Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Bdsm όργιο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 6 Οκτωβρίου 2006.

 1. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  «Και έτσι είπε στον Ερμή του Δία ο γιος , Απόλλων
  “Του Δία στρατολάτη γιε , αγαθοδότη Ερμή μου ,
  θα ‘θελες τάχα στα σφιχτά δεσμά πιασμένος να ‘σαι
  αν στο κρεβάτι πλάγιαζες με τη χρυσή Αφροδίτη;”
  Κι απάντησε ο γοργόφτερος μαντατοφόρος κι είπε
  “Αχ, είθε αυτό να γίνουνταν, Απόλλο προφυλάχτη .
  Κι άλυτα τρεις φορές πλεμάτια ας με κυκλώσουν
  κι όλοι ας με κοιτάζατε οι θεοί με τις θεές, εγώ όμως
  στην αγκαλιά μου τη χρυσή Αφροδίτη να ’χω”
  Έτσι είπε και οι αθάνατοι θεοί ξεκαρδιστήκαν» .

  (στ.349-358, Μετφ. Καζαντζάκη-Κακρίδη)

  Burgo Partridge “A History of Orgies”
  " Ένα όργιο είναι ένα οργανωμένο ξέσπασμα ενεργητικότητας: η εκτόνωση της υστερίας που συσσωρεύτηκε από την εγκράτεια και τον περιορισμό και ως τέτοιο τείνει να έχει μια φύση υστερική ή καθαρτική ."

  Ποιον εξυπηρετεί ένα όργιο στο Bdsm ; Είναι το θέλω ενός Κυρίαρχου με σκοπό την δική του ευχαρίστηση ή της υπό του ή και των δυο ; Έχει ρόλο καθαρτικό , όπως αναφέρει ο συγγραφέας ; Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο της υπό ;

  Ποια μορφή θα θέλατε να έχει ; Γιατί ;

  Το συναντούμε συχνά στο Bdsm . Αυτό έχει σχέση με την ελευθεριότητα των χαρακτήρων του Bdsm ή με την ελευθεριότητα των χαρακτήρων που ασχολιούνται και με το Bdsm ;
  Τα φύλα πάνε και αντίστροφα. Θα επανέρθω…
   
 2. hugger

  hugger Regular Member

  Καλές ερωτήσεις, προχώρα στην επόμενη  
   
 3. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Θα ήταν αγένεια , αν προχωρούσα δίχως να περιμένω να απαντήσεις  
   
 4. gaby

  gaby Guest

  Πολύ λίγα πράγματα έχω να πω για τα όργια από προσωπική εμπειρία και μόνο αστειότητες θα μπορούσαν να προκύψουν αν μιλούσα θεωρητικά περί οργίων.

  Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένα πολύ καλό εναρκτήριο σημείο αυθόρμητου και πολύ πολύ δυνατού οργίου είναι η αίσθηση όλων ότι ξεπεράστηκε ένας πολύ σημαντικός κίνδυνος.

  Π.χ. τέσσερεις άνθρωποι μέσα σε μία βάρκα που παραλίγο, αλλά πραγματικά παραλίγο να την πάρει ανεπιστρεπτί ο ξαφνικά αγριεμένος ωκεανός και μόλις και με μεγάλο κόπο την γλύτωσαν και οι τέσσερεις μαζί θέλουν πάρα πολύ να κάνουν σεξ. Για να συνέλθουν, προφανώς. Και το κάνουν και οι τέσσερεις μαζί και είναι όχι μόνο υπέροχο αλλά πρώτη ανάγκη την ώρα που το κάνουν και γι αυτόν τον λόγο δεν ντρέπονται και καθόλου μετά. Και είναι κάτι που τους συνδέει στην ψυχή τους επί χρόνια έπειτα.

  Ήταν τότε που κατάλαβα ότι ένστικτο επιβίωσης και ένστικτο αναπαραγωγής δεν διαφέρουν απαραίτητα στην έκφρασή τους και δεν υπάρχει γενική αντίληψη για το πιό προηγείται τίνος.

  Για BDSM αυθόρμητο όργιο, υποθέτω ότι γίνεται και πάρτυ ενδορφινών. Κάτι μου λέει ότι τα σαδομαζοχιστικά όργια θα είναι και πιό οργανωμένα   και αυτό μου αρέσει ως ιδέα, όπως και να το κάνουμε για κάποιους, όταν ξεπεράσουν τις αντιστάσεις τους, πολλαπλασιάζεται η ηδονή σ ένα όργιο.

