Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος thelma, στις 5 Νοεμβρίου 2008.

  1. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    ο ρόλος δεν είναι κάτι φτιασιδωμένο και αρνητικό απαραίτητα. Ολοι μπαίνουμε σε ρόλους από μωρά παιδιά και από τότε τους αλλάζουμε, τους εξελίσσουμε, ή/και τους εδραιώνουμε. Τους πιο εδραιωμένους ρόλους τους ονομάζουμε προσωπικότητα. (χοντροκοπία αλλά τέλοσπαντων).


    Οπότε με βάση τα παραπάνω το BDSM παιχνίδι μπορεί να είναι από ρόλος που φοράς (α) μέχρι ρόλος που έχεις καλά κρυμμένο μέσα σου από την παιδική σου ή κάποια άλλη ηλικία και να φοβάσαι να προβάλεις και να υπερασπιστείς (απογύμνωση, β). Δεν θεωρώ κάποια από τις δυο καταστάσεις ανώτερη ή πιο οριζινάλ.

    Εαν το θέτεις υπό το πρίσμα της απογύμνωσης, εμένα η απάντηση μου φαίνεται προφανής. Εχω δει τόσους υποτακτικούς άντρες και τόσες κυριαρχικές γυναίκες που δεν έχουν ιδέα από BDSM που δεν μπορω να απαντήσω αρνητικά . Φαντάζομαι γιατί όλοι έχουμε γνωρίσει dom μαμάδες και υποτακτικούς μπαμπάδες.

    Ή όπως έλεγε και μια φίλη μου, η μπαμπάς και ο μαμάς.
     
  2. atasai

    atasai Regular Member

    Παίζεις με τις λέξεις.

    Ρόλος: Αυτό που περιγράφεις εδώ ως ρόλο σε καμία περίπτωση δεν μας ελκύει απλά και το επιλέγουμε.

    Κυρίαρχος και υποτακτικός: μιλάμε στα πλαίσια του BDSM πάντα. Συνεπώς, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπεριφορά αυτή να είναι σε θέση να τους ερεθίσει.

    [Φυσικά και δεν αξιολογώ τις σεξουαλικές συμπεριφορές ως ανώτερες και κατώτερες]
     
  3. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Re: Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Συμφωνώ κατά πολύ με αυτό το κείμενο. Έδωσα rep και το έχω ως link σε κείμενο μου!!!
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t13505/#post209315

    Δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στην εκδήλωση αυτής της συμπεριφοράς. Μα αφού αυτές περνάν καλά και εμείς καλύτερα!!! Το πρόβλημα έγκειται στην υποκριτική συμπεριφορά, η οποία βασίζεται κατά πολύ στα στερεότυπα και στα συμπλέγματα με τα οποία είναι οικοδομημένο το BDSM.

    Το συγκεκριμένο κείμενο με βοήθησε να συνειδητοποιήσω καλύτερα τον εαυτό μου. Μιας και πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να πράττει έτσι. Βέβαια είχα την ειλικρίνεια να πω από την αρχή ότι είμαι από την φύση μου κυριαρχικός και ότι θα ήθελα να παίξω κάποια παιχνίδια που αποδίδονται στερεοτυπικά σε sub συμπεριφορά μέσα σε ένα αυστηρά από εμένα οροθετημένο πλαίσιο. Για αυτόν τον λόγο προτιμώ να αυτό-χαρακτηρίζομαι Perv παρά Dom ή Dom με κατ' εξαίρεση switch. Το sub θα μου μεγάλωνε την μύτη σαν τον Πινόκιο!!!

    Αντιστρόφως πιστεύεται ότι πολλές γυναίκες πίσω από το sub κρύβουν τις θεμιτές διατροφικές τους επιθυμίες? Μήπως είναι χλωμή αυτή καθ' αυτή η κυριαρχία? Μήπως είναι ένα όμορφο βίτσιο που μας γεμίζει ευχαρίστηση?
     
  4. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    όχι όχι δεν προσπαθώ να παίξω με τις λέξεις, πράγματι πιστεύω πως βλέπουμε κάτι, μας ελκύει, το επιλέγουμε και το αναπαράγουμε..

    όταν αυτό γίνεται στα 12 ή στα 15 το ονομάζουμε επιλογή, όταν γίνεται στα 3 το ονομάζουμε ψυχοσύνθεση και όταν γίνεται στα 45 οι αλλοι το ονομάζουν ξεμώραμα. Με αυτό θέλω να πω ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να επιβραβεύουν τους πιο εμπεδωμένους ρόλους.

