Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

η χρησιμότητα του βάζου είναι ο άδειος χώρος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος fractal, στις 3 Δεκεμβρίου 2008.

  1. fractal

    fractal Regular Member

    Η ισορροπία που πρέπει να επιτευχθεί κατά την γνώμη μου είναι απίστευτα ευθραυστη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
    Δεν ξέρω πόσο δόκιμος μπορεί να είναι ο όρος : "υγιής" bdsm σχέση ; και αν κάτι τέτοιο μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι που ικανοποιεί τους συμβαλλόμενους χωρίς να διακινδυνεύεται η απώλεια της ταυτότητας και της μετατροπής σε άψυχο και άβουλο αντικείμενο ή σε κάποιον που η επιβάρυνση του ελέγχου ενός ατόμου εκτελείται πλημμελώς ή εντελώς απώλειας ελέγχου ;
    Η κενότητα είναι άλλο πράγμα και είναι αυτοματισμός που μαθαίνεται. Το να κλείσεις το μυαλό σου θέλει προσπάθεια αλλά πρέπει να γίνεται και χωρίς προσπάθεια.
    Η κενότητα στο Tao έχει να κάνει με συγκράτηση ,υπομονή , απλότητα ,φειδώ απουσία επιθυμίας . Η κενότητα στον Βουδισμό έχει να κάνει με την ασυνεπεια και εξαπάτηση των εξωτερικών ερεθισμάτων σχετικά με το ποια είναι η πργματικότητα και ποια είναι η ψευδής αντίληψη για αυτήν.
    Με την παραχώρηση του υ στον Κ της ευθύνη για την φροντίδα και την προστασία του οικοδομείται μια δυναμική που στηρίζεται στη συνεχή ροή. Αυτή η ροή ,πιστεύω οτι σε ανοιχτά ΄δυναμικά συτήματα πρέπει να διακατέχεται από μια fuzzy logic. Με μικροκινήσεις και μικροδιορθώσεις.
    Το να είσαι ανοιχτός και ευάλωτος δεν σημαίνει οτι αρνήσαι να συνεργαστείς σε ένα παιχνίδι που απαιτεί αφοσίωση και πάνω από όλα δύναμη και σωστή διαχείρηση και απο τα δύο μέρη.Το τονίζω αυτό ,γιατί αν κατεβάσεις τη ρακέτα θα φας το μπαλλάκι στη μούρη. και δε το λέω με τη καλή την έννοια.
    Χρειάζεται τεράστια κατανάλωση ενέργειας ώστε να διατηρηθεί η ανταλλαγή δυνάμεων ώστε περιοριστεί η απογοήτευση και εκτροπή σε πρότυπα που προυπάρχουν και είναι καταγεγραμμένα σε μοριακό επίπεδο γιατί ,εκτιμώ, οτι και οι συμπεριφορές είναι κληρονομικές. Ο σκύλος πριν κατουρήσει κανει ένα κύκλο γύρω απο τον εαυτό του γιατί στα παλιά χρόνια υπήρχαν ψηλά χόρτα και ήθελε να τα πατήσει.
    Πόσο δύσκολο είναι να γονατίσεις και ταυτόχρονα να διατηρήσεις την ας πούμε "αξιοπρέπεια" ώστε να διαμορφώσεις μια εικόνα που ανατρέπει τα δεδομένα , εισάγει καινούριες συμπεριφορές αλλά τκαι ην ίδια στιγμή δεν πρεπει να ζητάς την άδεια να πας στην τουαλέτα.
    Ποιά Κυρίαρχη έχει διάθεση για ενα απρόσωπο αντικείμενο ,ένα άβουλο χαλάκι , μια ανθρώπινη τουαλέτα ;;Ενα τίποτα που να κρέμεται από τα χείλη της για να αναπνεύσει ;Πόσο δύσκολο είναι να είναι κάποιος βαθιά συνειδητοποιημένος και όχι στα επίπεδα της καύλας που εκτονώνεται εύκολα η δύσκολα; Πόσο σπάνια είναι ΄μια Κυριαρχη που προστατεύει αλλά και τιμωρεί ορθά; διαχειρίζεται την καύλα σοφά; έχει ενδιαφέρον και φροντίδα αλλά και εξερευνά τα όρια χωρίς χάρτες αλλά φτιάχοντας η ίδια μονοπάτια; ποια μπορεί να εχει τόσο έλεγχο ώστε να συντηρεί την ροή της ενέργειας χωρίς να χαλαρώνει στην ευαισθησία, στην απάτη , στις εύκολες λύσεις;;; Παρακαλώ θα ήθελα σκέψεις από Κυρίαρχες. όχι master αν είναι δυνατόν. Ευχαριστώ

    One who understands others is clever.
    One who understands the ‘self’ is enlightened.

