Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bisexuals?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 7 Νοεμβρίου 2008.

 1. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Παρατηρώ στο kinkyspace πως η πλειοψηφία(και μιλάμε για ένα πραγματικά μεγάλο ποσοστό) των Dommes δηλώνουν bisexuals.Υφίσταται αυτό γενικότερα,εννοώ και στο real life?Αν ναι,γιατί;
   
 2. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: bisexuals?

  Δεν νομίζω ότι είναι αμφιφυλόφιλες με την αυστηρή έννοια της απόλυτης 'επιθυμητικής ισοδυναμίας'. Έχω την εντύπωση πως εννοούν ότι είναι 'ανοιχτές σε ομοφυλικές' συνευρέσεις ή, ακριβέστερα, ότι υπό προϋποθέσεις, αν και έλκονται περισσότερο από το ένα φύλο, δεν αποκλείουν ή και επιδιώκουν (περιστασιακά) ερωτοπραξίες και με το άλλο.
   
 3. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: bisexuals?

  Σαφέστατη και ουσιαστική απάντηση.Ευχαριστώ..

  Ερώτηση δεύτερη.Οι δικές μας εδώ τι κάνουν;  
   
 4. Avalonia

  Avalonia Regular Member

  Προσωπικά δεν μου βγαίνει με τίποτα. Ετεροφυλόφιλη ντιπ για ντιπ.
   
 5. atasai

  atasai Regular Member

  Re: Απάντηση: bisexuals?

  Επιθυμητικής ισοδυναμίας; Κι άλλο μπελά θα βάλουμε στο κεφάλι μας; Δεν αρκεί το να είσαι ανοιχτός και στα δύο φύλα για να δικαιούσε αυτή την ταυτότητα;

  Θα κάτσω να φτιάξω λίστα, και αν μου βγουν περισσότερα τα αγοράκια, θα είμαι κι εγώ μια ετεροκανονική!
   
 6. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: bisexuals?

  Έχω εξηγήσει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις την άποψη σύμφωνα με την οποία δεν αρκεί η περιστασιακή ή περιοδική σεξουαλική έλξη και προς τα δύα φύλα για να χαρακτηρισθεί κανείς αμφιφυλόφιλος. Θεωρώ κρίσιμο να μπορεί
  α) να αισθανθεί παγίως ισοδύναμη - αξιολογικά - σεξουαλική επιθυμία για αμφότερα
  β) να ερωτευθεί αδιακρίτως ομόφυλο ή ετερόφυλο
  γ) να είναι ευεπίφορος στη σύναψη ερωτικής σχέσης μακράς πνοής, είτε με άνδρα είτε με γυναίκα.

  Δεν συγκαταλλέγω στους αμφί, φερ' ειπείν, έναν που παίρνει πίπες και ενίοτε απλώς 'τον παίρνει' σε παρτούζες (ομοίως, για τις γυναίκες).
  Χρωστώ μιαν απάντηση στην Emma για τους 'υποτακτικούς'. Θα προσθέσω ορισμένες παρατηρήσεις για τους 'μπινέδες'.
   
 7. atasai

  atasai Regular Member

  Re: Απάντηση: bisexuals?

  Αυτά τα τρία αναφέρονται στη συμπεριφορά του σε βάθος χρόνου ή απαραιτήτως ανά πάσα στιγμή της ζωής του πρέπει να ισχύουν;
  Και αλήθεια, αυτοί που παίρνουν περιστασιακά πίπες τι είναι;
   
 8. Durcet

  Durcet In Loving Memory

  Μήπως πρέπει να ορίσουμε τι είναι η bisexuality; Αναφέρεται στη δυνατότητα κάποιου να συνάπτει ερωτικές σχέσεις με άτομα και των δύο φύλων; Ή μήπως είναι αποκλειστικά η επιθυμία σεξουαλικής επαφής με άτομα και των δύο φύλων, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως ο bisexual μπορεί να συνάψει σχέση με άτομο του ίδιου φύλου;
   
 9. atasai

  atasai Regular Member

  Επανεγγράφοντας το DSM...
   
 10. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: bisexuals?

