Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Greek Bdsm Community

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 28 Μαρτίου 2006.

 1. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Είναι καιρός που με βασανίζει το εξής ερώτημα . Ποιο θα μπορούσε να είναι το ιδεολογικό καθεστώς μιας Bdsm κοινότητας . Αλλά πάντα κατέληγα στο αναζήτηση του πρώτου αξιώματος . Τι ορίζεται ως Bdsm κοινότητα ; Προσπάθησα , να αποστάξω τον ορισμό με την βοήθεια της στατιστικής ομαλότητας . Παρατηρούσα το site και πάλευα να δω την εικόνα από ψηλά . Τα φτερά μου όμως αδύναμα για να φτάσω τόσο ψηλά και κάποιες ελάχιστες φορές υπήρχε συννεφιά , είτε λόγω σχημάτων που μου αποσπούσαν την προσοχή , είτε λόγω καυσαερίων από τις ατέρμονη ανάγκη για φωτιά και αναρχία , είτε ακόμα γιατί ο καιρός ήταν απλά θλιμμένος και έκανε τα τερτίπια του . Βοηθήστε με ! Μιλήστε όλοι , από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο . Δώστε το στίγμα σας και ας γίνει μια συζήτηση που θα προσδιορίσει ίσως το που βρισκόμαστε . Τι ορίζετε ως Bdsm κοινότητα ; Υπάρχει ανάγκη για την επιβολή κανόνων ή είναι νωρίς ακόμα ; Ποιο το ιδεολογικό καθεστώς ; Είμαστε όλοι ίσοι ή καθένας στέκεται στον λόγο εξαρτημένος από το status του ; Προς τι οι διενέξεις ; Προσφέρουν και είναι η υγιής αρρώστια στο δρόμο προς την εξέλιξη ή απλά εμπεριέχουν κάτι άλλο ; Αυτά προς το παρόν , θα επανέλθω...
   
 2. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Μάταιη η προσπάθεια ;  
   
 3. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  <just smiles>
   
 4. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Θα πρεπε να ισχύει,ότι θα ίσχυε σε οποιαδήποτε κοινότητα ,τηρουμένων ,όλων των αναλογιών.
  Το θέμα δεν είναι ποιες είναι αυτές οι αναλογίες.
  Το θέμα είναι αν εμείς τηρούμε ,αυτό που θα πρεπε να ισχύει και στις υπόλοιπες κοινότητες που συμμετέχουμε..
  Αν το τηρούσαμε αλλού,θα το τηρούσαμε και εδώ.Για όποιους από μας και αν ισχύει αυτό..
   
 5. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Χμμμ... ποιός ο σκοπός και ο στόχος μιας BDSM κοινότητας ε;

  Κατ'εμέ αυτή η κοινότητα θα πρέπει να έχει ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση του BDSM στην Ελλάδα ή στον οποιοδήποτε χώρο έχει θέση ως βάση της μέσα από διάφορα πράγματα, αλλά συγχρόνως να προστατεύει τα μέλη της από τους "περίεργους" και τους "επικίνδυνου" προσφέροντας και μια προστασία από τους όποιους ανθρώπους θέλουν το κακό των μελών της ή ακόμα και της ίδιας ως οντότητας νομικής και όχι φυσικής. Μια τέτοια κοινότητα θα πρέπει να επιβάλλει κανόνες για την ομαλή της λειτουργία, που θα επιτρέπουν στα μέλη της να εκφράζονται ελεύθερα όταν βρίσκονται μέσα σ'αυτήν και συγχρόνως να επιβάλλονται ποινές όταν τα μέλη της δε συμορφώνονται με τους κανόνες. Όλοι έχουν κάποια χρησιμότητα, αλλά για την αρχή μια τέτοια κοινότητα καλό θα ήταν η κοινότητα αυτή να είναι αρκετά κλειστή και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα που δεν είναι μέλη της.

  That's all, στο μέλλον ελπίζω να σκεφτώ κάτι παραπάνω
   
 6. DreamMaster

  DreamMaster Regular Member

  Για να φτιαχτεί αυτοβούλως μια κοινότητα χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν κάτι κοινό.

