Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

10 Kανόνες για Dominants

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος miranda, στις 28 Μαϊου 2005.

 1. Jack Wolfskin

  Jack Wolfskin the big bad Wolf

  Περασαν 10 χρονια που το μελος του φορουμ @Miranda μετεφρασε τους "10 κανόνες για Κυριαρχικούς/ες". Το κείμενο ειναι από την Society of Janus, μία ομάδα υποστήριξης του BDSM, με έδρα το Σαν Φραντσίσκο και ιδιαίτερη βαρύτητα στο χώρο, οπως μας πληροφορει η @gaby

  Παντα επικαιρο, το ανασύρω για μελετη και εμπεδοση.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  1) Να είστε υπομονετικοί/ες! Μέχρι να κάνετε συμβόλαιο (contract) με έναν/μια υποτακτικό/ή, δεν έχετε περισσότερα δικαιώματα απο κάποιον άλλον να του/της δίνετε διαταγές. Δώστε στον/στην υποτακτικό/ή Σας, χρόνο να σας μάθει και να μάθει και ποιος/α είστε. Η φινέτσα και η λεπτότητα είναι βασικά χαρακτηριστικά της κυριαρχίας. Το ίδιο και η δύναμη, αλλά και η ηπιότητα του χαρακτήρα. Η ευαισθησία και η συναίσθηση (ή η έλλειψη τους) που δείχνετε στην κανονική Σας ζωή είναι πιθανό να επαναληφθούν και κατα την διάρκεια του "παιχνιδιού".

  2) Να είστε ταπεινοί/ες. Μπορεί να είστε το δώρο του Θεού στον κόσμο, αλλά κανείς δεν πρέπει, ούτε θέλει να το ακούει. Θα έχετε άφθονες ευκαιρίες να δείξετε πόσο καλός/ή είστε- και άλλες τόσες να γελοιοποιηθείτε. Ό,τι κι αν δηλώσετε πως είστε, ο αληθινός εαυτός Σας θα φανεί κατα την διάρκεια μιας σκηνής (scene). Μην σαμποτάρετε λοιπόν τον ευατό Σας, δημιουργώντας προσδοκίες που ξέρετε πως δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε.

  3) Να είστε ανοιχτοί/ες. Παρόλο που ο Κύριος και Αφέντης συνήθως θεωρείται να είναι ο δάσκαλος στο BDSM, μπορείτε πάντα να μάθετε κάτι απο τον/την υποτακτικό/ή Σας, όσο άπειρος/η κι αν είναι. Να είστε πρόθυμοι να μάθετε απο άλλους/ες Κύριους/ίες που μπορεί να έχουν τελείως διαφορετική οπτική γωνία απο Έσας. Προσπαθείστε να ανακαλύψετε τα μη οικεία μονοπάτια με τη δέουσα διάθεση ανακαλύψεων. Έχετε υπόψιν οτι ο καθένας έχει το προσωπικό του στυλ

  4) Επικοινωνείστε! Είστε υπεύθυνοι/ες να μάθετε τις βασικές, απαραίτητες πληροφορίες για τα άτομα με τα οποία παίζετε, όπως την εμπειρία τους, τα όρια τους, αυτά που τους αρέσουν και δεν τους αρέσουν, καθώς και πληροφορίες για την υγεία τους. Αν αρχίσετε να παίζετε χωρίς πρώτα να ξέρετε έστω αυτά θα είναι σαν να παίζετε Ρώσικη Ρουλέτα. Μιλήστε πρώτα με τον/την υποτακτικό/ή Σας για το τι έχετε στο μυαλό Σας/σας και την άποψη Σας/σας περί BDSM, ώστε κάθε αμφιβολία να έχει λυθεί προτού να αρχίσετε τα παιχνίδια. Ξεκαθαρίστε τελείως τους ρόλους Σας/σας, τους κανόνες, τα όρια και το (αν υπάρχει) συμβόλαιο. Μην θεωρείτε δεδομένο ότι ο/η υποτακτικός/ή Σας ενστικτωδώς γνωρίζει τους βασικούς κανόνες.

  5) Να είστε ειλικρινείς. Αν Σας λείπει εμπειρία σε κάποιον τομέα που ο/η υποτακτικός/ή Σας θα ήθελε να δοκιμάσει, μη το κρύψετε. Ο/η σύντροφος Σας έχει δικαίωμα να το ξέρει. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό Σας και να οδηγείτε τον/την υποτακτικό/ή Σας μόνο σε εκείνα τα επίπεδα στα οποία έχετε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Η ασφάλεια πρέπει πάντα να είναι το πρώτο Σας μέλημα.

  6) Να είστε ευαίσθητοι/ες. Η γραμμή ανάμεσα σε έναν/μια ευαίσθητο/η, τρυφερό/η Κύριο/α και έναν/μια αναίσθητο/η, άτσαλο/η κι εγωιστή Κύριο/α είναι πολύ λεπτή. Η σκηνή Σας/σας πρέπει να είναι μια δημιουργική σύνθεση των αναγκών και των φαντασιώσεων Σας/σας. Παρόλο, που φαινομενικά, ο/η υποτακτικός/ή Σας, Σας υπηρετούν, στην πραγματικότητα ο καθένας απο τους δυο Σας/σας υπηρετεί τον/την άλλον/η. Κερδίστε την απόλυτη εμπιστοσύνη του/της υποτακτικού/ής Σας και ποτέ μην προδώσετε ή ρισκάρετε να προδώσετε αυτήν την εμπιστοσύνη. Η υποταγή του/της είναι ένα δώρο προς Εσας. Αξιοποιήστε το κατάλληλα.

  7) Να είστε ρεαλιστές/ριες. Τελειώνετε την σκηνή με τον/την υποτακτικό/ή να θέλει κι άλλο κι όχι να εύχεται να είχατε κάνει λιγότερα. Να θυμάστε οτι η δύναμη, ο έλεγχος και η ευαισθησία είναι τα κλειδιά, και όχι απλώς η ένταση του ερεθισμού. Να είστε ξεκάθαροι για το τι είναι απλώς μες στο μυαλό Σας σαν φαντασίωση και το τι θα συμβαίνει στην πραγματικότητα. Τα αγαπημένα Σας βιβλία με πονηρές εικόνες μπορεί να είναι ερεθιστικά να τα βλέπετε, αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να μιμηθείτε και την τελευταία λεπτομέρεια

  8) Να είστε πραγματικοί/ές Κύριοι/ες! Οι υποτακτικοί/ές ψάχνουν για κάποιον/α που θα πάρει το σώμα και το μυαλό τους, όχι απλώς με κτηνώδη δύναμη. Ζητούν αληθινούς ανθρώπους, οχι εικόνες απο διαφημίσεις τσιγάρων ή ματσό στερεότυπα. Η κυριαρχία Σας πρέπει να βελτιώνει όλη Σας την ύπαρξη. Δεν πρέπει να καλύπτει ή να αντικαθιστά άλλα κομμάτια της ζωής Σας- πρέπει να είναι ο ευατός Σας. Κάντε τον/την υποτακτικό/ή Σας να Σας ερωτευτεί και απαιτήστε να Σας παραδοθει ολοκληρωτικά. Ακολουθήστε τους κανόνες, απαιτείστε υποταγή, και τιμωρείστε συνετά όταν και αν χρειαστεί. Μην αποφύγετε τις ευθύνες Σας απέναντι στον/στην υποτακτικό/ή Σας ή στους άλλους/άλλες Κυρίους/ες. Να είστε αξιόπιστοι και να απαιτείτε το ίδιο. Έχετε συμφωνήσει να έχετε τον ρόλο του/της Αφέντη/ρας- εμπρός λοιπόν, παίξτε τον!

  9) Να είστε υγιείς! Όπως κάθε δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται απο μόχθο, το BDSM απαιτεί όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό να είναι σε πολύ καλή σωματική και συναισθηματική υγεία. Πολλοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας του ύπνου που κοιμάστε, των διατροφικών Σας συνηθειών, και της χρήσης αλκοόλ ή ναρκωτικών που κάνετε επηρεάζουν τις επιδόσεις και τις αντοχές Σας κατα τη διάρκεια μιας σκηνής. Μην δοκιμάσετε να παίξετε αν η φυσική ή συναισθηματική κατάσταση Σας δεν είναι και τόσο καλή. Ως Κύριος/α έχετε ειδική ευθύνη να έχετε τον έλεγχο του ευατού Σας και της σκηνής. Μια συμπεριφορά του στυλ "τα ναρκωτικά και το αλκοόλ δεν με επηρεάζουν και τόσο πολύ.. Μπορώ να το κάνω ούτως ή άλλως" παραβιάζουν την εμπιστοσύνη του/της υποτακτικού/ής Σας και μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Αν δεν θέλετε να αποδεχτείτε τις ευθύνες Σας, τότε μην παίξετε!

  10) Διασκεδάστε το! Στο φινάλε, το σεξ είναι για να περνάμε καλά. Έχετε κερδίσει και αξίζετε όλες αυτές τις μοναδικές και έντονες ηδονές που έρχονται μέσα απο το υπέυθυνο και δημιουργικό BDSM παιχνίδι
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   
 2. Eδώ στα Σκοτεινά Μουσουλμανικά Βαλκάνια δεν έχει εφαρμογή  
   
 3. Jack Wolfskin

  Jack Wolfskin the big bad Wolf

  εδω στο βαλκανισταν υπαρχει ο αυτοσχεδιος ντομ, ο "ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε" ντομ
  που παταει πανω σε γνωριμιες ιδιαιτερα "υψηλων προσωπων" του λεγομανου "χωρου".

  Να γιατι το ακουμε συνεχεια "του χωρου", "του χωρου", "του χωρου"... Ειναι το περιφραγμενο χωραφακι με τα ντομ-ατακια...
   
 4. Ντομ-ατάκια χαχαχαχα
   
 5. Jack Wolfskin

  Jack Wolfskin the big bad Wolf

  φυσικα υπαρχουν και ντομ-ατακια κλαρινογαμπροι !

  ειναι εκεινα τα κομματια κρεας, που επιλεχτηκαν απο διαφορες τυχαρπαστες και τους παρουσιαζουν ως μεγαλες μορφες Κ

  ---> βλ. βαλκανο-βουδουσουμιαρικη μαφια

  γιατι πως θα γινονταν το ενα κομματι κρεας αναγνωρισιμη σουμπα
  χωρις το αντιποδο της κομματι κρεας... μου λες ?
   
  Last edited: 28 Σεπτεμβρίου 2015
 6. ShaDowKill_GpR

  ShaDowKill_GpR Owner and Mentor of Nusi.

  Πολύ όμορφο κείμενο. Ένα μεγάλο μπράβο στον Αρθρογράφο.
   
 7. Δεν διαφωνώ ως προς την ουσία του κειμένου. Διαφωνώ σε δύο σημεία και εξηγώ:

  α) ΔΕΝ υπάρχουν κανόνες στο BDSM πέρα από οτιδήποτε είναι ποινικά κολάσιμο. Αν κάποιος θέλει να είναι βρωμιάρης, εγωιστής, μαλάκας κτλ κτλ κτλ, και κάποια την ελκύει αυτό, με γειά τους με χαρά τους. Δεν υπάρχει κάποιος που θα κρίνει τα "συστατικά" ενός καλού κι ενός κακού Κυρίαρχου. Κανόνες, όρια, απαγορεύσεις και υποχρεώσεις τίθενται και εφαρμόζονται ΜΟΝΟ ανάμεσα στο εκάστοτε ζευγάρι. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία και ο πυρήνας του BDSM, η απόλυτη ελευθερία έκφρασης. Κατ'επέκταση, δεν δύναται να μπει σε καλούπια.

  β) Συγγνώμη γι'αυτό, αλλά αυτά τα 10 πράγματα δεν τα θεωρώ συστατικά ενός Κυρίαρχου. Τα θεωρώ συστατικά ενός σωστού ανθρώπου. Άντρα, γυναίκας, υ, Κ, switch, οτιδήποτε. Ανεξαρτήτως status, φύλου, φυλής κ.ο.κ. Αυτά πρέπει να τα ακολουθεί κάποιος αν θέλει να λέγεται απλά άνθρωπος.
   
  Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2015
 8. ShaDowKill_GpR

  ShaDowKill_GpR Owner and Mentor of Nusi.


  Συμφωνώ και επαυξάνω . Επίσης να τονίσω πως οι κανόνες είναι για να σπάνε.
   
 9. angel42

  angel42 Regular Member

  Θα πρότεινα σε όσους θέλουν να σπάνε τους κανόνες ή να τους υπερβαίνουν, να τους γνωρίσουν πρώτα καλά μέσα από την εφαρμογή τους... Μετά ας κάνουν και μοντέρνα αφηρημένη τέχνη... Πρώτα όμως μαθαίνεις τα κλασσικά... Α.
   
 10. ShaDowKill_GpR

  ShaDowKill_GpR Owner and Mentor of Nusi.

  Τους γνωρίσαμε. Και τους εφαρμόσαμε. S.
   
 11. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  Mην αψιμαχείτε πουλάκια, όλοι δίκιο έχετε.
  Οι συγκεκριμένοι κανόνες πιο πάνω μια χαρά κανόνες είναι , υπερβαίνουν όμως και οι ίδιοι σε κάποια σημεία τα κλασσικά εικονογραφημένα ,π.χ "Παρόλο, που φαινομενικά, ο/η υποτακτικός/ή Σας, Σας υπηρετούν, στην πραγματικότητα ο καθένας απο τους δυο Σας/σας υπηρετεί τον/την άλλον/η." ... α πα πα, ανήκουστα πράματα δηλαδής για τον Αφέντη/ρα τον σωστό/ή , τον μπρόστυχο/η.
  Απο την άλλη ο Υπαρκτός Σουρεαλιστής έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει πως αυτά τα 10 πράματα (υπομονή, ταπεινότητα, ειλικρίνεια, επικοινωνια, ρεαλισμός, ευαισθησία, υγεία και τα υπόλοιπα) πρέπει να χαρακτηρίζουν οχι μόνο όλα τα στάτους στο βδσμ (τροποποιώντας ελαφρά την δικαιολογητική έκθεση που τα ακολουθεί) αλλά και όσους εκτός αυτού επιθυμούν να στήσουν μια σχέση της προκοπής.(και έχουν παραπάνω απο μισό δράμι μυαλό). u. 
   
 12. ShaDowKill_GpR

  ShaDowKill_GpR Owner and Mentor of Nusi.

  Λάικ. Είπες αυτό που σκεφτόμουν.