Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και (πιθανή) αποποινικοποίηση...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 5 Απριλίου 2023.

 1. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Eίσαι η elfcat που τόσο αγαπούσα????? <3
   
 2. Stalker

  Stalker Not a very nice guy Contributor

  Το κράτος έχει νόμους και το bdsm κανόνες. Τίποτε το καλό δεν μπορεί να προκύψει από μια νομοθετική ρύθμιση της καύλας, διότι περί αυτού πρόκειται.
  Αν κάποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί επιτυχώς-εσωτερικά αλλά και πρακτικά-το ρίσκο που πάντα υπάρχει, καλύτερα να απέχει, ειδάλλως κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να υποστεί τις συνέπειες.
  Ας μην λησμονείται αυτό που έχει ειπωθεί επανειλημμένως και με διάφορες αφορμές: δεν είναι όλα για όλους.
   
 3. margarita_nikolayevna

  margarita_nikolayevna Δ Contributor

  Ακόμη και αν δεν καταγγελθεί;
   
 4. elfcat

  elfcat . Contributor

  Yep.
   
 5. Fortinbras

  Fortinbras New Member

  Σε καμία περίπτωση. Δεν καταλαβαίνετε τις συνέπειες; Θα μπορούσε ο καθένας να κακοποιήσει οποιονδήποτε και να τον εξαναγκάσει να υπογράψει μια δήλωση συναίνεσης. Η απόλυτη ζούγκλα.
   
 6. Fortinbras

  Fortinbras New Member

  Λάθος. Τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, η ζωή η σωματική ακεραιότητα κλπ. είναι απαράγραπτα και προστατεύονται από το σύνταγμα αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην δική μας περίπτωση. Η προστασία τους δεν σχετικοποιείται.
   
 7. Fortinbras

  Fortinbras New Member

  Μα μπορεί μια κοινωνία δημοκρατική να δεχθεί ως έγκυρη και ισχυρή δήλωση συναίνεσης από έναν πολίτη για να υποστεί κακοποίηση και βασανισμό; Είναι αδιανόητο αυτό. Δεν σχετικοποιούνται τα πάντα. Η μεθοδευμένη κακοποίηση και τα βασανιστήρια είναι απολύτως απαγορευμένα όχι μόνο για τους απλούς πολίτες αλλά και για το κράτος. Είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν με δηλώσεις συναίνεσης των θυμάτων; Αναλογίζεστε τις συνέπειες;
   
 8. Brand

  Brand The Most Successful Delete

  Άλλη διαδικασία η προστασία, άλλο το αξιόποινο όταν αυτά προσβάλλονται. Έχουν ήδη αναφερθεί ειδικές περιπτώσεις και υπάρχουν ακόμη περισσότερες.

  Δεν διαφωνούμε στη γενική ιδέα, διαφωνούμε ως προς το πόσο συχνά συναντάται στη φύση το απόλυτο.

  Κινδυνεύει μητέρα και βρέφος σε γέννα και πρέπει κάποιος να διαλέξει ποιον σώζει. Υπάρχουν κανόνες για αυτό, αναγκαστικά η ζωή του ενός δεν παίρνει προτεραιότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως καταπατήθηκε το Σύνταγμα ή η προστασία της ζωής σχετικοποιήθηκε.

  Αντίστοιχα άλλοτε ορίζεται πως πρέπει κάποιος να σε προστατεύσει από τον εαυτό σου, άλλοτε (τις περισσότερες φορές) κανείς δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

  Διπλωμάτες έχουν περιθώρια να κάνουν φοβερά πράγματα μένοντας στο απυρόβλητο. Δεν θεωρούμε αυτόματα πως σχετικοποιήθηκαν όλα.

  Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Κι ευτυχώς, διότι μονίμως προκύπτουν νέες περιπτώσεις και χρειάζεται και λίγη ευελιξία. Λίγη όμως. Είναι από τα καλά του νόμου η σχετική ακαμψία του. Ειδάλλως θα τον έκανε εν μία νυκτί ό,τι θέλει ο κάθε βαρεμένος.
   
 9. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

 10. Brand

  Brand The Most Successful Delete

  Δεν έχει κάτι για Ελλάδα εκεί, έχει τουλάχιστον για Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Και εκεί, λοιπόν, η γενική αρχή είναι πως το ποινικό δεν έχει πάντα εφαρμογή σε περιπτώσεις που περνούν για έκφραση σεξουαλικότητας αλλά δεν κρατά αυτήν τη στάση σε σοβαρές περιπτώσεις με το σκεπτικό πως δεν αναγνωρίζει δικαίωμα συναινετικής αποποίησης θεμελιώδους δικαιώματος.

  Which makes sense. AND is a contradiction, all at the same time.

  Παράλληλα φαίνεται πως δεν κρατούν καν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες την ίδια στάση στο ποινικό τους, παρότι είμαστε όλοι υπό την ίδια ομπρέλα.

  All of this is tough. And also awesome.
   
 11. NobodyKP

  NobodyKP Contributor

  Ναί.
   
 12. margarita_nikolayevna

  margarita_nikolayevna Δ Contributor

  Αυτεπάγγελτα δηλαδή αν κάποιος εισαγγελέας ξέρει ότι εγώ έχω σαδομαζοχιστική σχέση με κάποιον έρχεται και μας μαζεύει;