Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

1.5 χρόνo μετά

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 28 Απριλίου 2007.

 1. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @Mesodo

  <γελάει>

  πρίν φθάσουμε να λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια, διευρίνησέ μου pls, το νόημα του ευθέως και του αντιστρόφως στο παρακάτω

  αυτό που εννοώ είναι πως ο κοινωνικός συντηρητισμός (του άμεσου αλλά και του έμμεσου περιβάλοντος ανάπτυξης ενός ατόμου) επηρεάζει άμεσα την στάση του στις εναλλακτικές του αναζητήσεις πόλλες φορές μη συνειδητά. Ουσιαστικά επιβεβαίωσα ή αν θέλεις προσυπέγραψα αυτό που είπες.

  Το ερώτημα (μεταφερθέν από εμένα) του KyriosG έχει, όπως εγω το εκλαμβάνω να κάνει με το γεγονός πως αποδεχόμαστε μια θέση (συνήθως για κάτι που αφηρημένα μας ελκύει σε αυτή) χωρίς ν' αποδεχόμαστε αυτά που η θέση αυτή (συγκεκριμένα πλεον) συνεπάγεται (κατ' αυτόν που διατύπωσε την θέση ή ευρύτερα σ' έναν χώρο που την ασπάζεται) και που θεωρούνται ως a priori αποδεκτά με την αποδοχή της ίδιας της θέσης.
   
 2. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Βασισμένος στις μέχρι τώρα εμπειρίες μου δεν θα έλεγα πως διαφέρει και τόσο ριζικά σίγουρα όμως δεν προτείθεμαι να κάνω στατιστική ανάλυση την στιγμή που θεωρώ μικρό το δείγμα. Από αυτή την σκοπιά δεν ασπάζομαι την άποψη του DeSade πως το BDSM είναι τόσο διαφορετικό όσο τα άτομα που το απαρτίζουν. Οι διαφορές που εχω δει ήταν μέχρι σήμερα στις λεπτομέρειες και όχι σε βασικά θέματα.

  Ούτε θεωρώ το δείγμα του φόρουμ αξιόπιστο την στιγμή, που εκφράζει άποψη ποσοστό μικρότερο του 5% των συμμετασχόντων σε αυτό. Βρίσκω το φόρουμ μάλλον πολωμένο παρά πολύχρωμο.

  DeSade, θα ήθελες να δώσεις μερικά παραδείγματα (5-10 στο σύνολο των 800+ ενεργών μελών) ριζικά διαφορετικών μεταξύ τους προσεγγίσεων (όχι φορέων προσεγγισης) του BDSM;
   
 3. Mesodo

  Mesodo Regular Member


  ότι εκφράζουμε λίγο πολύ κοινές απόψεις είναι γνωστό από άλλα threads, τη χαρά τη βρίσκουμε στις διευκρινήσεις και τις λεπτομέρειες (μέχρι να φραξιονίσουμε και να πλακωθούμε για το χρώμα της ουρας του μαστιγίου  όπως είναι κομ-ιλ-φο σε αυτο το φορουμ )

  Όταν ένα άτομο είναι κοινωνικά συντηρητικό εκφράζει τον συντηρητισμό του παντού. Όταν μπλέκεται με κάτι εναλλακτικό όπως το BDSM έκφραζει μια κατ'αρχήν αντινομία σε σχέση με τον κοινωνικό συντηρητισμό του, την οποια "λύνει" με διάφορους τρόπους που συζητήσαμε παραπάνω. Ναι, είναι ελαφρώς "παράλογο", αλλά η ιδέα του απόλυτα έλλογου υποκειμένου σε σχέση με τους πραγματικούς ανθρώπους είναι αντίστοιχα ιδεατή και αποτυχημένη όσο και το σφαιρικό άλογο υπό κενό (ανέκδοτο μεταξυ φυσικών)

  Εαν κατάλαβα καλά αυτό που είπες είναι πως το BDSM μπορεί να "έλκει" κοινωνικώς συντηρητικά άτομα σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο ας πούμε το κίνημα αποποινικοποίησης της κάνναβης, ειδικά στις περιπτώσεις που το D/s σχήμα παραπέμπει σε παραδοσιακά πρότυπα μεταξύ των φυλων κλπ. Εαν εννοουσες αυτο θα ηθελα μερικες λεπτομέρειες, αλλιώς παρανοήση και συνεχίζουμε
   
 4. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @Mesodo

  καλά κατάλαβες, και εκεί κατά την γνώμη μου έγκειται η αιτία του γεγονότος πως γίνεται πιο εύκολα αποδεκτό σε επίπεδο κρεβατοκάμαρας πρωτίστως (και επί το πλείστον 1-1) αφ' ενός και παρατηρείται η διάσταση περί της οποίας συζητάμε αφ' ετέρου.

