Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

τα όρια του D/s πριν τη συναίνεση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος alnair, στις 19 Σεπτεμβρίου 2005.

  1. alnair

    alnair Regular Member

    Με αφορμή ένα περιστατικό που άκουσα πρόσφατα από κάποιο πολύ αγαπημένο μου άτομο, θα ήθελα να θέσω κάποια ζητήματα προς συζήτηση.
    Σε chat room σχετικό με το BDSM μια Mistress/Master (δεν έχει σημασία το φύλο) ανοίγει πριβέ σε άγνωστο υποτακτικό άτομο και αρχίζουν να συζητάνε, για να γνωριστούν προφανώς. Σε ερώτηση του υποτακτικού ατόμου αν η/ο εν λόγω Κύριος/Κυρία είναι παντρεμένη/ος επακολούθησε ένα χυδαίο ξέσπασμα του Κυρίαρχου ατόμου που κράτησε αρκετή ώρα και επεκτάθηκε και σε απειλές...
    Το περιστατικό αυτό καθαυτό δεν είναι αυτό που θα ήθελα τόσο να σχολιαστεί, όσο το αν κάποιες ερωτήσεις (όχι και τόσο προσωπικές πιστεύω) από το υποτακτικό άτομο σε μια αναγνωριστική συζήτηση αποτελούν παραβίαση κάποιου κανόνα.
    Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το αν σε τέτοιου είδους πρώτες κουβέντες το Κυρίαρχο άτομο έχει το δικαίωμα να θεωρήσει τον/την υποτακτικό/ή κτήμα του και άρα να προχωρήσει σε ξεσπάσματα ή humiliation που σε καμία περίπτωση δεν έχουν προηγουμένως αποσπάσει τη συναίνεση του υποτακτικού.
    Με λίγα λόγια, το να είμαι υποτακτικός σημαίνει ότι όποιο Κυρίαρχο άτομο συναντήσω στο δρόμο μου οφείλω να του δείξω την υποταγή μου και να υποστώ αυτά που ενδεχομένως έχει άλυτα στο μυαλό Της/Του? Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να προστατευτώ?
     
  2. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Για μένα προσωπικά ένα nick που ξεκινάει με κεφαλαίο δεν δηλώνει οπωσδήποτε και Κυρίαρχο. Γενικότερα δεν είμαι το άτομο που "πεφτει στα πόδια" του οποιουδήποτε, μιλάει στον πληθυντικό και υποτάσεται απλά και μόνο γιατί κάποιος δηλώνει Κυρίαρχος. Δεν νομίζω ότι το να διαλέγω σε ποιον να υποταχτώ και ποιον να σεβαστώ με κάνει λιγότερο υποτακτική. Απλά ειδικά μέσα στο τσατ οι υποτακτικοί συνηθίζουν να φέρονται με αυτόν τον τρόπο στην οποιαδήποτε την έχει δει Αφέντρα δίνοντας της άτυπα το δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι στον οποιονδήποτε υποτακτικό αφού η πλειοψηφία το γουστάρει.

    Κατά την άποψη μου φυσικά και δεν θα είχε κανένα δικαίωμα να συμπεριφερθεί έτσι αν δεν του/της το έδιναν. Στο χέρι του καθενός μας είναι να κρατάει την όποια γνωριμία στο επίπεδο που του αρμόζει. Όπως έχουμε αναλύσει και στο thread για το σεβασμό σε κανέναν δεν τον χρωστάμε αν δεν τον κερδίσει. Φυσικά και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας συμπεριφέρεται όπως γουστάρει απλά και μόνο επειδή είμαστε υποτακτικοί αλλά αν του δώσαμε τέτοιο έναυσμα καλά να πάθουμε.