    One who conquers others is forceful.

    One who conquers the ‘self’ is strong.

    One who can be content is rich.

    One who can act with purpose has will.

    One who doesn’t lose place endures.

    One who dies without loss has lived a life.

    Tao Te Ching
     
  2. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Εγώ θα ήθελα να πω πως ένας άβουλος σκλάβος μου θυμίζει χαλάκι εισόδου. Θέλω ο σκλάβος μου να είναι πάνω από όλα άνθρωπος με ιδιαιτερότητες ίσως ναι, μα όχι να με ρωτάει για να πάει τουαλέτα, φοβερά κουραστικό μου ακούγετε. Πρέπει να έχει άποψη γνώμη κέφι και γούστο, άσχετα που τελικά το δικό μου θα περάσει, μα σαν ανοιχτόμυαλο άτομο θέλω να γνωρίζω και την άποψη του σκλάβου μου (ίσως η δική του ιδέα να είναι πιο σωστή και να συναινέσω) καθώς και τη δική του συναίνεση όταν θα θελήσω να κάνω κάτι ακραίο.
     
    Last edited: 3 Δεκεμβρίου 2008
  3. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: η χρησιμότητα του βάζου είναι ο άδειος χώρος

    μονο μια αποψη θα δεχομουν..οτι μου ανηκει..
     
  4. imagine

    imagine Regular Member

    Εμενα μου αρεσουν τα χαλακια εισοδου. Δεν εννοω να ειναι βλακας, ισα ισα χαιρομαι στην ζωη του, στην δουλεια του να ειναι δυναμικος και επιτυχημενος αλλα οσο αφορα εμενα και την μεταξυ μας σχεση θελω να ειναι χαλακι. Τι να κανω εναν σκλαβο που δεν λεει μαλιστα αλλα αντιλεγει σε αυτα που λεω? Δυσκολο να βρεθει βεβαια γιατι οταν ικανοποιηθουν ξεχνανε τα παντα και γινονται "γκομενοι", πραγμα που με απωθει απο το να ασχοληθω κι αλλο μαζι τους.
     
  5. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: η χρησιμότητα του βάζου είναι ο άδειος χώρος



    χαλάκι?οκ

    μέχρι τώρα έχω διαβάσει αρκετά πράγματα για το πόσο ευθύνη έχει ο κυρίαρχος απέναντι σε αυτόν που του δίνεται χωρίς όρους που του παραδίδει τη ψυχή του και το σώμα του!!!
    τελικά όλο αυτό γίνεται για να ικανοποιήσει το εγώ του ο κυρίαρχος?δε το πιστεύω.
    θαύμασα ότι έγραψε ο fractal πιστεύω πως η στάση του και η προσπάθεια του είναι αξιέπαινη !
    απ την αντίθετη πλευρά όμως τι?υπάρχει κάτι ανάλογο?
     
  6. fractal

    fractal Regular Member

    Απάντηση: Re: η χρησιμότητα του βάζου είναι ο άδειος χώρος

    Ευχαριστώ για την απάντηση και θα χαιρόμουν να άκουγα και άλλλες Κυρίαρχες και τις απόψεις τους. Για τα βιώματα των ελληνίδων και σε ποιό βαθμό τις επηρεάζουν είναι κάτι που μόνο οι ίδιες μπορούν να απαντήσουν. Καποια στιγμή στη πορεία τους κάτι κανει κλικ και αποφασίζουν να αλλάξουν ρόλους κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους άντρες. Δε μιλάμε για ένα στοχοεπικεντρωμένο παιχνίδι με ελεγχόμενη "εκτόνωση".
    Γιατί το δύσκολο είναι μετά και το μετά είναι που κάνει την διαφορά .Μιλάω για τις απαραίτητες ισορροπίες ώστε και οι δύο να λαμβάνουν αυτό που έχουν ανάγκη και στο μέτρο που αυτό έχει να κάνει με το μυαλό , η εκτόνωση είναι μια συνεχή δυναμικη διαδικασία που κύριο στοιχείο της είναι η εξέλιξη.
    Δε μιλάμε για το παιχνίδι της καύλας ,ούτε για την ουτοπία του 24/7 μιλάω για ένα βαθύ σεβασμό ,μια εμπιστοσύνη σε μέγιστο βαθμό , την συνεχή αλτρουιστική ανάγκη για φροντίδας της Κ. ,χωρίς ανταπόδοση μερικές φορές ,ή με λήψη τεράστιων ενεργειακών πακέτων.
    Σκλαβος που δεν λέει μάλιστα είναι αδιανόητο! αν μου επιτρέπετε πόσο μαλλον ένας που αποκτά δικαιώματα αυθαίρετα μέχρι την επόμενη "εκτόνωση" Το ζητούμενο σε μια σχέση Κ/υ κατά την γνώμη μου δεν είναι να βρεί την ισορροπία του ο τοπικός Διευθυντής του ΙΚΑ επειδη κουράστηκε να κάνει τον άγριο στους υπαλλήλους και θέλει να "παίξει" και κάτι άλλο. Όταν λέω θέλει συνεχή προσπάθεια η βελτίωση δεν εννοώ φυσικά κάτι τετοιο. Το κέρδος εδώ είναι μονόπλευρο και δεν οδηγεί πουθενά.
    Το ξαναλέω πιστεύω οτι όπως και στην fuzzy logic δεν υπάρχουν δύο τιμές ( αληθινό ,ψεύτικο) αλλά ο βαθμός αλήθειας μια δήλωσης μπορεί να κινείται από το 0 στο 1.
    Λοιπον ;;;;;;
     
    Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2008
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: η χρησιμότητα του βάζου είναι ο άδειος χώρος

    γραφεις:
    Με την παραχώρηση του υ στον Κ της ευθύνη για την φροντίδα και την προστασία του οικοδομείται μια δυναμική που στηρίζεται στη συνεχή ροή. Αυτή η ροή ,πιστεύω οτι σε ανοιχτά ΄δυναμικά συτήματα πρέπει να διακατέχεται από μια fuzzy logic. Με μικροκινήσεις και μικροδιορθώσεις.


    Θεωρώ ότι εδώ βρίσκεται το κέντρο βάρους του εξαιρετικού σου άρθρου. Εσύ πολύ καλά θεωρείς ότι η σχέση υ/Κ είναι ένα ανοιχτό δυναμικό σύστημα .και βεβαίως θεωρώντας τη έτσι όλα τα υπόλοιπα εξυπακούονται, όμως καλέ μου fractal έχεις δει την πρόσφατη διαφήμιση που ψάχνουν τη βελόνα στα άχυρα? Τελικά την βρίσκουν. Όμως η ζωή δεν είναι διαφήμιση…..
     
  8. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: η χρησιμότητα του βάζου είναι ο άδειος χώρος

    Πείτε μου και μένα τι είναι η "fuzzy logic"?
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: η χρησιμότητα του βάζου είναι ο άδειος χώρος

    Όσο βαθαίνει η σχέση τα περιγράμματα αρχίζουν και χάνονται. Ο βαθύς σεβασμός, η μέγιστη εμπιστοσύνη είναι χαρακτηριστικά που αποκτώνται σιγά σιγά μέσα στο χρόνο από μια αέναη επιβεβαίωση της αρχικής εν γένει εμπιστοσύνης και σεβασμού στον άλλον... ήτοι χρόνια και χρόνια και πάντα με το ενδεχόμενο ανατροπής και διάψευσής τους.

    Συχνά όταν νιώθουμε έντονα πράγματα για τον άλλον ντύνουμε και τη σχέση μας ανάλογα... και προβάλλουμε αυτά που νιώθουμε σε αυτήν.
     
  10. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: η χρησιμότητα του βάζου είναι ο άδειος χώρος

    κυριολεκτικα σημενει ασαφης λογικη , χοντρικα θα σου πω: δεν υπαρχει μονο ασπρο μαυρο αλλα αναμεσα στο ασπρο και το μαυρο υπαρχουν πολλες διαβαθμισεις του γκρι
    δες αυτο που σου γραφω με την ευρεια εννοια π.χ. καλος κακος, αρεν θηλυ , σκλαβος κυριαρχος, κ.λ.π.
     
  11. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: η χρησιμότητα του βάζου είναι ο άδειος χώρος

    Τι καλά!ετσι είναι δεν θα μπορούσε ναναι αλλιώς.
    κιαν θέλομε να τα βλέπουμε όλα σαν άσπρο μαύρο το κάνουμε μόνο και μόνο για να νιώσουμε ασφάλεια(είναι πιο εύκολο όταν τα πράγματα είναι συγκεκριμένα)!
    και έτσι οδηγούμαστε σε δόγματα φανατισμούς κτλ... και μας αδικούμε!

    λογική ευθύνης&ελευθερίας
     
  12. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Το πώς σου φέρονται γλυκιά μου τα χαλάκια σου είναι εντελώς στο χέρι σου και στον τρόπο που τους πείθεις, τώρα αν μετά τη βλέπουν γκόμενοι μήπως πρέπει να εξετάσεις λίγο τον τρόπο επιβολής σου σε αυτούς, και δεν είπα ότι μου αντιμιλούν αντίθετος τους δίνω την άδεια να εκφραστούν μόνο.