Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Dom Vs Perv. Η διαστροφή της εξουσίας, η εξουσία της διαστροφής.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος El_Gato, στις 5 Νοεμβρίου 2008.

Tags:
 1. El_Gato

  El_Gato Regular Member

  Εξουσία ή Διαστροφή;

  Παρατηρώντας και συζητώντας έκανα κάποιες διαπιστώσεις, τις οποίες θέτω προς συζήτηση.

  Ο λόγος που κάποιος προσεγγίζει το BDSM ή οποιαδήποτε d/s σχέση, αν μη τι άλλο μπορεί να είναι, από μία τάση ή επιθυμία προς την διαστροφή. Μία διαστροφή, που από οποιεσδήποτε αιτείς κι αν προέρχεται, θα τον/την γεμίσει με ευχαρίστηση και θα ικανοποιήσει την φιληδονία. Συνεπώς η κυριαρχία / υποτακτικότητα δεν μπορεί να είναι παρά μία ακόμη διαστροφή με σκοπό την απόλαυση.

  Στην εξελικτική πορεία, παρατηρώ ότι αυτή η διαστροφή σχηματοποιείται και παίρνει μία στέρεα μορφή και υπόκειται σε κανόνες. Κάποιος τιτλοφορεί τον εαυτό του Master / Mistress κτλ και στην κοινωνικοποιημένη εκδοχή αυτής της, θεμιτής κατά τα άλλα διαστροφής, ορίζει ένα περιχαρακωμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να εξασκήσει την διαστροφή του. Π.χ. ο Master πρέπει να κάνει αυτό και το άλλο. Αν κάνει αυτό παύει να είναι κυρίαρχος ή δεν είναι καλός κυρίαρχος. Μπορεί να είναι και κρυφό – sub κτλ

  Αναρωτιέμαι αν αυτά τα status αποτελούν μία πράγματι έμφυτη τάση αυτού που τιτλοφορείται έτσι, οπότε είναι κατανοητά σε αυτή την περίπτωση, ή για μία ασπίδα, πίσω από την οποία κρύβει την ανασφάλεια του. Πόσο μάλιστα όταν έχουν κανόνες λειτουργίας: π.χ. Ο καλός Master δεν τον παίρνει ποτέ, η καλή Mistress δεν μπορεί να έχει μαζοχιστικές τάσεις και ούτω καθ’ εξής (Αυτά προέκυψαν από συζητήσεις που έκανα με άλλα άτομα του φόρουμ και από την αντιμετώπιση που είχαν οι επιθυμίες τους.). Αναφέρομαι κυρίως στα κυριαρχικά status και όχι στα κυριαρχούμενα, καθώς εκεί παρατηρούνται οι περισσότερες αγκυλώσεις.

  Από την στιγμή που η κυριαρχία οριοθετείτε, παύει να είναι κυριαρχία. Και δεν αναφέρομαι στα όρια που μπορεί να έχει ο/η sub, αλλά στην έκφραση των επιθυμιών του κυρίαρχου. Συνεπώς παύει να είναι και διαστροφή και αποτελεί μία στείρα – άγονη – βαρετή επανάληψη στερεοτυπικών και χαρτογραφημένων συμπεριφορών.

  Η εξουσία είναι αυτοσκοπός? Αν ναι τότε είναι βίτσιο ή είναι ένα φάρμακο σε κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας? Κυριαρχώ για να οδηγήσω! Πού? Στην όλο και μεγαλύτερη διαστροφή!!! Αν δεν οδηγώ στην διαστροφή, τότε γιατί να κυριαρχώ? Για να παίξω Μάστερ? Μπας και τσιμπήσει καμιά νεοφερμένη? Για να το παίξω άνδρας ή σκληρή γυναίκα?

  Ως κυριαρχία μπορώ να αντιληφθώ την ηδονή και διέγερση που αποκομίζει κάποιος οδηγώντας κάποιον/α. Που? Προς την διαστροφή!!! Ως υποτακτικότητα την ηδονή και διέγερση που αποκομίζει κάποιος/α με το να αισθάνεται έρμαιο στις διαστροφικές ορέξεις του κυρίαρχου του. Αλλιώς γιατί να κυριαρχείται? Γιατί δεν μπορεί να βρει γκόμενα/ο ή για να αισθάνεται ασφάλεια?

  Αν και ο ορισμός της διαστροφής είναι υποκειμενικός, στο παρόν κείμενο ως διαστροφή μπορούμε να ορίσουμε όλες εκείνες τις αποκλίνουσες ερωτικές συμπεριφορές από το στερεότυπο «Ένας άνδρας και μία γυναίκα με κλειστά φώτα ή με ημίφως κάνουν την ιεραποστολική στάση ή άντε που και που και κανένα στα 4 ή η γυναίκα από πάνω». Ως διαστροφή ή «διαστροφή» ορίζω δηλαδή όλο εκείνο το «πάνθεον» αποκλίνουσων ερωτικών απολαύσεων από τις πιο απλές έως τις πιο «ακραίες».