    Λογικό είναι σε μια πρώτη επαφή με τον οποιονδήποτε να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις εξερεύνησης για να δούμε ποιος είναι και κατά πόσο μας ταιριάζει. Αν το εν λόγω άτομο πειράζεται από αυτό για μένα τουλάχιστον δηλώνει ότι έχει πράγματα να κρύψει άρα πρέπει σιγά σιγά και ευγενικά να απομακρυνθούμε. Το ότι είμαστε υποτακτικοί δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να διαλέγουμε τις παρέες μας και ειδικότερα ποιον θα επιλέξουμε για Κυρίαρχο. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και μέχρι να παρακαλέσουμε να μας δουν διαφορετικά έτσι ωφείλουν να μας συμπεριφέρονται.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Πέρα από όσα ανέφερε η little_slut, al_nair, όχι δεν είσαι υποχρεωμένη να δεχθείς τίποτε που δεν σου αρέσει από οποιονδήποτε ιδιαίτερα πριβέ (όπου δεν ισχύουν πιθανοί κανόνες δημόσιας συμπεριφοράς) απλά και μόνον επειδή δηλώνει Κυρίαρχος. Ούτε στο chat ούτε, πολύ περισσότερο, r/l.
    Όσον αφορά στις δυνατότητές σου να προστατευτείς, στο chat είναι σχετικά απλό, είτε τον αγνοείς (ignore) είτε αναφέρεις το συμβάν σε κάποιον op (αυτοί με το @   ), έχουν υποχρέωσει να σε προστατεύσουν.

    Όσον αφορά r/l, επέλεγε προσεκτικά τις παρέες σου.
     
  4. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    al_nair, αυτό που αισθάνομαι εγώ είναι το εξής: κάνουμε ότι γουστάρουμε με όποιον γουστάρουμε και τους κανόνες τους ρυθμίζουμε μ αυτόν που θα κάνουμε αυτό που γουστάρουμε. Για τους άλλους που δεν γουστάρουμε, δεν θα μπορέσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε ούτε αυτούς ούτε τους κανόνες τους.
     
  5. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    al nair,

    ισχύουν φυσικά όλα τα παραπάνω. Υπάρχουν κάποιοι Κυρίαρχοι λίγο αυστηροί στο πρωτόκολλο οπότε όχι μόνο το τί αλλά και το πότε και το πώς θα το ρωτήσεις παίζει γι αυτούς κάποιο ρόλο (τα πεζοκεφαλαία, ο πληθυντικός, το να μην απαντάς με ερώτηση σε ερώτηση, κλπ.). Το αποδέχεται κανείς ή πάει παραπέρα. Δε χάθηκε ο κόσμος.

    Απλώς να επισημάνω ότι πριν από την συναίνεση δεν μιλάμε παρά για μια κλασσική κοινωνική επαφή / γνωριμία δύο ανθρώπων, δεν υπάρχει D/s. Μπορείς να ρωτήσεις ότι θα ρώταγες και κάποιον που θα γνώριζες στο πάρτι μιας ξαδέρφης σου. Οι απαντήσεις που θα παίρνεις θα είναι λιγότερο διασταυρώσιμες, γι αυτό χρειάζεται υπομονή.

    Αλλά επίσης, όπως και σε κάθε άλλη κοινωνική γνωριμία, οι ερωτήσεις χαρακτηρίζουν κάποιον όσο και οι απαντήσεις.
     
  6. alnair

    alnair Regular Member

    Ας μου επιτραπεί να επιμείνω στον τίτλο του thread (δηλαδή για τα όρια του D/s πριν από τη συναίνεση) διότι αλλιώς, αν επρόκειτο δηλαδή για μια κλασική κοινωνική επαφή, δεν θα υπήρχε λόγος να δώσουμε σημασία στο αν θα βάλουμε με μικρό ή με κεφαλαίο το αρχικό του nick μας ή -για κάποιους- να μιλάμε στον πληθυντικό. Κατά κύριο λόγο μπαίνουμε σε BDSM κανάλια επειδή κάπου θέλουμε να τοποθετήσουμε τον εαυτό μας σε αυτό τον χώρο με κάποιον τρόπο. Υπάρχει λοιπόν ένα πολύ χαλαρό είδος D/s πριν από τη συναίνεση, έστω κι αν αυτό για πολλούς μπορεί να είναι μακριά από την ουσία...
    Και ναι, φυσικά και αν Κ/κάποιοι δουν ότι η αισθητική τους διαφέρει πάνε παραπέρα μετά από μια αναγνωριστική συζήτηση. Το θέμα είναι όταν αυτό το "παραπέρα" συνοδεύεται από υβριστικά σχόλια και απειλές εκ μέρους του Κυρίαρχου ατόμου.
    Όλο αυτό ήταν απλώς μια διευκρίνιση, κατά τα άλλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις Σ/σας, με έκαναν να συνειδητοποιήσω κάποια από αυτά τα όρια για τα οποία άνοιξα το thread.
     
