Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

υποτακτικοί και πρωτοβουλίες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος little_slut[PieR], στις 1 Σεπτεμβρίου 2005.

  1. EkatiE

    EkatiE New Member

    Δεν πιστεύω ότι γίνεται να μην παίρνεισ πρωτοβουλίες αν είσαι μέροσ σε μία σχέση. Ίσως στο bdsm να γίνεται σε διαφορετικό πλαίσιο, όμως πάντα υπάρχει ένας αυτο-προσδιορισμός, πρώτα από όλα του status και μετά των ορίων σου.
    Μην ξεχνάμε ότι είναι δυνατό να συμβεί ακόμα και οι υ να κάνουν τον Κ οδηγώντας τον εκεί ή πιο πέρα από όσο ξέρει.
    Όσον αφορά το ίδιο το ερώτημα: πρωτοβουλία για ικανοποίηση, (ελπίζω να δέχεσαι απάντηση και από όσους δηλώνουν vanilla  ), όπως π.χ. ένα δώρο ή να πας να βγάλεις εισητήρια εσύ αντί για αυτόν... αυτά πάντως στη vanilla σχέση είναι που δείχνουν ότι ο άλλος ακόμα νοιάζεται και ότι παραμένει το ενδιαφέρον. Αυτό είναι συντροφικότητα.
    Όσο και αυστηρή κι αν είναι μια bdsm σχέση αν ο υ δεν είναι ελεύθερος να εκφράσει την αγάπη του όπως τη νοιώθει σαν άνθρωπος τότε πρέπει να επαναπροσδιορίστουν οι όροι της σχέσης. Γιατί είμαι της άποψης πως ό,τι επιλέγουμε να κάνουμε είναι για να εκφράσουμε αυτό που έχουμε μέσα μας, οπότε αν ο υ νοιώθει καταπιεσμένος -να μην εκφράζεται πρέπει να λασκάρουν τα λουριά ή να βρεθεί μιά άλλη λύση που δεν έχω σκεφτεί, να διοχετευθεί εκεί το νοιάξιμό του.
     
  2. Zondag

    Zondag Regular Member

    Θα έλεγα με αρκετή σιγουριά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό σε μια D/s ,M/s σχέση απο μια υποτακτική η οποία παίρνει πρωτοβουλίες.
    Πρωτοβουλίες οι οποίες όμως -και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο - και δεν αμφισβητούν τα βασικά ζητουμενα του Κυρίαρχου όπως αυτά ετέθησαν
    στην πορεία της σχέσης, αλλά και υποδεικνύουν μαζί τη διάθεση της υποτακτικής να προχωρησει ένα ή περισσοτερα βήματα παραπέρα.

    Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί, με την προυπόθεση βέβαια ότι η υποτακτική-ος έχει τη στοιχειώδη εμφυία και
    έχει μάθει να αναγνωρίζει το τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει την ικανοποίηση που επιθυμεϊ στον Αφέντη της.

    Ακόμα όμως και σε περίπτωση αποτυχίας ο Κυρίαρχος θα βγεί ωφελημένος. Πρώτον θα του έχει δωθει το ''σημα'' για τη διάθεση της υποτακτικής
    να προχωρήσει ακόμα πιο βαθιά στο δρόμο που η ίδια επέλεξε, και δευτερον θα έχει λάβει και ένα άλλο σήμα, αυτο του κινδύνου ότι κάτι δεν πάει
    καλά και ότι η υποτακτική δεν έχει μπεί στο πνεύμα του, δεν έχει κατανοήσει το χαρακτήρα, τα ζητούμενα και τις επιθυμίες του ανθρώπου στον
    οποίο εχει αφιερωθεί. Και αυτο βέβαια αφορά κυρίως τον ίδιο και τις μεθόδους του και όχι μόνο την υποτακτική.


