Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Bdsm και θάνατος ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος female, στις 1 Φεβρουαρίου 2009.

 1. female

  female Contributor  Ποια η πιθανή σχέση του βδσμ με το θάνατο; Πραγματεύεται όντως τα όρια προς το θάνατο; Είναι ο θάνατος μέσα στα όρια του βδσμ; Η απόλυτη εμπιστοσύνη και η απόλυτη παράδοση αγγίζει και τη δυνατότητα του κυρίαρχου να έχει το δικαίωμα της θανάτωσης του / της σκλάβου/ ας, υποτακτικού /ής ;


  Έχω συνομιλήσει με σαδιστές άντρες κυρίαρχους που έχουν παραδεχτεί το οτι μέσα στο πάθος έχουν φτάσει σε όρια τέτοιων επιθυμιών, πως περνάει από το μυαλό τους, αλλά γνώριζαν πως αυτό έπρεπε πάση θυσία να το αποφύγουν, απορρίπτοντάς το απόλυτα μέσα τους ως κάτι που δεν άπτεται της πραγματικότητας σε καμία περίπτωση.

  Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ δεν το απορρίπτει -- αντίθετα, αλλά οι θιασώτες του Ντε Σαντ το αντιπαρέρχονται ως μέρος της φιλοσοφίας του, θεωρώντας πως οι θανατώσεις την εποχή του ήταν καθημερινή πρακτική (βλέπε γκιλοτίνα και ταραγμένες εποχές Γαλλικής επανάστασης) και άρα και ο ίδιος δεν ήταν εκτός της εποχής του την οποία και επιζητούσε να αμφισβητήσει και ανατρέψει. Οι περισσότεροι θιασώτες της σαδικής θεώρησης δεν θεωρούν το δικαίωμα θανάτωσης ως μέρος της.  Πιστεύετε πως η απόλυτη σαδιστική κυριαρχία αγγίζει τη θανάτωση ή όχι; Παρακαλώ να μην εξετάσουμε εδώ δυνητικές φαντασιώσεις ή λογοτεχνικές εξιδανικεύσεις, ή γενικολογίες περί συμπληρωματικότητας ζωής και θανάτου, το αν κάθε οργασμός είναι ένας "μικρός θάνατος", το οτι όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα, αλλά το αν η θανάτωση είναι πιθανό μέρος του βδσμ. Είναι ένα δυνατό μαστίγωμα, ένα caning, για παράδειγμα, τρόπος να νοιώθει κανείς πιο ζωντανός μέσα από τον πόνο ή, στα άκρα του, πιθανός δρόμος προς το θάνατο στα χέρια του "σαδιστή", τον οποίο ο απόλυτος κυρίαρχος δικαιούται ως τέτοιος ;


  Η προσωπική μου άποψη είναι πως στο βαθμό που το βδσμ και το sm είναι μορφή ερωτική σχέσης άπτεται της ζωής και όχι του θανάτου.
   
 2. master Thanassis

  master Thanassis Regular Member

  Απάντηση: Bdsm και θάνατος ;

  ειναι ζωη ομορφια παιχνιδι τροπος ζωης αυτο και μονο αυτο για μενα .
   
 3. Syrah

  Syrah Contributor

  Πολύ ωραίο θέμα.

  Τείνει στη θανάτωση female. Περί μετριότητας (και βιωσιμότητας) του τείνειν έχουμε ανταλλάξει πολλά ενδιαφέροντ posts με τη D. Δεν θα μπορούσε βεβαίως να την αγγίξει, γιατί κάτι τέτοιο θα συνεπάγονταν την μη ύπαρξη πεδίου κυριαρχίας του σαδιστή. Αν θέλαμε να το περιγράψουμε διαφορετικά, θα λέγαμε ότι το όριο προς το άπειρο, όταν ξεπεραστεί οδηγεί στο μηδέν.

