Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM χωρίς sex

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος tassos34, στις 18 Ιανουαρίου 2006.

 1. tassos34

  tassos34 New Member

  Πίστευω to sex δεν είναι απαραίτητο στοιχείο μίας bdsm σχέσης. Συμφωνείτε ότι ένας άντρας πχ μπορεί να υποταχθεί πλήρως σε μία γυναίκα χωρίς καν αυτή να τον αγγίξει? θα χαιρόμουν να άκουγα τη γνώμη σας, αφού δεν έχω εμπειρία από το χώρο του bdsm
   
 2. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Αγαπητέ Τάσσο, αυτό που λες είναι όντως εφικτό, αρκεί η σχέση που θα δημιουργηθεί να είναι καθαρά για εκπαίδευση και δεν περιλαμβάνει κανένα ερωτικό στοιχείο.

  Παραδείγματα:
  1. Στον Gor όπου υπάρχει διαχορισμός των σκλάβων.
  2. Όταν ένας σκλάβος είναι δεμένος και χρησιμοποιείται για επίδειξη από κάποιον άλλον αφέντη στα πλαίσια ενός σεμιναρίου (θεώρησε οτι ο αφέντης και ο σκλάβος δεν είναι ζευγάρι, αλλά οτι ο σκλάβος έχει δωθεί με τη συγκατάθεσή του αφέντη του στον άλλον αφέντη)
  αν θέλεις και άλλα παραδείγματα, χρησιμοποίησε τη φαντασία σου, είμαι σίγουρος οτι με λίγη σκέψη θα μπορέσεις να βγάλεις πολύ ωραία παραδείγματα.
   
 3. wildslave

  wildslave Regular Member

  Σας υπενθυμιζω οτι με την Αφεντρα μου δεν υπαρχει sex. Aυτο με κανει δυστυχισμενο. Αλλα ειπαμε: οσο με πληγωνει, τοσο με πορωνει!!!!!!!
   
 4. Phaedra

  Phaedra Regular Member

  Ειναι απολυτα δυνατο...υπαρχουνε μαλιστα Ms δυαδες οπου οι σεξουαλικες κατευθυνσεις δεν ταιριαζουνε (straight Mistress, gay male slave.) Τελος, δεν εχουνε ολες οι Κυριες σεξουαλικες σχεσεις με τους σκλαβους τους. Νομιζω μαλιστα οτι το ποσοστο αυτο ειναι μεγαλυτερο σε Mistress-maleslave απ οτι σε Master-femslave.
   
 5. MsAliki

  MsAliki Regular Member

  Φυσικά και μπορεί να υπάρξει -δε θα πω BDSM σχέση,αλλά D/s σχέση -χωρίς sex. Ίσως υπάρξουν αντιρρήσεις διότι στο community αυτό τα περισσότερα θέματα στρέφονται γύρω από το BDSM και όχι γύρω από D/s σχέση.Μιλώντας καθαρά για D/s λοιπόν,τονίζω οτι η σχέση βασίζεται στις ανάγκες,στα θέλω και στις αποφάσεις της Mistress.
  Ένα από τα βασικότερα σημεία μίας D/s σχέσης,είναι το orgasm denial που επιβάλεται στον slave από τη Mistress του καθώς και το chastity device που κάθε slave υποχρεούται να φοράει.
  Στο D/s,η Mistress αποφασίζει για το αν, πότε και με ποιο τρόπο ο slave της θα ικανοποιηθεί σεξουαλικά .
   
