Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

σκλάβα Μέντορας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος MasteR_PieR, στις 15 Νοεμβρίου 2005.

 1. MasteR_PieR

  MasteR_PieR Regular Member

  Υφίσταται; Υπάρχουν ζωντανά παραδείγματα γύρω μας; Και ειδικότερα στην κοινότητα μας; Υπάρχουν υποτακτικές με ανάλογες εμπειρίες; Συμβαίνει κάτι ανάλογο και με τους υποτακτικούς; Θα θέλατε να το συζητήσουμε;

  Παράκληση Αν θέλετε οι απόψεις που θα παραθέσετε να παραμείνουν στα πλαίσια του θέματος. Αναπτύξτε την άποψη σας χωρίς σχολιασμούς και κριτικές στα γραφόμενα των φίλων-μελών της κοινότητας. Δεν αρέσουν σε κανέναν.
   
 2. sklava_epi8ymiwn

  sklava_epi8ymiwn Regular Member

  Ο ρόλος του mentoring, κατά την άποψή μου, είναι πολύ σημαντικός για όλους , υποτακτικούς και μη.
  Νιώθω πως ο/η υποτακτικός ( για να μιλώ για αυτά που «γνωρίζω») έχει πάρα πολλά να αποκομίσει απο το mentoring, ειδικά όταν πρωτο-προσεγγίζει τον χώρο αυτό.

  Ας μιλήσω για την δική μου εμπειρία......
  Βρίσκοντας την κοινότητα εδώ, πέρασα απο διάφορα στάδια. Αρχικά απλώς παρακολουθούσα τις συζητήσεις. Μετά, ξεχώρισα κάποια άτομα των οποίων τα γραφόμενα μου έδιναν πληροφορίες που με την σειρά τους απαντούσαν κατα το δυνατό κάποια απο τα άπειρα ερωτήματά μου.
  Όμως ένιωσα οτι αυτό δεν μου ήταν αρκετό.
  Ελλείψει Κυριάρχου για καθοδήγηση, νιώθοντας μόνη, αποπροσανατολισμένη, με έντονο «θέλω» να καταλάβω αν είμαι στο σωστό δρόμο , να μάθω κλπ, ένιωσα να αναζητώ την επικοινωνία με τους ανθρώπους εκείνους που είδα μέσα απο τις συζητήσεις στην κοινότητα οτι αν μη τι άλλο ξέρουν για ποιό πράγμα μιλούν.

  Και σε εκείνο το σημείο έφτασε η στιγμή της απόφασης... «ποιόν να προσεγγίσω?».
  Θα είμαι ειλικρινής. Είμαι γενικά, αρκετά ντροπαλή σε μια αρχή, ειδικά σε έναν χώρο άγνωστο για μένα. Τα άτομα, των οποίων τα γραφόμενα είχαν τραβήξει την προσοχή μου, ήταν και Κυρίαρχοι και σκλάβες.
  Είχα αρκετές ανασφάλειες (έχω ακόμη  ) και τότε δεν πίστευα οτι πολλοί και μάλιστα αξιόλογοι Κυρίαρχοι θα είχαν την διάθεση να ασχοληθούν με μια άπειρη υποτακτική....
  Ένιωσα, λοιπόν, ότι μια γυναίκα και μάλιστα μια σκλάβα, θα ήταν για μένα η σωστή επιλογή σε εκείνο το στάδιο. Είχα την αίσθηση οτι θα μπορούσα να εκφραστώ πιό εύκολα με μια γυναίκα και είχα μεγάλη επιθυμία να μιλήσω με μια σκλάβα. Και αυτό ακριβώς έκανα τελικά. Δεν είχα στο μυαλό μου την έννοια «Μέντορας» (ή ποιό σωστά, δεν ήξερα καν οτι υφίσταται) .
  Ένιωσα απλά, αυθόρμητα, οτι είχα ανάγκη απο μια τέτοια επικοινωνία. Ακολούθησα το ένστικτό μου και αποδείχτηκε σωστό.

  Μια σκλάβα, λοιπόν, μπορεί να είναι και Μέντορας. Ειδικά για μια άπειρη υποτακτική ίσως να είναι μια πολύ καλή επιλογή. Για μένα αποδείχτηκε έτσι τελικά.
  Την ευχαριστώ απο την ψυχή μου.
   