     
  3. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Θεωρώ τον εγκέφαλο ως μία από τις πιο ερωτογενείς ζώνες του ανθρώπινου σώματος. Ο τρόπος που σκέφτεται κάποιος, οι πρωτοβουλίες που είναι σε θέση να πάρει (ή και να μην πάρει) δείχνουν πολλά για το ποιος είναι και καθορίζουν, σε μεγάλο βαθμό, το αν θα τον δει κάποιος ερωτικά ή όχι. Τα άβουλα άτομα, είτε λόγω φυσικής αδυναμίας είτε λόγω επιλογής, εμένα προσωπικά με απωθούν. Δε μπορώ να κατανοήσω τι θα κερδίσει κάποιος με το να έχει δίπλα του ένα σύντροφο, ασχέτως status, με λογική Jasager (ελπίζω να μη σηκωθεί ο Μπρεχτ από τον τάφο του και να μου τις βρέξει που τον "χρησιμοποιώ"), που δεν είναι σε θέση να εκφράσει την παραμικρή άποψη, ή να πάρει, έστω και τις πλέον υποτυπώδεις πρωτοβουλίες. Επομένως, δεν ξέρω τι θα κέρδιζε ένας Κυρίαρχος με το να έχει δίπλα του έναν τέτοιο υποτακτικό, καθώς θεωρώ πως η όποια κυριαρχία έχει αξία όταν ασκείται επί σκεπτόμενων ατόμων, και όχι πάνω σε άτομα με συμπεριφορά όχι και πολύ διαφορετική από ένα οποιοδήποτε αντικείμενο.
     
  4. cider

    cider Kitchen master

    Τώρα θα σε κάνω να ανατριχιάσεις και να με βάλεις σε καμιά μαύρη λίστα (και όχι μόνο εσύ), αλλά ο σκοπός μου εδώ δεν είναι να διαφημίσω πόσο καλό παιδί είμαι, αλλά να εκφράσω την άποψή μου, οπότε θα το πω:

    Ναι, φίλτατε, για μένα (το τονίζω, για μένα, και πάντα σε επίπεδο θυμικού και όχι δεοντολογίας), το ζητούμενο είναι να βρω ένα σκεπτόμενο --και μάλιστα, έντονα σκεπτόμενο-- άτομο, και να του εξαλείψω εντελώς την πρωτοβουλία στη μεταξύ μας σχέση. Πρέπει, δε, να ομολογήσω ότι κάπου εκεί γύρω στην ηλικία σου πρέσβευα τα ίδια με σένα (χωρίς επ' ουδενί λόγω αυτό να σημαίνει ότι εσύ θα/πρέπει να αλλάξεις άποψη). Όσο για το τι κερδίζω ως κυρίαρχος; Ξέρω γω; Ας πούμε ότι βαρέθηκα την πολλή πρωτοβουλία. Ίσως αύριο να αλλάξω πάλι γνώμη.
     
  5. kardy_

    kardy_ Regular Member

    Πρωτοβουλιες.....

    οφειλω να πω πως οσα χρονια βρισκομαι στον χωρο αυτο ειναι ενα θεμα που εχω αναλυσει και ξανα αναλυσει με φιλους γνωστους και διαφορους.
    Δεν εχω να πω πολλα.....
    Θα συμφωνησω πως πρεπει να υπαρχουν πρωτοβουλιες μεχρι εκει που σε περνει το λουρι σου οπως εχει προ ειπωθει.
    Απο κει και περα το τι πρωτοβουλιες και το ποσες εξαρτατε παντα κατ εμε στο ποιο σταδιο εκπαιδευσης εισαι....
    στην αρχη της εκπαιδευσης μου πριν αρκετα χρονια ο Αφεντης μου δεν με αφηνε να εχω καμια πρωτοβουλια...ρωταγα για τα παντα και δεν σκεφτομουν καν να παρω μια απο μονη μου.
    Δεν με εκανε αυτο αβουλο πλασμα...εννοειτε πως σε πραγματα καθημερινα που δεν γινοταν να μην παρω πρωτοβουλιες τις επαιρνα εκανα αυτο που νομιζα σωστο και υστερα ενημερωνα του πως τι και γιατι και το συζηταγαμε ξανα...ασχετα με το αν ειχε γινει η οχι.
    Στην συνεχεια τις σχεσης αρχισε να μου επιτρεπει καποιες πρωτοβουλιες.....
    και οταν πλεον ημουν ετοιμη και συγουρη και ηξερα τι ηθελε πως το ηθελε επερνα μονη μου πρωτοβουλιες.Φυσικα οχι για πραγματα του στυλ αν θα βαψω τα μαλλια μου γιατι οντας λιγακι τρελη ηξερε πως μπορουσα να εμφανιστω στο σπιτι με μοβ μαλλι...
    Πρωτοβουλιες στην ζωη μας ,ητε ειναι bdsm σχεση ητε οχι, παιρνουμε παντα....
    το μονο που αλλαζει ειναι αν αυτες οι πρωτοβουλιες ειναι εκεινες που Αυτος μας επιτρεπει και γνωριζουμε πως μπορουμε να παρουμε ή ειναι πρωτοβουλιες που εχουμε αποφασισει εμεις οι ιδιοι πως θα περνουμε no matter what!
    Το να μπορεις να παρεις πρωτοβουλιες σε οτι εχει να κανει με εσενα και τον Αφεντη σου ειναι ενα δικαιωμα που κερδιζεις και ενα ευσημο οτι πλεον σε ξερει και τον ξερεις τοσο καλα που εμπιστευεστε ο ενας τον αλλον.(και οχι δεν ειναι μονο απο εδ το θεμα τις εμπιστοσυνης αλλα ειναι και αυτο ενα δειγμα)