  Σχετικά με το αν ο μαζοχιστής βιώνει τον πόνο μέσα σε ένα session ως οιωνό ενός πιθανού θανάτου στα χέρια ενός σαδιστή / κυρίαρχου (που τεκμαίρεται για λόγους που δεν εξετάζουμε εδώ να τον θανατώσει) σίγουρα καταλληλότεροι είναι να σου απαντήσουν οι μαζοχιστές που συμμετέχουν εδώ. Αν σου έγραφε ο προηγούμενος σύντροφός μου πάντως, θα σου απαντούσε απερίστροφά πως ναι, προτιμά να τον βιώνει ως τέτοιο.

  Βεβαίως για να απαντηθούν οι ερωτήσεις σου δεν μπορεί κάποιος να ξεφύγει από το σκέλος των φαντασιώσεων που από όσο καταλαβαίνω επιθυμείς να εξαιρέσεις, μιας και όλο BDSM καθεαυτό επί αυτών οικοδομείται. Αν ζούσαμε σε εποχή πραγματικής σκλαβιάς, δεν θα κάναμε λόγο για BDSM!  

  ΥΓ. Διευκρινίζω ότι το θέμα του νήματός σου, όπως γίνεται αντιληπτό από εμένα τουλάχιστον, αφορά σε σαδιστές και μαζοχιστές, και όχι εν γένει ανθρώπους κυριαρχικού και υποτακτικού χαρακτήρα, ούτε ανθρώπους που εννοούν το BDSM ως ένα συνολο πρακτικών/παιχνιδιών που στοχεύουν στη βελτίωση μιας vanilla σεξουαλικής ζωής. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με παρακαλώ.
   
 4. female

  female Contributor  Οι απόψεις όλων ανεξαρτήτως στάτους είναι απολύτως ευπρόσδεκτες, και μπορεί να αξιολογεί ο αναγνώστης ανάλογα με κριτήρια όχι μόνο του στάτους του κάθε γράφοντα αλλά και σύμφωνα με αυτό.

   
 5. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Απάντηση: Bdsm και θάνατος ;

  αγαπητή female, καταρχήν να σου πω πως συμμερίζομαι την άποψή σου:


  στη συνέχεια θα απαντήσω στο ερώτημά σου με άξονα Τ/τους Κυρίαρχους/υποτακτικούς για τους οποίους θεωρώ πως έχω μια κάποια άποψη και όχι για τους σαδιστές/μαζοχιστές


  η σχέση του bdsm με το θάνατο -σε μια D/s-M/s σχέση- είναι καθαρά θεωρητική:

  • αναφορικά με τη σκλάβα, ναι, όταν αποφασίζει να ανήκει σε Κάποιον θεωρητικά θανατώνει την προηγούμενη ζωή της
  • αναφορικά με τον Αφέντη, ναι, έχει δικαίωμα θανάτου πάνω στη σκλάβα (μπορώ να δω πολλά μάτια να γουρλώνουν διαβάζοντας αυτό που μόλις έγραψα)... το θέμα όμως είναι: ποιος νοήμων άνθρωπος θα κατέστρεφε κάτι που του δίνει ευχαρίστηση; πρακτικά δηλαδή θα πρέπει να πρόκειται περί ηλιθίου... και επειδή οι Κυρίαρχοι μόνο ηλίθιοι δεν είναι, αυτό το θεωρητικό δικαίωμα δεν το εφαρμόζουν... και φυσικά, καλά κάνουν
   
 6. female

  female Contributor

  Re: Απάντηση: Bdsm και θάνατος ;

  Κατά πρώτον να σε ευχαριστήσω για την απάντηση!

