Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

η παραδοσιακή γυναίκα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 27 Νοεμβρίου 2007.

  1. gaby

    gaby Guest

    Μερικές φορές συσχετίζεται ο ρόλος της σημερινής υποτακτικής με τη ζωή της παραδοσιακής συζύγου των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών, που ήταν για να κοιτάζει το σπίτι, τον άντρα της και τα παιδιά, που δεν θα έβγαζε τσιμουδιά αν μπορεί να μην ενέκρινε ο άντρας της τί θα έλεγε, ή για σιγουριά δε θα μιλούσε καθόλου, που αν έτρωγε κανένα ξύλο δεν θα το έλεγε πουθενά και θα κοίταζε να μην ακουστεί η κραυγή της, που θα είχε το σπίτι και την εμφάνισή της στην τρίχα, με περιορισμένα και ελεγχόμενα μέσα. Που αν κάτι συνέβαινε στον άντρα της, αυτή και τα παιδιά τους θα έμεναν στο δρόμο και κανείς δεν θα τους φρόντιζε.

    Τον άντρα να τον τρέμετε, γιατί απ αυτόν κρέμετε η ευτυχία του σπιτιού σας...
    ή κάπως έτσι, τραγουδούσαν οι Αττίκ – Χαιρόπουλος.

    [Δεν έγραψα καλά τον στίχο, γιατί ποτέ μου δεν τον συγκράτησα, επειδή μου σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο, όποτε τον άκουγα από τη γιαγιά μου και έφευγα τρέχοντας για να πάω να παίξω με τ άλλα παιδιά, συνήθως πόλεμο.]

    Όταν λέμε τσιμουδιά, το εννοούμε. Ήταν η εποχή που ο μετέπειτα εθνάρχης μιας χώρας, μετά από ένα σύντομο και κοφτό κήρυγμα, κατέβασε από το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο την τότε γυναίκα του και την υποχρέωσε να συνεχίσει με τα πόδια – και τακούνια – μια μεγάλη διαδρομή επειδή αυτή είχε κάνει μια ελάχιστη παρέμβαση σε γενική συζήτηση με τότε μεγαλοεργολάβο.

    Αυτόν τον τρόπο ζωής δεν τον είχε διαλέξει κανείς, ούτε ο άντρας, ούτε η γυναίκα σ ένα ζευγάρι, ούτε καν το πρωθυπουργικό ζεύγος. Ήταν η κοινωνική νόρμα.

    Και δεν υπάρχουν γενικές ενδείξεις ότι τους κάβλωνε.

    Υπήρχαν βιτσιόζικες καταστάσεις και σκληρές βιτσιόζικες, ουκ ολίγες, αλλά είτε ήταν κρυφές και γνωστές, σε ακριβές κρεβατοκάμαρες, είτε φανερές και ανομολόγητες, σε λαϊκές συνοικίες τύπου «10».

    Αν και αυτό το πρότυπο δεν ήταν BDSM, γίνεται βιτσιόζικο D/s αν μεταφερθεί ακριβώς έτσι, χωρίς να υπάρχει κοινωνική χρησιμότητα γι αυτό, και με τα βίτσια του, στον 21ο αιώνα. Παλιότερα μάλιστα, ένα μέρος της εκπαίδευσης των lifestyle σκλάβων, αρσενικών κυρίως αλλά και θηλυκών, στα βιβλία οικοκυρικής των 50ς βασιζόταν.

    Με γενικό πρότυπο τον Αφέντη ή την Κυρία που επιστρέφει σπίτι από τη δουλειά και το «υ» που υπηρετεί αθόρυβα και αποτελεσματικά. με στόχο την ξεκούραση και την απόλαυσή Του, και το ίδιο έτοιμο να προσφερθεί σε πρώτη ζήτηση. Και ενδεχομένως, να έχει σερβίρει με σεβασμό, να περιμένει άδεια για να φάει και αυτό ή να τρώει από το πάτωμα και μετά να ακολουθεί ο απολογισμός της ημέρας και να βγαίνει η λουρίδα... και όλα τ άλλα <χ>

    Αναφέρομαι κυρίως σε γυναίκες, υποτακτικές και σκλάβες, αλλά δεν αποκλείω τους άντρες σε ανάλογη θέση. Θα μπορούσατε να παίξετε αυτόν τον ρόλο ως υποτακτική, που έχει την κρυφή δυσκολία ότι κάποιες ώρες θα πρέπει να βάζετε τελείως κατά μέρος το τι θέλετε και πώς νιώθετε εσείς και να γίνεστε αποδέκτης της όποιας διάθεσής Του;

    Σας ελκύει η συγκεκριμένη εικόνα, του σήμερα; Σας απωθεί; Γιατί;

    Και τέλος, πόσο συσχετίζετε την εικόνα αυτή της «παραδοσιακής» γυναίκας με την υποτακτική του BDSM;

    ......................

