Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"υποταγή με εσωτερικό κίνητρο"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Libertine SD, στις 13 Ιουνίου 2018.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Σαφέστατα θα συμφωνήσω ότι η απλοϊκότητα του να "ξεσκαρτάρω" ανθρώπους σε κατηγορίες είναι για αυτούς που τους κουράζουν τα περίπλοκα, για τους τεμπέληδες κοινώς (Δεν αναφέρομαι στον νηματοθετη ο οποίος υποθέτω το έκανε για να προσφέρει έναν κωμικό και θεατρικό τόνο). Το θέμα όμως του γιατί κάποιος/α παραδίδει την υποταγή του δεν το βρίσκω ουδόλως απλό.

    Ναι, πολλές και πολλοί μπορεί να αναγνωρίσουν λίγο-πολύ κάτι από τον εαυτό τους στα παραπάνω (μπορεί και καθόλου) αλλά το κατά πόσο είναι μεγάλο ή μικρο το ποσοστό που μπορεί κάποιος να δει με θάρρος μέσα του να τον οδηγουν όλα αυτα (ή άλλα τετοιου τύπου) στο δρόμο της υποταγής είναι ένα κάτι που ίσως θα μπορούσε να συζητηθεί.
    Εγώ προσωπικά δεν έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που να μην έχουν ξεκινήσει από λάθος διαδρομές και με λάθος κίνητρα την πορεία τους για την υποταγή (μέσα και ο εαυτός μου). Είναι βέβαιο πως είναι ή ήταν καταδικασμένοι/ες;

    Γιατι αν θέλουμε να πορευτούμε αυτή τη διαδρομή τότε οφείλουμε να δούμε αυτό το λιγο-πολύ και να απαλλαγούμε από αυτά τα βαρίδια. Όσο το δυνατόν είναι βεβαια αυτό πραγματοποιήσιμο στον ελάχιστο χρόνο που μας δίνεται (δεν ζούμε και χίλια χρόνια).
     
  2. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Συνειδητη δεν ειναι .αλλά είναι υποταγή. Ρώτησες ποια αλλη υπαρχει.
    Πιθανον υπαρχει και αλλη, αυτή που θελει να τονισει ο νηματοθετης, να την πω εκ γενετής; Εκ φυσεως; Δεν ξερω.

    Και η εξαναγκαστικη υποταγή που δεν αφορα το bdsm.
     
  3. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Δεν νομίζω ότι μιλάει για εκ γενετής υποταγή.

     
  4. Libertine SD

    Libertine SD Premium Member Contributor

    Χαίρομαι γα τους συνομιλητές μου!!
    Το παζλ αρχίζει να βρίσκει τα κομμάτια του, μένει να συναρμοστούν σε εικόνα...
     
  5. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    Δηλαδής όποιος δεν γκρινιάζει κάνει παρέα με τα κακά κορίτσια Κύριε Libertine μας; Τι μας λέτε; με αποστομώσατε με τα επιχειρηματά σας μπορώ να πώ...
     
  6. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Στο κειμενο...τονιζει την εκ κινήτρου υποταγη τοσο πολυ που σχεδόν απεγνωσμένα θέλει να τονιστεί η εκ γενετής υποταγή, ως αντίποδας.
    Γνωμη μου.
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Aυτά τα εκ γενετής μού κάνουν κάτι σε "γνήσια ανταλλακτικά", τα "μαμακίσια", που λέμε...
    Άντε μετά να μη δημιουργηθεί το εύηθες ερώτημα αν τα άλλα είναι "μαϊμούδες", αφού σαφώς πλην εμμέσως εντοπίσαμε, καταγράψαμε και βαφτίσαμε μιαν κάποιαν υποταγή ως εκ γενετής, πώς λέμε alpha male (α πα πα), ετσά, από το πουθενά κι εύκολα..! Όχι παίζουμε...
    Από αύριο κιόλας θα ισχυρίζομαι πως είμαι εκ γενετής μαυροσοκολατοφιλικός ένα πράμα, διγιότι έμαθα (από μεταστάντα παλιόφιλο -τι δεν μετράει τ' όνειρο?), πως η μαυροσοκολατοφιλία είναι κάτι σε wild card για απευθείας τοποθέτηση σε κινητή μεταξύ κόλασης και παράδεισου κερκίδας για μπανιστήρι, χωρίς να μπλέκεις σε μπανάλ αξιολογήσεις από το πάσα ένα γαυροφετιχονούμερο με κέρατα και τρίαινες, για το πού κάνει να πας...
    Σαν να βλέπεις τένις στον Πανελλήνιο από το μπαλκόνι του κυρ-καθηγητή στην απέναντι πολυκατοικία της Μαυρομματαίων και Κοδριγκτώνος γωνία προ Κυριακού, ένα πράμα...
    Σιχτίρ...
    _____
    ΥΓ:
    Φυσικά και ισχύει πως οι Έλληνες νίκησαν με 3-1 στην παράταση τους Πέρσες στον Μαραθώνα...
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ο αντίποδας ήταν η συνειδητή υποταγή και αυτή ήταν η πρώτη λέξη του "Διαβόλου" στο εναρκτήριο ποστ του νήματος, ότι εξαιρούνται και παραμένουν στην κόλαση και δεν τις βλέπουμε άλλο στο νήμα αυτές για τις οποίες η υποταγή είναι "συνειδητή επιλογή βίου". Η συνειδητή επιλογή βίου δεν μπορεί να έχει σχέση με την υποταγή με εσωτερικό κίνητρο, φαίνεται να λέει ο νηματοθέτης. Μπορώ να το καταλάβω αλλά outside the box of this thread, δηλαδή ότι το εσωτερικό κίνητρο θα μπορούσε να καλυφθεί και με άλλους τρόπους και συνεπώς τη είδους υποταγή θα ήταν αυτή για τον υποτάσσοντα αν ένα τυχαίο γεγονός κάλυπτε αλλιώς το εσωτερικό κίνητρο ή αν το υποτακτικό πρόσωπο αποφάσιζε πότε η υποταγή του ήταν αρκετή γι αυτό. Γι αυτό θα αναμένω τυχόν τοποθέτηση από τον νηματοθέτη. Για το "συνειδητή επιλογή βίου βέρσους υποταγή με εσωτερικό κίνητρο".
     
