Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

H κοσμοθεωρία του BDSM...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Amazona, στις 26 Ιανουαρίου 2006.

 1. Amazona

  Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

  Ξεκινώ λοιπόν να εκθέτω την άποψή μου, μιά και αναφέρθηκες αρχικά σε δική μου απάντηση.
  Καταρχάς το post μου αποτελούσε προβληματισμό στο γεγονός ότι slaves, που σαν παιδιά δεν είχαν εκδηλώσει τάσεις slave, αλλά ήταν δυναμικές, κατέληξαν σε αυτή την κατεύθυνση. Απλά, αυτό έτυχε να είμαι σαν παιδί : εγωίστρια, αυταρχική, αρχηγική, με τάσεις καθοδήγησης και προστασίας των αδυνάτων. Δεν υποστήριξα όμως ότι αυτό και μόνο μαρτυρά την Κυριαρχική μου φύση. Δεν ξέρω αν γεννήθηκα ή αν έγινα. Ξέρω μόνο πως αυτό είναι που με αντιπροσωπεύει σαν άνθρωπο και αυτό μου παρέχει την συναισθηματική, ψυχική και σεξουαλική υγεία και ηρεμία που χρειάζομαι, ώστε να είμαι ισορροπημένη και ευτυχισμένη.
  Τώρα... το BDSM δεν αποτελεί κατ’ εμέ προσωπική υπόθεση δύο ατόμων. Πολύ απλά το καταλαβαίνεις, αφού ούτε ένα Κυριαρχικό πρόσωπο, ούτε ένα υποτακτικό δεν έχουν «σχέσεις ζωής», αλλά πολλές σχέσεις με διαφορετικά άτομα κάθε φορά. Το θέμα είναι πάντα από πιά οπτική αντιλαμβάνεται κάθε ένας τον όρο BDSM. Υπάρχουν άνθρωποι που αρκούνται να ασκούν BDSM σε συνεδρίες, πρίν το σεξ, από καιρού εις καιρόν, και οι θέσεις που κατέχουν ισχύουν μόνο για το χρονικό διάστημα αυτό. Υπάρχουν άλλοι που έχουν υιοθετήσει σαν τρόπο ζωή το BDSM (lifestylers) και είναι είτε Κυρίαρχοι είτε υποτακτικοί όχι σαν ένα «παιχνίδι ρόλων», αλλά σαν ψυχολογία και προσωπικότητα.
  Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ένα Κυρίαρχο άτομο πρέπει ντε και καλά να κάνει μία Διευθυντική εργασία, ή ότι ένα υποτακτικό άτομο θα πρέπει να είναι ντε και καλά, γραμματέας. Από πείρα και μόνο θα σου πω, πως δύσκολο είναι ένα άτομο Κυρίαρχο, θα αντέξει να μείνει για πολύ σε μία εργασία όπου θα πρέπει να εκτελεί εντολές. Τα υποτακτικά άτομα σπάνια δυσκολεύονται στο να αναλάβουν θέσεις στις οποίες θα δίνουν εντολές και θα κατευθύνουν.
  Ισχυρότερο μπορεί να είναι ένα Κυρίαρχο άτομο, όχι στα λεφτά ή στη σωματική δύναμη ή στη θέση εργασίας. Κάθε Κυρίαρχο άτομο, είναι ισχυρότερο φύση και θέση των υποτακτικών ατόμων, όχι μόνο γιατί έχει την ικανότητα να κυριαρχεί επάνω σε υποτακτικούς, αλλά επειδή έχει πάνω από όλα την ικανότητα να κυριαρχεί στον εαυτό του. Μή νομίσετε ποτέ ότι οι υποτακτικοί κάνουν τη δυσκολότερη δουλειά.
  Η δυσκολότερη δουλειά είναι να είσαι Κυρίαρχος, να πρέπει να διατηρήσεις τη θέση σου και το κύρος απέναντι στο υποτακτικό άτομο, να σκέφτεσαι συνέχεια πως άσχετο αν μπορείς να μαγειρέψεις μόνος σου το αγαπημένο σου φαγητό που τόσο ωραία το φτιάχνεις και να σερβιριστείς μόνος, θα πρέπει να το αναθέσεις στο υποτακτικό άτομο να το κάνει, και όχι μόνο αυτό, αλλά να του δείξεις και πώς να το κάνει σωστά (το στομάχι εν τω μεταξύ έχει κολλήσει στην πλάτη), θα πρέπει να μήν παρασύρεσε από πάθη σεξουαλικά, από συναίσθημα, να είσαι δίκαιος, να αναζητάς τιμωρίες αναλόγου μεγέθους με το εκάστοτε σφάλμα και μεθόδους επιβράβευσης αναλόγου μεγέθους με την εκάστοτε σωστή εντολή. Έχει την ευθύνη δε για τη διατήρηση της σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής υγείας του υποτακτικού ατόμου, στο οποίο θα πρέπει να κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο, ανεξάρτητα από τα χιλιάδες προβλήματα που μπορεί να τρυβελίζουν το μυαλό του (οικονομικά, κοινωνικά, οικογενειακά).
  Το αν αποτελεί κοσμοθεωρία ή όχι το BDSM για κάποιους αφορά καθαρά και μόνο προσωπικές προτιμήσεις. Το πώς διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα καθένα, αποτελεί πάλι κάτι διαφορετικό, μιά και όλοι είχαν διαφορετικά ερεθίσματα και διαφορετικά βιώματα. Όμως, δεν είναι εντελώς άσχετο το τί ήσουν παιδί με το τί είσαι σήμερα, ακόμα και αν αυτό έχει προκύψει μέσα από μεγάλες αντιθέσεις. Το να μοιράζεσαι με μία κοινότητα προσωπικά σου θέματα, δεν αποτελεί δικαιολογία και αιτιολόγηση του τί είσαι, αλλά κατάθεση ψυχής.
  Και στο κάτω-κάτω, δεν αναλύονται όλα! Και δεν χρειάζονται ανάλυση όλα!