  Η "θέση" παραπέμπει στα παραδοσιακά πρότυπα τα οποία μηνμονεύεις, ενώ αυτά που συνεπάγεται η θέση και η αποδοχή της στα πλαίσια του BDSM σε ελευθεριότητα ανάλογη αυτής των λιμπερτίνων του Dolmance, ασχέτως αν η κατά περίπτωση απόφαση καί / η πρωτοβουλία (δείχνει να) βρίσκεται στα χέρια τού ενός.
   
  Last edited: 3 Μαϊου 2007
 5. Syrah

  Syrah Contributor

  Με τη διατύπωση του KyriosG έγραψα πως διαφωνώ.

  Κατά τη δική μου αντίληψη κάθε άνθρωπος δεν δύναται να χαρακτηρισθεί μέ ένα ενιαίο βαθμό ηθικής. Ενδέχεται για παράδειγμα να επιδεικνύει κανείς εξαιρετικό ήθος στις οικονομικές του συναλλαγές, ενώ η συμπεριφορά του απέναντι στα μέλη της οικογένειάς του να στερείται ήθους.

  Αναφορικά με το ήθος στις οικονομικές εναλλαγές σου γράφω το παρακάτω παράδειγμα. Έχω μία επιχείρηση και η ηθική μου μού υπαγορεύει, να ανταμείβω με αξιοπρεπείς μισθούς τους εργαζόμενους, να καταβάλλω τα καθόλα νόμιμα επιδόματα, να μην ενθυλακώνω το χρόνο τους, για να ευνοήσω τον εαυτό μου, παρότι έχω τη δυνατότητα να το κάνω. Λίγα χρόνια νωρίτερα, συγκέντρωσα τα απαιτούμενα χρήματα για να στήσω αυτή την επιχείρηση, εξαπατώντας τον καλύτερο φίλο μου.
  Γράφω και ένα ακόμη που αναφέρεται στο σεβασμό απέναντι στη ζωή (την επιβίωση). Ζηλεύω παράφορα τον εραστή μου και νομίζω πως με απατά. Για να βγω από το αδιέξοδο μίας σχέσης που με αρρωσταίνει, την οποία όμως δεν θέλω να τερματίσω (δίνοντας στον εραστή μου τη δυνατότητα να υπάρξει στο μέλλον με κάποια άλλη γυναίκα), τον δολοφονώ. Τα βράδια ανοίγω μία κονσέρβα, βάζω το περιεχόμενό της σε ένα πλαστικό πιάτο, και το κατεβάζω στο δρόμο, για να ταίσω τα αδέσποτα. Γιατί αναγνωρίζω το δικαίωμά τους για τη ζωή και γνωρίζω πως αν κάποιος δεν αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα, τότε αυτό το δικαίωμα θα πάψει να υπάρχει.

  Η ερώτησή σου είναι σαφής αλλά με μπερδεύει η απάντηση που θέλεις να εξαιρεθεί από την ερώτησή σου. Με κάνει να αισθάνομαι ότι ίσως δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση. Βοήθησέ με λίγο.
   
 6. G_E

  G_E Contributor

  Απάντηση: 1.5 χρόνo μετά

  [Αντιλαμβάνομαι τη συνειδητή προσπάθεια να επανέλθει το forum σε σοβαρά θέματα, να απαλυνθεί η εντύπωση που προκαλείται από την αποχή των μελών και να ξεχαστούν τα πρόσφατα γεγονότα. Θα τσιμπήσω συνειδητά γιατί θέλω να είμαι θετικός, αλλά δεν τα θεωρώ περασμένα-ξεχασμένα γιατί έχουν πληγωθεί άνθρωποι απ’ όλες τις πλευρές και γιατί με την πρώτη ευκαιρία τα γεγονότα μπορούν να επαναληφθούν.]


  Η θέση που εξέφρασα πριν 1,5 χρόνο εξακολουθεί να ισχύει για μένα. Για μένα η εμπειρία της Κυριαρχίας, του εξευτελισμού, της υποταγής πάει πέρα από την καύλα κι ανασκαλεύει τις πηγές της ύπαρξης. Και σ’ αυτό το πεδίο έγινε πολύ γόνιμη συζήτηση σε τούτο εδώ το forum.

  Mέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα κατανόησα πως η αντινομία «BDSM – συντηρητισμός» δεν υπάρχει. Εξηγήθηκε επαρκώς. Δε μπορώ να βρω καλύτερη αναφορά από το γραπτά του Dolmance

  Σκληρά λόγια αλλά θέτουν ερωτήματα…..

  Κι άλλα πολλά….