    Σημείωση: οι ιστορικές πληροφορίες και η ιδέα για το θέμα, που την σκεπτόμουν συχνά, είναι από το Albany Power Exchange, παραθέτω το link και τη διαδικασία.
    http://www.albanypowerexchange.com/H..._good_wife.htm

    http://www.albanypowerexchange.com/
    http://www.albanypowerexchange.com/Default1.htm
    http://www.albanypowerexchange.com/bdsm_history.htm
     
    Last edited by a moderator: 29 Νοεμβρίου 2007
  2. Vampire in a Cathedral

    Vampire in a Cathedral Regular Member

    Η καταλητική εικόνα ενός αρσενικού ή/και θηλυκού σκλάβου σήμερα δεν είναι σίγουρα μόνο απόρροια της δεκαετίας του '50 αλλά ένα puzzle που ενώνονται κομμάτια από όλες τις εποχές του Ανθρώπινου Πολιτισμού - Μεσοποταμία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ρώμη, Βυζάντιο, Αφρική, Ινδίες, National Socialistische Partei (Nazi), κτλ. [στο Πανεπιστήμιο με είχε απασχολήσει ιδιαίτερα το πως μετέδωσε ο Ναζισμός τις απόψεις του επάνω στις σεξουαλικές σχέσεις, είναι ένα μεγάλο θέμα και αρκετά ενδιαφέρον]. Προς Θεού δεν εννοώ ότι σήμερα υιοθετούμε κάποιες αντιλήψεις κάποιας συγκεκριμένης περιόδου όποια και να είναι αυτή, αλλά επί προσωπικού μιας και θέτεις θέμα συζήτησης, δε συσχετίζω μία υποτακτική με ένα αρχέτυπο της δεκαετίας που ανέφερες.

    Έχω την κλίση (και το δικαίωμα) να θέλω τη γυναίκα υποτακτική στο σεξουαλικό επίπεδο και όχι ΚΑΙ ένα άβουλο πλάσμα σε άλλες εκφάνσεις μίας κοινωνικής ζωής. Δηλαδή "και δούλα και κυρά", εάν βέβαια μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Έχω την άποψη ότι η γυναίκα οφείλει να φροντίζεις τον άντρα της, αλλά κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να της αποσπάσει και ένα δικαίωμα στο να εκφέρει άποψη και γνώμη για όλα τα άλλα θέματα που την απασχολούν...

    Θα διαβάσεις πολλές προσεγγίσεις και γνώμες αλλά στην τελική όλες είναι σεβαστές και είναι και λογικό να είναι διαφορετικές...

    Vampire in a Cathedral
     
  3. Afentis_Epi8ymiwn

    Afentis_Epi8ymiwn Regular Member

    Απάντηση: η παραδοσιακή γυναίκα

    Το είπες και μόνη σου.
    Τότε, ήταν "κοινωνική νόρμα". Τώρα, είναι "επιθυμία" και "ανάγκη".
    Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν. Επιθυμείς να βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι γιατί σε εκφράζει και όχι γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς (εκτός βέβαια από τους "αγάμητους" και τα "μπάζα" που η σχέση τους με το "BDSM" τούς είναι μια σεξουαλική -και όχι μόνο- διέξοδος από την "μοναξιά" τους).

    Τώρα, αν ο υποτακτικός έχει την οποιαδήποτε "κρυφή δυσκολία" σε αυτά που έχει επιλέξει να ζει, δεν είναι "υποτακτικός". Καλύτερα να αποκαλεί τον εαυτό του "αποτυχημένο". Και αν δεν μπορεί να βρει τι άλλο μπορεί να κάνει, ας απολαύσει τουλάχιστον την "αποτυχία" του. (Οπως, επίσης, δεν συμφωνώ και με το "κάποιες ώρες". Ενας υποτακτικός, υπάρχει, ζει και "επιλέγει" Κάποιον/α, για να είναι παραδομένος/η (σε όλα) όλο το 24ωρο. Γιατί, αυτό τον εκφράζει).

    Και ναι. Με ελκύει η συγκεκριμένη εικόνα. Γιατί ξέρω πως δεν είναι δίπλα μου μόνο σαν μια απλή "νοικοκυρούλα" (έτσι θέλω να πιστεύω) που κοιτάει να διασφαλίσει την ζωούλα που της δίδαξε ο μπαμπάς και η μαμά, αλλά, ως γυναίκα με πραγματική οντότητα που ξέρει τι "είναι", τι την εκφράζει, τι την ολοκληρώνει και πώς θέλει να ζήσει το υπόλοιπο της (οικογενειακής) ζωής της.

