Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bdsm & κίνδυνοι επαφών με αγνώστους

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος L_Strike, στις 9 Μαϊου 2006.

 1. L_Strike

  L_Strike Contributor

  Θερμά συγχαρητήρια Fanshaw!  Άνοιξες ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα συζήτησης... ένα θέμα που, αναμφισβήτητα, έχει απασχολήσει πολλά από τα μέλη της κοινότητας.

  Στόχος δημιουργίας του forum εχω την αίσθηση πως ήταν και παραμένει να είναι (διόρθωσέ με Konstantine) η καλλιέργεια και η ενημέρωση σε θέματα σχετικά με το BDSM, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την καλύτερη επαφή με τον χώρο, αλλά και πρόληψη από την εφαρμογή επικίνδυνων, για άγνωστους με το αντικείμενο, πρακτικών - τεχνικών. Για να είμαι ακριβής, δεν περιορίζω την φράση μόνο στις σωματικές τεχνικές, καθώς υπάρχουν άλλες με τρισχειρότερα αποτελέσματα...

  Πράγματι, υπάρχουν διάσπαρτα posts από μέλη που προειδοποιούν για πολλούς κινδύνους που ελλοχεύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα (χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία των υπολοίπων - απλά αυτό μου ήρθε τώρα στον νού) είναι αυτά των MasterJp και Phaedra στο thread "Μαστίγια Είδη και χρήσεις" (congrats to both of you    ). Τέτοια posts αξίζει να μπαίνουν διότι τα μέλη - γνώστες προστατεύουν την ίδια την κοινότητα. Θα συμφωνήσω με τον DreamMaster πως θα ήταν χρήσιμο να συγκεντρωθούν τέτοιες απαντήσεις από τους mods (αν και αυτοί θα διαφωνίσουν καθώς είναι διαδικασία δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική και θα ξεκωλωθούν στην δουλειά να ελέγχουν όλα τα posts ένα προς ένα   ). Συνεπώς, πιστεύω πως η ίδια η κοινότητα έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει "ασπίδα προστασίας" γύρω από τα μέλη της.

  Για να μην φανεί όμως ότι αίμαι αιθεροβάμων, παραδέχομαι ότι σε πολλές θεματικές ενότητες υπάρχουν πάμπολλα δείγματα γραφής, στα οποία παρουσιάζεται η προσωπική άποψη του συγγραφέα ως πανάκεια για το εκάστοτε πρόβλημα - θέμα που συζητείται. Σε περίπτωση αντίλογου, μάλιστα, εμφανίζονται δείγματα δογματισμού και αφοριστικές στάσεις - φράσεις προς τον/τους αντικρούοντα/ες, με αποτέλεσμα την δημιουργεία πόλωσης. Από το σημείο αυτό και έπειτα χάνεται η προσπάθεια αλληλοβοήθειας, ενώ όλοι μπαίνουν (πρωταγωνιστές και μη) σε ένα απερίγραπτο γαϊτανάκι σύχγισης και εκνευρισμού, κάτι που υποβιβάζει στο τέλος αυτό το forum και την προσπάθειά του. Δεν θέλω να φιμώσω τα μέλη που δεν γνωρίζουν! Επιθυμία μου είναι να επισημάνω την αποστροφή μου σε τέτοιας μορφής διάλογο και μα μην γίνουμε ξανά μάρτυρες τέτοιων.

  Επειδή δεν θέλω να βγάλω τον εαυτό μου απ' έξω, ως μέλος του forum απαντώ (καλή ώρα) σε ένα θέμα που με απασχόλησε αρκετά, παρά το σύντομο διάστημα που βρίσκομαι σε αυτό. Προσωπικά, όταν επιλέγω να μιλάω, εκφράζω απόψεις που μορφώθηκαν μέσα μου από την εμπειρία μου στον χώρο. Αυτό δεν σημαίνει οτι τα λεγόμενά μου αποτελούν την "χρυσή οδό της Αλήθειας", ούτε παριστάνω την αυθεντία (ΜΠΛΙΑΧ!!!   φτού στον κόρφο μου!!!), καθώς οι απόψεις αυτές είναι προσωπικές μου και διαμορφώθηκαν βάσει πολλών στοιχείων. Θα ήταν μέγα ολίσθημά μου να τις υποστηρίξω με φανατισμό, καθώς όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Η κατάθεσή τους στο forum γίνεται απλά για να δείξω ότι "υπάρχει ΚΑΙ αυτό... και είμαι η απόδειξη ότι υπάρχει!" Εάν δεν γνωρίζω κάτι, προτιμώ να ρωτήσω για να διασαφηνίσω το συγκεκριμένο που παραμένει ασαφές μέσα μου ή να βγάλω τον σκασμό και να ανοίξω τα στραβά μου διαβάζοντας με ανοικτό νου!

