Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Group Therapy - BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος savra, στις 1 Σεπτεμβρίου 2007.

 1. savra

  savra Guest

  Στις αναπτυγμένες πολιτιστικά χώρες εδώ και περίπου μία πενηνταετία γίνεται άσκηση ενός κοινωνικού λειτουργήματος. Ο σκοπός αυτού του λειτουργήματος είναι η αναβάθμιση του ατόμου και η ψυχολογική του ενθάρυνση για να ξεπεράσει κάποιο (πιθανό) τραύμα, ή για να επιτευχθεί η κατάλληλη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία. Σημαντικό και απαραίτητο στοιχείο η καλοπροαίρετη και ανοιχτή αντίληψη των μελών του "κύκλου" αυτού, ώστε να υπερέχει η αλληλοβοήθεια σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο.

  Πολλές φορές παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο στα χρονικά του BDSM. Τα μέλη αυτού μπερδέυτηκαν και ως αποτέλεσμα δεν είχαν την δυνατότητα να διακρίνουν και να ξεχωρίσουν την διαφορετική σημασία του session, του group therapy και της θετικής εξέλιξης - συνάντησης. Δηλαδή αδυνατούσαν στο να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τις ιδανικές εκείνες συνθήκες που θα απελευθέρωναν την "πονεμένη", ακόμη αναλυτικότερα, την περιφραγμένη και καταπιεσμένη ψυχή του ατόμου από τα πάθη και τις τύψεις των κοινωνικών προτύπων που επεβλήθηκαν από τα ινδάλματα των ΜΜΕ. Πολύ αρνητικό το φαινόμενο καθότι η πράξη θα απελευθέρωνε αρκετές αδικημένες ευαίσθητες και φυσικά αξιολάτρευτες ψυχούλες, αντί αυτού δυστυχώς οι πραίτορες της ελληνικής επικρατείας σχετικά με την BDSM κουλτούρα αδυνατούν να αντιληφθούν τον παλμό αυτών των καταστάσεων και φθείρονται σε ανούσιες συζητήσεις τύπου Group Therapy είτε ψηφιακά είτε προσωπικά - κοινωνικά.

  "Υποχρεωτικό" το ανάλογα ανακυκλωμένο - εσωστρεφικό σύστημα επικοινωνίας που αναπτύχθηκε στην υποκουλτούρα αυτών των ατόμων, χαρακτηρίστηκε από τρίτους που αδιαφόρησαν για την κοινωνική εξέλιξη, παρά αναλώθηκαν στην ατομική επιβεβαίωση με κάθε τρόπο, χωρίς την παραμικρή αποζημίωση της ψυχολογικής και κοινωνικής ζημιάς που προκαλέσθηκε σε άλλους εξαιτίας της παρατεταμένης αρνητικής δράσης τους. Φράσεις όπως "έλα μωρέ" αλλά και "σιγά τώρα" αποδεικνύουν τρανά πως βολεύονται από τέτοιες καταστάσεις. Η αιτία ωφείλεται στην κοινωνική τους απαξίωση που τους επέβαλε την εσωτερική ανάγκη να επιβεβαιώνονται εις βάρος των άλλων και η αναφορά σε τρίτους από την πλευρά τους γίνεται πάντα με προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια, χωρίς να γνωρίζουν πως υποβαθμίζουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια και αποτελούμενοι του κανόνα που θέλει την επιβεβαίωση όσων θεωρούν πως είναι γεγονός ο κατακλυσμός αυτού του χώρου από άτομα φτωχά τω πνεύμα και δίχως ίχνος παιδείας και έστω σε δειγματικό επίπεδο κάποια δήθεν προσποιητή κουλτούρα. Η αποτυχία πέραν του δεδομένου ακολουθείτε από περιπεκτικά, γαργαλιστικά και ειρωνικά ασυνάρτητα σχόλια της μέσης ηλικίας, και άνω. Είναι πραγματικά γελοίο, αξιολύπητο αλλά και άξιο ψυχιατρικής - ιατρικής υποστήριξης το κοινωνικό σύνολο που λαμβάνει μία τόσο αρνητική δράση.

  Jack Tatakopoulos - Κοινωνιολόγος, Ψυχολόγος στο Harvard University
  Γεννήθηκε το 1957 στο Νιου Τζέρσεϋ των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει ρίζες ελληνικές και επισκέφτεται την χώρα μας σχεδόν κάθε καλοκαίρι.
   
  Last edited by a moderator: 1 Σεπτεμβρίου 2007