    Είναι αυτό που έλεγε ο Γουάιλντ νομίζω "απέκτησε τα βίτσια σου μικρός, έτσι ώστε να μη σε πουν ξεμωραμένο όταν μεγαλώσεις".

    αυτό για να ξεκαθαρίσω ότι δεν παίζω με τις λέξεις.  ) (αραδιαζοντας καμια 100σταρια απο αυτές)

    τώρα στο δεύτερο σκέλος

    Εαν στην καθημερινότητα υπάρχουν κυριαρχικοί και υποτακτικοι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, πιστεύεις πως αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια σεξουαλική ικανοποίηση που παίρνουν από αυτό λανθάνουσα ή εκφρασμένη?

    άλλωστε εσύ αναφέρθηκες στο ξεγύμνωμα μέσω του BDSM, στην αποκάλυψη δηλαδή ενός ρόλου που είχες καλά κρυμμένο μέσα σου.

    Για να μην κανω συνεχώς ερωτήσεις η θέση μου είναι πως σαφώς υπάρχουν γυναίκες κυριαρχικές και άντρες υποτακτικοί και τους βλέπω συνεχώς γύρω μου, πράγμα που δείχνει πως το παιχνίδι τους αυτό εκφράζει ένα πιο ευρύ σύνολο από την σεξουαλικότητά τους.

    Δεν είναι απαραίτητο να μου αρέσει προσωπικά ο τρόπος που αυτό το παιχνίδι εκφράζεται. Μπορεί μια κυριαρχική γκόμενα να θέλει να της παίρνουν δώρα και να καυλώνει από αυτό. Μπορεί μια άλλη να θέλει να την πληρώνουν. Μπορεί το να την πληρώνουν να ξεκινήσει από βίτσιο και να καταλήξει επάγγελμα. Μπορεί και το ανάποδο. Δεν μου αρέσει προσωπικά αλλά δεν βλέπω καποια μορφη ψευτικης κυριαρχιας απαραιτητα απο το γεγονος και μονο.

    Όπως δεν θεωρώ ψεύτικο κυρίαρχο τον διευθυντή τράπεζας που θέλει να τον γλύφουν ολοι.
     
  5. atasai

    atasai Regular Member

    Δεν ξέρω αν ικανοποιούνται σεξουαλικά οι άλλοι με την καθημερινή τους συμπεριφορά. Για τον εαυτό μου θα έλεγα ότι παίρνω ευχαρίστηση από τον τον ρόλο (το εμπέδωσα) που επιλέγω, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σεξουαλική. Εκτός αν το πας πολύ μακριά και είναι κάτι που θα ανακάλυπτα μετά απο πολλά σεσσιον με τον ψυχίατρο.


    Για να καταλήξουμε. Αυτό που λές είναι μια γ επιλογή:
    φοράμε διαφορετικά κουστούμια σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Μια από αυτές είναι η σεξουαλικότητά μας. Κανένα από τα κουστούμια δεν είναι πιο πραγματικό από τα υπόλοιπα.

    Σωστά κατάλαβα; Μάλλον συμφωνώ.
     
  6. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    κι εγω μαλλον συμφωνω λολ
    Τα κουστούμια/ρόλοι που ανέφερες ως ψυχοσυνθεση από μόνοι μας τα θεωρούμε πιο δυνατά και πιο πραγματικά. Αυτή και μόνο η πεποίθηση μας τα κάνει πιο βαριά και πιο σημαντικά από τα υπόλοιπα. Όπως καταλαβαίνεις ενώ σέβομαι τον μεταμοντερνισμό του γάμα σου, έχω τις αντιρρήσεις μου μαζί του (λολ)

    Ο κορνίλιος θέλει να βάλει όρια στο τι είναι "πραγματικά" κυριαρχικό και "πραγματικά" υποτακτικό και μέσα από αυτό να αποδείξει τη θέση του πως οι γυναίκες δεν γίνεται να είναι κυριαρχικές και οι άντρες υποτακτικοί. Κάτι που εμπειρικά και θεωρητικά μου φαίνεται αδιανόητο. Και γιαυτό φέρνω ως παράδειγμα την καθημερινότητα. Εάν στην καθημερινότητα βλέπουμε συχνά άντρες υποτακτικούς και γυναίκες κυριαρχικές, τότε γιατί αυτό είναι χλωμό να συμβεί στο BDSM πλαίσιο?
     