 6. LordRob

  LordRob Regular Member

  Στις επαγγελματικές BDSM συναντήσεις (sessions) το σεξ δεν περιλαμβάνεται (τουλάχιστον επίσημα) λόγω των νομικών συνεπειών που αυτό θα συνεπαγόταν, παρ’ όλον που ανεπίσημα όλοι ξέρουν ότι σεξ γίνεται, και μάλιστα πολύ. Το ίδιο συμβαίνει και σε κινηματογραφικές ταινίες όπου, αν εξαιρέσουμε τα πορνό, το σεξ δεν περιλαμβάνεται λόγω νομικών περιορισμών. Στα δημόσια πάρτι παιγνιδιού, επίσης δεν υπάρχει πολύ σεξ, και πάλιν για νομικούς λόγους, αλλά και επειδή, ως είναι δεδομένο, γενικά ο κόσμος δεν αρέσκεται στην δημόσια σεξουαλική οικειότητα. Όμως σε κάποια ιδιωτικά πάρτι το σεξ δεν είναι άγνωστο, αλλά αυτό και πάλι εξαρτάται από διάφορες μεταβλητές.

  Οι πιο πάνω διαπιστώσεις έχουν οδηγήσει πολλούς να θεωρήσουν ότι το BDSM είναι μη σεξουαλική δραστηριότητα. Όμως βέβαια θα τους είναι άγνωστο ότι στο BDSM τις περισσότερες φορές οι εμπλεκόμενοι περιλαμβάνουν το σεξ στο ρεπερτόριο των δραστηριοτήτων τους ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ιδιωτική κατάσταση. Αυτό επειδή οι σχέσεις BDSM είναι σεξουαλικές σχέσεις και εξ ορισμού ο σαδομαζοχισμός κατατάσσεται από τους ψυχολόγους στις ερωτικές παραφιλίες. Ακόμη και αν μετά από δραστηριότητες BDSM ποτέ δεν επακολουθεί συνουσία, ολόκληρος ο σκοπός μιας σχέσης BDSM, είναι ο ανωμαλιάρικος (kinky) ερωτισμός που απορρέει από ολόκληρη την γκάμα των BDSM δραστηριοτήτων. Δεν ξέρω αν λεω το αυτονόητο αλλά το πυγοράπισμα είναι σεξουαλικό ξύλο, ενώ οι μπουνιές στο πρόσωπο δεν είναι. Γιατί τα οπίσθια είναι μέρος του σώματος που σχετίζεται με το σεξ, ενώ το πρόσωπο δεν είναι (εννοώ ολόκληρο το πρόσωπο και εξαιρώ εδώ τις ερωτικές εκφράσεις, την χρήση του στόματος και της γλώσσας κ.τ.λ.). Έχω πει και σε άλλες μου παρεμβάσεις ότι ο συναινετικός σαδομαζοχισμός, από τον οποίο αντλεί ερωτισμό το BDSM, δεν αφορά σε πόνο προς επίτευξη ηδονής, αλλά στην βία ή τον ερεθισμό που προέρχεται από αυτόν ως έκφραση της αγάπης. Άρα χωρίς σεξ δεν υπάρχει σαδομαζοχισμός και δεν υπάρχει BDSM.

  Και αυτή η γνώμη μου αυτή δεν αλλάζει επειδή οι άνθρωποι αντλούν ικανοποίηση από πανσεξουαλικά παιγνίδια (δηλαδή με όλα τα φύλα ασχέτως αν είναι ή όχι ομοφυλόφιλα άτομα), ούτε επειδή μπορούν να ευχαριστηθούν από μη οργασμικό BDSM. Ένας ομοφυλόφιλος που μπορεί να παίξει με γυναίκες σε μια πανσεξουαλική κοινωνική σκηνή, θα προτιμά παρ’ όλα αυτά να έχει έναν άντρα για σύντροφο, και πιθανόν θα το απολαύσει περισσότερο σε ένα ομοφυλόφιλο μπουντρούμι (dungeon).

  Το BDSM έχει να κάνει με τον ερωτισμό που δημιουργείται σε μια σκηνή παιγνιδιού, με την εκπαίδευση, την πειθαρχία, την κυριαρχία, την ταπείνωση, το ξύλο, και τελικά με όλους τους ανωμαλιάρικους (kinky) τρόπους με τους οποίους αντιδρούν οι εμπλεκόμενοι με τους οποίους τρόπους δίνουν σάρκα και οστά στις φαντασιώσεις τους, και που, αν θέλετε, είναι το μη σεξουαλικό μέρος του BDSM αλλά το οποίο δεν έχει παρά να κάνει με την δημιουργία ερωτικής διάθεσης.