  Κάποιος μπορεί να απαντήσει, βιαστικά, ότι ο σκοπός του δεν είναι η διαστροφή αλλά η κυριαρχία αυτή καθ’ αυτή. Ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο βίτσιο αλλά ηδονίζεται και ολοκληρώνεται όταν κυριαρχεί ή κυριαρχείται. Μα η εξουσία δεν είναι αυτή καθ’ αυτή μία διαστροφή και ένα βίτσιο? Γιατί να θέλω να κυριαρχήσω ή να κυριαρχηθώ? Διότι απλούστατα είμαι διαστροφικός και βιτσιόζος. Σε αντίθεση περίπτωση θα μου αρκούσε και η βανίλια, ίσως και το ιεραποστολικό.

  Γράφοντας αυτό το κείμενο ήρθε και στην επιφάνεια ένα κοινό μυστικό*!!! Για πολλούς άνδρες που το παίζουν sub προκειμένου να ικανοποιήσουν κάποιο βίτσιο τους. Το ίδιο ενδεχομένως να ισχύει κατά πολύ και για πολλές γυναίκες!!! Δηλαδή για μία επίφαση δοσίματος εξουσίας προς κάποιον/α με σκοπό την ικανοποίηση κάποιας ενδόμυχης επιθυμίας μας. Πίσω από το παιχνίδι Dom/me - sub κρύβεται η επιθυμία για διαστροφή και όχι για εξουσία αυτή καθ’ αυτή!!! Και όπου είναι επιθυμητή αυτή η εξουσία δεν έχει καμία άλλη επιδίωξη από την διαστροφή και αυτή η εξουσία δεν είναι τίποτε πέρα από μία διαστροφή αυτή καθ’ αυτή.

  Η κυριαρχία δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε παραπάνω από ένα κομμάτι της σκοτεινής και ηδονικής ομορφιάς που ονομάζεται ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ. Αυτής που ανεβάζει την ανθρωπινή φαντασία και ευχαρίστηση από τα σκοτεινά κολασμένα εσωτερικά έγκατα στους αστρερόφωτους επουράνιους παραδείσους.

  Και διότι η λέξη διαστροφή είναι παρεξηγήσιμη: Άνθρωπος χωρίς βίτσια είναι ανώμαλος!!!


  * https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t13498/#post209088

  Υ.Γ. Λόγο τεχνικών προβλημάτων, ίσως καθυστερήσω να απαντήσω σε τυχών ερωτήσεις.
   
  Last edited: 5 Νοεμβρίου 2008
 2. atasai

  atasai Regular Member  Είμαι από αυτούς που θα απαντούσαν βιαστικά ότι μπορεί να αρκεί σε κάποιον η κυριαρχία για να ηδονιστεί και να ολοκληρώσει (και όχι ολοκληρωθεί), αλλά δεν μου αρκεί η απάντησή σου.

  Πού θες να καταλήξεις; Στο ότι μεταξύ κυριαρχίας και οργασμού μεσολαβεί η αίσθηση του ότι αυτό που συμβαίνει είναι διαστροφικό; Αν η απάντηση είναι ναι, από πού προκύπτει αυτό;

  Είναι ανόητο να βγάζουμε συμπεράσματα για τους άλλους από το τι γίνεται στο δικό μας μυαλό.

  Επίσης, όσο περιχαρακωμένος είναι ο μάστερ που αρνείται να κάνει ότι τον καβλώσει, άλλο τόσο είναι και ο πέρβερτ που βαφτίζει το ιεραποστολικό βανίλια και άρα ταμπού γι'αυτόν.

  ΥΓ: Ο Ντεμπόρ είναι νεκρός και οι μεταστροφές ανιαρές.
   
 3. El_Gato

  El_Gato Regular Member

  Ναι, αλλά η κυριαρχία δεν είναι διαστροφή? Και εμένα μου αρέσει να κυριαρχώ, είναι μία από τις διαστροφές μου!!!

  Γιατί να μας ηδονίζει η κυριαρχία? Διότι είναι διαστροφή!!! Αλλιώς δεν θα καυλώναμε!!!

  Αν εβγαζα θέσφατα συμπεράσματα δεν θα τα έθετα προς συζήτηση!!! Αναρωτιέμαι?

  Ωχ, αν είναι να ξεκινήσει μία κόντρα Perv και BDSM, μάλλον υπάρχει έλλειψη επιπέδου!!! Προφανώς μία Perv συμπεριφορά έχει τα αυτιά της ανοιχτά προς πάσαν διαστροφή, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να κάνει τα πάντα προς επιβεβαίωση του τίτλου ή ότι αποκλείει το να κάνει κάτι "απλό" ή vanila.

  Εμένα μου αρέσουν!!!
   
 4. atasai

  atasai Regular Member

  Σε ξαναρωτάω από πού προκύπτει αυτό (το bold).