    Τελειωνοντας να σημειωσω πως εγω ειμαι του πιστευω πως "η σκλαβα δεν εχει δικαιωματα και πρωτοβουλιες παρα μονο οσα της εχει δωσει ο Αφεντης της" για την ακριβεια δεν εχει τιποτα δικο της ουτε καν το ονομα της μεχρι να πει Εκεινος πως της δινει κατι.....
    (Gorean σκεπτικο αλλα τι να κανω...ετσι μεγαλωσα)
    παντα βεβαια με τα δεδομενα και τις συνενοησεις που εχουν γινει.

    Οπως παντα ειναι καθαρα η δικη μου ταπεινη γνωμη....Like it or not.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Like it  

    Σε μια εποχή που από κάποιες θεωρείται υποτιμητικό να φροντίζεις, να ξεκουράζεις, να περιποιείσαι τον σύντροφο σου, χωρίς υστερίες καπρίτσια και αχρείαστους ανταγωνισμούς, τέτοια ποστ μου δίνουν ελπίδα πως δεν είναι όλα χαμένα και δεν θεωρείται από όλες τις νεαρές, ορισμός θηλυκότητας η ικανότητα να ανοίγεις τα σκέλια σου.
    Lady Dragon μου νάσαι καλά  
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    πρωτοβουλία η [protovulía] O25 : 1α. ενέργεια που οφείλεται στην προσωπική κρίση και βούληση αυτού που ενεργεί και που δεν είναι αποτέλεσμα επηρεασμού ή καταναγκασμού:

    ...
     
  8. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: υποτακτικοί και πρωτοβουλίες

    Σκεφτόμουνα διαβαζοντας αυτο το νημα ,
    πως η πρωτοβουλία για μένα
    έχει να κάνει πιο πολύ με την πρόβλεψη .
    Μέσα στα πλαίσια της πρόβλεψης παίρνω πρωτοβουλίες και μονο ,
    ετσι το εβαλα και το ταχτοποίησα στο μυαλό μου τωρα που
    μου δινεται η ευκαιρια και να το εκφρασω .
    Από αυτές κάποιες ικανοποιούν τον Κύριο μου και κάποιες
    τον βγάζουν από τα ρούχα Του ,
    κυριολεκτικά όμως , λολ , αλλά για καλη μου τύχη
    Εκεινος καταλαβαινει κατανοει και ετσι βοηθα και μενα
    η επομενη φορα μου να ειναι πιο ... σωστη θα πω .
    Τα βρίσκω λογικά και τα δύο ομως μια και όσο ζεις με Κάποιον μαθαίνεις ,
    μαθαίνεις όλα αυτά και άλλα τόσα που έγραψε η lara στο ποστ της
    για να μπορέσεις να κάνεις την σχέση βιώσιμη
    και Εκείνον ευχαριστημένο ευτυχισμένο ,
    για να εισαι και εσυ .
    Το να αναγκαζεται κάθε λίγο και λιγάκι να σου Δινει εντολες
    φανταζομαι , αν και δεν το εχουμε συζητησει ,
    πως πρέπει να είναι πολυ κουραστικο και για Εκείνον ,
    αλλα μαλλον ετσι ειναι οταν σου Λεει ...
    '' δεν θελω να το πω δευτερη φορα '' !