  Ξέρω ότι είναι της μόδας να διθυραμβούμε εκστατικά για τις μεταερωτικές και μεταφυσικές ομορφιές του BDSM με λέξεις και φράσεις όπως «υπέρβαση», «ενδορφινογενής ερεθισμός» ή «άλμα αδρεναλίνης» και ότι υπάρχουν πολλοί που ορκίζονται στα κοκαλάκια της γιαγιάς τους, Θεός σ’χωρέσει την, πως απολαμβάνουν μη σεξουαλικό BDSM και ορισμένοι άλλοι ακόμη που ισχυρίζονται πως το προτιμούν έτσι. Δεν λεω πως αυτά τα άτομα δεν λένε την αλήθεια. Στο κάτω-κάτω της γραφής, De gustibus et coloribus non disputandum. Αλλά το να παρουσιάζεται αυτή η άποψη ως η ιδεώδης ή αν θέλετε η επικρατούσα BDSM μορφή, είναι τουλάχιστον αποτέλεσμα κακής καθοδήγησης, για να μην πω κάτι χειρότερο. Φαίνεται τελικά πως αυτή η ιδέα προέρχεται από τις ίδιες αντισεξουαλικές νοοτροπίες που βρίσκονται στην ρίζα της καταπιεστικής κοινωνικής ανθρώπινης κατάστασης όπου το σεξ φυλάττεται για συγκεκριμένες στερεότυπες ιεροτελεστίες. Νομίζω πως το να ισχυρίζεται κάποιος ότι το BDSM είναι εντάξει χωρίς σεξ είναι σαν να ισχυρίζεται ότι η ζωή είναι εντάξει χωρίς σεξ. Και «εντάξει» είναι το καλύτερο που μπορεί να πει κανείς για τέτοιο BDSM ή για τέτοια ζωή.
   
 7. DeSade

  DeSade Owner of evelin

  Βρισκω πολυ δυνατο το ποστ #6 του LordRob με πολυ ενδιαφεροντα σημεια.
  Θα ηθελα να σταθω σε ενα απο αυτα: "Το BDSM έχει να κάνει με τον ερωτισμό που δημιουργείται σε μια σκηνή παιγνιδιού, με την εκπαίδευση, την πειθαρχία, την κυριαρχία, την ταπείνωση, το ξύλο, και τελικά με όλους τους ανωμαλιάρικους (kinky) τρόπους με τους οποίους αντιδρούν οι εμπλεκόμενοι με τους οποίους τρόπους δίνουν σάρκα και οστά στις φαντασιώσεις τους, και που, αν θέλετε, είναι το μη σεξουαλικό μέρος του BDSM αλλά το οποίο δεν έχει παρά να κάνει με την δημιουργία ερωτικής διάθεσης." Και εγω θεωρω οτι το BDSM ειναι εναλλακτικος τροπος εκφρασης ερωτισμου , ενας διαφορετικςο δρόμος βιωσης ηδονης μεσα απο τροπους ιδαιτερους που αποσκοπουν στην σεξουαλικη πλήρωση και κατά συνεπεια στο σεξ.. Εδω και αρκετο καιρο δυο τρεις σκορπιες σκεψεις τριγυρνουν στο μυαλο μου και ηρθε η ωρα με εναυσμα το παραπανω ποστ να τις εκφρασω.
  Θεωρω λοιπον χωρις να μπορω μεχρι στιγμης να το τεκμηριωσω απολυτα αλλα μαλλον ως εμπειρικη παρατηρηση πως το Bdsm αποτελει εγκολπωση όλων των στοιχείων μιας καταπιεστικης κοινωνιας στην σεξουαλικη συμπεριφορα των ανθρώπων . Οπως γλαφυρα αναφερει και ο LordRob στο ποστ του "Το BDSM έχει να κάνει με τον ερωτισμό που δημιουργείται σε μια σκηνή παιγνιδιού, με την εκπαίδευση, την πειθαρχία, την κυριαρχία, την ταπείνωση, το ξύλο,…»
  Όλα αυτά είναι γνωρίσματα του αυταρχισμού που μια καταπιεστικη η φασιστικη στη δομη της κοινωνια επιβάλλει στα μέλη της. Σαν μια λειτουργία ταυτισης με τον επιτιθέμενο(καταπιεστικη κοινωνία) καποιοι και καποιες αναπαράγουν τα προτυπα αυτά μεσα στην ερωτική τους συμπεριφορά. Σαν μια έσχατη τεχνικη ψυχολογικης επιβίωσης. Ξερω πως δεν θα αρεσει σε πολλους η παραπανω σκεψη . Τελος τείνω να καταληξω πως το bdsm είναι «the depressive element of sex» χωρις αυτό να μειωνει σε κατι την ευχαρίστηση που παιρνουν οι practicioners απο αυτό.
   