  Στην παρούσα περίπτωση, οι περισσότεροι από τους μετέχοντες δεν έχουν κάτι, δηλ. δεν έχουν προσδιορίσει / ανακαλύψει / αφήσει ελεύθερο / αυτοεπιβάλει κάτι συγκεκριμένο και εν πολλοίς βρίσκονται εδώ για να εξερευνήσουν τί μπορεί να είναι αυτό το κάτι (μην γελιέστε, μια αυστηρή και απόλυτη ONLINE κοινότητα BDSM στην Ελλάδα θα αριθμούσε 30 μέλη μάξιμουμ).

  Ενας τρόπος για να διαπιστώσεις τί «έχεις» είναι να προσδιορίσεις (και να συντρίψεις, ει δυνατόν) τί «δεν έχεις». Οχι ο βέλτιστος. Τα αποτελέσματα, τα βλέπετε.

  Ακόμη κι εκείνοι που «έχουν» κάτι, δεν δείχνουν να το έχουν κοινό. Επειδή το «κάτι» τους βάλλεται πανταχόθεν και κουράστηκαν πολύ να φτάσουν να το «έχουν», είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν μέχρι θανάτου την ιδιατερότητά τους, και όχι τις κοινές όψεις των διαφόρων «κάτι».

  Κάτι που θα μπορούσε να ενώσει λίγο (αλλά αρκετά) διαφορετικούς ανθρώπους σε μια κοινότητα είναι ο κοινός Στόχος (μετωνυμία του φόβου). Ο στόχος όμως που προβάλλεται, να γίνουμε «αποδεκτοί» είναι φαντασιακός, όσο και ο φόβος ότι δεν είμαστε.

  Πραγματικά, σε μια κοινωνία όπου η Παπαρίζου βγαίνει με δερμάτινο κολλάρο στα Αρίων να τραγουδήσει τις νέες της κλαψομπαλάντες και οι διαζευγμένοι άντρες κάνουν πορεία για τα δικαιώματα του χωρισμένου πατέρα, δεν υπάρχει χώρος στα παπάρια κανενός για να γραφτεί τί κάνουμε εσύ κι εγώ στο κρεββάτι μας εφ όσον δεν είμαστε επώνυμοι, δηλ. προς κατανάλωση. Δεν μπορούμε να ζητάμε να γίνουμε αποδεκτοί, γιατί είμαστε πιο πέρα από αποδεκτοί: τους είμαστε, κατά βάση, αδιάφοροι, πλην ελαχίστων κρετίνων που μας θεωρούν «αβλαβείς βλαμμένους». Εκτός αν μιλάμε για κάποια διεκδίκηση BDSM σύνταξης ή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα σέσσιονς. Αυτό, μπορεί να ‘παιζε και δυό μέρες στο STAR. Οχι παραπάνω.

  Δεν βλέπω λοιπόν κανέναν λόγο για τον οποίο η κοινότητα θα ήθελε (ή και θα μπορούσε) να γίνει πυκνότερη. Μια χαρά είναι όπως είναι, και το πρόβλημα αυτοδιαχείρισης δεν έχει να κάνει με έλληνες και ισχυρές προσωπικότητες (αν έχει ζήσει κανείς μισή μέρα σε «σπίτι» της Γερμανίας τον καιρό του Hausbesetzen, καταλαβαίνει τί εννοώ.) Στην δική μας περίπτωση απλώς έχουμε στην συνήθη αφασική επικοινωνία να προστίθεται ή άγνοια χρήσης του Ιντερνετ. Τί να κάνουμε τώρα; Να αρχίσουμε να τρέχουμε πριν μπουσουλήσουμε;

  Dream
   
 7. Mavrobasilis

  Mavrobasilis Regular Member

  Πραγματικά έξοχη η τοποθέτηση του DreamMaster και ελάχιστα τα σημεία που θα διαφωνήσω.

  Δίδεται και σε λόγου μου η εντύπωση πως αρκετοί εξ υμών εκλαμβάνουν με περίσσια σοβαρότητα (όχι σοβαροφάνεια, το πιστεύουν) την όποια δραστηριότητα ντως. Δεν έχει εξαπολυθεί κανενός είδους πογκρόμ κατά των ανθρώπων που κάμουν κέφι ή εκφράζονται από το BDSM και συμφωνώ πως πλέον είναι εξαιρετικά αδιάφορο αν οποιοσδήποτε προκρίνει τέθοιες πρακτικές. Κατ' επέκταση δεν υφίστανται συνέπειες από τούτη την επιλογή, ούτε σε προσωπικό ούτε σε κοινωνικό επίπεδο και αν κάποιος έχει βιώσει το αντίθετο οφείλεται σε δυσανεξία του κοινωνικού περίγυρου (εν γένει εκνευριστικό στοιχείο) και πολύ σπανιότερα σε θεσμικό επίπεδο από κάποιον κρετίνο, αυτόκλητο υπερασπιστή των χρηστών ηθών, που έλαχε να βρίνεται σε αρμόδια λειτουργική θέση.

