Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Depersonalization - Dehumanisation

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 7 Ιουλίου 2005.

Tags:
 1. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  "Βαθειά νερά". Άμεση σχέση με την ψυχοσύνθεση του/της σκλάβου/ας. Είναι επικίνδυνο; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει; Υπάρχουν όρια; Τι ευθύνες δημιουργεί; Τι μέθοδοι υπάρχουν; Εμπειρίες και από τις δύο πλευρές; Ανομολόγητες (ίσως) επιθυμίες;
   
 2. τασος0

  τασος0 Regular Member

  RE: Depersonalisation - Dehumanisation

  ειναι ευκολο να πειτε τι ειναι αυτο στα ελληνικα?
   
 3. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  RE: Depersonalisation - Dehumanisation

  έχεις δίκιο slave0, πρόκειται για την διαδικασία "διαγραφής" της προσωπικότητας του slave και "αντικατάστασή" της από την προσωπικότητα που επιθυμεί ο Master/Mistress.

  Έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του slave ως "res" (πράγμα) η σαν κάποιο ζώο. Για παράδειγμα το bitch training αποσκοπεί στην εκπαίδευση του σκλάβου/ας ως σκύλου (δείγμα το puppy dogging όπου ό σκλάβος υποδύεται το σκυλάκι στα πλαίσια μιας σκηνής). Ο σκλάβος/α εκφράζεται και λειτουργεί ώς σκύλος σε όλες του τις εκδηλώσεις. Το pony training μπορεί να έχει αντίστοιχους στόχους/αποτελέσματα.

  από το http://www.sex-lexis.com
  depersonalization:
  1. The sense of loss of one's personal identity, often involving a feeling of strangeness about oneself. This alteration in the perception of the self is seen in certain types of mental illnesses; it can also often result from anxiety.

  2. In BDSM, a generic term for humiliation scenes in which a dominant requires that a submissive assume a role totally different from their normal role, usually that of an inanimate object (such as a footstool) or a lower form of animal life (such as a puppy or a pony).

  Μετάφραση
  1. Η αίσθηση της απώλειας της προσωπικής ταυτότητος του ατόμου, που συνοδεύεται συχνά με αίσθημα αποξένωσης από τον εαυτό του. Η μεταβολή της αντίληψης του εαυτού συναντάται σε ορισμένους τύπους ψυχασθένειας, μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα άγχους.

  2. Στο BDSM, ένας γενικός όρος για σκηνές ταπείνωσης κατα τις οποίες ο dominant απαιτεί ο/η submissive να πάρει έναν ρόλο τελείως διαφορετικό από τον κανονικό του/της, συνήθως άψυχου αντικειμένου (όπως τραπεζάκι για τα πόδια) ή ζώου (σκυλάκι ή πόνυ).
   
 4. τασος0

  τασος0 Regular Member

  RE: Depersonalisation - Dehumanisation

  ευχαριστω MasterJp.... pony και επιπλο ειναι κατι που με εξιταρει πολυ..απλα δεν ηξερα οτι λεγεται ετσι
   
 5. paroinia

  paroinia Regular Member

  Πως είναι δυνατόν να πείσεις ένα άνθρωπο ότι είναι άλογο?
   
 6. Phaedra

  Phaedra Regular Member

  Ειναι πολυ συνηθες κε σε FemDom-malesub, ιδιως οταν προκειται για υποποδια κλπ.
  Το depersonalization ειναι γνωστο κε ως objectification, οταν η νεα ταυτοτητα που βραχυπροθεσμα υιοθετειται ειναι αντικειμενου αντι προσωπου η ζωου.
   
 7. paroinia

  paroinia Regular Member

  είναι αδύνατο να μεγαλώσεις σαν άνθρωπος και να συνεχίσεις από ένα σημείο και μετά την ζωή σου σαν το τραπέζι της κουζίνας!
   
 8. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Αυτό το thread μου έδωσε έναυσμα να ψάξω τις σημειώσεις που είχα κάνει πάνω στους ορισμούς του bdsm και να τι βρήκα!

  Το Dehumanization ορίζεται αόριστα ως "τη στέρηση από ένα άτομο των ανθρώπινων ιδιοτήτων, των δικαιωμάτων, και των προνομίων".
  Όταν κάποιος επιθυμεί να είναι «κουτάβι», το απολαμβάνει, επειδή επιδιώκει μια άλλη πραγματικότητα όπου τα ανθρώπινα όρια είναι ανεπιθύμητα και περιττά.
  Αυτό βέβαια ισχύει για διάφορα "κατοικίδια ζώα" που ζουν μια ευτυχισμένη, ολοκληρωμένη ζωή ως κουτάβι, γατάκι, άλογο κ.ο.κ.

  Εφ' όσον το dehumanization είναι κάτι που γίνεται συναινετικά και σωστά, μπορεί αναμφισβήτητα να εμπλουτίσει σε εμπειρίες τον κόσμο των ατόμων που το εξασκούν.

  Το Depersonalization καθορίζεται από το λεξικό ως "ψυχοπαθολογικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από την απώλεια ταυτότητας και εξωπραγματικών παράξενων συναισθημάτων.»

  Εντούτοις, μέσα στον κόσμο BDSM ο ορισμός της λέξης είναι ελαφρώς διαφορετικός, όπως και πολλές άλλες έννοιες.

  Το Depersonalization είναι η αφαίρεση της προσωπικής ταυτότητας από τον υποτακτικό και η δημιουργία μιας εναλλακτικής πραγματικότητας. Βασικά, ο υποτακτικός χάνει το δικαίωμά του να είναι άτομο.
  Τα ανθρώπινα έπιπλα είναι ένα καλό παράδειγμα του depersonalization.
  Ένα άλλο τέτοιο παράδειγμα εν μέρει είναι και ο τρόπος ομιλίας της σκλάβας στο Gor, όπου η σκλάβα μιλά για τον εαυτό της στο 3ο πρόσωπο. Με αυτό τον τόπο, απομακρύνεται από το ατομικό «εγώ» και τις απαιτήσεις του και είναι απλά αντικείμενο για χρήση.

  Το Depersonalization μπορεί να γίνει επιτυχώς με τις ελάχιστες μακροπρόθεσμες επιπλοκές εφ' όσον έχει την άδεια το άτομο να διατηρήσει την επαφή με την πραγματικότητα μέχρι ενός ορισμένου βαθμού. Η διατήρηση κάποιου ως τραπέζι, ή κάποιο κομμάτι τέχνης μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά όχι εις βάρος της ψυχικής υγείας του υποτακτικού.
   
 9. enslaveme

  enslaveme Regular Member

  RE: RE: Depersonalization - Dehumanisation

  Γι αυτο εγω φωναζω και θα συνεχισω να φωναζω με κινδυνο να χαρακτηριστω σπαστικος οτι οι περισσοτεροι οροι που εχει ασπαστει ο χωρος χρησιμοποιουνται και λειτουργουν απλα ως "μπουρδολογιες",

  και θα αντιστρεψω την ερωτηση σου αγαπητη μου,πως ειναι δυνατον να πεισεις εναν ανθρωπο ο οποιος θελει να αισ8ανεται αλογο οτι ειναι ανθρωπος ?

  ποιος εχει την δυναμη και την εξουσια να αποφασισει/επιβαλλει σε αυτον τον ανθρωπο την "πραγματικη" του ταυτοτητα ?
   
 10. gaby

  gaby Guest

  enslaveme καλώς όρισες στην κοινότητα και από μένα και χαίρομαι που ανακαλύπτω έναν ακόμα καλό συζητητή στους κύκλους μας  

  Σχετικά με το ερώτημα που θέτεις, για την "πραγματική ταυτότητα" ενός υποτακτικού/ής, και αν το depersonalisation - dehumanisation μπορεί να έχει πραγματική επίπτωση στην αίσθηση της ταυτότητας, θα έλεγα ότι προς στιγμήν, ξεχνάς το concensual του τρίπτυχου.

  Δεν μπαίνει θέμα απώλειας της ταυτότητας με το depersonalisation - dehumanisation. Εκτός αν ήδη υπάρχει μία ασταθής προσωπικότητα και γίνει αυτό σε τέτοια έκταση που να αρχίσουν να υπάρχουν παραισθήσεις. Εκεί είναι θέμα του Κυρίαρχου να κάνει άμεση παρέμβαση.

  Το θέμα το καλύπτει σε έκταση και πολύ σωστά η lara[E-p] παραπάνω.

  Και... λίγη υπομονή ίσως, μέχρι να ανακαλύψεις ότι δεν είναι απαραίτητα "μπουρδολογίες" 

  Ο μη ολοκληρωμένος ορθολογισμός, που εκφράζεται συχνά ως εμμονή στα όσα ήδη εμείς γνωρίζουμε, μπορεί να είναι το ίδιο ή και περισσότερο "μπουρδολογίες".

  Απλά, στο BDSM χρειάζεται χρόνος και τα ανάλογα βιώματα, για να διαπιστώνεις λίγο - λίγο ότι κάποιες έννοιες πράγματι έχουν διαφορετική σημασία απ ότι στη mainstream χρήση τους.
   
 11. little_slut[PieR]

  little_slut[PieR] Regular Member

  RE: RE: RE: Depersonalization - Dehumanisation

  enslaveme αν θεωρείς την ανάγκη ύπαρξης κοινών κωδικών συνενόησης "μπουρδολογιες" καλά κάνεις. Εμείς έχουμε δει ότι μας βολευει να χρησιμοποιούμε μια λέξη που προσυμφωνήσαμε και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε μακροσκελή ποστ για να συννενοηθουμε. Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τα tutorials θα μπεις στο νόημα.

  Όσον αφορά το

  "ποιος εχει την δυναμη και την εξουσια να αποφασισει/επιβαλλει σε αυτον τον ανθρωπο την "πραγματικη" του ταυτοτητα ?"

  Αυτός που το εν λόγω άτομο επέλεξε να δώσει την ψυχή του, τον ίδιο του τον εαυτό. Εκτός από ακραίες περιπτώσεις διανοητικά άρρωστους κτλ. θεωρούμε ότι κάτι θα ήξερε αυτό το άτομο για να το κάνει. Δεν έχουμε το δικαίωμα πιστεύω να κατηγορούμε κάτι επειδή δεν το γνωρίζουμε ή μας φοβίζει ή μας ξενίζει. Ενήλικες είμαστε, με σώας τας φρένας, γνωρίζουμε και υπολογίζουμε τις επιπτώσεις των πράξεων μας και δεν έχουμε λόγο να απολογούμαστε γι αυτές στον κάθε ένα.
   
 12. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  RE: RE: RE: Depersonalization - Dehumanisation

  Κανείς εκτός από αυτόν που νομίζει ότι μπορεί να το κάνει.

  Μίλησε κανείς για "Θεϊκά" σύνδρομα;