Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

1.5 χρόνo μετά

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 28 Απριλίου 2007.

 1. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Σκαλίζοντας τα "συρτάρια" του φόρουμ ανακάλυψα κάτι που με διορατικότητα είχε γράψει o KyriosG στις 28/12/2005

  το παραθέτω

  Δεν ξέρω αν εκείνος έχει αλλάξει γνώμη, νομίζω όμως πως αυτό που τον έκαναν να σχηματίσει την παραπάνω (δεν νομίζω πως είχε κατα νόυ μόνο το συγκεκριμένο θέμα) άποψη δεν έχουν αλλάξει ή έχουν αλλάξει ελάχιστα.

  Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.
   
 2. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: 1.5 χρόνo μετά

  ΜasterJp ένας φίλος-μέλος μου ζήτησε να σε παρακαλέσω να γίνεις λίγο πιο σαφής ως προς το τι ζητάς γιατί ένιωσε λίγο βλάκας που δεν κατάλαβε.Αν έχεις την καλοσύνη βοήθησε τον με κάποια κατατοπιστικότερα ερω΄τηματα..(ελπίζω να πείθω...)
   
 3. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Re: Απάντηση: 1.5 χρόνo μετά

  Δεν βλέπω που το ασαφές Incomplete, αν ο φίλος σου θελει να γίνει εκείνος λίγο πιο σαφής ευχαρίστως

  To ... ζουμί πάντως βρίσκεται εδώ

   
 4. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: 1.5 χρόνo μετά

  Θα δει την πορεία των απαντήσεων και θα πάρει στροφές  
   
 5. Syrah

  Syrah Contributor

  Δεν έχω διαβάσει τις απόψεις που διατυπώθηκαν, στις οποίες αναφέρεται ο KyriosG (αν θέλεις γράψε μας τη url), όμως δεν συμφωνώ με τη δική του διατύπωση επειδή:

  α) Η ηθική δεν υπάρχει/εκφράζεται με παρόμοιες τιμές στους επιμέρους τομείς της ζωής μας.

  β) Η ηθική συστέλλεται και διαστέλλεται κατά περίπτωση ανά τομέα.

  γ) Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, πως οι πράξεις στις οποίες προβαίνουμε, δεν είναι απαραίτητα εντός των ορίων ηθικής μας.

  Στον αντίποδα αυτών, οι πολύ μεγάλες διαφορές τιμών ανά τομέα σε βάθος χρόνου, και στους επιμέρους τομείς στιγμιαία, ίσως υποδηλώνουν προσωπικότητες που ταυτίζουν το ηθικό με το βολικό. Η ηθική αφορά στις Αρχές μας οι οποίες δύσκολα διαμορφώνονται και καταρρίπτονται.
   
 6. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=5065
   
 7. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Όταν ξεδιπλώνοντας το κουβάρι των πηγών της ανάγκης για την θέση του ηθικού ζητήματος , της ορθής χρήσης της ιδιοκτησίας , συναντάς ενοχές ή ηθικούς φραγμούς που σχετίζονται με την ιδία χρήση του Bdsm , τότε θεωρώ ορατή την ύπαρξη της ανηθικότητας και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και προς τους άλλους.

  Το θεωρώ ανήθικο να επιλέγεις να συμμετέχεις στις συνήθειες μίας ομάδας ανθρώπων , που αυτό που τους δένει είναι κάτι που το θεωρείς ανήθικο . Είτε με κίνητρο το να προσπαθείς να τους αλλάξεις , είτε και προς την άλλη κατεύθυνση και με όποιο άλλο κίνητρο σε ωθεί να τους στηρίξεις και για αυτό το λόγο προσπαθείς να οικειοποιηθείς αυτό που εσύ ο ίδιος δεν εγκρίνεις…
   
 8. Mesodo

  Mesodo Regular Member

  αν και θα συμφωνησω με τον KyriosG, προσωπικά αυτή η ίδια η αντινομία που προτάσει μου φαίνεται πολύ κατανοητή (χωρίς φυσικά να θέλω να την προσυπογράψω). Και την εξήγησε λίγο πολύ η Syrah. Να προασθέσω μόνο πως:

  α) το να είσαι στο BDSM δεν αποκλύει τον κοινωνικό συντηρητισμό όπως το να είσαι στο ΚΚΕ δεν αποκλύει το να είσαι χριστιανός. Συμφωνώ πως θα έπρεπε, αλλά η πράξη δεν μας έχει δείξει αυτό.

