Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ερωτηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 11 Ιουλίου 2005.

 1. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Εκείνο που πραγματικά με χαροποιεί αν και προβληματίζει αρκετά, είναι το πως αρκετά από τα ποστ των τελευταίων ημερών, ασχολούνται με το αρρωστημένο και ψυχικά ανισόροοπο...

  Με χαροποιεί αφενώς γιατί συζητιέται και βλέπω αρκετούς που έχουν τακτοποιήσει στο μύαλό τους τι, πως και γιατί και είναι απεξαρτημένοι από την κοινωνική ηθικοφάνεια.

  Με προβληματίζει αφετέρου, γιατί άτομα που είναι στο χώρο, δείχνουν να κουβαλούν απίστευτες ενοχές και κατ΄επέκταση ντροπή για αυτό το οποίο υποτίθεται πως είναι.

  Πιστεύω πως το bdsm- ίδιαίτερα στο χώρο του Ds είναι ένας χώρος για άτομα δυνατά ψυχικά και συναισθηματικά, άτομα ανοιχτόμυαλα, θαραλλέα και τολμηρά. Άτομα που έχουν τα κότσια και το μυαλό να αναλύσουν, να αμφισβιτήσουν όλα όσα τους έχουν γαλουχίσει ως σωστό και λάθος και να ψάξουν μέσα τους για τις πραγματικές βαθύτερες τους ανάγκες και να τολμήσουν να είναι ο εαυτός τους. Άτομα που εμένα προσωπικά μου εμπνέουν σεβασμό.

  Τώρα γιατί όλα αυτά θεωρητικά ανατρέπονται από τόσα πολλά άτομα και απόψεις, με χαρακτηρισμούς για ψυχασθένειες φυσικό είναι να με προβληματίζει δεν νομίζετε?

  η λάρα Του
   
 2. gaby

  gaby Guest

  Είναι και θέμα εμπειρίας επίσης lara[E-p]. Δείχνεις να είσαι αρκετά έμπειρη στο χώρο και από τους λίγους με επαρκή πραγματικά βιώματα και είναι επόμενο να αναρωτιέσαι.

  Από την άλλη πλευρά, όσοι τώρα προσεγγίζουν το χώρο, είναι επόμενο να αναρωτιούνται και αισθάνομαι ότι πρέπει να έχουν το περιθώριο να μιλήσουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Και στο πλαίσιο του εφικτού, να πάρουν κάποιες απαντήσεις.

  Για παράδειγμα, στο thread "igies kai arrostimeno", που ξεκίνησε η Lady Phaedra, ορισμένες προσεγγίσεις ήταν καθαρά επαγωγικές και δε βασίζονταν σε βιώματα - απλά έκρυβαν ανομολόγητους φόβους.

  Ας εκφραστούν αυτοί οι φόβοι, είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή τους. Δεν προσβάλλουν κανέναν, πιστεύω.
   
 3. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Αγαπητή μου tender lilly  ...πουθενά νομίζω δεν είπα πως προσβάλλουν ή είναι κακό, δεν ξέρω γιατί υπέθεσες από το ποστ μου κάτι τέτοιο.

  Αντίθετα χαίρομαι που εκφράζονται γιατί αυτό είναι σημάδι πως το ψάχνουν και μέσα από την αναζήτηση τους ελπίζω πως θα ανακαλύψουν την δική τους αλήθεια.

  Μάλλον δεν καταφέρνω να εκφράζομαι τόσο καλά, -ίσως φταίει και η κούραση των ημερών- αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είπα πως είναι κακό το να εκφράζονται οι φόβοι, αντίθετα.
  Και η ίδια είχα στο ξεκίνημα μου πολλούς τέτοιους φόβους και δεν έχει περάσει και ένας αιώνας από τότε.

  Εκείνο που ήθελα να τονίσω, και μάλλον κρίνοντας από την απάντηση σου- ανεπιτυχώς, είναι πως μέσα από τα ποστ κάποιος που δεν έχει σχέση με το χώρο θα μπορούσε να αποκομίσει πως όλα είναι πολύ διαφορετικά, από ότι είναι στην πραγματικότητα; τουλάχιστο στο Ds που εγώ γνωρίζω...

