Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BoDy PiErCiNg & TaTToo

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 7 Φεβρουαρίου 2006.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    BoDy PiErCiNg....

    Η τάση του ανθρώπου να στολίζει το σώμα του με μόνιμα κοσμήματα ξεκινάει από τις πρώτες μέρες της ιστορίας του και γινόταν είτε για θρησκευτικούς είτε για διακοσμητικούς λόγους. Σήμερα στον "πολιτισμένο" κόσμο η συνήθεια αυτή λέγεται body piercing και μπορεί να γίνεται για λόγους καλαισθησίας ή και σεξουαλικότητας, αλλά δεν παύει να είναι μια σοβαρή υπόθεση που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Γι' αυτό πριν επιχειρήσετε να κάνετε body piercing δώστε βάση στα εξής σημεία:

    • Γίνεται με βελόνα μιας χρήσης που πρέπει να ανοιχτεί μπροστά στα μάτια σας και μετά το τέλος της διαδικασίας να πεταχτεί. • Δεν πονάει ιδιαιτέρως. Μια αλοιφή τοπικής αναισθησίας είναι αρκετή ώστε να είναι εντελώς ανώδυνο. (Προσοχή, πότε ενέσιμη μορφή). Βασική προϋπόθεση ο piercer να είναι εξειδικευμένο άτομο ώστε να ξέρει πώς να χειριστεί τη βελόνα.

    • Ο piercer να φοράει αποστειρωμένα γάντια που θ' ανοιχτούν μπροστά σας, να έχει αποστειρωμένα εργαλεία και να κάνει αντισηψία στην περιοχή που θα περάσει το κόσμημα.

    • Το κόσμημα που θα φορεθεί στην πρώτη φάση του piercing πρέπει υποχρεωτικά να είναι από τιτάνιο ή συνθετική ύλη PTFE και να είναι αποστειρωμένο. Προσοχή, το χειρουργικό ατσάλι 316L μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο μετά την επούλωση.

    • Η μετέπειτα περιποίηση του piercing δεν απαιτεί ιδιαίτερες διαδικασίες.

    Προσοχή: ποτέ μην επιχειρήσετε να κάνετε piercing με πιστολάκι τρυπήματος αυτιών. Το πιστολάκι προτείνεται για τους λοβούς.

    TaTToo...

    Στη γλώσσα των Πολυνησιών, "Tα” είναι το σχέδιο και “Ατουάζ” αυτός που εμφυσεί ζωή στα πλάσματα της γης.

    Τατουάζ: το σχέδιο που σου δίνει την προστασία των θεών.

    To μέλος μας Stefania μας δίνει μερικές χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές και οδηγίες για το ενδιαφέρον αυτό θέμα

    Τατουάζ … τέχνη στο δέρμα… δερματοστιξία… πείτε το όπως θέλετε, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον πως είναι μια μορφή τέχνης πολύ διαδεδομένη σε όλους αυτούς που δεν φοβούνται τις βελόνες και την «μονιμότητα».

    Η εικόνα ενός tattoo σήμερα έχει ξεφύγει τελείως από εκείνες τις κλειστοφοβικές εικόνες στα μπράτσα των φυλακισμένων και παρακμιακών τύπων, που στιγμάτιζαν πειραματικά το δέρμα τους με βελόνες αμφιβόλου προέλευσης.

    Ένας λόγος που στο παρελθόν τα τατουάζ κατακρίθηκαν τόσο, έναν αιώνα πίσω, ήταν ότι αποτελούσαν έναν από τους τρόπους μετάδοσης της ηπατίτιδας. Στο τέλος της χιλιετίας το aids και η «καλή πελατεία» (μοντέλο-γιάπηδες) ευτυχώς αποστείρωσε και αποκατάστησε την όλη διαδικασία...

    Όλο και περισσότεροι κοιτούν προσεκτικότερα και παρατηρούν πως καμία σχέση δεν έχει ένα καλό τατουάζ με τους κακόγουστους, μονόχρωμους αυτοσχεδιασμούς του περιθωρίου, που κοσμούσαν με αμφίβολο αισθητικό αποτέλεσμα το σώμα τους.

    Αναπόφευκτα ίσως, έγιναν μόδα.
    Aρα και ασφαλή.
    Και τελικά τέχνη!