 3. G_E

  G_E Contributor

  Η πρώτη μου αντίδραση ήταν «σκλάβα μέντορας – γιατί όχι?».

  Μετά το post της pleasing το ξανασκέφτηκα. Μια έμπειρη σκλάβα μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ μια νέα σκλάβα, να τη συμβουλέψει, να της δώσει έναν ώμο για να κλάψει, να ξεσπάσει. Είναι πάνω απ’ όλα μια φίλη. Και καταλαβαίνω την pleasing γιατί νιώθει πιο άνετα να συμβουλεύεται μια σκλάβα.

  Ο Μέντορας, είναι φίλος, αλλά είναι πάνω απ’ όλα, δάσκαλος και καθοδηγητής. Θα οδηγήσει με συστηματικό τρόπο τη σκλάβα στα πνευματικά και ψυχολογικά μονοπάτια που έχει χαράξει, δε θα είναι πάντα ευχάριστος ή συμπονετικός. Δεν ξέρω αν μια σκλάβα-σύμβουλος-φίλη θα έχει ποτέ το κύρος και το authority που χρειάζεται να νιώθει μια άλλη σκλάβα προς το Μέντορά της, ώστε να προχωρεί σε δύσκολες αποφάσεις. Ούτε νομιζω πως θα εχει την συναισθηματική απόσταση που χρειαζεται για μια αποτελεσματική καθοδήγηση. Kάτω από την εποπτεία του Κυρίου της η σκλάβα- σύμβουλος μπορεί, κατα τη γνωμη μου, να λειτουργήσει ως Μέντορας.

  Χωρίς να είμαι απόλυτος σ’ αυτά που γράφω (σκέφτομαι …γραπτά) νομίζω πως οι δυο λειτουργίες της «σκλάβας συμβούλου και συμπαραστάτριας» και του «Μέντορα Κυρίου» είναι αλληλοσυμπληρούμενες, αλλά όχι ίδιες.

  (Edit) ΥΓ. Προς αποφυγήν καθε παρεξήγησης. Δε θεωρώ οτι μια σκλαβα δεν μπορεί να εχει τη γνωση και την ικανοτητα να καθοδηγήσει μια άλλη σκλάβα. Απλως νομιζω οτι ψυχολογικά δεν ειναι ευκολο να λειτουργήσει ως Μεντορας (εκτος κι αν η ιδια εποπτεύεται). Θεωρώ εξισου πολυτιμο και πιο "φυσικό" να λειτουργεί ως συμβουλος και φιλη.
   
 4. Strict71

  Strict71 Regular Member

  Καλημέρα σε όλους.
  Θα έλεγα πως σκλάβα μέντορας μπορεί να υπάρξει, αρκεί να έχει τα προσόντα (όπως και μάστερ). Πολλές φορές μέντορας γίνεται και ο φίλος, ένας συγγενής, ενα μικρό παιδί. Δεν βλέπω στο ρόλο του μέντορα διαφορετική σχέση στην ζωή και στο μπι-ντι-εσ-εμ. Απλά οι ρόλοι αποπροσανατολίζουν λίγο την κατάσταση. Σκλάβα μέντορας φυσικά δεν εννοώ σε μια περίοδο που περνάει η σκλάβα ασκήσεις, τιμωρίες, η παιχνίδι. Μιλάω για προσωπικές στιγμές που θα μιλήσουμε, θα κάνουμε μια βόλτα, κτλ. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση, να γίνει 'μέντορας' μια σκλάβα και χωρίς τη γνώση της. Απλά να σε διδάξει κάτι με την στάση της. Αρκεί να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά.

  Και τέλος να συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω:

  Χωρίς να είμαι απόλυτος σ’ αυτά που γράφω (σκέφτομαι …γραπτά) νομίζω πως οι δυο λειτουργίες της «σκλάβας συμβούλου και συμπαραστάτριας» και του «Μέντορα Κυρίου» είναι αλληλοσυμπληρούμενες, αλλά όχι ίδιες.
   
