Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και (πιθανή) αποποινικοποίηση...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 5 Απριλίου 2023.

 1. skia

  skia Contributor

  Ο νόμος αφορά μια συζήτηση που δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να την υποστηρίξω. Ως άνθρωπος όμως που βλέπει γύρω του τι γίνεται, νοιώθω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό δε μπορεί να αλλάξει κάτι ειδικά όταν η κακοποίηση και το μπουλινγκ παίρνει τεράστιες διαστάσεις καθημερινά.
   
 2. nikossub93

  nikossub93 Contributor

  εφοσον υπαρχει συνεναιση στην βια που υφιστατε το υ δεν υπαρχει κανενας λογος να θεωρειτρ ποινικο αδικημα
   
 3. Yiyi

  Yiyi ——

  Ξεκινώντας πως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην ποινικοποιημένη βία και το bdsm, δλδ την συναίνεση, φτάνουμε πολύ γρήγορα στο safe sane and consensual. Το sane είναι αυτό που στηρίζει το consensual μιας και αμα ο αλλος δεν είναι υγιής, δεν μπορεί να συναινέσει.
  Οπότε, πηγαίνουμε λίγο στο αυτονόητο που είναι οτι το bdsm είναι μια μορφή ερωτικής/σεξουαλικής σχέσης και πως στο @#$% είναι δυνατό κάποιος να σχετιστεί, έστω και σε σεσσιο, με τελείως άγνωστο άτομο που να μην ξέρει καν αν είναι ή δεν είναι υγιές;! Οι s/m ξεπέτες έχουν τεράστιο ρίσκο σχετικά με το θέμα να βρεθεί κάποιος κακοποιημένος και κάποιος άλλος μπλεγμένος.
  Σε περίπτωση όμως που έστω νομίζεις πως ξέρεις τον άλλον, και δεις πως πάνω στο πλέυ ή και στην σχέση, ξεφεύγει πέρα από τα όρια του συναινετικού, τότε, το δείχνεις, το επικοινωνείς και άμα το συνεχίσει, τότε το θέμα φεύγει από το συναινετικό, το ασφαλές, το λογικό, και πάει στην καταγγελία.

  Κι ενώ είναι δύσκολο να αποδειχθεί κακοποίηση σε άτομα που δεν πήγαν να συναινέσουν σε s/m πρακτικές, το να αποδείξεις πως ο τάδε σαδιστής που ερωτεύτηκες, ήταν περισσότερο σαδιστής απ όσο ήθελες να είναι, ποιος βανιλομπατσος ή βανιλοδικαστής θα το νιώσει; Ακόμη και να γίνει γνωστό στον τυχόν κοινό κύκλο στο οποίο τον γνώρισες, την "λαϊκή ετυμηγορία" της ενοχής ή της αθώωσης θα την δώσει ο κύκλος του πιο αγαπητού/γνωστού από τους δυο. Οπότε, χρήσιμο είναι κάθε συναναστροφή/εμπειρία να γίνεται με πολλή προσοχή και σημασία σε κάθε reg flag, και με την αποδοχή του ρίσκου.