    Μόνο τότε μπορεί και ο Κυρίαρχος να νοιώσει ο εαυτό Του. Οταν, ειλικρινά, ξέρει με τι έχει να κάνει (άποψή μου αυτό)
     
  4. Lola

    Lola Regular Member

    Απάντηση: Re: η παραδοσιακή γυναίκα

    Μαζι σου Βαμπιρ   Προσωπικα, στο παιχνιδι αμα μου καυλωσει μπορει να κανω και το τσοου τσοου αλλα στη ζωη μου δε βαζω κανεναν πανω απο το κεφαλι μου. Το να ζητησω αδεια ακομα και για να παω για κατουρημα μονο γελιο μπορει να μου φερει (και τελικα να κατουρηθω, LOL  ).
     
  5. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Re: η παραδοσιακή γυναίκα

    πρόσεξε μην έρθει η ώρα όχι μόνο να ζητήσεις άδεια να πας για κατούρημα αλλά και να καυλώσεις από τη διαδικασία
     
  6. latexduck

    latexduck Contributor

    Re: Απάντηση: Re: η παραδοσιακή γυναίκα

    έγραψες πάλι    
     
  7. blindfold

    blindfold Contributor

    well personally

    ναι πλέον και εγώ την έχω ζήσει έχω ζήσει αυτή την ανάγκη/επιθυμία ... αλλά μόλις Απομακρύνετε χάνετε ,και φυσικά η κοινωνική νόρμα κάνει περίπατο ...

    συσχετισμό δεν θα μπορουσά να βρώ γιατί υπάρχει η διαφορά της επιλογής και του εξαναγκασμού ...
     
  8. Lola

    Lola Regular Member

    Απάντηση: η παραδοσιακή γυναίκα

    Aν καταφερει να με καυλωσει τοοοσο πολυ χαλαλι..  Αλλα με ξερω δεν ειμαι για πολυ 
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: η παραδοσιακή γυναίκα

    αν το 50 ηταν ο μπουσουλας για την ευτυχια των σχεσεων δεν θα κατερεε...το μοντελο θα εξακολουθουσε να υπαρχει και τις επομενες δεκαετιες....ανατραπηκε ευτυχως προς οφελος ολων...και εδωσε την φωνη στις γυναικες να μπορουν να πουν πως θελω να ειμαι και ειμαι σκλαβα και στους αντρες να μπορουν να πουν δεν θελω να ειμαι ο πατερ φαμιλιας..οι σχεσεις βασιζονται στην ελευθερια της επιλογης.Επισης δεν μπορουμε να συγκρινουμε τον Κυριαρχο με τον αντρα αφεντη αλλων εποχων..και αποδεχομαστε πλεον την δυναμικη Κυριαρχικη γυναικα..βαθυτερες αναγκες οδηγουν καποιες σχεσεις σε Μ/s η D/s και οχι νορμες και κοινωνικες φορμες.
     
  10. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: η παραδοσιακή γυναίκα

    Η δικη μου γιαγια (προγιαγια για την ακριβεια) παντρευτηκε 2 φορες, τους πεθανε κ τους 2.. απειλουσε με το δικανο τους διπλανους για τα όρια στα κτηματα.. (ελια με μηλια ειναι το οριο ειπαμε.. κλακ κλακ εχει κανεις αντιρηση?) καπως ετσι εκανε μια τεραστια περιουσια.. την οποια εξαφανισαν οι 4 άχρηστοι κ ευνουχισμενοι γιοι της μετα τον θανατο της..
    Ισχυριζοταν πως η χρηση του αντρα ειναι για να κανει της βαριες δουλειες κ οχι για να σκεφτεται..
    Ερχοταν στο σπιτι μας για καφε να δει τις δισεγγονες της κ εφερνε κ καφε μαζι της γιατι σιγα μην υποχρεωθει.. κ καφε κ ζαχαρη εχει αν θελει.. εμας ηρθε να δει..
    Κοματακι υπερβολικη την βρισκω αλλα ηταν κ οι εποχες σκληρες τοτε..
    Σαφως δεν θα μπορουσα να ειμαι ετσι.. (ελπιζω) αλλα σιγουρα δεν θα μπορουσα να ειμαι όπως οι παραδοσιακες γυναικες που αναφερει η τεντερ.. (αν κ επιφυλασομαι.. για το ποσο πραγραματικη ειναι η παραδοσιακη αυτη εικονα... αλλο η εικονα που εχει ο εξω κοσμος κ αλλο οταν κλεινει η πορτα.. νομιζω ολοι εχουμε παραδειγματα για το πως διαφεντευει εντος σπιτιου η μανα ή η γιαγια του καθενος μας ή εστω πολλες απο αυτες)