  Ετσι τελικά πείστηκα κι εγώ για τη δυνατότητα ύπαρξης σκληροπυρηνικού BDSM με ιδεολογία παραχριστιανικής οργάνωσης. Και πείστηκα ακόμα περισσότερο πως δεν είναι οι λιμπετρίνικοι ή άλλοι ρεβιζιονιστικοί (αναθεωρητικοί) προβληματισμοί που ξεχειλώνουν το παλιό καλό BDSM και διαστρέφουν τις πηγές, αλλά το αντίθετο. Η ορθοδοξία του BDSM είναι ξεχειλωμένη για να χωράει όποιον φοράει ένα δερμάτινο και δένει ένα λουράκι στο λαιμό της καλής του.

  2. Το σενάριο επαναπροσανατολισμού του forum προς ένα ορθόδοξο BDSM.

  Αν λοιπόν με τα πρόσφατα γεγονότα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σενάριο της «ανακατάληψης» του forum και τον επαναπροσανατολισμό του προς ένα ορθόδοξο BDSM, τότε τα παραπάνω τουλάχιστον δείχνουν πως η συζήτηση γύρω απ’ το BDSM δεν έχει κλείσει.

  Η προσήλωση «στις πηγές» μόνο πνευματική φτώχεια μπορεί να φέρει. Αν ένα τέτοιο σενάριο βρίσκεται σε εξέλιξη το θεωρώ μέγα σφάλμα.

  Το σενάριο του «λάθους» θα αναλυθεί στο thread «Αποχή μέλους και δη σκεπτόμενου»
  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?p=110468#post110468
   
 7. Mesodo

  Mesodo Regular Member

  KyriosG νομίζω πως αφήσατε τα μη περασμένα ξεχασμένα να σας επηρεάσουν 

  διοτι μαζί υπερασπιζόμασταν την ξεχειλωμένη έκφραση του BDSM απέναντι σε ένα σωρό σεχταριστικές προσπάθειες να βάλουμε όρια και παλουκάκια. Φυσικά δεν υφίσταται BDSM καθαρότητα και φυσικά ο λιμπερτινισμός δεν είναι απαραίτητα σχετικός με το BDSM. (ουτε διδάσκεται ως εξεταστική ύλη)

  αυτό που εμένα μου έχει κάνει εντύπωση και προσπαθούσα να κατανοήσω, είναι η τρομακτικά εύκολη έλλειψη ανεκτικότητας σε ένα φόρουμ που στο κάτω κάτω υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα. Όπως επίσης και η ευκολία με την οποία πολλά μέλη καταφεύγουν σε υποτιμητικές αναφορές για τις προτιμήσεις άλλων μελών.

  Με λίγα λόγια μου κάνει εντύπωση ο μηχανισμός που η σουμπίτσα και ο κύρης της (αχ πόσο μου άρεσε το σουμπίτσα) αποδέχονται τη δική τους διαφορετικότητα ως ορθή και απορρίπτουν των άλλων ως ανώμαλη. Και είναι αυτό ακριβώς το σημείο το οποίο θεωρώ κοινωνικό συντηρητισμό.

  Διότι όσο και το BDSM να μην αλλάζει τους ανθρώπους ή να τους ριζοσπατικοποιεί (χαχα, σιγά μη γίνουμε και οαχακα) και μονο οτι υφίσταται στις ζωές τους θα πρέπει να τους αλλάζει.

  Δηλαδή όσο και να ισχύουν τα παραδείγματα του Dolmance, όσο περιχαρακωμένη κι εαν είναι η ηθική της σουμπίτσας και του κύρη, όταν παίζεις με το BDSM κάποια στιγμή θα πρέπει να καείς και από αυτό. Διότι και η σουμπίτσα και ο κύρης γνωρίζουν πως το παιχνίδι τους δεν κάθεται στη νορμα αρα με καποιο τρόπο είναι και αυτοι ανορμαλοι.  ΥΓ δεν είναι συνειδητη η προσπαθεια να επανελθουμε σε πιο ενδιαφέροντα θέματα, είναι απλά αντανακλαστική τουλάχιστον απο μέρους μου. Δεν έχω 12 χρόνια τηλεόραση οπότε τα νήματα/εκπομπές ξεκατινιάσματος και κοινωνικής κριτικής με αφήνουν αδιάφορο 
   
 8. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @KyriosG: Δεν υπάρχει, από μέρους της διαχείρισης τουλάχιστον καμμία προσπάθεια προσανατολισμού του φόρουμ προς ένα "ορθόδοξο" BDSM. Εκείνο, που υπάρχει είναι βαθύς προβληματισμός για τους τρόπους που μπορεί να συζητήσει κανεις ένα θέμα χωρίς να δέχεται επίθεσεις και / η απαξίωση από κάποιον άλλο και χωρίς να υπάρχουν συνεχώς προτροπές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

  Στα όσα χρόνια βρίσκομαι στον χώρο πότε δεν έχω ξαναδεί τόση προσπάθεια να κατηγοριοποιηθεί κάτι που ουσιαστικά δεν έχει πουθενα ορισθεί με σαφήνεια στίς όσες συζητήσεις αυτών, που προσπαθουν να το κατηγοριοποιήσουν. Ακόμη χειρότερα κάθε απόπειρα ορισμού του ή μεταφοράς του ορισμού, που υφίσταται αλλού στα "δικά μας" να οδηγεί σε ακόμη πιο έντονες και οξυμένες προσπάθεις κατηγοριοποίησης ή απαξίωσης του "άλλου" ορισμού.

  Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω πως

  αλλά ταυτόχρονα δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ (και εφ' όσον δημοσιοποιώ τις αναρωτήσεις μου να ρωτήσω): Τί είναι αυτό που συζητιέται πραγματικά εδώ;

  Γνωρίζετε καλά πιστεύω KyriosG πως η σκέψη σας την οποία μέτέφερα αναιρεί την όποια δυνατότητα δημιουργίας "κοινότητας".

  Όσον αφορά την συνειδητή προσπάθεια επαναφοράς κλπ κλπ με βρίσκει σύμφωνο το υστερόγραφο του Mesodo.
   
  Last edited: 1 Μαϊου 2007
 9. G_E

  G_E Contributor

  Απάντηση: 1.5 χρόνo μετά

  Oι "κοινότητες" δημιουργούνται από πιο συνεκτικές ομάδες οι οποίες υπάρχουν στο "δείγμα". Ένα ανοικτό forum είναι μάλλον χώρος "ζύμωσης" παρά "κοινότητα".

  Εν πασει περιπτώσει, η φυσιογνωμία του forum (όποια κι αν είναι) πρέπει να είναι ξεκάθαρη πρώτα στο μυαλό των διαχειριστών και κατόπιν στα μέλη.

  Η όποια φυσιογνωμία του forum αντανακλά και στη διαχείρισή του και αντιστρόφως προσελκύει μέλη που τους ταιριάζει η φυσιογνωμία αυτή.
   
 10. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Δεν χρειάζεται να πώ πόσο συμφωνώ με αυτό.
   
 11. Striker

  Striker Regular Member

  Re: Απάντηση: 1.5 χρόνo μετά


  Με την σειρα μου να συμφωνησω απολυτα με την παραπανω αποψη. Απλο και λιτο αντικατοπτριζει ευθαρσως την εν φορουμ πραγματικοτητα.

  Μια ματια δε στην αντιστροφως αναλογη σχεση του χρονου συμμετοχης μου με τον αριθμο μηνυματων, πραγματι μου το θυμιζει αυτο.

  Μην εκλειφθει το παραπανω ως πικρια ή παραπονο γιατι δεν ειναι. Αλλωστε αξιολογα ατομα (ασχετως βδσμικης σημειολογικης τοποθετησης, ομως πιστα στις θεμελιωδεις κοινες αρχες που πρεπει να διεπουν μια bdsm κοινοτητα) που ετυχε να γνωρισω, ειτε εχουν ακομα πιο δυσμενη την προαναφερομενη σχεση, ειτε απλα δεν συμμετειχαν.

  Το παραθετω ως απλη αναφορα για να θυμιζει και σ'εμενα την ευστοχη σχολιαζομενη διαπιστωση. Θεωρω δε οτι το νεοτεριστικο μεσογειακο ταπεραμεντο υποδαυλιζει αξιολογες προσπαθειες τις περισσοτερες φορες, ενω στα θετικα συγκαταλεγω το πεισμα για δημιουργια που περιλαμβανεται στο dna μας εκ'γενετης, μοναχα ομως οταν αυτο θελησουμε να το χρησιμοποιησουμε ορθα.

  Εχοντας λοιπον υπ'οψιν τα προαναφερομενα, θεωρω οτι δημιουργια μιας ομογενους bdsm κοινοτητας απεχει ακομα παρασαγγες, ενω μακραν περισσοτερο η δημιουργια πιο αυστηρων σε αρχες κοινοτητων οπως ειναι η gorean που με εκφραζει προσωπικα (και ας ειναι στις θεμελιωδεις αρχες της η ιδια μας η ιστορια που καποτε διδαχτηκαμε). Εδω οντος με μια πικρια θα πω οτι λαοι με μικροτερες εκ'φυσης δυνατοτητες απο τις δικες μας τα εχουν καταφερει καλυτερα (κρινοντας παντα εκ του αποτελεσματος).
  ΥΓ. Ωραιο thread MasterJP. Ο τιτλος ιδιος ακριβως με την απορια μου οταν πρωτογραφομουν σε αυτο εδω το φορουμ. Ο χρονικος οριζοντας διεφερε, ηταν θυμαμαι τοτε "3 χρονια μετα".

  Striker
   
 12. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  mea culpa... ου γαρ έχεται μόνον