  7. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Δεν είναι αυτό ζήτημα αισθητικής; Δεν θα 'λεγα ότι έχει να κάνει με τον χώρο μια τέτοια συμπεριφορά, ότι κάποιος Κυρίαρχος θεωρεί ότι έχει δικαιώματα και μόνο από την δήλωση κάποιας ότι είναι submissive.

    Νομίζω εξάλλου ότι απαντά πολύ περισσότερο στον λεγόμενο vanilla κόσμο - είναι γνωστό το ανέκδοτο για τους άνδρες που δεν δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν την πουτάνα από την καριόλα. Πουτάνα είναι αυτή που πάει με όλους, καριόλα αυτή που πάει με όλους εκτός από αυτούς.

     
     
  8. alnair

    alnair Regular Member

    RE: RE: τα όρια του D/s πριν τη συναίνεση

    Δεν θα 'λεγα ότι έχει να κάνει με τον χώρο μια τέτοια συμπεριφορά

    Πολύ χαίρομαι που το ακούω  
     
  9. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Χμμμ... 'Ετσι και αλλιώς προβληματικούς ανθρώπους συναντάμε παντού  
     
  10. potty65

    potty65 Regular Member

    Al nair θα συνιστούσα μεγάλη προσοχή. Αυτό το άτομο προφανώς ήταν παντελώς άσχετο με τον χώρο, "τζάμπα μάγκας" θα έλεγα, αφού όλα τα έλεγε εκ του ασφαλούς, μπροστά στην οθόνη ενός pc. Θα μπορούσε όμως "εν δυνάμει" ένα τέτοιο άτομο να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια σου.

    Εγώ πιστεύω ότι σε μία τέτοια σχέση, αυτός που έχει θέση "κυρίαρχου" είναι ένα είδος "εγγυητού" για την αμοιβαία και ασφαλή απόλαυση που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο παιχνίδι. Αυτό προϋποθέτει τόσο γνώση, όσο και σεβασμό των ορίων, αλλά και του ίδιου του sub. Εν πάσει περιπτώσει δεν θέλω να σας θυμίσω την περίπτωση αυτού του γερμανού που εύρισκε συντρόφους, τους οποίους τεμάχιζε, κατέψυγε και στην συνέχεια κατέτρωγε....Προσοχή λοιπόν
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Χωρίς να θέλω να φανώ κακιά, τέτοια άτομα, που βάζουν ένα κεφαλαίο όσο η γυναίκα τους είναι απασχολημένη για να τους χώσει τις φωνές και να τους βάλει θελήματα, όπως και κάτι νοικοκυρές που ανάμεσα στο τηγάνισμα κρεμυδιών και την κακοποίηση απ΄τον σύζυγο, μπαίνουν εδώ και σε όποιον είναι με μικρό γράμμα αρχίζουν και συμπεριφέρονται με τον τρόπο που περιέγραψες, με τα πρώτα σημάδια τέτοιας συμπεριφοράς παλιά τους έβριζα, τώρα έχω εντολή απλά να τους αγνοώ.

    Δεν κρύβω όμως πως βρίσκω να έχουν σ΄αυτές τις συμπεριφορές μερίδιο του φταιξίματος και κάποιοι βottom, που ουσιαστικά "εκπαιδεύουν" με τέτοιο τρόπο κάποιους για ΄να καλύψουν κάποιες δικές τους ανάγκες και μετά απλά εκείνες/οι συνεχίζουν όπως τους έμαθαν.
    Εξάλλου είναι ένα πολύ καλό μέρος να βγάλουν καθε κακοτροπιά και ανασφάλεια τους πίσω από την οθόνη, όπως λέει και ο potty.

    Οπότε θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και θα πω πως απλά τέτοια συμπεριφορά δεν έχει σχέση με το χώρο.
     
  12. τασος0

    τασος0 Regular Member

    για αλλη μια φορα θα συμφωνησω με την λαρα
    επισης ορισμενοι νομιζουν οτι ενα ατομο που εδω ειναι σκλαβος ..ειναι χωρις αντιληψη και χαμηλου επιπεδου.. και στην κανονικη ζωη του...εχω πει σε αρκετες "κυριες" οτι ειμαι σκλαβος αλλα οχι βλακας..γιατι αρκετες φορες με εκαναν να νιωθω ετσι
    μια πραγματικη κυρια ομως δεν σε κανει να νιωθεις ετσι..κ νομιζω
    αυτη ειναι μια βασικη διαφορα της "κυριας" απο μια κυρια