Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"υποταγή με εσωτερικό κίνητρο"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Libertine SD, στις 13 Ιουνίου 2018.

  1. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Χ
    Χωρίς να θέλω να μπω στα παπούτσια της @margarita_nikolayevna και να απαντήσω αντί εκείνης, θεωρώ σωστό εκείνο που λέει καθώς αν δεν θέλουμε εμείς μέσα μας το οτιδήποτε για οποιονδήποτε λόγο απλά δεν το κανουμε. Έχεις τα φυτά επειδή μέσα σου σου αρέσει να τα έχεις και τα ποτίζεις με νερό και όχι με κρασί γιατί μέσα σου θέλεις να ζήσουν για να συνεχίσεις να τα βλέπεις. Ένας άνθρωπος μπορεί να υποταχθεί για 1002 λόγους σε έναν άλλον αλλά πάντα επειδή μέσα του κάτι θα υπαρχει, από αγάπη μέχρι φοβος, από ανάγκη μέχρι ελπίδα ότι αυτό κάποια στιγμή θα αλλάξει (σε περίπτωση που δεν του αρέσει). Η κάθε πράξη που κάνουμε χρειάζεται κάποιο εσωτερικό κίνητρο για να την κάνουμε. Ναι είμαστε εγωκεντρικοί χωρίς αυτόματα να σημαίνει πως δεν νοιαζομαστε για τους γύρω μας. Βοηθάς τους φίλους σου επειδή εσύ μέσα σου θες να βοηθήσεις τους φίλους σου. Ότι ένα άτομο μας μιλάει σωστά , φέρεται όμορφα κλπ μας δημιουργεί εσωτερικό κίνητρο να ανταποδώσουμε (ίσως και οχι βέβαια δεν είναι απαραίτητο) , ότι κάνουμε , το κάνουμε επειδή πρωτα το δεχθηκαμε μέσα μας (για όποιο λόγο).
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Όχι βέβαια, δεν λέω καθόλου αυτό  
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Τι ορίζεις ως εσωτερικό και τι ως εξωτερικό κίνητρο;
     
  4. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    @lara θα έλεγα πως εξωτερικό είναι το κίνητρο που προσπαθεί να μας δώσει ένα άτομο ή που προκύπτει από μια κατάσταση. Εσωτερικό το πώς θα το μεταφρασουμε - μετατρέψουμε εμείς ώστε να κάνουμε κάτι. Συνήθως (αν οχι παντα) το εσωτερικό μας κίνητρο καταλήγει σε συναισθήματα που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.
     
  5. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Βασικά στην δεύτερη παράγραφο θα μπορούσαμε να πούμε οτι δεν θα ήταν Κυριαρχία αλλά μια εκμετάλλευση ακόμα και μη κακοπροαίρετη ανθρώπινων αναγκών/κενών ή ο,τι θέλει ας βάλει ο καθένας;
    Αυτό λες; Κατάλαβα καλά;

    Εδιτ: Η οποία εκμετάλλευση δεν ακυρώνει και την πιθανή εκμετάλλευση της αρχικής πηγής και εδώ πλέον μπλέκουμε σε βανιλιστικα παιχνίδια.
     
    Last edited: 22 Ιουνίου 2018
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Θα είχαμε μια θεμελιώδη παρεξήγηση και μια μόνιμη αιτία παρεξηγήσεων. Εκμετάλλευση θα μπορούσε να είναι αν είχαμε ένα υ που δεν θα πέρναγε καλά και ένα Κ που θα γνώριζε το πρόβλημα και θα επέλεγε να κάνει χρήση του με τρόπο μη συμβατό με το καλό του υ.
     
  7. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Ναι, εγώ έβαλα το "μη κακοπροαίρετη εκμετάλλευση" στην πρώτη περίπτωση ίσως κατά την έννοια περισσοτερο χρήσης/διαχείρισης που όπως είπες θα είχε πράγματι αυτά τα αποτελέσματα.

    Για αυτόν ακριβώς τον λόγο εγώ προσωπικά λίγο μαζευομαι όταν ακούω την θεωρία του να καλυτερεύσει κάποιος την υ ως άνθρωπο καθώς αυτό υποστηρίζω πως είναι δική της δουλειά (δεν αναφέρομαι σε τομείς γενικοτερης βελτίωσης που μπορεί να προκύψουν μέσω αλληλεπίδρασης σε μια σχέση). Να την "φτιάξει" τι δουλειά έχει; Οικοδόμος είναι ή ψυχολόγος;
    Να την εμπνεύσει ναι, αυτό το δέχομαι.

    Αυτή τουλάχιστον είναι προς το παρόν η γνώμη μου.
     
    Last edited: 22 Ιουνίου 2018
  8. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Φυσικά και θα υπάρχει εσωτερικό κίνητρο σε πολλά πράγματα που κάνουμε η σκεφτόμαστε .Αλλα για βαθύτερα συμπεράσματα θα πρέπει να απευθυνθεί καποιος στην επιστήμη της ψυχανάλυσης .
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Επειδή αυτό το νήμα για μένα είναι πολύ σημαντικό και θα ρθει η ώρα να το ξαναδιαβάσω και να γραψω και να ρωτησω, παραθετω μια απαντηση του νηματοθετη σε παράλληλο νήμα να το χω πρόχειρο
    @Libertine SD ερώτηση: Θα μπορουσε κατα την αποψη σου το κινητρο για την κατακτηση της απολυτου Ελευθερίας που συνυπαρχει σε κάποιον με κίνητρα υποταγής, να είναι τόσο δυνατό που να υπερισχύει των κινήτρων υποταγής και να γίνει εκείνο που τελικά οδηγεί στον περιορισμό ή/και την εξάλειψη των κινήτρων υποταγής;
     
  10. Libertine SD

    Libertine SD Premium Member Contributor

    Αγαπητή lara, θέτεις ένα ερώτημα για το οποίο υπάρχει απάντηση, αλλά δεν θα ήθελα να την συζητήσω ανοιχτά... Τους λογους σε αφηνω να τους συναγεις μονη σου.
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ευχαριστώ. Θα το θέσω κλειστά τότε  

    Άλλο ένα "δάνειο από διπλανό νήμα, το οποίο βρίσκω σχετικό
    Εγώ αυτό το "κόψιμο" (πολύ πετυχημένο!) το ορίζω ως εσωτερικό κίνητρο υποταγής.
     
  12. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Κοίταξα πολύ προσεχτικά ανάμεσα στην αφάνα που έχω για μαλλιά, δεν βρήκα τίποτα φωτεινό να λάμπει. Αντιθέτως βρήκα κάποια μικρά εξογκώματα κρυμμένα....

    Τελικά οι συνειδητες επιλογές και η απόλαυση τους είναι αυτές που μου χάρισαν μια ωραιότατη θέση στη κόλαση μαζί με αγαπημένους δαίμονες

    Μόνο λίγο η μυρωδιά από τη φλεγόμενο λίμνη με θειαφι με ενοχλεί.
    Τι να γίνει όμως? Επιλογές, συνέπειες και διαχείριση είναι όλα  

    Υ. γ. Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, από όταν ήμουν παιδούλα του κατηχητικου, ανάμεσα σε άλλους ορισμούς του 'κολαζω' είναι και τα τιμωρω, περιορίζω, ελέγχω, διορθώνω, βάζω σε πειρασμό.
    Χμμμ πολύ κυριαρχικο τελικά το κολαζω και η κόλαση.