  Συνεπώς, η νοοτροπία lobby που χαρακτηρίζει αρκετούς εδά κρίνεται μάλλον άτοπη. Και εξαιρετικά αντιαισθητική για τα προσωπικά μου γούστα (out of the dungeons and into the streets! είναι έτοιμοι να κραυγάσουν). Δεν παραγνωρίζω την σημαντική δουλειά που γίνεται από τους υπεύθυνους της σελίδας και σαφώς αναγνωρίζω τη σημασία που έχει ο χώρος ως σημείο αναφοράς σε πολλούς αρχάριους. Όμως αυτή ακριβώς η αξία έγκειται στην πολυσυλλεκτικότητα, τις αποκλίσεις από το όποιο μπιντιεσεμικό δόγμα και τον πλουραλισμό. Σε αυτούς ακριβώς τους παράγοντες οφείλεται η ύπαρξη εξαιρετικά ενδιαφέροντων κειμένων και ανταλλαγών θέσεων από ανθρώπους με υψηλό επίπεδο καλλιέργειας και κοινωνικής μόρφωσης/εμπειριών. Φρονώ πως οποιοσδήποτε περιορισμός (αποδεκτών θέσεων ή/και εκφραστικών μέσων) θα απομακρύνει τέθοια στοιχεία και συνεπώς θα υποβαθμίσει το- ομολογουμένως υψηλό- επίπεδο του φόρουμ.
   
 8. Guest05

  Guest05 Guest


  Αμήν !
  Στο χωριό μου όταν τελειώνει η προσευχή λένε Αμήν .
  Αμήν λοιπόν
  Μήπως είμαστε υπερβολικοί ;
  Μήπως δεν είναι τίποτε άλλο από σημαδάκια σε μια οθόνη ;
  Κάτι σαν cyber ψυχανάλυση στου κασίδη το κεφάλι ;
  Μια αρπαχτή και τίποτε άλλο;
  Ποιος νοιάζεται ;
  Σιγά σιγά θα πούμε «σου αγγίζω την ψυχή μέσα από το ΝΕΤ» παραφράζοντας το αγγίζω την ψυχή σου μέσα από τον πόνο ( για τους S/m) και αγγίζω την ψυχή σου μέσα από το κορμί σου ( για αυτούς που θέλουν να πηδήξουν )
  Χαρείτε το όπως είναι και σωστά είπε σε άλλο νήμα ό MasterJP .
  Εγώ σε αντίθεση με τους «μετρ» του χώρου , η πλειονότητα των οποίων εδώ δεν έχει εκπαιδευτεί «στου κασίδη το κεφάλι» εμπιστεύομαι πάνω από όλα το «αλάθητο ένστικτο» μου που λέει όλα είναι όπως πρέπει να είναι , όσοι αγωνιούν για το «καλό » του εν Ελλάδι BDSM αντί να περιμένουν τις εξελίξεις προσπαθούν να τις προλάβουν ( λογικό ),αλλά σε αυτή την περίπτωση ( το λέω ευθέως ) επιδιώκουν και να τις εκβιάσουν.
   
 9. Maley

  Maley Contributor

  Θλιβομαι πολλες φορες γιατι αρκετοι "συνοδοιπόροι" θεωρουν ότι η BDSM κοινότητα ειναι μειονότητα μεσα σε ενα εχθρικο για αυτούς περιβάλλον. Τουναντιον προβαλλουμε τα γουστα μας-άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, ανάλογα με τι pallini έχει ο καθείς- χωρις να ενοχλούμε κανενα. Δεν χρειαζόμαστε από κανενα προστασία γιατι δεν την έχουμε αναγκη..εξαλλου όλοι, εντος και εκτός κοινότητας στο ιδιο καζάνι βραζουμε..
  Δεν ξερω πως αλλοιώς να το γραψω αλλα πολλες φορες λειτουργούμε (πληθυντικός ευγενείας) με ένα κόμπλεξ θα το έλεγα ενοχής ή και κατωτερότητας απένατι στον "εξω" κόσμο.Προσωπικα δεν ζηταω τίποτα, δεν χρωστώ σε κανενα απολύτως τίποτα και προσπαθω να περασω μαζι σας καλα..όπως το εννοω εγω βεβαίως, βεβαίως...
   