  Δεν πήγα να ξεκινήσω καμία κόντρα, απλά η χαρτογράφηση διαστροφικών και μη στάσεων ήταν ενάντια στην τοποθέτησή σου. Δεν πειράζει όμως.
  Τόσο κράξιμο που τρώει εδώ μέσα το ιεραποστολικό, όταν το κάνω μου φαίνεται διαστροφή και καυλώνω  
   
 5. El_Gato

  El_Gato Regular Member

  Βλέπεις και εσύ καυλώνεις με αυτό που θεωρείται διαστροφή!!! 
   
 6. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: Dom Vs Perv. Η διαστροφή της εξουσίας, η εξουσία της διαστροφής.

  Το ιεραποστολικό είναι πολύ βιτσιόζικο, ειδικά αν το κάνεις με αληθινό ιεραπόστολο.
   
 7. DreamMaster

  DreamMaster Regular Member

  Για να συνεννοούμαστε:

  Σεξουαλική διαστροφή: η μεταφορά της σεξουαλικής απόλαυσης από τα γεννητικά όργανα σε άλλους "μηχανισμούς" (συναισθήματα, καταστάσεις, αντικείμενα - βλ. φετιχισμός, κλπ.)

  Διαστροφικός: ο άνθρωπος που έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της απόλαυσής του ή και πλήρως, όπως παραπάνω.

  Οι τεχνικές επίτασης της σεξουαλικής απόλαυσης δεν αναγνωρίζονται ως διαστροφές, ει μη μόνον από μανικούς της "καθαρότητας" (= πουριτανούς).

  Αν ένας άνθρωπος καβλώνει και χύνει με την εξουσία και μόνον είναι πιθανότατα διαστροφικός. Από καμμία προσέγγιση του BDSM δεν προκύπτει ότι οι μετέχοντες λειτουργούν έτσι. Προφανώς, ένα σωρό διαστροφικοί κάνουν BDSM. Και κάποιοι απ΄αυτούς παίζουν και γκολφ.

  Τέλος το ιεραποστολικό το βρίσκω εξαιρετικά καβλωτικό. Επειδή τρίβεται η βουρδουλιασμένη πλάτη της στα σεντόνια και την αναγκάζει να βγάζει ωραία, κοφτά μουγκρητά και να τινάζεται προς τα πάνω για να με "συναντήσει".

  Με τα παραπάνω που έγραψα επιθυμώ να υπογραμμίσω ότι το "πώς" δεν καθορίζει το "τί".

  Μου είναι σαφές ότι κανείς άνθρωπος (ελπίζω!) δεν εξαντλεί το πεδίο των απολαύσεων του στα γεννητικά όργανα. Υπό αυτήν την έννοια, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είμαστε όλοι "διαστροφικοί", αλλιώς θα έπρεπε να γαμιόμαστε 24/7.

  Αλλά αυτή η τετριμμένη έννοια της διαστροφής, δεν νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολεί.

  Dream
   
  Last edited: 6 Νοεμβρίου 2008
 8. El_Gato

  El_Gato Regular Member


  Για να συνεννοηθούμε ακόμη καλύτερα:

  "Η διαστροφή είναι μία έννοια η οποία περιγράφει εκείνους τους τύπους ανθρώπινης συμπεριφοράς οι οποίοι γίνονται αντιληπτοί ως μία σοβαρή απόκλιση από αυτό που θεωρείται ορθόδοξο ή φυσιολογικό / κανονικό. Παρότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες μορφές απόκλισης, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για να περιγράψει εκείνες τις σεξουαλικές συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται / γίνονται ως αντιληπτές ως ανώμαλες και υπερβολικές."

  Perversion - Wikipedia, the free encyclopedia

  Η κυριαρχία είναι μία ορθόδοξη ή κανονική προσέγγιση της σεξουαλικότητας, ιδιαίτερα σήμερα? Όχι! Οπότε ανήκει στις διαστροφές - παραφιλίες.
   
 9. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Re: Dom Vs Perv. Η διαστροφή της εξουσίας, η εξουσία της διαστροφής.

  Εδώ ήθελες να καταλήξουμε; Στην παραδοχή ότι είμαστε διεστραμμένοι και παραφιλικοί;

  Αυτό ήταν εύκολο, δεν νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα, οι περισσότεροι από εμάς, να το παραδεχτούμε, έτσι κι αλλοιώς δεν θέτουμε συνήθως ως μέτρο και κριτή της ζωής μας τη Wikipedia. Kαι συμφωνώ, προσωπικά, ότι όποιος δεν έχει βίτσια σήμερα, και του αρκεί το 24/7 in-and-out, είναι, αν όχι ανώμαλος, τουλάχιστον θλιβερά βαρετός...

  Πέραν αυτού όμως, ποιά ακριβώς ζητήματα έθεσες προς συζήτηση; Ομολογώ, ότι δεν μου είναι σαφή...
  .
   
 10. female

  female Contributor  Ουουουου... Διεστραμμένοι...

  Β-)))

   
 11. atasai

  atasai Regular Member

  Άστα αυτά female... Βάλαμε ένα βανίλα στο στατους και νομίζουμε ότι δεν μας παίρνουν χαμπάρι!
   
 12. female

  female Contributor
  Προβολές... διεστραμμένων!

  :ρρρρ