  Emma: Είχατε καταλήξει.
  Θεωρώ ότι ο ορισμός της αμφιφυλοφυλίας εδράζεται στην ισοσκελισμένη λιμπιντική επιθυμία προς αμφότερα τα φύλα, σε μόνιμη, δε, βάση (πέρα από τις συγκυριακές επιλογές κάθε στιγμής του βίου).
  Η αμφιφυλοφιλία ως γενική διαθεσιμότητα, με προτίμηση, όμως, στο ένα φύλο και περιορισμό της ερωτικής έλξης προς ομοφύλους στη σφαίρα του σεξ και μόνον, είναι μάλλον ήπια και σχετικά συνήθης μορφή (πανηδονιστικού) πανσεξουαλισμού.
  Όλα αυτά, ωστόσο, είναι απλοί ορισμοί. Δεν αποκαλύπτουν αλήθειες, ούτε καταυγάζουν την 'ουσία' των πραγμάτων. Αποτελούν συμβατικές σημασιολογικές οριοθετήσεις, χρήσιμες για τη διυποκειμενική κατανόηση, εντός ενός συγκεκριμένου γλωσσικού παιγνίου, ήτοι μιας αυθαίρετης 'μορφής ζωής', με τη δική της γραμματική και σύνταξη. Είναι, μάλιστα, απολύτως επισφαλείς οι δυνατότητες μετάφρασης στο ιδίωμα ενός εναλλακτικού ή διάφορου γλωσσικού παιγνίου, που υπακούει σε ετερογενείς ηθικοκανονιστικές και πολιτισμικές 'δεσμεύσεις'..
  Παραθέτω εδώ, σχεδιάσματα της ημέτερης ορολογίας, απλώς για να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες εννοιολογικής σύγχυσης: Δηλαδή, τη χρήση της ίδιας λέξης για να υποδηλωθούν ετερόκλητα και ασύμμετρα αναμεταξύ τους πράγματα.
  Atasai, όποιος άνδρας παίρνει, ενίοτε, πίπες ονομάζεται, συνήθως, τσιμπουκλής. Είναι, όμως, αμφιφυλόφιλος; Μήπως είναι, απλούστατα, ηδονιστής χωρίς αναστολές, εντός ορισμένου πλαισίου (ερωτουργική βακχεία, κατά κανόνα);
  Κάτι τέτοιο, φρονώ, υπονοούν, αντιστοίχως, οι περισσότερες Dommes, εξ όσων δηλώνουν αμφιφυλόφιλες. Για εκείνες, το πραγματικό διακύβευμα είναι η σαδομαζοχιστική λαγνουργία. Η εκπλήρωση της με άνδρα ή γυναίκα είναι δευτερεύον στοιχείο.
  Πάντως, το μέτρο για την ανίχνευση της πρωτογενούς σεξουαλικής ορμής δεν είναι ποτέ η ένας προς έναν συνάφεια. Είναι, όπως πάντα, η έκτακτη και ακραία συνθήκη του 'οργίου' (οι λεγόμενες παρτούζες, με τις ολιγοπρόσωπες ανταλλαγές συντρόφων αποτελούν ίσως μορφές ελαφρώς διευρυμένης μονογαμίας).

  ΥΓ. Τους 'επιστημονικούς' ορισμούς των ψυχιάτρων τους αντιμετωπίζω ως ευσυνείδητες και κατά το πλείστον άχρηστες εγγραφές σε επαγγελματικά-συντεχνιακά τεφτέρια, από συνειδητούς ή ασυνείδητους χωροφύλακες των σωμάτων και των 'ψυχών'.
   
  Last edited: 8 Νοεμβρίου 2008
 11. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: bisexuals?

  Θα συμφωνήσω με τον Dolmance, ως προς τον ορισμό του bisexual. Άλλο μπορώ να κοιμάμαι και με το φύλο μου και άλλο μπορώ να συνάπτω σχέσεις με αυτό. Στις περισσότερες γυναίκες που κοιμούνται και με τα δύο φύλα, ισχύει το δεύτερο. Κοιμούνται και με τα δύο φύλα, συνάπτουν σχέση με το ένα (συνήθως το άλλο φύλο).
   
 12. female

  female Contributor

  Re: Απάντηση: bisexuals?  Συνάπτει σχέσεις ή ερωτεύεται; Το να κάνεις σχέση μπορεί να είναι και "βόλεμα".

  Και είναι εφικτό να ερωτευτεί, πιθανώς και ταυτόχρονα και δύο εκπροσώπους των δύο φύλων, πχ. και τα δύο μέλη ενός ζεύγους -- και τον άρρενα και το θήλυ;