Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος L_Strike, στις 25 Νοεμβρίου 2006.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Γλυκια μου anasia ξερης ποσο σε συμπαθω, αλλα γιατι ετιμη παντα για επηθεσι 
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Ο εκτός BDSM υποτακτικός(ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται) είναι εξίσου χαρισματικός ;  
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Re: Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Ίσως επειδή η "αυτοεκπαίδευση" είναι ένα από τα πιό απατηλά όνειρα του ΒΔΣΜ και ένας μάλλον αποπροσανατολιστικός του εαυτού μας τρόπος για να μπούμε στον χώρο και η anasia δείχνει να το γνωρίζει αυτό Masterperris.

    Κι εγώ μπορώ να διαβεβαιώσω ότι αυτό που η ίδια νόμιζα ότι είναι υποτακτική και πολύ περισσότερο σκλάβα δεν έχει καμμία σχεδόν σχέση με αυτό στο οποίο εκπαιδεύομαι. Τελείως διαφορετική - και πολύ πιό ροζ - η οπτική μίας κοπέλλας που έχει μεν αυτό το "κάτι" αλλά ψάχνει μόνη της, τελείως διαφορετικό το βίωμα όταν την καθοδηγεί Άλλος.

    Εσείς πιό από τα δύο μονοπάτια πιστεύετε ότι οδηγεί σε κάποια πραγματικότητα Masterperris;

    Το "χαρισματικός" μην το βλέπεις με την κολακευτική του - μεταξύ μας - έννοια Incomplete  

    Μπορεί ο εκτός χώρου υποτακτικός να έχει το ίδιο "κάτι" μέσα του που τον οδηγεί να εκφράζεται υποτακτικά, άρα να είναι - δυνάμει - εξίσου χαρισματικός. Αλλά δεν το ξέρει ακόμα. Θα το διαπιστώσει αν μπει στον χώρο.

    Είναι τελείως διαφορετικό να κάνει κάποιος κάτι υποτακτικό από δική του πρωτοβουλία και να θαυμάζεται και να αγαπιέται ακόμα γι αυτό, όπως μπορεί να συμβαίνει σε μία βανίλλα σχέση και τελείως διαφορετικό να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα χωρίς καμμία δυνατότητα επιλογής και ενώ ο Κυρίαρχος το θεωρεί δεδομένο. Το δεύτερο είναι πολύ σκληρό μέχρι να το μάθει ο υποτακτικός. Και πολύ ηδονικό αλλά αυτό δεν θα το ανακαλύψει μέσα σε μία μέρα...

    Έτσι μου φαίνεται, αν είσαι εκτός χώρου δεν ξέρεις τα όρια και τις ψυχικές αντοχές σου και συνεπώς δεν γνωρίζεις το αν και κατά πόσο έχεις το "χάρισμα" μπορεί ναι και περισσότερο από άλλους του χώρου, μπορεί και όχι.
     
  4. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Incomplete_ πιστευω πως η ψυχοσυνθεση παραμενει. Αν τωρα υπαρξει επιθυμια αναπτυξης η οχι ειναι καθαρα θεμα επιλογης. Αν αλλαζες την λεξη χαρισμα με κλιση θα βοηθουσε;
    Και θα συμφωνησω με την tender_lilly πως τελικα ειναι η (καλη) προσωπικη εμπειρια που μετραει.
    L_Strike εχω μια απορια. Πριν ερθουν οι τροποι που χρησιμοποιει καποιος να εξασκησει την Κυριαρχια Του η αντιστοιχα να αφεθει σε αυτην δεν εχει υπαρξει πρωτα η προσωπικη αναζητηση και συζητηση πως θα φανταζοταν/ηθελε να συμβει;
     
  5. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Εχεις δικιο tender_lilly υποθετω πως η σωστη λεξη θα ηταν η πρωσοπικη αναζητηση που ειπε πριν ο L_Strike ομως ολοι απο καπου αρχιζουν μην ξεχνας. Και ακομα και αν εχω περασει αυτο το ροζ σταδιο που λες ακομα ολα ροζ τα βλεπω. Ειχα την τυχη να εχω λοιπον εναν Μεντωρα διπλα μου στα πρωτα μου αληθινα βηματα. Και αυτο που εμαθα ηταν ποσο καταπληκτικη ειναι μια τετοια σχεση(ο δεσμος) δεν εμαθα ποσο ροζ τα βλεπει μια κοπελα απο εξω.
     
  6. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

    Αν και δεν έχω πολυκαταλάβει πως ορίζει ο καθένας Μ/μας την έννοια της αυτοεκπαίδευσης, θα παραθέσω το εξής που διάβασα πριν χρόνια και -δυστυχώς- ήταν ανυπόγραφο:

     
  7. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Η γνωμη μου ειναι πως πρεπει καποιος να το εχει το χαρισμα για να γινει κατι,επειτα καποια στιγμη ερχεται η παιδεια που το ατομο καταλαβαινει τι ειναι και αρχιζει να διαβαζει να σηζητα να ψαχνει να ρωτα,τελος ερχεται η χημεια αυτο το κατι που θα κανει το ατομο να απελευθερωθει να γινει αυτο που θελει που ζητα που νιωθει.Αλλα εγω θετω το εξης:τι γινεται αν εχει ηδη διμιουργηση πχ οικογενεια,παιδια,δεσμους με εναν τοπο που τον κραταει εκει;;;Πως μπορει αυτο το ατομο να απελευθερωθει;;
     
  8. female

    female Contributor



    Αν και δεν μπορώ να έχω άποψη για τα ειδικά χαρακτηριστικά, θα έλεγα οτι οποιοδήποτε χαρακτηριστικό προσωπικότητας μπορεί ίσως να έχει κάποια βάση εκ γενετής (αν και οι συνθήκες κύησης είναι κι αυτές σημαντικές) αλλά δεν είναι έμφυτο. Είμαι της άποψης οτι ο χαρακτήρας αποκτάται, διαμορφώνεται, δεν ενυπάρχει. Ίσως να φαίνεται έμφυτος, όταν ένα μέρος του χαρακτήρα είναι ήδη προφανές στα 3, 4 πρώτα χρόνια της ζωής.

    Nurture, not nature.

    (Αλλά αυτή είναι μια "παλιά", μακριά συζήτηση...)

     
  9. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Χάρισμα, παιδεία ή χημεία

     
  10. zabani2002

    zabani2002 Regular Member

    Λοιπον τα παντα ειναι σχετικα. Το θεμα ειναι αν την βρισκει κανεις. Φιλα σε ολους και ιδιως στην Ελβιρα.
     
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Συμφωνώ σε όλα τα που έγραψες L_Strike.
    Ολ΄αυτά "δουλεύουν", όταν ένα υποτακτικό άτομο υποκινείται πρώτα απ΄ όλα από τα ένστικτα του. Αυτά του παρέχουν το χάρισμα της υπακοής και της υπομονής στην καθοδήγηση, που του την παρέχει ο/η Κυρίαρχος του/της προκειμένου να τον/την κάνει καλύτερο/η γι Αυτόν/η και να τον/την προσαρμόσει με την εκπαίδευση, στα δικά Του/Της θέλω και τις επιθυμίες. Ένας υποτακτικός γίνεται καλύτερος, όταν στην σχέση του με τον/την Κυρίαρχο υπάρχει σαφώς χημεία και πάνω απ΄ όλα σεβασμός και αγάπη.
     
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor