Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

10 Kανόνες για submissives

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος miranda, στις 28 Μαϊου 2005.

 1. miranda

  miranda Guest

  10 κανόνες για υποτακτικούς/ες.

  1) Να είστε υπομονετικοί/ες! Ένας πιθανός Κύριος ή μια πιθανή Κυρία θα σας ενημερώσουν αν ενδιαφέρονται για σας ή οχι. Κρατήστε στο μυαλό σας την σκέψη οτι σκοπός σας, σαν υποτακτική/ός, είναι να υπηρετείτε και να ευχαριστείτε κάποιον που θα θέλει να πραγματοποιήσει τις φαντασιώσεις σας. Μην περιμένετε οτι ο/η Κύριος/Κυρία σας θα μπορεί να "αναψει" σαν λάμπα με έναν διακόπτη. Η χρονική στιγμή θα πρέπει να είναι η σωστη και για τους δυο Σας/σας.

  2) Να είστε ταπεινοί/ες. Μπορεί να είστε το δώρο του Θεού στον κόσμο, αλλά κανείς δεν πρέπει, ούτε θέλει να το ακούει. Θα έχετε άφθονες ευκαιρίες να δείξετε πόσο καλός/ή είστε- και άλλες τόσες να γελοιοποιηθείτε. Ό,τι κι αν δηλώσετε πως είστε, ο αληθινός ευατός σας θα φανεί κατα την διάρκεια μιας σκηνής (scene). Μην σαμποτάρετε λοιπόν τον ευατό σας και τον/την Κύριο/α Σας, δημιουργώντας προσδοκίες που ξέρετε πως δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε.

  3) Να είστε ανοιχτοί/ες. Μπορείτε να μάθετε κάτι για το BDSM και για τον ευατό σας απο οποιονδήποτε στον χώρο, ανεξάρτητα απο το πόση εμπειρία έχουν ή πόσο νιώθουν να ασχοληθούν κανονικά με αυτό. Το BDSM είναι κάτι πολύ προσωπικό, και μια συμπεριφορά του στυλ "τα ξέρω ήδη όλα" θα σας κάνει να χάσετε σημαντικά μαθήματα και εμπειρίες, και να αγνοήσετε ενδεχόμενους πολύτιμους BDSM φίλους

  4) Επικοινωνείστε! Η επικοινωνία είναι απαραίτητη, αλλά στον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο. Ο/Η Κύριος/α σας πρέπει να ξέρει βασικές πληροφορίες για σας, όπως πχ τις εμπειρίες σας, τις φαντασιώσεις σας, την κατάσταση της υγείας σας και αυτά που δεν σας αρέσουν καθόλου. Αλλά- εκτός κι αν πρόκειται για κάτι επείγον- περιμένετε μέχρι Εκείνος/η να σας ρωτήσει. Μην περιμένετε απο Εκείνον/η να διαβάζει το μυαλό σας κι ενστικτωδώς να καταλαβαίνει τις ανάγκες, τα θέλω και τα όρια σας. Η συνεργασία σας θα διευκολύνει πολύ τα παιχνίδια Σας/σας.

  5) Να είστε ειλικρινείς. Μην φοβάστε να μοιραστείτε τις ανάγκες και τις φαντασιώσεις σας. Ο/Η Κύριος/α σας το περιμένει. Η ειλικρίνεια για τις ανάγκες, την υγεία και αυτά που δεν σας αρέσουν είναι απαραίτητη για μια καλή σκηνή. Το να λέτε ψέμματα ή να μην είστε αυθόρμητοι μόνο σε προβλήματα θα οδηγήσει, αφού ο/η Κύριος/α σας θα στηρίξει τη σκηνή σε ανακριβείς πληροφορίες. Πέρα όμως απο τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνη.

  6) Να είστε ευάλωτοι/ες. Η σκηνή Σας/σας είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Δεν είναι απλώς η σωματική συνειδητοποίηση των πρωταρχικών Σας/σας φαντασιώσεων. Αν θέλετε να περιορίσετε την εμπειρία σας σε συγκεκριμένο βαθμό σωματικής και ψυχολογικής διέγερσης, τότε ενημερώστε τον/την Κύριο/α σας νωρίτερα. Αλλά μην περιμένετε πως ο/η Κύριος/α σας θα είναι μια μαριονέτα στην φαντασίωση που εσείς έχετε γράψει στο μυαλό σας. Είναι πολύ καλύτερο να αφήσετε τον/την Κύριο/α σας να σας εκπλήξουν, να μεγαλώσουν τα όρια σας και να σας πάνε σε μέρη που δεν έχετε ξαναπάει. Όταν εμπιστευτείτε τον/την Αφέντη/ρα σας τελείως, ενημερώστε τον/την και αφήστε τον/την να σας οδηγήσουν σε νέες φαντασιώσεις.

  7) Να είστε ρεαλιστές/ριες. Ο/Η Κύριος/α σας είναι άνθρωπος επίσης, και ακόμα και οι πιο έμπειροι/ες απο αυτούς/ές, έχουν στιγμές αμηχανίας και αναποφασιστικότητας. Μην σχολιάζετε και το παραμικρό σφάλμα. Καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και του φανταστικού κόσμου που βλέπετε σε βιβλία και περιοδικά. Πολύ λίγοι/ες Κύριοι/ες έχουν τα λεφτά για να αγοράσουν ένα μπουντρούμι σε ένα πύργο και έναν πλούσιο εξοπλισμό. Τυχόν υπαρκτός εξοπλισμός είναι ακριβός- σεβαστείτε τον και μην τον κακομεταχειρίζεστε.

  8) Να είστε πραγματικοί/ές υποτακτικοί/ές! Εκεί είναι όλη η ουσία. Παραδοθείτε τελείως στον/στην Αφέντη/ντρα Σας. Μην αμφισβητείτε, κριτικάρετε ή σκέφτεστε ό,τι σας λέει Εκείνος/η. Ανταλλάξτε πληροφορίες για τις ειδικές ανάγκες σας, πριν αρχίσει η σκηνή, αλλά άπαξ και αρχίσει, σωπάστε! Αν επιμένετε να γίνει η σκηνή με τον δικό σας τρόπο, τότε ίσως να πρέπει να προσπαθήσετε να γίνετε Κύριος/α. Έχετε συμφωνήσει να περιορίσετε τις δυνάμεις και τις επιλογές σας. Σεβάστείτε αυτή σας την απόφαση. Σεβαστείτε επίσης και υπακούστε στον/στην Κύριο/α σας και αναμένετε τιμωρία αν δεν το πράξετε. Αποδεχτείτε την τιμωρία με ευγνωμοσύνη και καλή διάθεση. Ο/Η Κύριος/α σας έχει πολλά να ανησυχεί, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και των αναγκών σας. Φροντίστε λοιπόν να είστε αφοσιωμένοι και αξιόπιστοι και απολάυστε τον ρόλο σας.

  9) Να είστε υγιείς! Το ΒDSM, όπως κάθε δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται απο μόχθο, προυποθέτει πως όλοι οι συμμετέχοντες- τόσο οι ενεργητικοί, όσο και οι παθητικοί- είναι σε άριστη σωματική και συναισθηματική κατάσταση. Ο χρόνος ύπνου, οι διατροφικές συνήθειες, η λήψη φαρμάκων ή αλκοόλ και το καθημερινό στρές επηρεάζουν την ανταπόκριση και την αντοχή κατά την διάρκεια μιας σκηνής. Ο/Η Κύριος/α σας πρέπει να ξέρουν πότε η σωματική ή συναισθηματική σας ενέργεια είναι χαμηλή. Ανεξάρτητα απο το πόσο δελεαστική μπορεί να ακούγεται μια σκηνή, μια συμπεριφορά του στυλ "τα θέλω όλα τώρα" σε στιγμή που δεν μπορείτε να δώσετε όλα όσα θα θέλατε, θα Σας/σας απογοητεύσει και τους δύο. Υπηρετείτε καλύτερα τον/την Αφέντη/ρα σας αν παραμένετε υγιείς.

  10) Διασκεδάστε το! Στο φινάλε, το σεξ είναι για να περνάμε καλά. Έχετε κερδίσει και αξίζετε όλες αυτές τις μοναδικές και έντονες ηδονές που έρχονται μέσα απο το υπέυθυνο και δημιουργικό BDSM παιχνίδι

  --
  Οι πληροφορίες είναι από κάποιο άλλο site
   
 2. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  miranda θα διαφωνήσω σε ορισμένα πράματα... κατ'αρχήν ένας υποτακτικός δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ταπεινος, αλλά να είναι ο εαυτός του! Φυσικά η ταπεινοφροσύνη είναι μέρος του BDSM αλλά ας μην ξεχνάμε οτι προτιμότερο είναι να λέμε ορισμένα πράματα σε μια σχέση με το όνομά τους παρά να τα κρατάμε μέσα μας, γιατι στο τέλος θα μας φάνε και δε θα ευχαριστιόμαστε πια... κάπως έτσι ξεκινάνε οι χωρισμοί και οι τσακωμοί! Σκοπός σε μια σχέση και πάνω απ'όλα σε μια D/s ή M/s σχέση είναι η καλοπέραση και των δύο... γι'αυτό συμβουλή μου είναι πρώτα απ'όλα να ξεκαθαρίζετε με τον κυρίαρχο τι σας αρέσει και τι δε σας αρέσει και μετά να κάνετε μια σχέση...
   
 3. Konstantinos

  Konstantinos Staff Member

  RE: RE: 10 Kανόνες για submissives

  hmmm οι πιο πολλοι Doms/Dommes δεν θα συμφωνησουν σε αυτο, με την εννοια οτι ο υποτακτικος δεν μπορει να θετει τα δικα του standars, αλλα να δεχεται τα standars των Dominants
   
 4. little_slut[PieR]

  little_slut[PieR] Regular Member

  RE: RE: RE: 10 Kανόνες για submissives

  Θα διαφωνήσω Konstantine. Αυτό που λες κατ'αρχήν έχει να κάνει με σχέση Master/slave και δεύτερον ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, με δίκα του όρια τα οποία πάντα πρέπει να συζητιούνται, άσχετα αν στην πορεία μπορεί να αλλάξουν και κάποια πράγματα που είχαν αποκλειστεί αρχικά να ενταχθούν μέσα στο παιχνίδι. Η επικοινωνία είναι από τα βασικά θεμέλια μιας σχέσης ειδικότερα στο δικό μας χώρο. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ μια σκλάβα να την εξαναγκάσω να δεχτεί τα δικά μου στάνταρ και μόνο χωρίς αρχικά να γνωρίζω από αυτήν τα όρια της. Και εκτός αυτού εξιτάρομαι μόνο εάν αυτό που κάνω έχει ανταπόκριση και στον άλλον. Στο κάτω κάτω δεν είμαστε και goreans.
   
 5. Konstantinos

  Konstantinos Staff Member

  Καταρχας εγω δεν ειπα την αποψη μου, ανεφερα μια ιδεα που εχουν οι περισσοτεροι Doms/Dommes. Δεν σημαινει πως συμφωνω.
   
  Last edited: 15 Σεπτεμβρίου 2021
 6. little_slut[PieR]

  little_slut[PieR] Regular Member

  οκ, τότε sorry, δεν το κατάλαβα. Αλλά εξακολούθω να διαφωνώ με αυτή την άποψη.
   
 7. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Συμφωνώ Mistress_4F_subs,

  Μόνο στις Master/slave σχέσεις η σκλάβα δεν θέτει όρια. Αυτά μπορεί να τα Αποφασίσει και να τα Θέσει μόνο Ο Μάστερ. Η σκλάβα έχει δικαίωμα να μπει στη σχέση και να ζητήσει release κι εκεί τελειώνουν τα δικαιώματά της. Σίγουρα ότι την προβληματίζει έχει υποχρέωση να το μοιραστεί με Τον Κύριο της αλλά από τη στιγμή που Του παραδόθηκε, παρέδωσε και τον έλεγχο, εμπιστευόμενη πως Ο Κύριος της ξέρει καλύτερα από την ίδια, ποια όρια και πότε μπορεί να Σπρώξει. Αν αυτό δεν το θέλει, τότε μάλλον δεν είναι M/s σχέση που θέλει, αλλά D/s και μάλιστα σε επίπεδο υποταγής που να το επιτρέπει.
  Μια και στις D/s σχέσεις η υποτακτική έχει το δικαίωμα να θέτει και όρια και να πει και όχι αν κάτι δεν την εκφράζει και δεν το θέλει.

  Αυτή είναι εξάλλου και μια βασική διαφορά ανάμεσα σε sub kai slaves.

  Το ότι πολλοί Dom χωρίς να έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία που χρειάζεται για να αναλάβουν μια τόσο βαριά ευθύνη, όπως το να έχουν σκλάβα και συγχύζουν συχνά την έννοια Master με το Dom και τις sub με τις slave, όπως και ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του καθενός, και πολλές sub δεν τα ξέρουν οι ίδιες ώστε να σταματήσουν κάτι που δεν θέλουν είναι λυπηρό.

  Όπως πολύ σωστά έθιξε και η carissa[L_T] στο post «βγάζοντας τις μάσκες», πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν κάτι που δεν ξέρουν καλά καλά τι είναι.
  Παραδείγματος χάρη πολλές/οι submissive, βρίσκουν τον όρο sub για κάποιο λόγο πολύ "λίγο" γι' αυτές/ούς και δηλώνουν σκλάβες/οι, (λες και το ένα είναι καλύτερο από το άλλο!) και αντίστοιχα πολλοί Dom θεωρούν καλύτερη την προσφώνηση Master από του Dom,( μπορούμε να το δούμε κι από την πληθώρα "Master" που έχουν δηλωθεί εδωμέσα και κανένα απ' όσο είδα Dom, και αντίστοιχα σκλάβες/ους αντί υποτακτικές/ούς..) και είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω διαφορετικών αντιλήψεων για το τι είναι Ds σχέσεις συγχύζουν τα όρια και τις υποχρεώσεις τους, ξεχνώντας πως και Dom/ subs μπορεί να έχουν σχέση ακόμη και 24/7, χωρίς αυτό να Τ/τους κάνει αυτόματα Master/slave, και αυτό έχει πολλές φορές σαν αποτέλεσμα τη σύγχιση και θλιβερά αποτελέσματα, για την υγεία των υποτακτικών, τόσο σε ψυχικό, όσο και σε φυσικό επίπεδο.

