Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

τεχνικές με σχοινιά (bondage/shibari)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος kleonikos, στις 7 Δεκεμβρίου 2007.

  1. DiDi

    DiDi Regular Member

    Φίλε μου ae1969 μήπως πρέπει να πάρουμε σειρά ώστε να δούμε από κοντά την τέχνη σου? λέω μήπως???
     
  2. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: τεχνικές με σχοινιά (bondage/shibari)

    ae1969 ,

    Θα ήθελα να ρωτήσω …

    Αυτά που μας καταθέτεις είναι απλά ‘’ιδέες’’ , πράγματα που έχεις δει σε σαιτ η βιβλία
    η το κατέχεις το αντικείμενο και γράφεις από με την πείρα που έχεις χρόνων ?
     
  3. L_Strike

    L_Strike Contributor

    @ae1969: Αν τα κείμενα που παραθέτεις βρίσκονται σε κάποιο εγχειρίδιο, θα πρέπει να αναφέρεις την πηγή.
     
  4. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Re: Απάντηση: τεχνικές με σχοινιά (bondage/shibari)

    Προς τη φίλη Anasia και τον φίλο L Strike:

    Σίγουρα έχω κοιτάξει κάποιες ιντερνετικές και βιβλιογραφικές πηγές - τις δεύτερες πριν από 20 περίπου χρόνια, από όπου άλλωστε έμαθα να εφαρμόζω κάποιες τεχνικές bondage, με την δεξιότητα ή την αδεξιότητα που μπορεί να διακρίνει τον κάθε άνθρωπο. Άλλωστε οι περισσότεροι εκεί καταφεύγουν για να πάρουν ιδέες. Οι πηγές αυτές βέβαια είναι κυρίως φωτογραφίες από όπου μπορεί ο καθένας να καταλάβει πολλά περισσότερα από ότι να διαβάζει κείμενα.

    Σίγουρα όμως τα κειμενάκια παραθέτουν την προσωπική μου ματιά και το στυλ γραψίματος (και με λίγες χιουμοριστικές - ελπίζω - σφήνες) για το θέμα και την κάθε στάση όπως άλλωστε παραθέτω και στο κομμάτι Personal Experiences όπου έχω δώσει κάποιες μικρές ιστορίες (και μαζί ιδέες για "εξάσκηση") που μου έτυχαν όταν σπούδαζα στην Αγγλία έχοντας αντλήσει και κάποια στοιχεία σχετικά με τα αισθήματα που θα μπορούσε να νιώθει ένα δεμένο άτομο από δημοσιευμένες ιστορίες καθώς δεν είμαι και για Nobel Λογοτεχνίας.

    Πηγές υπάρχουν άλλωστε πολλές. Μια αναζήτηση με "bondage techniques" ή "bondage scenarios" μπορούν να δώσουν πολύ υλικό σε κάθε ενδιαφερόμενο, εφόσον τα έχει καλά με την Αγγλική γλώσσα.
     
    Last edited: 24 Ιανουαρίου 2009
  5. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: τεχνικές με σχοινιά (bondage/shibari)

    Η θέση της Διαχείρησης είναι σαφής: για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας, εφόσον το κείμενο που παρουσιάζεις είναι ήδη δημοσιευμένο (είτε αυτούσιο, είτε αποτελεί ως έχει τμήμα δημοσιευμένου κειμένου) οφείλεις να αναφέρεις την πηγή. Ειδάλλως, οφείλεις να το αφαιρέσεις.
     
  6. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Αγαπητέ φίλε

    Ευχαριστώ για το καλοπροαίρετο ενδιαφέρον σου.

    Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι τα τρία κομμάτια που έγραψα στο παρόν thread αποτελούν 100% δική μου δουλειά μέσα από προσωπική εμπειρία και όπως αναφέρω στο μήνυμα μου έχοντας απλώς ως κύρια πηγή μου φωτογραφίες για να έχω μπροστά μου την εικόνα αυτού που θέλω να περιγράψω – κάτι σαν πηγή έμπνευσης.

