Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

1.5 χρόνo μετά

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 28 Απριλίου 2007.

 1. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

   
   
 2. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @Syrah

  Αναφέρομαι σε αυτά που κανει κάποιος στα πλαίσια της αναγκης για επιβίωση (εξωθεν του ατομικού μου συστήματος αξιων επιβεβλημένα την στιγμή που δεν έχω πραγματική δυνατότητα επιλογής) άν και αντιβαίνουν στις ηθικές του αξίες. Παραδειγμα, όταν το κράτος με αντιμετωπίζει σε καθε πειχειρηματική μου (και όχι μόνον) ενέργεια ως κλέφτη είναι αναμενομενο να κλέψω την εφορία αν έχω την δυνατότητα, άσχετα αν δεν είμαι εκ πεποιθήσεως κλέφτης. Αντίστοιχα όταν με αντιμετωπίζει ως πολίτη Β' κατηγορίας είναι αναμενόμενο να λαδώσω "για να γίνει η δουλειά μου", άσχετα αν εκτιμώ την αξιοκρατία.

  Ελπίζω να είναι σαφέστερο πλεόν

  ΥΓ. Ενδιαφέροντα και τα δύο παραδείγματα που δίνεις θα επανέλθω.
   
 3. Elysium

  Elysium Contributor

  Πιστεύετε πως πρέπει να υπάρχουν ηθικοί φραγμοί στο bdsm;

  Οι επιθυμίες και η πραγματοποίηση αυτών πρέπει να ακούν τις ηθικές αναστολές μας ή ισχύει το "όλα για την ηδονή";
   
 4. Syrah

  Syrah Contributor

  Tea ασφαλώς, μα το τελευταίο δε συνιστά αιτιολογητικό επιχείρημα καθώς, το ότι ήρθε στην περίπτωσή σου, δεν αποτελεί συμπέρασμα του παρατηρητή απορρέον εκ των γραπτών σου και εκ της όψης σου.

  Για να είμαι ειλικρινής γράφοντας το (γ) είχα κατά νου το ακριβώς αντίθετο. Αν υποθέσουμε ότι η Ηθική μας, τρόπο τινά μας επιβάλλεται έξωθεν, και εμείς την ιδιοποιούμαστε (ή ορθότερα φροντίζουμε ώστε να μας χωρέσει) τότε οι πηγαίες επιθυμίες μας, ενδέχεται να αντιτίθενται σε αυτή, συνεπαγωγικά η πραγμάτωσή τους δεν υπόκειται στα όριά της. Ασφαλώς ο αλγόριθμος που αξιολογεί κατά πόσο μία επιθυμία οφείλει να αντιμετωπίζεται ως φαντασίωση (που δεν τείνει να γίνει πραγματικότητα) ή ως αυτοσκοπός (για τον οποίο αυτοστοχοθετούμαστε) συνυπολογίζει τον παράγοντα Ηθική, μα δεν συναρτάται αποκλειστικά αυτού. Εν ολίγοις, ενδέχεται να πράττει κανείς, εκείνα που ταυτόχρονα αποδοκιμάζει. Που αιτιολογεί την επιτακτική ανάγκη για την πραγμάτωσή τους, μα που δεν τα δικαιολογεί ως τελικό αποτέλεσμα. Ως παράδειγμα βλ. τη συμμετοχή μου στο slaughtering fetish. Έχω και άλλα παραδείγματα που παραπέμπουν σε πολυπλοκότερα σχήματα, προτίμησα αυτό ως πιο εύπεπτο, αλλά δεν γίνεται μέσω αυτού κατονοητός ο συλλογισμός μου εννοείται θα επανέλθω με άλλο.