Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

μόνος / η ή ... και γιατί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 14 Ιουλίου 2005.

  1. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    ntinage,
    Εχω την αισθηση οτι μια απο τις χρησιμοτητες αυτου του thread θα μπορουσε να ειναι, αν βεβαια θελησεις να το δεις ετσι και σε ενδιαφερει κατι τετοιο, το να σκεφτεις (ισως με την βοηθεια του community) αν υπαρχουνε τροποι να μεταφερεις μια σειρα εμπειριων απο ατομικες σε διαπροσωπικες. Το λεω αυτο γιατι απο τα γραφομενα σου φαινεται οτι εχεις ενδιαφερον για τον χωρο και εμπειριες που ητανε θετικες και ευχαριστες. Για καποιους ανθρωπους αυτο εμπλουτιζεται ακομα περισσοτερο οταν πραγματοποιειται μαζι με εναν αλλον ανθρωπο. Τοτε, στις φυσικες αισθησεις μιας συνεδριας προστιθεται το συναισθηματικο δεσιμο, η εμπιστοσυνη του να δει καποιος αλλος πλευρες του χαρακτηρα μας που γνωριζουμε μονο εμεις και η συντροφικοτητα.

    Καταλαβαινω τους προβληματισμους σου στο να κανεις επαφη με αλλους εκτος δικτυου και το ρισκο του να εκτεθεις κοινωνικα. Δυστυχως ολοι, εμπειροι κε απειροι, tops και bottoms το βιωνουμε αυτο. Δεν υπαρχει λογος βιασυνης ομως. Με τον καιρο θα αποφασισεις μονη σου ποιοι ανθρωποι (ισως και απο το community μας) σου φαινονται αρκετα αξιολογοι και σοβαροι ωστε να τολμησεις να τους γνωρισεις και real.

    Σου ευχομαι καλη τυχη και καλη παραμονη στο site!
     
  2. eros_hermes

    eros_hermes Regular Member

    RE: μόνος / η ή ... και γιατί; από: Τα καυτά μανταλάκια

    Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
    Εγινε πολύ κουβέντα γιά το status,δηλ. κάτι που δεν αφορούσε αυτό το topic.
    Σχολιάστηκε πολύ το ότι δηλώνει slave χωρίς Μ. Εσύ είσαι slave,φύσει και θέσει, και είσαι αξιέπαινη που έχεις καταφέρει να ολοκληρώσεις τη φύση σου.
    Πιστεύω ότι ξέρεις ποσοι/ες "φύσει slaves" δεν έχουν καταφέρει αυτό που κατόρθωσες εσύ ,και λίγοι/ες άλλοι/ες slaves, γιά διάφορους άλλους λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους (κοινωνικούς κλπ). Ας μη στεκόμαστε στις τυπολατρείες και τις "ταμπέλες" και η κοινότητα πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα άτομα είτε κινούνται μέσα είτε γύρω από το χώρο και να μην απογοητεύει.
    Στη δεύτερη ενότητα έδωσες πολύ σωστά τούς κινδύνους που ενέχονται σε αυτή τη πρακτική και τι πρέπει να προσεχθεί.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    eros_hermes: Καλώς ήρθες, δεν πρόκειται για τυπολατρεία αλλά για κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Συμφωνώ ως προς τα "φύσην" (submissive, masochist or whatever) αλλά η έννοια του slave (όπως και αυτή του Master) έχουν πολύ συγκεκριμένη έννοια στο lifestyle.
    Σε διαβεβαιώ πως η κοινότητα και αγκαλιάζει και δεν απορρίπτει όυτε έχει την πρόθεση να το κάνει κανέναν όσους κινούνται στον τόσο ευρύ χώρο του BDSM. Είναι ένα θέμα που έχει αναλυθεί εντενέστατα σε άλλα threads.
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    sakis3000: Αφ' ενός δεν είναι ο ρόλος μου ν' αποδίδω χαρακτηριστικά και αφ' ετέρου λείπoυν σημαντικά δεδομένα για να γίνει μια κατάταξη της ntinage πέραν του deeply masochist, δεν θα τολμόυσα κάν να χρησιμοποιήσω το pain slut που είναι το πλέον κοντινό.

    Δεν γνωρίζω αν της αρέσει να υποτάσσεται και πόσο, να υπηρετεί πότε, πως, ποιον και πόσο, να παραδίδει τον έλεγχο πότε, πως και σε ποιόν (αύτό δείχνει να μην έχει καμία διάθεση να το κάνει για κοινωνικούς όμως λόγους άσχετους με την φύση της όποια και αν είναι αυτή), αν επιθυμεί να βάλει τις επιθυμίες κάποιου πάνω και πέρα από τις δικές της και σε ποιό βαθμό, αν νοιώθει την βαθειά επιθυμία να ικανοποιήσει, πολύ βαθύτερη από την επιθυμία να ικανοποιηθεί και πολλά άλλα.

    Είναι μια υπόθεση που αφορά την ίδια και μόνον καθώς μόνον αυτή γνωρίζει τον εαυτό της και τις προτιμήσεις της.

    Αν έκανα μια αντιστοίχιση των levels of submission στα διάφορα statuses που μπορεί κανείς να επιλέξει στο community, θα αντιστοιχούσα τα επίπεδα 1 - 3 σε pervs, τα 4 - 6 σε submissives και τα 7 - 9 σε slaves με διαφορετικό βαθμό παράδωσης του ελέγχου.

    Αντίστοιχα θα εκλάμβανα ως perv κάποιον που τον ενδιαφέρει απλώς και μόνον το sensual play με ή χωρίς πόνο χωρίς επιθυμία κυριαρχίας πάνω στον/την παρτεναίρ του ακόμη και στα πλαίσια μιας σκηνής, σαν Dominant κάποιον perv, που τον ενδιαφέρει η υποταγή και η κυριαρχία πάνω στον την παρτεναίρ του, άσχετα αν χρησιμοποιεί ή όχι S/m πρακτικές για να το πετύχει και, σαν Master εκείνον τον Dominant που πέρα από την επιθυμία κυριαρχίας, προσεγγίζει το θέμα (και διακατέχεται από) με επιθυμία ιδιοκτησίας και πλήρους ελέγχου του άλλου σε κάθε επίπεδο μέσα αλλά και πέρα από τα πλαίσια μιας σκηνής.

    Πιστεύω πως αυτή ακριβώς η επιθυμία της ιδιοκτησίας (to own and to be owned), πέρα από την επιθυμία Κυριαρχίας/υποταγής, Σαδιστικών/μαζοχιστικών τάσεων κλπ, είναι αυτό που διαχωρίζει το Master/slave από τις υπόλοιπες "κατηγορίες"

    Επαναλαμβάνω πως δεν πρόκειται για τυπολατρεία αλλά για την δυνατότητα να μην ζητούμε κάτι από κάποιον που δεν επιθυμεί η δεν μπορεί (με την έννοια του δεν τον εκφράζει) να το προσφέρει.