Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος L_Strike, στις 25 Νοεμβρίου 2006.

  1. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Οι όροι "Κυριαρχία" και "υποταγή" χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο παρών forum. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τις καταβολές των δυο αυτών τελικών καταστάσεων (διότι και οι 2 όροι παραπέμπουν σε ολοκληρωμένη κατάσταση όταν χρησιμοποιούνται μόνοι τους).
    Το ερώτημα που τίθεται προς συζήτηση είναι το εξής: η επίτευξη των δυο αυτών καταστάσεων είναι αποτέλεσμα έμφυτης τάσης να Κυριαρχούν και να υποτάσσονται αντίστοιχα (χάρισμα, κλίση), προϊόν εκπαίδευσης από κάποιον τρίτο με το ίδιο status ή κάτι που αφορά αποκλειστικά τα άτομα που αναπτύσσουν αυτόν τον δεσμό (bondage) και την μεταξύ τους ψυχική και σωματική επικοινωνία (χημεία);
     
  2. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    L_Strike πιστεύω ότι είναι έμφυτες αμφότερες καταστάσεις.
    Δεν ξυπνάς ένα πρωινό και λες, εγώ θα γίνω σκλάβος ή αντίστοιχα Κυρίαρχος.
    Φυσικά υπάρχουν και εκπαιδευτές και συνήθως ανήκουν στο ίδιο στάτους, όσο για την χημεία είναι απαραίτητη παντού, ακόμα και με κάποιον συνάδελφο μας.
    Εάν δεν ταιριάζει η χημεία μας δεν μπορούμε να είμαστε μαζί με κάποιον, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για D/s k M/s
     
  3. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Δε συμφωνώ με την έννοια χάρισμα.Δεν είναι χαρισματικό να σου βάζουν ηλεκτρόδια και να τα αντέχεις,να μείνεις κάποιες ώρες δεμένος επειδή σε διετάξαν,ούτε να μπορείς να κάνεις τον ψυχισμό κάποιου σμπαράλια και να τον φέρεις στα κυβικά σου ή να ξέρεις να τον δένεις σε ζωντανό κόμπο,που και οι πρόσκοποι θα ζήλευαν(λέω τώρα...χονδρικά και με διάθεση αστεϊσμού).

    Είναι διαφορετικότητα,είναι ανεπτυγμένες δυνατότητες,ικανότητες και αντοχές αλλά όχι χάρισμα.

    Οι μεγαλύτερες διαφωνίες των ιστορικών και των εραστών της ιστορίας,είναι για το αν και πόσο χαρισματικοί ήταν οι μεγαλύτεροι ηγέτες και κάποια άλλα πρόσωπα με ανάλογα στοιχεία διαφορετικότητας.
     
  4. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Η Κυριαρχία και η υποταγή είναι εξελίξιμες κλίσεις, δηλαδή επιδέχονται εκπαίδευση.

    Για να μπορέσουν να συνυπάρξουν Ένας Αφέντης/Κυρίαρχος και μια σκλάβα/υποτακτική σε μια M/s-D/s σχέση αντίστοιχα, θα πρέπει να υπάρχει χημεία μεταξύ Τ/τους.
     
  5. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    ....πρεπει να υπαρχει χημεια..ολα τα άλλα ερχονται..
     
  6. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
    Η θέση μου επί του θέματος είναι πως το αποτέλεσμα εξαρτάται και από τα 3 αυτά στοιχεία

    Χάρισμα
    Αν κάποιος δεν επιθυμεί ή δεν έχει την ικανότητα να ασκήσει επιρροή και εξουσία σε κάποιον άνθρωπο ή αντίστοιχα να ελεγχθεί, κάθε προσπάθεια είναι περιττή. Προσποίηση και προσπάθεια ταύτισης με πρόσωπα ασύμβατα καταλήγουν σε αποτυχία. Μιλάμε, λοιπόν, για το στοιχείο της προσωπικότητας που δίνει το έρεισμα για να ξεκινήσει κάποιος μια βιωματική αναζήτηση στον χώρο

    Παιδεία
    Η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη έκφραση των επιθυμιών και στην αποτελεσματικότητα να πραγματοποιηθούν. Ένας έμπειρος άνθρωπος μπορεί επίσης να φανεί αρωγός στην λύση κάποιου προβλήματος, συμβουλεύοντας βάσει εμπειριών και (προσαρμόζοντας τις γνώσεις του στην δεδομένη κατάσταση) προτείνοντας κατευθυντήριες γραμμές.

    Χημεία
    Αποτελεί τον καταλύτη, το στοιχείο που θα καθορίσει την ταχύτητα και αμεσότητα έκφρασης σε μια σχέση.
     
  7. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Ως "χάρισμα" ερμηνεύω την έμφυτη ( ; ) κλίση κάποιου (την διαφορετικότητα όπως εσύ ανέφερες), όχι τις σωματικές δεξιότητες και αντοχές. Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας Κοπέλι  
     
  8. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Πολυ ομορφο θεμα L_Strike  
    Πιστευω πως και οι δυο καταστασεις ειναι θεμα κλισης. Αν δεν εχεις ακουσει ποτε *τη φωνουλα μεσα σου* να σου λεει ποιος εισαι το βλεπω πολυ δυσκολο να σου ερθει ουρανοκατεβατο η επειδη ετσι το θελει καποιος αλλος. Οπως φυσικα πιστευω επισης πως ειναι και αδικος ο κοπος να προσπαθησει να εκπαιδευσει καποιος στην μια η την αλλη κατασταση καποιον που *δεν το εχει μεσα του*. Οι σωματικες αντοχες που περιεγραψε πιο πανω ο Incomplete_ πιστευω απλα πως ειναι θεμα εκπαιδευσης και δυτανοτητων. Καλη ειναι η κλιση αλλα χωρις μαθηση και εκπαιδευση δε νομιζω πως μπορει να αναπτυχθει ενας Κυριαρχος η υποτακτικος αντιστοιχα.
    Και φυσικα ειναι ολα θεμα χημειας. Η Κυριαρχια/υποταγη πιστευω ειναι ενα εντελως υποκειμενικο θεμα για τον καθεναν. Το θεμα ειναι να βρει εκεινο το *αλλο μισο* που μπορει ωα φτιαξει μαζι του την δικια του αντικειμενικη πραγματικοτητα.
     