  β) Κατανοω τον προβληματισμό του KyriosG για την αντινομία που εκφράζει, αλλά άτομα κοινωνικώς συντηρητικά έχουν την έφεση να διαστέλλουν τις ηθικές τους αρχές προκειμένουν να χωρέσουν την προσωπική τους ερμηνεία των πραγμάτων ακόμα και εάν το τελικό αποτέλεσμα δεν στέκει. Με τον ίδιο μηχανισμό που ένα σύζυγος που υπερασπίζεται με ζέση το θεσμό της οικογένειας μπορεί να είναι μοιχός.

  γ) Οι ηθικές αρχές πολλές φορές είναι προβολές της κοινωνικής αποδοχής που θέλουμε να αποκτήσουμε. Θα έχουμε όλοι παρατηρήσει, πως εάν σε μια παρέα ένα δυναμικό της μέλος εκφράσει μια κοινωνικά συντηρητική άποψη, κάποιοι θα την υποστηρίξουν ακόμα κι εάν στην πραγματικότητα και μόνοι τους δεν θα την εξέφραζαν ποτέ.

  Όσοι είναι στο BDSM δεν σημαίνει πως ταυτόχρονα δεν διατηρούν και άλλες κοινωνικές ταυτότητες και πως αυτές οι ταυτότητες δεν θα βρουν έκφραση μέσα σε ένα φόρουμ για BDSM. Δεν το υπερασπίζομαι ως θέση, αλλά το γεγονός ότι το συναντάμε τόσο συχνά θα πρέπει να μας κάνει να το αποδεχθούμε ως γεγονός.
   
 9. DeSade

  DeSade Owner of evelin

  Μια συλλογικοτητα ανθρώπων με κοινό παρονομαστή την ερωτική προτίμηση του bdsm η οποία διαφέρει ριζικά απο ανθρωπο σε ανθρωπο οσον αφορα την αντιληψη του και την εκφραση του(πρακτικα υπαρχουν τοσα Bdsm οσα και οι ανθρωποι που το απαρτίζουν ) , θεωρω αρκετα πιθανο να εχει ηθικές αρχές που διαφέρουν απο ατομο σε ατομο.
  Αν δουμε τις διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν σε επιμερους θεματα που συζητουνται σε αυτο το φορουμ , γινεται φανερο οτι υπαρχουν ριζικες διαφορές στην ηθική του καθε ενος απο εμας.
  Η ελλειψη ηθικής δεν νομιζω οτι ειναι σώφρον να ταυτίζεται με την προοδευτικότητα .
  Μπορει καλλιστα να σημαινει ασυδοσία και να εκφράζει μια ιδιοτελη και μισανθρωπική νοοτροπία που μαλλον ακραια συντηρητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
  Θεωρω δειγμα πνευματικής υγείας τον πλουραλισμο σε θεσεις και ηθικές που απαρτίζουν το πολυχρωμο μωσαικο του Bdsm. Ενα μονο χρώμα, μια κοινή ηθική θα ηταν ισοπεδωτικο οσο και μονοτονο.
  Και τονιζω για αλλη μια φορα ειμαστε bdsm practicioners ΟΧΙ Bdsm οπαδοι .
  Με τον ορο Bdsm οπαδοι εννοώ ανθρώπους που τους χαρακτηρίζει η ελλειψη κρίσης , η τυφλή αποδοχή μιας ηθικής , και μιας "βιβλου" του Bdsm που ολοι μας θα ημασταν υποχρεωμενοι να ακολουθούμε
  Τοτε το Bdsm θα καταληξει να αλεθει συνειδησεις , να πνίγει την διαφορετικότητα, να ισοπεδώνει την ελευθερη εκφραση.
  Θα γίνει χώρος που αντι να διαμορφώνεται απο τα μελη του , θα διαμορφώνει τα μελη του και αυτο θα ειναι τοσο ακραια συντηρητικό που θυμίζει τον υπουλο τρόπο που οι θρησκείες εξουδετερώνουν την διαφορετικότητα, και οδηγουν στην ισοπέδωση.
  Μια γκριζα ομοιομορφία.
   