    Άλλωστε στο μήνυμά μου με το οποίο απάντησα νωρίτερα σε εσένα και την Anasia, αναφέρω ξεκάθαρα ότι «Σίγουρα έχω κοιτάξει κάποιες ιντερνετικές και βιβλιογραφικές πηγές - τις δεύτερες πριν από 20 περίπου χρόνια, από όπου άλλωστε έμαθα να εφαρμόζω κάποιες τεχνικές bondage, με την δεξιότητα ή την αδεξιότητα που μπορεί να διακρίνει τον κάθε άνθρωπο». Αναφέρω λοιπόν – νομίζω ξεκάθαρα – ότι κάποτε διάβασα 5 πράγματα για να πάρω ιδέες να τα κάνω στην πραγματικότητα και όχι για να γράψω τα κείμενα.

    Για την αναφορά μου περί «έχοντας αντλήσει και κάποια στοιχεία σχετικά με τα αισθήματα που θα μπορούσε να νιώθει ένα δεμένο άτομο από δημοσιευμένες ιστορίες καθώς δεν είμαι και για Nobel Λογοτεχνίας» εννοώ – επίσης νομίζω ξεκάθαρα – ότι για τον «λογοτεχνικό» εμπλουτισμό των γραφόμενων στο thread «Αγγλία κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990» έχω βάλει σε κάθε ιστοριούλα μια δύο εκφράσεις του στυλ «ένιωθε έντονη ηδονή» κλπ. από ιστορίες που όλοι λίγο πολύ έχουμε διαβάσει σε ξένα sites και που νομίζω ότι δεν αξίζουν αναφορά σε πηγή.

    Θέλω τέλος να αναφέρω ότι εργάζομαι σε χώρο που μπορώ να γνωρίζω καλά τα περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τα της χρήσης – παράθεσης πηγών.

    Ευχαριστώ και πάλι. 
     
    Last edited: 25 Ιανουαρίου 2009
  7. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Στα προηγούμενα τρία άρθρα (hogtie, frogtie, chair tie) έδωσα ιδέες για διάφορες παραλλαγές και επιπρόσθετα «αξεσουάρ» που έχω δοκιμάσει προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια και προσπάθησα – ελπίζω με κατανοητό τρόπο – να περιγράψω. Να προσθέσω ότι κάπου μέσα στα κείμενα, υπάρχουν από μέρους μου κάποιες σκόπιμες παραλείψεις που «προστατεύουν» την αυθεντικότητα του κειμένου.

    Φυσικά για άλλη μια φορά να τονίσω το θέμα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, με την σύσταση αποφυγής του δεσίματος σχοινιών γύρω – γύρω από το λαιμό και του υπερβολικού σφιξίματος των σχοινιών, τον εξαρχής διακανονισμό των «ορίων» αυτού που θα δεθεί και τέλος την ύπαρξη κάποιου ψαλιδιού εκεί κοντά.

    Λοιπόν πάμε για τα τελευταία:

    Ball Tie

    Η στάση παραπέμπει στην εικόνα της μπάλας με την οποία μοιάζει οπτικά το δεμένο κορμί και είναι αρκετά δεσμευτική, αλλά και κάπως επικίνδυνη λόγω των προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει στην αναπνοή το σφίξιμο του στήθους επάνω στα πόδια. Ενδυματολογικά μπορείτε να κάνετε ότι τραβάει ο οργανισμός σας, αν και η σημαντική δέσμευση που παρέχει η στάση μπορεί λίγο να «αποσβεστεί» φορώντας ρουχαλάκια. Εδώ παίζουν αρκετά τα παπούτσια με τακούνια, που μπορούν να συνδεθούν με σχοινί προς τα χέρια ή αλλού, αλλά πάντα με προσοχή και όχι πολύ σφικτά γιατί το πόδι θα πιεστεί αρκετά και επίσης τα τακούνια μπορούν να σπάσουν.