  Αυτό που αναρωτιέμαι, ως γυναίκα πάντα αναρωτιέμαι για το "μετά"   ακόμα και όταν ξέρω ότι στην πράξη θα είχα αφεθεί, είναι πώς επανέρχεται στα φυσιολογικά της, πώς δεν έχει αρνητικά συναισθήματα έπειτα, μία σκλάβα που την έχωσε ο Κύριός της να κάνει bottoming ή και topping σ ένα όργιο. Είναι απλό;
   
 5. L_Strike

  L_Strike Contributor

  Στέκομαι (κυρίως) στα σημεία που σημείωσα με bold (χωρίς να παραβλέπω τα υπόλοιπα αποσπάσματα του post).
  Καθίσταται σαφές πως η πραγματοποίηση ενός τέτοιου οργίου σημαίνει πως είναι σίγουρα επιθυμία του Κυρίαρχου, ενδεχομένως και της υπό. Πρόκειται για την υλοποίηση μιας αρκετά διαδεδομένης φαντασίωσης. Μοιραία, είναι κάτι που σε πρώτο επίπεδο στοχεύει στην σεξουαλική απόλαυση των μετεχόντων (και δεν είναι κάτι "κακό" αυτό).
  Υπό συνθήκες θα μπορούσε να λειτουργήσει και εκπαιδευτικά. Ως μέθοδος slut training, η υπό δίνεται σε άλλους με σαφή εντολή να τους ικανοποιήσει όπως θα έκανε και στον Κυρίαρχό της. Ακόμα πάλι, το να μετέχει ενεργά ο Αφέντης μειώνει την κτητικότητα της υποτακτικής που νιώθει προς Εκείνον, καθώς βλέπει μπροστά της ότι τον μοιράζεται με άλλες (εκτός πια αν γέμισε το forum από άκρως αλτρουίστριες sub/slaves που δεν έχουν ίχνος κτητικότητας όταν λένε την φράση "ο Αφέντης μου"). Το τελευταίο επιτυγχάνεται και με το Polyamory, αλλά σε μόνιμο επίπεδο τότε, όχι κάτι με συχνότητα "μια στο τόσο".
  Ποιές είναι οι συνθήκες αυτές, ώστε να θωρηθεί εκπαιδευτικό ένα τέτοιο όργιο;
  α) Ο Κυρίαρχος έχει επιλέξει να διαμορφώσει την υπό Του ως κάτι που θέλει να μοιράζεται σεξουαλικά.
  β) Ο Κυρίαρχος θέλει να μειώσει δραστικά την κτητικότητα που έχει ενδόμυχα η υπό στο πρόσωπό Του.
  γ) Ο Κυρίαρχος κρίνει πως η υπό μπορεί να ανταπεξέλθει (σωματικά και ψυχικά) σε κάτι τέτοιο προς ευχαρίστησή Του (αυτό όταν διακρίνονται αναστολές από την πλευρά της υπό).
  Αυτά σε θεωρητική βάση....
  Τώρα όμως... γιατί εξετάζοντας την (σύγχρονη και ευκαιριακή) ελληνική πραγματικότητα το βλέπω ως προσπάθεια απενοχοποίησης της παρτούζας και προβολής της υπό την μορφή "άσκησης και απαίτησης ενός Κυριαρχικού δικαιώματος ή επιθυμίας"; Μήπως αυτό εξυπηρετεί κατ' ουσία για ορισμένους; Λέω τώρα...
   
  Last edited: 7 Οκτωβρίου 2006
 6. Princess_of_Pain

  Princess_of_Pain Regular Member

  Αγαπητέ μου Ηλία,
  πιστεύω ότι όλοι συμμετέχουν σε ένα όργιο, ικανοποιούνται άν μη τι άλλο.
  Είτε είναι Κυρίαρχοι, εκεί δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους να ασκούν επιρροή σε περισσότερους από έναν σκλάβο, είτε είναι υποτακτικοί, που όλοι πιστεύω αυτοί έχουν όνειρο να είναι στις διαταγές περισσοτέρων από ενός Κυρίαρχου.
  Τώρα πόσοι το αντέχουν?
  Αυτό είναι άλλη ιστορία.
   
 7. Astarty

  Astarty Contributor

  Δεν διαφωνώ στην άποψη του L_Strike για τους λόγους που κάνουν ένα απολαυστικό όργιο και εκπαιδευτικό. Είναι όμως μια άποψη μονομερής στην οποία λείπει το στοιχείο της υποτακτικής, μιας υποτακτικής πολυγαμικής, πανσεξουαλικής, μιας "τσούλας" με την έννοια που έχει δοθεί κατά καιρούς στο φόρουμ.
  Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα μιλούσαμε για εκπαίδευση κυρίαρχου και όχι υποτακτικής.

  Αστάρτη
   
 8. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Re: Bdsm όργιο.

  Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου Astarty πράγματι ίσως είναι και ένας τρόπος να ξεπεράσει και ο Κυρίαρχος ένα Του όριο.
  Γνωρίζω Κυρίαρχους μονογαμικούς που για την αγάπη προς την υπό Τους θέλουν να διευρύνουν τον ορίζοντα Τους. Αυτό δεν Τους κάνει λιγότερο Κυρίαρχους.
  Όταν μια υπό έχει κάτι από τσούλα μέσα της τότε είναι καλό και μεγαλειώδες ο Κύριός της να της δώσει ένα τόσο όμορφο Δώρο γιατί ως Δώρο θα το δεχτεί η ίδια και η Κυριαρχία Του θα είναι περισσότερη από ποτέ μέσα τις.
  Ο εγωισμός σε μεγάλο βαθμό σε Έναν Κυρίαρχο είναι κάτι που δεν με αγγίζει καθόλου το θεωρώ μικροπρέπεια και ανασφάλεια. Δημιουργεί αδίστακτους, κοπρόψυχους, και αλαζόνες Κυρίαρχους
  Ένας Κύριος είναι Κύριος σε όλα Του.
  Τώρα αν κάποιες οι κάποιοι αρέσκονται να Κυριαρχούνται από Τέτοιους η Τέτοιες Κυρίαρχες καλά κάνουν.
   
 9. L_Strike

  L_Strike Contributor

  Νομίζω Astarty πως η παρατήρησή σου δεν έχει βάση. Στο τμήμα που παραθέτω καθιστώ σαφές ότι ο ίδιος ο Κυρίαρχος έχει εντοπίσει τέτοια στοιχεία είτε σε ενοχική σύγκρουση, είτε σε αρμονία και σαφή αποδοχή τους, είτε σε λανθάνουσα μορφη (σε "λήθαργο"). Η εκπαίδευση έχει (κατ' εμέ) στόχο την τελειοποίηση της υποτακτικής. Αποτελεί την μέθοδο απαλλαγής από όρια και ενοχικά εμπόδια. Καλό είναι όμως να μην φέυγω εκτός θέματος...
  Σε περίπτωση πάλι που η "τσουλοποίηση" της υποτακτικής έχει ολοκληρωθεί ή είναι ούτως ή άλλως "τσούλα" τότε δεν μιλάμε για εκπαίδευση αλλά για καθαρή σεξουαλική ευχαρίστηση. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε έγραψα με bold το "και" στο προηγούμενο post μου την φράση "θα μπορούσε να λειτουργήσει και εκπαιδευτικά".
   
 10. Astarty

  Astarty Contributor

  Εξαρχής έγραψα πως δεν διαφωνώ L_Strike με όσα παραπάνω παρέθεσες. Η παρατήρηση μου έγκειται στην εκπαίδευση του κυρίαρχου στοιχείου όταν έχουμε να κάνουμε με πολυγαμικό υποτακτικό στοιχείο. Στην άποψη σου δεν αναφέρεται πουθενά ποιες ψυχικές διεργασίες συντελούνται στην κυριαρχική ιδιοσυγκρασία και τι αποθέματα πρέπει να έχει κάποιος ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας polyamorous υποτακτικής. Από αυτή την οπτική γωνία, η παρατήρηση μου έχει βάση.
  Η εκπαίδευση ποτέ δεν είναι μονόπλευρη.
  Η soft_crystal έπιασε το νόημα της παρατήρησης μου. Ελπίζω τώρα και εσύ.

  Αστάρτη
   
 11. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Απάντηση: Bdsm όργιο.

  *ανακεφαλαιώνει

  Μονογαμικός Αφέντης + μονογαμική σκλάβα = Όλα Καλά
  Πολυγαμικός Αφέντης + πολυγαμική σκλάβα = Όλα Καλά

  Πολυγαμικός Αφέντης + μονογαμική σκλάβα = η σκλάβα μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να είναι σε θέση να Τον ικανοποιήσει
  Μονογαμικός Αφέντης + πολυγαμική σκλάβα = ο Αφέντης μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να της το προσφέρει

  τα είπα καλά? περνάω το μάθημα?
   
 12. zoyzoy_

  zoyzoy_ Contributor


  Θα συμφωνησω με την tender_lilly.....
  Δεν μπορω να εκφερω εμπεριστατομενη αποψη απο τη στιγμη που δεν εχω βρεθει σε αναλογη κατασταση.
  Επισης αναρωτιεμαι κι εγω αν τελικα συμμετειχα σε κατι τετοιο, πως θα ενιωθα μετα... και δεν ξερω καν αν ειχα τη δυναμη να το κανω ...(καθοτι ευαισθητουλα).

  Τωρα οσων αφορα στα ερωτηματα σου Ηλια...

  Πιστευω οτι ισχυουν ολα αυτα αναλογα και προσαρμοσμενα καθε φορα στον χαρακτηρα και τα θελω των "παιχτων" .

  Δεν θα ηθελα να εχει καμια μορφη γιατι πραγματικα δεν ειναι κατι που αναζητω...
  Παρολα αυτα αν μου ζητουσε να επιλεξω θα προτιμουσα το αλλο προσωπο να ηταν γενους θηλυκου.....
  Ο μοναδικος ισως λογος που θα εκανα κατι τετοιο ειναι για να ευχαριστησω Εκεινον ...που εμπιστευομαι! Και ο απωτερος σκοπος ειλικρινα δεν θα με ενδιεφερε ..αρκει που θα τον ηξερε Εκεινος!