  9. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Κατά τη γνώμη μου υποταγή άνευ εσωτερικού κινήτρου δεν υφίσταται.
    Ακόμα και η προσφιλής υποταγή «γιατί έτσι απολαμβάνω να σχετίζομαι, έτσι καυλώνω» σε εσωτερικό κίνητρο πατάει, αν ερευνηθεί ενδελεχώς. Και συχνά το εν λόγω κίνητρο εμπεριέχει ψήγματα δικαιολογιών των υπολοίπων κατηγοριών που αναφέρθηκαν. Η ύπαρξη εσωτερικού κινήτρου ούτε αθωώνει ούτε νομιμοποιεί και πολύ περισσότερο δεν καταργεί την υποταγή.

    Τα ενδιαφέροντα κατ΄ εμέ ερωτήματα είναι δύο.
    Πρώτον, εάν η υποταγή είναι συνειδητή και με αυτό εννοώ αποκλειστικά, εάν το εσωτερικό κίνητρο είναι γνωστό στην υποτακτική. Η τυχόν καταφατική απάντηση είναι το ασφαλές εισιτήριο για το πάνω μαγαζί στη δική μου bdsmική θεολογία.
    Δεύτερον, τι θα πράξει o Κυρίαρχος εν γνώσει του εσωτερικού κινήτρου. Και με αυτό εννοώ το αν θα αποδεχτεί ή όχι τη υποταγή. Η απάντηση εδώ είναι καθαρά προσωπική και έχει να κάνει με τις απαιτήσεις διαχείρισης κατ΄ αρχήν και κυρίως με την απόλαυση που παίρνει ή προβλέπει να πάρει.
     
  10. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Ένστασις Διάολε!
    Αυτό το παραπάνω (χωρίς τη σάλτσα της προϊστορίας ντε και καλά) μια χαρά συνειδητό μπορεί να είναι
    Γιατί απαλλάσσεται;

    Αν χάσει η "κόλαση" και τις παλιμπαιδίζουσες τεμπέλες τι της μένει;
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ενδιαφέρον το θέμα.

    Στο "σκωπτικό" πνεύμα του αρχικού κειμένου, θα παρατηρούσα ότι οι Ψυ-ερμηνείες είναι λίγο πασέ και θα συμπλήρωνα την κατηγοριοποίηση με τον διαρκώς αυξανόμενο βιολογισμό: φταίει το φάλτσο μου γονίδιο, το RNA μου δεν πάει το γράμμα, το πεπτίδιο δεν χωνεύει, το ένζυμο δε ζυμώνει κλπ.

    Αποδέχομαι βέβαια ότι αυτό το φόρουμ σφυρηλατήθηκε στις αρχές του αιώνα, όπου όλοι στο βδσμ ξε-Ψυ-ριζαν κουνούπια, αλλά σήμερα πια η Ψυ-ασάφεια έχει δώσει τη θέση της στην επιστημονικοφανή ασάφεια.

    Και βέβαια υπάρχει πάντα η "τελειωτική" ερμηνεία, εκεί που σφιχταγκαλιάζονται ο ψυχολογισμός κι ο βιολογισμός, το έ ν σ τ ι κ τ ο, αυτός ο μόνιμος κάτοικος της παρασκιάς των σκιών...

    Ως προς τις ερμηνείες, γενικά και όχι μόνο της υποταγής, αυτές θα είναι πάντα απλοϊκές, σε σχέση με την πολυπλοκότητα μιας συμπεριφοράς (όπως είναι απέξω η Κυριαρχία και η υποταγή) αλλά μπορούν να επιτελέσουν πολλούς διαφορετικούς ρόλους, κυρίως τους εξής δύο:

    α) Απόσειση ευθύνης
    β) Καταλάγιασμα του άγχους

    Ετσι, η υλοποίηση τέτοιων ρόλων από την εκάστοτε ερμηνεία είναι πολύ σημαντική, πιο σημαντική κι από την αληθινότητά της. Οι ερμηνείες είναι θεωρώ συνυφασμένες με την ανθρώπινη ιδιότητα και συμφωνώ με τον @Stalker ότι δεν είναι σαφές στο αρχικό ποστ, αν αυτές οι ερμηνείες είναι συγγνωστές στις υποτακτικές ή είναι ερμηνείες του Κ.

    Αν είναι συγγνωστές, νομίζω ότι η επιλογή (υποθέτωντας εχέφρονα ενήλικα άτομα) είναι ξεκάθαρη. Και το βάρος της είναι ξεκάθαρο. Αν δεν είναι συγγνωστές, τότε η ελπίδα για μια "καθαρότητα" της υποταγής (χωρίς καταναγκασμό) μου μοιάζει υπερ-άνθρωπη, και εξ αυτού ρομαντική.

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν συμπεριφορές χωρίς λόγο και κίνητρο. Ισχυρίζομαι ότι οι άνθρωποι λειτουργούν καλύτερα όταν ερμηνεύουν τις συμπεριφορές ω ς ε ά ν υπήρχαν λόγοι και κίνητρα.
     
    Last edited: 16 Ιουνίου 2018
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αποτελεί ζητούμενο η "Εθνοκάθαρση" των υποτακτικώνανε..?