    Ξεκινάτε όπως πάντα με τα χέρια πίσω από την πλάτη με το γνωστό πια τρόπο που έχει περιγραφεί στα προηγούμενα posts. Από εκεί και πέρα μπορείτε στο τέλος της διαδικασίας να τα συνδέσετε με τους αστραγάλους με ένα τεντωμένο σχοινί που θα ακουμπάει τον πρωκτό ή / και με ένα σχοινί γύρω από τη μέση. Υπάρχει και η παραλλαγή με το δέσιμο των χεριών μπροστά και πιάσιμο επάνω στους αστραγάλους ή αυτή που τα χέρια δένονται ανάμεσα από το πάνω και το κάτω μέρος των ποδιών πίσω από τα γόνατα και με το δεξιό καρπό να δένεται στον αριστερό αγκώνα και αντίστροφα.

    Από εκεί και πέρα το δεμένο άτομο κάθεται στα γόνατα με τις φτέρνες να ακουμπούν στους γλουτούς και ένα είδος frogtie συνδέοντας τους αστραγάλους με ένα σχοινί δεμένο ψηλά γύρω από τους μηρούς αρκεί για να κάνει τη δουλειά του και μετά δένετε και τη μέση με ένα σχοινί που έχετε δέσει πάνω ακριβώς από τα γόνατα και τελειώσατε.

    Μετά είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με διάφορα καλούδια: Αν έχετε τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη μπορείτε να δέσετε τον κάθε αγκώνα σε κάθε γόνατο, να δέσετε τα πόδια (αν είναι γυμνά) γύρω από τα πέλματα, τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μαζί (ίσως και συνδεδεμένα με κάποιο άλλο σημείο του κορμιού), να χρησιμοποιήσετε τακούνια ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν και σύνδεση από κολάρο σε γόνατα, αλλά καλύτερα αφήστε το τελευταίο (είπαμε… ΑΣΦΑΛΕΙΑ).

    Lotus tie

    Η στάση παραπέμπει στη γνωστή «στάση του λωτού», αλλά δεν προσφέρεται για περισυλλογή και διαλογισμό, αλλά για ένα ακόμα δεσμευτικό παιχνίδι bondage (βέβαια ίσως για κάποιους το bondage αποτελεί «φιλοσοφία» οπότε τα συνδυάζετε και τα δύο. Εδώ είναι καλύτερα το δεμένο άτομο να μην φορά ρούχα – ιδιαίτερα τα πόδια είναι πιο πρακτικό να είναι γυμνά και μάλιστα από ψηλά (ένα σορτσάκι ή εσώρουχα και τέλος). Το γεγονός ότι στη lotus tie οι μηροί είναι αρκετά ανοικτοί δίνει μια πανεύκολη πρόσβαση στα ενδότερα.

    Δένετε τα χέρια πίσω από την πλάτη – καλύτερα σταυρωτά ή και αντίρροπα στο ύψος της μέσης για να έχετε μια πιο αρμονική οπτική του δεσίματός σας. Επειδή η στάση δεν θέλει πολύ κόπο, μπορείτε να την εμπλουτίσετε με κάποιο δέσιμο γύρω από τα στήθη ή / και ένα σχοινί στη μέση που μπορεί να ακινητοποιεί τα χέρια επάνω στην πλάτη και επίσης από μπροστά να συνδέεται με τα πόδια.