  Αλλά ο καθένας ότι θέλει δηλώνει και σε τελική ανάλυση όλες αυτές οι ορολογίες μπορούν να διαμορφώνονται όπως επιθυμεί ο καθένας, αν αυτό τον ευχαριστεί.  

  η λάρα Του
   
 8. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  RE: RE: 10 Kανόνες για submissives

  Σε ατομικό επίπεδο ίσως lara, όχι όμως σε κοινωνικό. Εκεί είναι απαραίτητη η ύπαρξη κοινής γλώσσας που σημαίνει ότι όλοι δίνουν το ίδιο νόημα στις ίδιες λέξεις, αλλοιώς υπάρχει επικοινωνιακό πρόβλημα.
   
 9. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Συμφωνώ μαζί σου MasterJp, η ύπαρξη κάποιου κοινά αποδεκτού κώδικα επικοινωνίας είναι αυτό που χαρακτηρίζει την κοινωνία και γι'αυτό άλλωστε δε μιλάμε π.χ. κινέζικα στην Ελλάδα, αλλά ελληνικά. Στο θέμα της σχέσης Master/slave και Dom/sub θα ήθελα να πώ οτι δύσκολα μπορεί κάποιος να πει οτι ο σκλάβος ουσιαστικά παραδίδει στον αφέντη τα δικαιώματά του, χωρίς να έχει προχωρήσει στη σύμπραξη του λεγόμενου contract, όπου εκεί από κοινού συμφωνούν για το τι θα περιλαμβάνει η σχέση αυτή, με αποτέλεσμα πάλι ο αφέντης να είναι δεσμευμένος για ορισμένα πράγματα... επίσης μέσω της σχέσης καθορίζονται αρκετά πράγματα, αφού κάποιος δεν μπορεί να γνωρίζει από την αρχή όλες τις ιδιοτροπίες του άλλου και φυσικά είναι δυνατόν να υπάρχουν και αντιρήσεις και εντάσεις ειδικά στην αρχή της σχέσης. Σε ότι αφορά την άποψη των περισσότερων Dom/me θα ήθελα να πώ οτι μια σχέση D/s ή M/s πρέπει να είναι μια υγιής σχέση και να φροντίζει ο ένας τον άλλον, παρά τα statuses και τις όποιες παραχωρήσεις κάνει ο σκλάβος στον αφέντη, καθώς δουλειά του αφέντη είναι να βοηθήσει το σκλάβο στη ζωή του μέσα από αυτή τη σχέση.
   
 10. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: RE: RE: 10 Kανόνες για submissives

  Συμφωνώ απόλυτα MasterJp, και για να είμαι ειλικρινής μάλλον αστειευτικά το είπα, γιατί προσπαθούσα να μην ακουστώ ειρωνική. Είναι ένα θέμα που με ενοχλεί απίστευτα και προσπαθώ να το δουλέψω, να μπορέσω να το δέχομαι κάπως πιο ήρεμα, αλλά δυστυχώς ακόμη με ενοχλεί όταν Top ακόμη κι αυτοί που πριν μερικές μέρες έμαθαν για το bdsm, δηλώνουν Masters, γιατί ακόμη και το Dom τους φαίνεται λίγο και ανάλογα bottom που έχουν κάποιες φαντασιώσεις και δηλώνουν σκλάβοι.

  η λάρα Του
   
 11. BaD_HabitS

  BaD_HabitS Regular Member

  kanones kanones kanones!pisteyw enas einai o kanonas!kaneis mia sxesh pou se gemizei kai koitas na pernas kala!pws ginete ayto?me amoibaia sinenoish!oso gia ta dikaiwmata apo thn stigmh pou apofasizeis na mbeis se mia sxesh ypotaghs den exeis dikaiwmata!isws to monadiko pou exeis einai na ypireteis ton Master/Mistress sou!enoeite pws apo thn stigmh pou ton exeis dialeksei h kalhtera epileksei na kyriarxei sthn zwh sou den mboreis na ton eynouxizeis sinxronos thetondas kanones gia otidipote!eksalou enas logos pou ton epilegeis einai pws exei kerdisei thn embistosinh sou kai se gemizei!
   
 12. slv_hana

  slv_hana Regular Member

  Γενικα συμφωνω μαζι Σου BaD HabitS αλλα πιστευω πως αν ο Κυριος μας μας Ρωτησει απο Μονος του αν μας αρεσει η συμπεριφορα Του σε καποια πραγματα,εχουμε το δικαιωμα να του απαντησουμε!