  Και συγχωρέστε την παράλογη ίσως επιθυμία μου να πω πως όσο υπαρκτοί και καλά κάνουν και εκφράζονται οι φόβοι, άλλο τόσο υπαρκτά είναι και αυτά που ανέφερα στο ποστ μου σχετικά με συνειδητοποιημένα άτομα, ισορροπημένα και έξυπνα, σταθερά και δυνατά που όταν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα κοινωνικά πρέπει και να νικήσουν εξωτερικούς και εσωτερικούς δαίμονες, βρήκαν πως αυτό που είναι τους αρέσει και νιώθουν περήφανα που ανήκουν στο χώρο.

  Έτσι για να μην φαίνεται μόνο η μία πλευρά…  

  η λάρα Του
   
 4. gaby

  gaby Guest

  Συμφωνώ απολύτως μαζί σου lara[E-p]  Απλά ο rolfo πήρε και κάποιες "αγριωπές" ή προσβεβλημένες απαντήσεις στην αρχική του ερώτηση, εκεί απευθυνόταν γενικά το σχόλιό μου.
   
 5. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  λολ
  Ήταν απλά ήδη το κλίμα φορτισμένο από προηγούμενα ποστ μάλλον και ηταν σαν σταγόνα που ξεχύλησε το ποτήρι...

   

  η λάρα Του
   
 6. Avalonia

  Avalonia Regular Member

  Υποθέτω πως γεννιόμαστε με κάποια ή και με πολλές τάσεις μέσα μας, όμως από κάποιο σημείο κι έπειτα έπαψε να με απασχολεί, πολύ απλά αποδέχτηκα πως υπήρχε μέσα μου.

  Αναζητώντας λογική εξήγηση για την περίπτωση που μου είχε δημιουργηθεί η όποια τάση από το περιβάλλον δεν κατάφερα να βρω καμία, μια και μεγάλωσα μέσα σε μία καθ’ όλα υγιή οικογένεια με βάση τα γενικά πρότυπα της κοινωνίας, ανάμεσα σε ανθρώπους που μου έδωσαν πολύ αγάπη και από όσο μπορώ τώρα πια να κρίνω σωστή καθοδήγηση, πήγα σε καλά σχολεία και στη συνέχεια πανεπιστήμια, έλαβα μόρφωση και παιδεία και πουθενά δεν συνάντησα κανένα στοιχείο που να παρέπεμπε έστω και στο ελάχιστο στο bdsm. Κι όμως πριν ακόμα μάθω “πως φιλούν στα χείλη” μέσα μου ξύπναγαν συχνά εικόνες που σήμερα πια έχω βιώσει και πραγματικά.

  Θα συμφωνήσω εν μέρει με τον Master Spiler που είπε πως έχουμε αρχικά και τα δύο μέσα μας μια και ως οι περισσότεροι εδώ γνωρίζουν έχω πειραματιστεί και στους δύο “ρόλους”, όμως δεν πιστεύω πως το περιβάλλον αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την επιλογή μας. Μάλλον είναι το στοιχείο που υπερισχύει μέσα μας από τη φύση μας. Όπως το θηλυκό και το αρσενικό.

  Όσον αφορά στο τελευταίο – μάλλον άτυχο σχόλιο – του rolfo, τόσο η ψυχολογία όσο και ο νόμος στις περισσότερες δημοκρατικές χώρες χαρακτηρίζουν το bdsm πλέον ως “σεξουαλική απόκλιση” και όχι ως ασθένεια.

  Η ευκαιρία να μοιραζόμαστε εμπειρίες και απόψεις με ομοϊδεάτες είναι πολύτιμη και πολλές φορές λυτρωτική.
  Και τελικά… ποιο το λάθος αν χαιρόμαστε την “σεξουαλική μας απόκλιση”?
   
 7. Βλέπω μια άμεση σχέση με 'άλυτα΄ φιλοσοφικά ερωτήματα. Ο άνθρωπος γεννιέται ή γινεται; Η ηθική; Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για την υποστήριξη κάποιας από των δύο θέσεων (ή ακόμα και μιας ενδιάμεσης προσεγγισης). Ο καθένας έχει τα επιχειρήματά του, αλλά απόδειξη καμία. (Αλίμονο αν μπορούσαμε να αποδείξουμε τίποτα. Ή μήπως όχι)

  Πάντα πίστευα την άποψη ότι γεννιόμαστε ως tabula rasa. Οι εμπειρίες μας μεγαλώνοντας διαμορφώνουν το είναι μας, ακόμα και τον ερωτικό μας προσανατολισμό.