    Κανενας αντρας δεν θα μπορουσε να ειναι το Α κ το Ω στην ζωη μου κ εχω ερωτευτει κ εχω πονεσει κ ολα τα επαθα.. αλλα.. Οχι..
    Μ αρεσει να υπαρχουν οι αντρες στην ζωη μου σε αρκετους ρολους.. αλλα για μενα Μονο εγω αποφασιζω.. κ το βρισκω αφανταστα καυλωτικο αυτο.. Γεννηθηκα για να ζησω την ζωη μου μεσα απο μενα κ για μενα κ οχι κατοπιν υποδειξεως κανενος.. γιατι οπως μονη ηρθα.. μονη θα φυγω..
     
  11. Miss_Kirlian

    Miss_Kirlian Regular Member

    άλλες εποχές τότε άλλες οι σημερινές...κατάλοιπα δεν υπάρχουν.Όπως προείπε κάποιος η κάθε γυναίκα πρέπει να είναι δούλα και κυρά.Tο να επιλέγει εκουσίως την υποτακτικοτητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ένα άβουλο πλάσμα.
     
  12. Seduction

    Seduction Regular Member

    Κάποιες ομοιότητες σε μια επιφανειακή προσέγγιση μπορεί να υπάρχουν, αλλά είναι λάθος κατά τη γνώμη μου να συσχετίζεται η παραδοσιακή γυναίκα με την ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ υποτακτική του BDSM.

    H σκεπτόμενη υποτακτική δεν χαρίζεται! Πολιορκείται και κατακτάται! Και αυτή η κατάκτηση μπορεί να μεταβληθεί πολύ εύκολα, αν τα όσα εισπράτει δεν την καλύπτουν και σε μυαλό και στη συνέχεια και σε κορμί. Ακόμα πιο προχωρημένο, δυσκολότερο αλλά καλύτερο και σε ψυχή.

    Επίσης δεν δίνεται από τον Πατέρα της σε αυτόν που έχει τα περισσότερα πρόβατα, ούτε στον πρώτο που θα τη ζητήσει για να μη μείνει στο ράφι και ούτε φυσικά νιώθει life time φυλακισμένη και ανήμπορη να ακολουθήσει άλλο δρόμο! Εχει επιλογές και είναι αρκετές. Χαίρομαι τις υποτακτικές που έχουν την δύναμη να διεκδικήσουν και να παλέψουν γι' αυτές τις επιλογές. Αυτές ξεχωρίζουν από τις δυστυχισμένες "παραδοσιακές" γυναίκες άλλων καιρών!

    Ορμόμενος από τη "συζήτηση" της sapfw και της Lola, αν και φαινομενικά "διαφωνούν", δίδουν και οι δύο το αληθινό νόημα αυτής της διαφοράς που αναφέρει το νήμα!

    Αυτό που λέει ότι σήμερα Ολες οι γυναίκες-θηλυκά κυριαρχούνται (γίνονται υποτακτικές) μόνο από τον κατάλληλο άντρα-αρσενικο! Σε βαθμό που μπορεί να τους εκπλήξει-συγκλονίσει τόσο πολύ που να χάσουν και τη μιλιά τους και τη σκέψη τους και πολλά άλλα.
    (Ακόμα και αυτές που είναι εντελώς αντίθετες με την προσέγγιση μου, είμαι βαθειά πεποισμένος ότι με τον κατάλληλο θα αναθεώρήσουν και επαναπροσδιορίσουν πολλές από τις απόψεις τους! Πάντα από επιλογή τους και μόνο αυτό έχει και αξία και ουσία!)

    Προσωπικα, στο παιχνιδι αμα μου καυλωσει μπορει να κανω και το τσοου τσοου αλλα στη ζωη μου δε βαζω κανεναν πανω απο το κεφαλι μου. Το να ζητησω αδεια ακομα και για να παω για κατουρημα μονο γελιο μπορει να μου φερει (και τελικα να κατουρηθω

    Σωστό!

    πρόσεξε μην έρθει η ώρα όχι μόνο να ζητήσεις άδεια να πας για κατούρημα αλλά και να καυλώσεις από τη διαδικασία

    Επίσης σωστό

    Aν καταφερει να με καυλωσει τοοοσο πολυ χαλαλι..

    Απόλυτα σωστό!