 5. anasia

  anasia Contributor

  Θα συμφωνήσω με τον KyrioG.

  Θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες της να συζητήσω μαζί της , να κλάψω στον ώμο της γιατί ξέρω πως θα με καταλάβει απόλυτα , αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως μια υποτακτική που ζει και βιώνει ότι και εγώ θα μπορούσε να γίνει Μέντορας μου ακόμα και αν έχει την διπλάσια πείρα από μένα , ακόμα και αν εγώ μόλις είχα ανακαλύψει την φύση μου και δεν είχα καν Κύριο .
  Θα έλεγα πως το θεωρώ και κάπως ‘’επικίνδυνο’’ να άφηνα να συμβεί κάτι τέτοιο , μια και το τι και πως κάποια σκλάβα έμαθε , εκπαιδεύτηκε η ζει , διαφέρει ( εκτός από τα βασικά ) σε όλα τα άλλα .
  Ο κάθε Κύριος είναι διαφορετικός και ο τρόπος επίσης που ζει με την εκάστοτε σκλάβα του διαφέρει γιατί η κάθε σκλάβα είναι ‘’ιδιαίτερη’’ και έτσι και θεωρώ την αντιμετωπίζει .
   
 6. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: RE: σκλάβα Μέντορας

  Θα πω προς το παρών μόνο πως άλλος ο ρόλος του Μέντορα και άλλος του Trainer, οπότε καλά θα ήταν να διαχωρίζαμε για πιο συζητάμε... Για mentoring ή για training?
  Γιατί ο ρόλος του μέντορα είναι να ακούει...δεν ασχολειται καθόλου με την άμεση εκπαίδευση της σκλάβας σαν σκλάβας. Αυτή είναι δουλειά του μέντορα. Κάποιος στον οποίο η υποτακτική θα πει τις σκέψεις της, ο οποίος θα την ακούσει, μέσα από ερωτήσεις θα την βοηθήσει να αντιληφθεί και να ψηλαφήσει την δική της αλήθεια, χωρίς να παρεμβαίνει, μια και δεν έχει τέτοια εξουσία στην εκπαίδευση της.

  Οπότε πριν απαντήσω, θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται για τι πράγμα τελικά μιλάμε εδώ.
   
 7. anasia

  anasia Contributor

  Η αρχαία ελληνική λέξη "Μεντορας" σημαίνει δάσκαλος, καθοδηγητής, σύμβουλος στο πλαίσιο μιας διαπροσωπικής σχέσης.  ...εμπεριεχει οποτε την εκπαιδευση γενικοτερα , εκτος αν εννοεις κατι αλλο lara[E-p]

   
   
 8. sklava_epi8ymiwn

  sklava_epi8ymiwn Regular Member

  Πιστεύω lara[E-p] να μιλάμε όλοι για mentoring και όχι training, μια και, όπως πολύ σωστά γράφεις, είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.
   
 9. Stylianos

  Stylianos Regular Member

  RE: RE: σκλάβα Μέντορας

  Αν μου επιτρεπεις anasia ο Μεντωρ ηταν ο δασκαλος που αφησε ο Οδυσσεας στον νεογεννητο Τηλεμαχο φευγοντας για την Τροια. Δεν ειναι λεξη λοιπον, ειναι ονομα...
   
 10. anasia

  anasia Contributor

  RE: RE: RE: σκλάβα Μέντορας


  Με βάση το όνομα αυτού χρησιμοποιούμε στη νεοελληνική τη λέξη Μέντορας με την ίδια έννοια .

  Είναι ουσιαστικό και όχι κύριο όνομα ο Μέντορας .
   
 11. Stylianos

  Stylianos Regular Member

  RE: RE: RE: RE: σκλάβα Μέντορας

  Αν διαβασεις το ποστ σου θα δεις οτι ανεφερθης στην αρχαιοελληνικη σημασια της λεξεως...Δεν θα θελα να συνεχιστει αλλο αυτη η γλωσσολογικη διαμαχη, ειναι σαφεστατα εκτος θεματος.
   
 12. anasia

  anasia Contributor

  RE: RE: RE: RE: RE: σκλάβα Μέντορας