  7. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Εγω θα προσεγγιζω μια διαφορετικη οψη του νομισματος.
    Δεν πιστευω πως η υποτακτικοτητα ειναι αντικειμενικο θεμα.
    Μπορει καποιος να νιωθει πως ειναι υποτακτικος αλλα για καποιους Α,Β λογους αυτο να μη βγαινει σε καποια αφεντρα.
    Τι δλδ επειδη δηλωνει καποιος υποτακτικος πρεπει να σκυβει και να γονατιζει καθε φορα
    που συναντα Κυριαρχο?
    Και φυσικα αυτο λειτουργει και αντιστροφα απο τη μερια της Κυριαρχης.Αναλογα με τα βιωματα της και τα θελω της κρινει αν την ικανοποιει.
    Ερωτημα λοιπον, αν την ικανοποιησει εχει χρηστει αυτοματως υποτακτικος?
    Αν δεν την ικανοποιησει αποκλειεται του δικαιωματος να αυτοαποκαλειται υποτακτικος?
     
  8. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Ας το επαναλάβω: Δεν υπάρχουν υποτακτικοί άνδρες, όπως δεν υφίσταται D/s με αυτοτελή βαρύτητα και υπαρξιακή υπόσταση.
    Υπάρχουν:
    1. Φετιχιστές, επικεντρωμένοι σε γυναικεία αξεσουάρ.
    2. Ομοφυλόφιλοι που μεταθέτουν τη λιμπιντική κλίση τους.
    3. Ψυχολογικώς ή σωματικώς, αλγολάγνοι, δηλ. μαζοχιστές.
    4. Άρρενες με ψυχοπαθολογικές διαταραχές (πχ 'ταύτιση με τη μητέρα').
    Είναι σφάλμα να αποκαλείται η τρίτη κατηγορία 'υποτακτικοί άνδρες'. Ο όρος αυτός είναι μια επινόηση εσωτερική στο bdsm και στερείται, όπως και το τελευταίο, σοβαρότητας - εν αντιθέσει προς το S/m.
     
  9. atasai

    atasai Regular Member

    Re: Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?


    Η λίστα δεν μπορεί να περιλαμβάνει και άτομα που έρεθίζονται με το να μπαίνουν στο ρόλο του θύματος;
    Δεν θα τους έλεγα με τόση ευκολία ψυχολογικώς αλγολάγνους. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι είδους συναισθήματα προκαλεί στον καθένα η θυματοποίηση, συνεπώς δεν είναι κατ' ανάγκη επώδυνα. Εκτός κι αν όλους όσους δεν περιέλαβες τους τσουβαλιάζεις στο 4.

    Εντάξει, υπάρχουν υποτακτικοί, αλλά κάποιοι τους θεωρούν ψυχοπαθολογικά διαταραγμένους. So what?
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Η υποτακτικη η η κυριαρχικη συμπεριφορα που βλεπουμε στην καθημερινοτητα ομως ειναι αυθεντικη,η επικτητη,συνεπεια δηλαδη επιδρασης του περιβαλλοντικων συνθηκων;
    "Ο μαμας" η "η μπαμπας" ειναι εμφυτες, η συνειδητες επιλογες που μπορει να οφειλονται πχ στο μειωμενο ενδιαφερον του αντρα για την οικογενειακη καθημερινοτητα λογω επαγγελματικων προτεραιοτητων η απλα για να εχει την ησυχια του;
    Μεταφεροντας τον προβληματισμο αυτο εντος ΒΔΣΜ μπορουμε να μιλαμε για "εμφυτη" κυριαρχικοτητα η υποτακτικοτητα η απλα επικαλυμμα η μεσον ,οπως η Μικρα Ψεματα και ο Ντολμανσε αναφερουν ,ευκολοτερης ικανοποιησης φετιχ;
     
  11. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Αν μια αφεντρα ζητησει να υπηρετειται απο εναν υποτακτικο (καθάρισμα σπιτιού, εξωτερικές δουλειές, κλπ), αλλά χωρίς καμία σεξουαλική εμπλοκή.
    Αυτος (αν βρεθει) θεωρειται υποτακτικος στα πλαισια του βδσμ?
     
  12. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Τι έγινε; Σου έφυγε η Σβετλάνα, Φραουλίτσα μου;