  Κατά δεύτερον να ρωτήσω -- Στην περίπτωση που όντως ισχύει το δικαίωμα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, τι θα σταματήσει έναν "πρακτικά ηλίθιο" κυρίαρχο, από το να θανατώσει μια σκλάβα που γνώρισε πριν ένα μήνα και την οποία, ασφαλώς, δεν νοιάζεται διόλου; Μήπως πιστεύεις πως είναι θέμα μικρής προσφοράς η πολυτιμότητα, γι' αυτόν, της σκλάβας; Μήπως ο "πρακτικά ηλίθιος" παίρνει την ευχαρίστηση ακριβώς από την "απόλυτη κυριαρχία" του να ασκήσει αυτό το δικαίωμα θανάτου ;

  Μια ερώτηση ακόμα, αν δεν σε κουράζω. Τι είναι αυτό που του δίνει αυτό το, θεωρητικό, έστω, δικαίωμα, το γεγονός και μόνο πως είναι "κυρίαρχος" ή κάτι άλλο, για παράδειγμα, η αγάπη ; (Βανίλλα σκέψη μάλλον ε...) Είναι, δηλαδή, δικαίωμα, έστω θεωρητικό, του κάθε κυρίαρχου, μόλις παραδοθεί η κάθε σκλάβα, να μπορεί, δυνάμει, να τη θανατώσει;
   
 7. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Απάντηση: Bdsm και θάνατος ;

  female, γνωρίζουμε και οι δυο πως τίποτα δε μπορεί να σταματήσει την ηλιθιότητα... νομίζω αυτό απαντά το πρώτο σου ερώτημα

  σχετικά με το δεύτερό σου ερώτημα, η σκλάβα είναι αυτή που Του δίνει το -θεωρητικό πάντα- δικαίωμα θανάτωσης με την προσφορά του εαυτού της σ' Αυτόν


  ΥΓ. τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν περιμένω να γίνουν αποδεκτές από το σύνολο
   
 8. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  Πραγματευομεθα εδω το ηθικο ερεισμα καποιου που ασκωντας ΒΔΣΜ φθανει στο σημειο να αφαιρεσει την ζωη του συντροφου του, η την εν βρασμω ψυχης και εν τη δινη του παθους υπερβαση των οριων ,οχι μονο του ΒΔΣΜ ,αλλα και της λογικης;
  Στην πρωτη περιπτωση,θα ειχα να προσφερω την ιδια απαντηση που θα εδινα αν με ρωτουσε καποιος ποιο ηθικο ερεισμα εχει αυτος που εν καιρω πολεμου βομβαρδιζει και σκοτωνει αμαχο πληθυσμο.Ενα πιθανο αντεπιχειρημα εδω θα μπορουσε να αφορα το θεμα της συναινεσης,ο βομβαρδιζομενος δεν συναινει στον βομβαρδισμο του, ο μαστιγουμενος μεχρι θανατου ισως και να συναινει ,θεωρητικα, η εν πασει περιπτωσει να παραδιδει στα χερια του αφεντη και την ιδια του την ζωη.
  Ομως ο κατεχων την ισχυ,εχων πληρη συνειδηση της θεσης του,περαν της λογικης θεσης της Συρα,οτι δηλαδη αφαιρωντας την ζωη του ασθενους,του υποχειριου του, χανει το πεδιο ασκησης της ισχυος του,στην περιπτωση του ΒΔΣΜ,δεν θα πρεπει να διαχωρισει εν τη πραξει την ανθρωπινη υποσταση του απο την ζωωδη;Ας θυμηθουμε εδω οτι οι αρχαιοι μας προγονοι θεωρουσαν το ελεος,μαζι με την φιλια,τα ευγενεστερα των ανθρωπινων συναισθηματων.
  Αν αναφερομαστε στην δευτερη περιπτωση,θα ελεγα οτι το ΒΔΣΜ εμπεριεχει ,στην πιο ακραια του εκφανση τον θανατο, οχι μονο για τους σαδιστες αλλα και για τους επιδιωκοντες την κυριαρχια επι του αλλου,ωστοσω ειναι προφανες οτι τα ορια ,οχι τα συναινετικα,ο αυτοπεριορισμος του κυριαρχου στη σχεση,θα πρεπει να φτανουν πολυ πριν τον θανατο,αποκλειοντας και τις σοβαρες,διαρκεις σωματικες -και οχι μονο- βλαβες της υγειας του υποτακτικου του.
  Η αυτοκυριαρχια του και η διαχειριση των συναισθηματων του επομενως θα πρεπει να δικαιολογει τον τιτλο που -θελει- να φερει.
   