 10. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Με καλύψατε  . Δεν βρισκόμαστε εδώ για αποδείξουμε τίποτα . Δεν είμαστε κοινότητα , για αυτό το λόγο και οποιασδήποτε μορφής προσωπική εμπάθεια ή συμπάθεια , θα έπρεπε να χάνεται όταν κλείνει ο υπολογιστής και να μην καλλιεργείτε και πέρα από αυτόν . Είμαι εδώ για να μάθω και να πω τα λίγα που ξέρω . Ορισμένες φορές μπορεί να ερεθίσω για να μάθω και άλλα , αλλά τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο . Μπορεί κάποιοι άλλοι να είναι εδώ για άλλους λόγους , σεβαστό . Αλλά τουλάχιστον να έχει σχέση με το θέμα του καναλιού . Μια κοινότητα Bdsm θα μπορούσε να είχε υπόσταση και ίσως έχει ήδη , αλλά όχι εδώ . Στον έξω κόσμο , στη ζωή . Το κανάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο ή ως χώρος υποδοχής , αλλά διαφωνώ ως πεδίο μάχης . Είχα αρχίσει να νιώθω την ανάγκη να μπω , όχι για να λύσω τις απορίες μου ή για να κλέψω ιδέες και εικόνες , αλλά για να δω τι είπε αυτός σε αυτή και ποιοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους σήμερα. Θαυμάζω , αλλά δε συμπαθώ κάποιον που έχω γνωρίσει μόνο από εδώ . Αν ήθελα να βελτιστοποιήσω τον γραπτό μου λόγο δεν θα ερχόμουν εδώ , υπάρχουν άλλοι χώροι πιο κατάλληλοι για αυτό . Ίσως να γινόμουν και πολιτικός .
  Υπάρχει θέμα για τους κανόνες που θα έπρεπε να διέπει μια Bdsm κοινότητα , που με την μορφή ομάδας κινείται στον πραγματικό κόσμο και θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή για αυτό , από κάποιους που έχουν ανάλογη εμπειρία .
  Σας ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας και συγχωρέστε μου οποιαδήποτε πλάνη . Είμαι εδώ γιατί μαθαίνω για να ζω και όχι γιατί ζω για να μαθαίνω…
   
 11. Tor

  Tor New Member

  Ξέρετε είμαι καινούριος στο συγκεκριμένο forum και η αρχική μου αντίδραση ήταν δυσπιστία.
  Δεν απουσίαζε βέβαια και η χαρά που γίνονται προσπάθειες και μάλιστα σ΄ ένα τέτοιο επίπεδο, για τη δημιουργία μιας έστω για αρχή διαδικτυακής κοινότητας. Αλλά ποιο θα μπορούσε να είναι το μακροχρόνιο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας με προβλημάτιζε.

  Οι προσωπικές μου παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα, στο χρόνο που βρίσκομαι εδώ, αφορούν τις τάσεις που επικρατούν και τις αντιδράσεις ορισμένων, για τις οποίες αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, η κατάληξη της διαδικτυακής κοινότητας θα είναι μάλλον άδοξη, προτού καν αρχίσει να μετατρέπεται σε εκτός δικτύου κοινότητα.

  Γιατί τι bdsm χώρος μπορεί να λογίζεται ένας χώρος, απ΄ το οποίο θα έχουν αποχωρήσει σιγά σιγά αυτοί οι οποίοι ζουν το bdsm, σε όποια μορφή κι αν έχουν επιλέξει να το κάνουν, που δεν το κάνουν απλά για την πάρτη τους, αλλά επιθυμούν να προσφέρουν και να εργαστούν αφιλοκερδώς για την δημιουργία και ανάπτυξη μιας ευρύτερης κοινότητας?

  Μπορεί να λογίζεται bdsm κοινότητα, ένας χώρος στον οποίο θα έχουν παραμείνει αυτοί που ασχολούνται περιστασιακά ή καθόλου ή αυτοί που πραγματικά ασχολούνται και ίσως να το ζουν, αλλά έντεχνα βάζουν τρικλοποδιές και παγίδες γιατί..... τους βολεύει μόνο μια τέτοια κοινότητα που να υποκλίνεται στο μεγαλείο που ή έχουν ή νομίζουν πως έχουν και συμβάλλουν στα παιγνίδια αυτοπροβολής τους, όπως κι αν παίζονται αυτά, χωρίς καμία έγνοια για τη γενικότερη ανάπτυξη μιας κοινότητας για λόγους πέρα από την τέρψη του εγώ τους?