  9. Archon

    Archon sometimes sickness has fun

    Χάρισμα, παιδεία ή χημεία
    και να προσθεσω την υπομονη
    στις αληθινες σχεσεις
     
  10. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Άπορία: χωρίς εκπαίδευση Ένας Κυρίαρχος δεν θα μπορέσει να βρεί μηχανισμούς ώστε πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του; Αντίστοιχα, ένας υποτακτικός δεν θα μπορέσει να αφεθεί προς ευχαρίστηση Του Κυρίαρχού του και να αντλήσει ανάλογη πληρότητα; Αυτό μου φαίνεται ιδιαίτερα μηδενιστικό. Ελάχιστοι είχαν στην ζωή τους κάποιον ως "μέντορα" και σύμβουλο. Δεν νομίζω ότι αυτή η έλλειψη τους καταδικάζει σε αποτυχία.

    Καλή η παρατήρησή σου... αν και θεωρώ πως περιλαμβάνεται στο χάρισμα. Τόσο Εκείνος που επιθυμεί να ελέγξει κάποιον, όσο και εκείνος που θέλει να ελεγθει, αναγνωρίζει την σχεδόν βέβαια ύπαρξη ανασταλτικών παραγόντων στην πορεία, συνεπώς και την σημασία της υπομονής.
     
    Last edited: 27 Νοεμβρίου 2006
  11. Archon

    Archon sometimes sickness has fun

    ...ναι αλλα και η υπομονη (μου) εχει τα ορια της.
     
     
  12. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    L_Strike δεν το εννοουσα ετσι. Δεν ειναι θεμα μεντορα. Οσο θεμα αυτομαθησης και αυτοεκπαιδευσης. Δηλαδη καποια στιγμη στη ζωη σου αναρωτιεσαι γιατι να μου αρεσει αυτο η εκεινο που δεν αρεσει στην πλειοψηφεια κλπ. Εκεινη την ωρα ψαχνεις ενημερωνεσαι και σκεφτεσαι. Εκει δεν αρχιζει και η προσωπικη σου εκπαιδευση; Θα μιλησω απλα σε πρωτο προσωπο απο την μερια ενος ατομου με υποτακτικη ψυχολογια μιας και την αντιθετη πλευρα δεν μπορω να την ξερω.
    Το οτι εχω χαρακτηριστικα ενος ατομου που του αρεσει να *αφηνεται* στις επιθυμιες καποιου αλλου μακραν δεν με κανει υποτακτικη. Το οτι το σκεφτηκα και ανακαληψα πιο συνιδιτοποιημενα στοιχεια του εαυτου μου και αρχισα να δουλευω πανω σε αυτα και ανακαλυψα αυτον τον μαγικο κοσμο της συνηδητοποιημενης Κυριαρχιας/υποταγης δεν ειναι κατα καποιο τροπο αυτομαθηση; Πιστευω πως ο καθε υποτακτικος στο φορουμ θα συμφονησει μαζι μου πως ο πονος ειναι πονος και αυτο δεν αλλαζει. Δηλαδη δεν προκειται απο αυριο να αυξησω τις επισκεψεις μου στον οδοντιατρο γιατι μου αρεσει να ποναω. Ουτε προκειται να αφησω τον καθε τυχοντα να κανει την ψυχολογια μου σμπαραλια γιατι δηλωνω υποτακτικη. Το θεμα ειναι πως αφηνομαι με την θεληση μου σε Εκεινον τον Εναν που εχουμε φτιαξει την δικια μας πραγματικοτητα της Κυριαρχιας/υποταγης να με οδηγησει οπου Εκεινος νομιζει καλυτερα. Φυσικα και ειναι θεμα κλισης γιατι αν δεν ηταν η γενικη μου ψυχολογια υποτακτικη τιποτα απο αυτα δεν θα γινοταν. Φυσικα και ειναι θεμα μαθησης και καλλιεργιας των κλισεων σου. Και καποιος εχει ταλεντο στην ζωγραφικη αν ομως δεν το καλλιεργησει ταλεντο θα μεινει και καποια στιγμη πισω με απραγματοποιητα ονειρα αυτο δεν σημενει πως χρειαζεται και δασκαλο. Ισως απλα να χρειαζεται ωρες ολοκληρες αυτομαθησης.
    Και φυσικα ειναι θεμα χειμειας οπως ειναι και σε καθε ανθρωπινη σχεση. Μονο που εδω τα κρητιρια ειναι ακομα πιο σκληρα αυστηρα αν θελεις απο οτι σε καθε αλλη ανθρωπινη σχεση. Πιο αυστηρα γιατι ολα αρχιζουν και τελειωνουν στην εμπιστοσυνη. Και απο τις δυο μεριες.