    Τι πρέπει να ξέρεις πριν το tattoo:

    Καταρχήν όταν θα πάρεις την απόφαση να «χτυπήσεις» ένα tattoo πρέπει να το σκεφτείς πάρα πολύ καλά και να είσαι άνω των 18. Το κυριότερο είναι πως μετά δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής…το να μπεις σε διαδικασία πλαστικής επέμβασης μετά, είναι ανοησία. Πρώτον γιατί δεν παύει να είναι μια εγχείρηση και δεύτερον γιατί κοστίζει όσο είκοσι τατουάζ.

    Να το σκεφτείς καλά όχι να το κοσκινίζεις ένα χρόνο. Είναι σαν το γάμο ένα πράγμα. Στην βράση κολλάει το σίδερο…αν πείς αύριο θα το κάνω…όχι του χρόνου…θα ρωτήσω το φίλο μου… και άλλα τέτοια, πάει πέταξε το πουλάκι. Θα μείνει μονο στη σκέψη σου.

    Στη συνέχεια πρέπει να σκεφτείς το σχέδιο, το μέγεθος, το χρώμα αλλά και το σημείο που θα το κάνεις. Αυτό είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από τα γούστα του καθενός… Σε αυτό δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας…συνήθως και οι τατουατζήδες δεν λένε ποτέ την γνώμη τους. Είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση!

    «Το tattoo είναι ένα προσωπικό κόσμημα.
    Πράξη προσωπικής οροθέτησης.
    Έκφραση ονείρου, επιθυμίας ή ανάμνησης. ..»

    Μπορείς να βρεις πραγματικά πληθώρα από σχέδια που ικανοποιούν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να φέρεις ένα δικό σου σχέδιο, ή κάτι άλλο που σου άρεσε… εκτυπωμένο πάντα, ώστε να μπορέσει αυτός που θα σου κάνει το tattoo να το σχεδιάσει σε ριζόχαρτο και να το αποτυπώσει στο σώμα σου.

    Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι όλα τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι φυτικά ενώ χρησιμοποιούνται πάντα βελόνες μιας χρήσεως. Παλιότερα χρησιμοποιούσανε σινική μελάνη, όπου είναι ότι χειρότερο πραγματικά. Έχει παρατηρηθεί ότι είναι καρκινογόνα ουσία. Με σινική μελάνη κάνουνε τα “henna tattoo” αυτά δηλαδή που είναι προσωρινά και βγαίνουν σε λίγες μέρες και έχω ακούσει ότι θέλουνε να τα καταργήσουνε.

    Επίσης θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή του στούντιο που θα κάνεις το τατουάζ. Πρέπει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Έχω δει μέρη που πάει ο κοσμάκης και χτυπάει tattoo και είναι πραγματικά σφαγείο. Ούτε γάντια, ούτε ίχνος αποστείρωσης…τα μυρμηγκάκια να κόβουν βόλτες γύρω.

    Για να γίνει σωστά και κυρίως ακίνδυνα ένα tattoo πρέπει:

    Να αλλάζει πάντα τις αποστειρωμένες λαβές από πελάτη σε πελάτη και μετά οι βελόνες να καταστρέφονται.

    - Πριν αρχίσει ο δημιουργός την δουλειά να φοράει πάντα γάντια μιας χρήσης, τα οποία πρέπει να αλλάζει αν ακουμπήσει κάποιο άλλο αντικείμενο.
    - Να τοποθετεί τα χρώματα σε κυπελλάκια μιας χρήσης ενώ δίπλα του να υπάρχουν χαρτοπετσέτες από ρολό έτοιμες για χρήση.
    - Να καθαρίσει καλά το δέρμα με ξυραφάκι μιας χρήσης από τυχόν τρίχες και να βάλει βαζελίνη.
    - Κατά την διάρκεια που κάνει το tattoo πρέπει να καθαρίζει συνέχεια την επιφάνεια του δέρματος, με ένα ψεκαστήρα που για σιγουριά βρίσκεται σε πλαστικό περίβλημα. Το πλαστικό περίβλημα, τα υπολείμματα από τα χρώματα, καθώς και τα κυπελλάκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στον επόμενο πελάτη.
    - Ο χώρος να είναι καθαρός και να μην μπαίνουν διάφοροι που δεν έχουν δουλειά στο χώρο όπου γίνεται το tattoo.