 10. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @Syrah: αν κάνεις κλικ στο >> δίπλα στο nick του KyriosG θα σε μεταφέρει στο post από το οποίο μετέφερα τις σκέψεις του

  Πού διαφωνείς μα την διατύπωσή μου;

  Τί εννοείς με το "παρόμοιες τιμές" ή που αναφέρεται (παρόμοιες τιμές = συγγενείς τιμές; ) ;

  Θα μ' ενδιέφερε να δώσεις κάποια παραδείγματα τομέων και αντίστοιχη συστολή / διαστολή που να μην σχετίζονται με την γενική ηθική ενός ατόμου.

  όσον αφορά το (γ) πέραν του προφανούς του έξωθεν επιβεβλημένου τι άλλες αιτίες βλέπεις για αυτό στο οποίο αναφέρεσαι;
   
  Last edited: 30 Απριλίου 2007
 11. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @Mesodo

  όσον αφορά το

  (α): γι' αυτό ο Dolmance έχει δίκιο σε όσα καταμαρτυρεί. Το BDSM έχει κατά την γνώμη μου άμεση σχέση με τον κοινωνικό συντηρητισμό σε ατομικό επίπεδο άσχετα αν δεν αποτελεί κραυγή ή κίνηση διαμαρτυρίας έναντι αυτόυ.

  (γ): Νομίζω πως αυτό ακριβώς οδηγεί την "παρέα" σε κλίκα το πρώτο έχει σαν άξονα το ενδιαφέρον ενώ το δεύτερο το συμφέρον.

  Δεν το θεωρώ άσχετο με την σκέψη του KyriosG, που χρησιμοποίησα για "εναρκτήριο λάκτισμα" του νήματος. Οι αιτίες όμως πιστεύω είναι βαθύτερες και τις αναφέρεις εν μέρει στην ανάλυσή σου.
   
  Last edited: 30 Απριλίου 2007
 12. Mesodo

  Mesodo Regular Member

  εαν καταλαβα καλα θεωρείς τη σχέση BDSM κοινωνικού συντηρητισμού ανάλογη κατά βάση, κι όχι αντιστρόφως ανάλογη. Αν και μαλλον κατανοώ την πηγή που βασίζεσαι γιαυτό, θα ήθελα εαν εχεις όρεξη μια επέκταση. Ειδικά μαλιστα στο γεγονός πως οι κοινωνικά συντηρητικοί άνθρωποι έχουν την ταση να ειναι και φορμαλιστές και ο φορμαλισμος μαλλον δεν ταιριαζει στο BDSM. Γιαυτο και ειπα πως το βιωνουν ως μια παραφωνία που δεν θα την αποδέχονταν στους αλλους, αλλα την αποδέχονται για τους εαυτους τους.

  Θα καταλάβαινα πιο ευκολα έναν επιθετικά νεο-συσυντηρητικο BDSMα, καθως οι νεο-συντηρητικοι εχουν την τάση να εκφραζουν σθεναρά τον μη-φορμαλισμο τους απέναντι στα κοινωνικά "κεκτημένα"

  @DeSade νομίζω με παρεξήγησες. Φυσικα και δεν προσυπογράφω κανενός είδος ορθου BDSM απεναντι σε αλλα λιγοτερο ορθά, ανώμαλα, ή ρεβιζιονιστικά BDSM      
  Ουτε υφισταται ανθρωπος χωρις ηθική. Όμως το φαινόμενο που συναντάμε πολύ συχνά εδώ μέσα είναι η αδιαλλαξία προς την ηθική των άλλων. Κι αυτό χαρακτήρισα ως κομμάτι του κοινωνικού συντηρητισμού. Δηλαδη εσύ που είσαι ποδολάγνος θεωρείς ανώμαλους όσους είναι ουρολάγνοι και ταυτόχτονα κοροιδευεις με λαικιστικο τρόπο και την αλλη που της αρέσει να την "εκδίδει" ο αφέντης της.