  Δεν θα πω λοιπόν πως ερμηνεύω εγώ την (διαδικτυακή) κοινότητα.
  Θα αναφέρω μόνο τι ΔΕΝ ερμηνεύω σαν κοινότητα.

  Δεν μπορεί να λογίζεται κοινότητα όταν μέσα σ΄ ένα χώρο, κάποια μέλη προσπαθούν να επικρίνουν και να επιβάλουν τις όποιες (καθαρά προσωπικές και υποκειμενικές) απόψεις τους ενάντια σε όλα όσα αντιπροσωπεύουν και πρεσβεύουν κάποιοι άλλοι, είτε γιατί είναι ασυνταύτιστο με τους ιδίους, είτε γιατί ενοχλούνται συνειδητά ή ασυνείδητα που κάποιοι ζουν και εκφράζουν αυτό που οι ίδιοι για τους όποιους λόγους επέλεξαν να μήν ή αδυνατούν να πράξουν.

  Δεν μπορεί να είναι κοινότητα, όταν κάποια μέλη της θεωρούν πως η υπόσταση τους απειλείται αν οι διαχειριστές είναι υποτακτικές και αμφισβητούν το δικαίωμα κατοχής από την όποια υποτακτική, διοικητικής θέσης, έντονης προσωπικότητας και δυναμικής παρουσίας.

  Και δεν μπορεί να δημιουργηθεί κοινότητα, όταν μοναδική πρόθεση κάθε έκφρασης κάποιων, είναι η εφαρμογή χειραγωγίας στην κάθε ανάπτυξη οποιουδήποτε θέματος με τρόπο που να τέρπει την προσωπική τους ανάγκη για αυτοπροβολή, προς κάλυψη των όποιων ανασφαλειών ή αναγκών τους ή/και μοναδική πρόθεση κάθε καλά μελετημένης κίνησης τους, είναι η μετατροπή του χώρου σε αυλή μονάρχη στον οποίο είναι καλοδεχούμενοι μόνο αυλικοί που υποκλίνονται και κόλακες.

  Η περίσσια ανοχή, που στην χωρίς περιορισμούς και ξεκάθαρους κανόνες δυαδικτυακή κοινότητα, αφήνει ελεύθερες τις διάφορες τάσεις μεγάλης μερίδας των χρηστών για εκφράσεις τέτοιου είδους όπως οι άσχετες(?) μεταξύ τους επιθέσεις και εντάσεις σε διάφορα θέματα, αποδεικνύει περίτρανα πόσο επιζήμια είναι αυτή τους η συμπεριφορά για την πραγματικά αξιόλογη και κοπιαστική προσπάθεια που έγινε από κάποιους με όραμα και επιθυμία να προσφέρουν ότι χρειάζεται για την απαρχή του σχηματισμού και της εξέλιξης μιας ουσιαστικής κοινότητας.
   
 12. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Αναρωτιόμουν λοιπόν, πως θα μπορέσουν άτομα διαφορετικά το ένα από το άλλο, από διαφορετικά υπόβαθρα, διαφορετικά ενδιαφέροντα, αλλιώτικες στάσεις ζωής και διαφορετικών κοσμοθεωριών να συνυπάρξουν μέσα σε μια κοινότητα, χωρίς να δημιουργούνται διαφόρων ειδών προβλήματα.

  Είναι βέβαια κοινός παρονομαστής το bdsm, αλλά ακόμη κι αυτό ο καθένας το αντιλαμβάνεται και το ζει διαφορετικά, πολλά άτομα έχουν εκ διαμέτρου διαφορετικές πεποιθήσεις και κάποιοι δύναται να μην δείχνουν ανοχή και κατανόηση σε ότι δεν εκφράζει τους ίδιους.

  Και τέλος, είναι κάπου και θέμα χημείας μεταξύ κάποιων ατόμων. Ήδη εδώ μέσα σε μια net κοινότητα και είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι συμπαθούν και κάποιοι αντιπαθούν ο ένας τον άλλο.

  Όπως Είπε και Ο DreamMaster,
  Πως πιστεύετε λοιπόν, έχοντας όλα αυτά υπόψη, μπορεί να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει μια κοινότητα?