    Φυσικά «στάση λωτού» σημαίνει πόδια σε αντίθετες κατευθύνσεις δεμένα μαζί στους αστραγάλους ή με το δεξί αστράγαλο δεμένο κάπου λίγο κάτω από το αριστερό γόνατο και αντίστροφα ή – εδώ είναι τα δύσκολα, ως απίθανα – τον κάθε αστράγαλο με σημείο του άλλου ποδιού πάνω από τα γόνατα!
    Strappado

    Οι ρίζες του Strappado παραπέμπουν σε ένα συνηθισμένο τρόπο βασανισμού, ιδιαίτερα αγαπητό από την Ιερά Εξέταση. Στη μεσαιωνική του εκδοχή το βασανιζόμενο άτομο ήταν κρεμασμένο στον αέρα από τα χέρια που είχαν δεθεί πίσω από την πλάτη. Στη σύγχρονη εφαρμογή του σε παιχνίδια bondage, τα δεμένα πισθάγκωνα χέρια συνδέονται με κάποιο σημείο ψηλά, το επάνω μέρος του κορμιού γέρνει προς τα μπροστά, αλλά οπωσδήποτε το δεμένο άτομο πατάει στο έδαφος. Η πρόσβαση προς τα ενδότερα είναι εύκολη και ο πρωκτός εντελώς εκτεθειμένος.

    Τα χέρια μπορούν να δεθούν δίπλα – δίπλα ή σταυρωτά, τα δε πόδια μαζί στους αστραγάλους (και πάνω από τα γόνατα αν θέλετε) επίσης δίπλα – δίπλα ή σταυρωτά. Ένα κολάρο – πάλι ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ – ή μία «βάση» κάτω από το στήθος που θα συνδεθεί με τους αστραγάλους ή με τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών (αν τα πόδια είναι γυμνά) μπορεί να αυξήσει την κάμψη του πάνω μέρους του κορμιού του δεμένου ατόμου. Τέλος τα πόδια μπορούν να δεθούν σε απόσταση αν έχετε ένα spreader bar ή μια απλή κρεμάστρα (δέστε τον κάθε αστράγαλο στην αντίστοιχη άκρη της).

    Το δέσιμο των ποδιών μαζί καταπονεί το δεμένο άτομο (αν και τα γόνατα είναι επίσης δεμένα, ακόμα πιο πολύ), ενώ ένα ζευγάρι ψηλά τακούνια – είτε με τα πόδια δεμένα μαζί είτε σε απόσταση – μπορεί να κάνει τη στάση ακόμα πιο άβολη μετά από λίγη ώρα.

    Savage fold

    Θα κλείσω με μια πολύ σύντομη αναφορά στη στάση αυτή που αποτελεί πατέντα του John Savage. Αναλυτικές πληροφορίες και παραλλαγές μπορείτε να βρείτε στο:
    BONDAGE TECHNIQUES #3

    Για λόγους σεβασμού στην δουλειά του Savage, απλώς να παραθέσω ότι το δεμένο άτομο είναι καθιστό με τα χέρια δεμένα σταυρωτά σε ορθή γωνία πίσω από την πλάτη, οι αστράγαλοι επίσης δεμένοι σταυρωτά σε ορθή γωνία ώστε τα γόνατα να βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους και τέλος ένα κολάρο – φυσικά με ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ – ή μία «βάση» κάτω ακριβώς από το στήθος να δένεται όσο πιο κοντά γίνεται με τους αστραγάλους ώστε τα γόνατα να ανασηκωθούν και έτσι να είναι δυνατό – όσο δύσκολο φαίνεται – το δέσιμο του πάνω μέρους του κάθε χεριού με τον αντίστοιχο μηρό πάνω από τα γόνατα.

    Επίλογος

    Κλείνοντας το κομμάτι με τις οδηγίες για διάφορες στάσεις bondage, να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι το υλικό αποτελεί καθαρά προσωπική εργασία, η οποία ασφαλώς και δεν μπορεί να διαφέρει σε κάποια σημεία από παρόμοιο υλικό δημοσιευμένο σε βιβλία ή διαδικτυακούς ιστότοπους, αφού περιγράφονται πρακτικές και διαδικασίες που πρέπει να γίνουν με συγκεκριμένο τρόπο.

    Ευχαριστώ πολύ, όσους ενδιαφέρθηκαν και ανταποκρίθηκαν με κάθε τρόπο στα posts αυτά.