 9. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Bdsm και θάνατος ;

  Ο μαζοχιστής παραδίδει τον έλεγχο της ζωής του στο σαδιστή, όχι του θανάτου του. Ο μαζοχιστής θέλει να περνάει καλά, όπως αυτός το εννοεί. (γεγονός που συχνά ενοχλεί το σαδιστή, που νιώθει ότι ο μαζοχιστής τον χειρίζεται). Για να είμαστε λίγο ρεαλιστές το bdsm εν τέλει είναι σε όφελος του μαζοχιστή φευ! Όχι του σαδιστή. Προσωπικά, θεωρώ εν γένει την θέση του σαδιστή ή/και του κυρίαρχου δυσχερέστερη από αυτή του μαζοχιστή ή/και υποτακτικού,. Τα συναισθήματα του σαδιστή που περιγράφει η Syrah, μου είναι γνωστά, έτσι όπως και εγώ τα έχω ακούσει από σαδιστές. Αυτοί εν τέλει αυτοπεριορίζονται(από αναστολές, φόβο τιμωρίας κλπ) και ετεροπεριορίζονται (από την κοινωνία και τους νόμους) εντόνως. Σπανιότατα πάντως ο μαζοχιστής θέλει π ρ ά γ μ α τ ι να οδηγηθεί στο θάνατο.

  Εν τέλει αν θέλουμε να είμαστε τελείως ωμοί, αν ο σαδιστής θανατώσει το μαζοχιστή, (και αποφύγει τις όποιες συνέπειες, πράγμα που πάλι ρεαλιστικά δεν το πιθανολογώ) σιγά τ' αυγά. Θα βρει άλλο μαζοχιστή. Αυτό είναι ένα αντεπιχείρημα στο γιατί να σκοτώσει ο σαδιστής το αντικείμενο της ευχαρίστησής του. Διότι ουδείς αναντικατάστατος.

  Νομίζω ότι το θέμα της θανάτωσης, απασχολεί πιο έντονα το σαδιστή γιατί αυτό είναι το final frontier του.(παραπέποντας στο star trek)
   
 10. darknight

  darknight Regular Member

  οταν δινεσαι 24/7 η ζωη σου δεν σου ανηκει αν στην διακοψουν σε βασανιστηριο ή γιατι ειναι επιθυμια Τους τοτε ειναι απολυτος σωστο.
   
 11. Archon

  Archon sometimes sickness has fun

  μην εισαι απολυτος...
  (μεινε απλυτος)
   
 12. anastasia

  anastasia Regular Member

  Απάντηση: Bdsm και θάνατος ;

  για μενα bdsm (αντρας κυριαρχος γυναικα υποτακτικη) σημαινει περνω μια ψυχη ενα κορμι και απ το μηδεν το ανεβαζω ψηλα..περνω μια απλη γυναικα και της δειχνω τον δρομο να γινει η βασιλισσα μου η βασιλισσα της καρδιας μου και την βαζω να κατσει πλαι στον θρονο μου ...εκει που υπαρχει μονο φως και ζωη πως ειναι δυνατον να μιλαμε για θανατο εκει που μιλανε μονο ο ποθος το παθος και τα αισθηματα ειναι αδυνατον να υπαρξει θανατος..καποιος πονος η ενα μικρο σημαδακι υπαρχει μονο για να σκεφτεσαι αυτον που λατρευεις μεχρι να ρθει η στιγμη που θα το δεις και παλι ...αλλα οχι... οτι θαυμαζεις και αγαπας απλα το πονας ελαχιστα ....δεν το σκοτωνεις