  Ένα forum σαν αυτό παρέχει την δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών για θέματα που μας απασχολούν, θέματα που οι περισσότεροι κρατάμε καλά κρυμμένα μέσα μας... ας μην το απαξιώνουμε θέλοντας να ικανοποιήσουμε το εγώ μας για το "ποιός είναι πιο χωμένος στο colpo grosso", αλλά να το προστατέψουμε... και κατ' επέκταση και τους εαυτούς μας.
   
 2. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Πρώτον να κλονίσεις την ψυχική σου υγεία.Να πέσεις σε δήθεν μπιντιεσεμάδες,που σε τρελάναν στο cyber και μετά αποδείχθηκε πως θέλαν ένα περιποιημένο kinky γαμήσι...

  Έπειτα.

  Δε διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους D με s ...

  Πάντως οι περισσότεροι κίνδυνοι,υποβόσκουν όταν το bdsm έρχεται μετά από αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών(το μεγάλο λάθος της αγγλικής bdsm σκηνής).(άσχετο ,στη Μύκονο υπάρχουν πολλές ιστορίες με καμαριέρες σε ξενοδοχεία που ανοίγαν τα δωμάτια για καθαριότητα και βρίσκαν μέσα ,μεθυσμένους ακόμα δεμένους στα κρεβάτια να κοιμόυνται τον ύπνο του δικαίου...κακό πράγμα το μεθύσι ,πριν το κοκό λοιπόν :Ρ)

  Τον περισσότερο κίνδυνο τον διατρέχουν οι δεύτεροι,που μπορεί να δεθούν(και ακόμα χειρότερα να δεχτούν να δεθούν τα μάτια τους) και γενικά να μπουν σε καταστάσεις που δε θα μπορούν να αντιδράσουν μετά.. Μπορεί να πέσουν θύματα ξυλοδαρμού από κάποιον ψυχάκια,θύμα κλοπής ή και να τους μεταδοθεί κάποιο νόσημα..πχ από το ff χωρίς τη χρήση γαντιών ή από το golden ή και στη διάρκεια του sex ποικιλότροπα.Επίσης μπορεί κάποια toys να μην είναι καθαρά και να προκληθούν μολύνσεις ή και να γίνει κακή χρήση που να τραυματίσει τον-την sub..


  Πρώτα απ΄όλα να ενημερώνεται από πιο δραστήριες ομάδες για κανόνες υγιεινής και τρόπους προφύλαξης από κάθε είδους ατυχήματα.Να μαθαίνει τρόπους προφύλαξης από μετάδοση νοσημάτων και να ασκεί το safe way to do it..
  Οι unsafe και οι barebacks πρέπει να δηλώνουν εξ αρχής της προτιμήσεις τους.

  Πρέπει να διεχωρίσει το αλκοόλ και τα ναρκωτικά από τα sessions,να ενημερώνει για τους κινδύνους που έχει ο συνδυασμός τους,να παροτρήνει τα μέλη που αρέσκονται σε αυτά να δηλώνονται επίσης στην κοινότητα.

  Από κει και πέρα είναι θέμα επιλογής...

  Να διοργανώνει happenings(εκτός του πλανήτη Ελλάδα) που να δείχνει σωστές πρακτικές χρήσης διαφόρων αντικειμένων και να δείχνει σωστές τακτικές στο S/m.Στο εξωτερικό γίνονται συχνά..

  Να απομονώνει νοσηρά μέλη της και να ενημερώνει για επικίνδυνα στοιχεία μέσα σε αυτήν τα νέα μέλη..

  Αυτά εν ολίγοις...
   
 3. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Το δεύτερο τμήμα το πήρα λίγο γενικά...αλλά σίγουρα με αγαπάτε για αυτό που είμαι ,παρ όλα τα λαθάκια που κάνω