    Κατά την διάρκεια:

    - Απλά χαλάρωσε και απόλαυσέ το!
    - Μην κουνιέσαι γιατί μπορεί να γίνει κανένα ατύχημα.
    - Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τον πόνο…δεν κερδίζεις τίποτα έτσι.
    - Το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις πιο δύσκολη την διαδικασία.
    - Aλλωστε σκέψου πως δεν νοείται να κάνεις tattoo και να μην πονέσεις και καθόλου… είναι και αυτό μέρος στο όλο πακετάκι.
    Γενικά πάντως ο πόνος είναι λιγότερος από την αποτρίχωση με κερί.   Αν φοβάσαι τις βελόνες μην το επιχειρήσεις καν, έχω ακούσει για μια κοπέλα που έχει λιποθυμήσει πριν καν την ακουμπήσουνε.

    Μετά το tattoo:

    - Θέλει λίγο περιποίηση έτσι ώστε η ποιότητά του να μείνει αναλλοίωτη με το πέρασμα των χρόνων.
    - Μόλις τελειώσει το tattoo θα σου βάλουνε αλοιφή bepanthol και θα σου το καλύψουνε με μια γάζα, την οποία μπορείς να την βγάλεις μετά από 5 ώρες περίπου.
    - Μόνο τις 2 πρώτες μέρες μπορείς να το πλένεις απαλά με τα δάχτυλά σου.
    - Για 10 μέρες μετά θα πρέπει να βάζεις αλοιφή ανά 2 ώρες περίπου, έτσι ώστε να είναι πάντα ενυδατωμένο και να μην το βρέξεις καθόλου.
    - Προσπάθησε να αποφύγεις την έκθεση του tattoo στον ήλιο και την πισίνα για 1 μήνα περίπου.
    ...Μπορεί ακόμα κάποιοι στη θέα ενός tattoo να τηλεφωνούν στην αστυνομία.
    Μπορεί και κάποιοι να προσπαθούν με αυτά να υποδυθούν ένα ρόλο, αν και δεν βγαίνουν τόσο εύκολα… όσο το υπόλοιπο στιλάκι τους. Σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι.
    Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Πάντα θα υπάρχουν ταμπού και ανοιχτά & κλειστά μυαλά.
    Aλλωστε οι αντιθέσεις είναι αυτές που δίνουν χρώμα στις σχέσεις των ανθρώπων...

    Τo δικό μου tattoo όμως είναι κομμάτι του εαυτού μου (έχω ένα στον ώμο).
    Δεν το έχω μετανιώσει ποτέ και δεν πόνεσα και καθόλου.
    Το εκανα στην Ολλανδια και εχει το σύμβολο του ΒDSM!
    Iσως γιατί ήταν τόση έντονη η επιθυμία να τα αποκτήσω που ο φόβος απείχε πολύ από το μυαλό μου.

    Και σε όλους αυτούς που σνομπάρουν λέγοντας ότι δεν τους αρέσουν τα tattoo έχω να πω «καλή καρδιά…υπάρχουν πάνω τους άλλα ανεξίτηλα που ίσως δεν αρέσουν και σε μένα»
     
  2. black_pearl

    black_pearl Regular Member


    Αλλά θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τα BoDy PiErCiNg
    Aγαπητή SM_Art_Lady Ενδιαφέρον θέμα αυτό!! Αν γνωρίζεται οτιδήποτε για τα BoDy PiErCiNg web sites και πληροφορίες, αλλά και σοβαρά και καθαρά μαγαζιά που τα κάνουν να το καταθέσετε παρακαλώ στο φόρουμ.

    Ένας φίλος έβαλε ένα PiErCiNg στην αριστερή του ρόγα ίδιο με αυτό στην ασπρομαύρη φωτογραφία. Και τον πόναγε αφόρητα για αρκετές ώρες.
    Ήθελα να το κάνω και εγώ αλλά μετά από αυτό που είδα και οτι πόναγε πολύ ο φίλος μου το μετάνιωσα.
    Και μάλλον δεν θα το κάνω.

    Εκτός αν βρω το κατάλληλο μαγαζί που αναφέρω ποιό πάνω!

    Και κάποια links:
    http://www.imaxinternational.com/en/pier_eng2.html?val=

    http://www.aabstyle.com/