 8. inlx

  inlx Regular Member

  Δεν νομίζω ότι είναι έτσι, φίλε DeSade... Είναι αλήθεια ότι αναγνωρίζεται μια τάση ταύτισης με τον καταπιεστή, σε συνθήκες καταπίεσης, και υιοθέτησης ίσως των πρακτικών του. Για παράδειγμα αναφέρεται κάπου για Εβραϊκές πολιτοφυλακές οργανωμένες από τους ναζί για να αστυνομεύουν τους υπόλοιπους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι οποίες καταντούσαν να ακολουθούν τις ίδιες και χειρότερες πρακτικές με τους ναζί.

  Όμως εμπειρικά η παρατήρηση σου δεν επιβεβαιώνεται: Αν ήταν έτσι όπως τα λες, τότε οι πιο καταπιεστικές κοινωνίες θα έπρεπε να έχουν και μεγαλύτερη έξαρση του BDSM. Ε, δε νομίζω δα να είναι και παράδεισος του BDSM το Ιράν λ.χ. !

  Ίσως βέβαια να λειτουργεί λίγο ανάποδα αυτό: Δηλαδή να αρέσει σε κάποιους το BDSM όχι γιατί ταυτίζονται με μία υπαρκτή καταπίεση, αλλά γιατί επιθυμούν, ίσως και με μια ρομαντική αφέλεια, μια ανύπαρκτη (πλέον) καταπίεση που ανήκε σε πιο πρόιμα στάδια εξέλιξης, όταν η κοινωνία ήταν πιο απλή. Για παράδειγμα: Όταν σε μια οπισθοδρομική κοινωνία ο άντρας έχει απόλυτη εξουσία επί της γυναίκας του και δικαιούται μέχρι και να την δέρνει για "παραπτώματα" υπαρκτά ή ανύπαρκτα, δεν υπάρχει χώρος να αναπτυχθεί BDSM. Όταν παύουμε να έχουμε μια τέτοια κοινωνία τότε ίσως κάποιοι "νοσταλγήσουν" την απλότητα μιας κοινωνίας όπου ο ένας διέταζε κι η άλλη απλώς εκτελούσε χωρίς να χρειάζεται να βασανίζεται από αμφιβολίες, και αυτή τη νοσταλγία να την εκφράσουν με BDSM.

  Αυτή είναι μόνο μια θεωρία που μου ήρθε τώρα. Έτσι κι αλλιώς προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις τόσο εύκολα σε καλούπια το BDSM γιατί αποτελείται από ανθρώπους που ο καθένας μπορεί να έχει και διαφορετικά κίνητρα ή λόγους που "την βρίσκει" έτσι, τα οποία μπορεί να έχουν την πιο απλή και μακρινή εξήγηση...

  Και στο κάτω κάτω αν αντιδρούν στην όποια καταπίεση της κοινωνίας με το BDSM, τόσο το καλύτερο!