασούμ? Χαχαχα... Λολ... Νο, νο...

  Μη χουφτ'-χουφτ' μαντάμ ντιαμάντ (!φετίχ!) Σαχίμπ πορτοφόλ (!φετίχ!) Γκολντ Αμέρικαν εξπρές (!φετίχ! !φετίχ!) Μιαμ...  (Ζητώ την συγγνώμην της νηματοθέτιδος δια την εκτός θέματος τοποθέτησιν. Ας όψεται ο βδελυρός λιμπερτίνος, αυτός μου έδωσε το μήλο...)   
 10. zinnia

  zinnia Contributor

  Κι εγω φεμ. Ουτε ένα τόσο δα μικρό φετιχάκι δεν εχω  
   

 11. Πρώτα κάνουμε την έρευνα και μετά βγάζουμε το συμπέρασμα
  Το αντίθετο μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα
   
 12. Syrah

  Syrah Contributor

  female συζητείστε ελεύθερα στο νήμα, τα αποτελέσματα ούτως ή αλλιώς ευελπιστώ ότι θα εξαχθούν από το Poll.

  fractal ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που παρέθεσες.