  Η πρόοδος της γενετικής ρίχνει νέο φως στο ερώτημα αυτό. Δίνουν μια κάπως πιο επιστημονική τεκμηρίωση, λέγοντας μας ότι ίσως και να γεννιόμαστε έτοιμοι. Μήπως τελικά ήμαστε ότι λένε τα γονίδια μας; Μήπως είμαι sub επειδή έχω τέτοια γονίδια;

  Κατέληξα μπερδεμένος τελικά.

  Υ.Γ. Ωραίο θέμα  
   
 8. MsAliki

  MsAliki Regular Member

  sakkis3000
  μόνο ανώμαλος δεν είσαι!Είσαι ένα φυσιολογικότατο αρσενικό που όπως όλα,αναπτύχθηκες σε γυναικεία μήτρα,θήλασες από γυναικεία στήθη,σε ντάντεψε και σε τιμώρησε γυναικείο χέρι και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εξάρτησή και υποτέλειά σου σε κάποια γυναικεία φιγούρα.Η σχέση γυναίκας-άνδρα πρέπει και είναι απόλυτη στο D/s κάτι που μακάρι να είχαν την ευτυχία να βιώσουν τα ζευγάρια που βρίσκονται σε vanilla σχέση.Η γυναίκα όπως γράφει στο βιβλίο της η Elisse Sutton"..she is the punisher and she is the healer".
   
 9. sakiss3000

  sakiss3000 Regular Member

  GreekMistress μου είναι πολύ δύσκολο να πω κάτι χωρίς να φανεί ότι προσπαθώ να πείσω ότι είμαι ανώμαλος. Στο γραπτό κείμενο πολλά δεν φαίνονται (η γλώσσα του σώματος) κι εύκολα γίνεται παρεξήγηση.
  Λες: ΄΄Είσαι ένα φυσιολογικότατο αρσενικό που όπως όλα, αναπτύχθηκες σε γυναικεία μήτρα, θήλασες από γυναικεία στήθη, σε ντάντεψε και σε τιμώρησε γυναικείο χέρι και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εξάρτησή και υποτέλειά σου σε κάποια γυναικεία φιγούρα΄΄

  Δεν θα μπορούσε κάποιος να το πει έτσι; ΄΄σε ντάντεψε και σε τιμώρησε γυναικείο χέρι και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ανωμαλία σου΄΄
  θεωρώντας ότι ο συνδυασμός νταντέματος τιμωρίας έχει αυτά τα αποτελέσματα.

  Μόνο για την ιστορία: ισχύει μεν ότι με ντάντεψε και με τιμώρησε γυναικείο χέρι, αλλά διαφορετικής γυναίκας ήταν το καθένα. Αυτή που με γέννησε, μόνο με ντάντεψε, (όσο κι αν φαίνεται παράξενο) και το γκομενάκι που το’παιζε δασκάλα με τιμωρούσε. (πολλές φορές με στοργή)

  Απορώ πως δεν μ αρέσουν παιχνίδια δασκάλας μαθητή αλλά μόνο θηλυκού αρσενικού.

  στα χρόνια που πήγα <<σχολείο>> οι αίθουσες ήταν χώροι εκπαίδευσης δούλων. εκεί να δεις εκπαιδευτήριο bdsm... δεν είχαν μαστίγια αλλά είχαν κάτι βέργες (ραβδάκια) και χάρακες... τις περισσότερες φορές έδινε εντολή σε κάποιον μαθητή (ευτυχώς ποτέ σε μένα) να της φτιάξει ραβδάκι κι όταν της το έφερνε το δοκίμαζε πρώτα σ αυτόν λέγοντας του ότι το δοκιμάζει να δει αν είναι γερο ή σπάει όπως σπάσανε και τα προηγούμενα. Και πολλά άλλα ΄΄απείρου κάλλους΄΄ γινότανε εκεί μέσα κάθε μέρα αλλά δεν είναι για να λέμε τέτοια τώρα.