Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Jin Ping Mei (Ο Χρυσός Λωτός)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 19 Οκτωβρίου 2008.

 1. dora_salonica

  dora_salonica Contributor

  Πρόκειται για ένα Κινέζικο μυθιστόρημα που έγραψε ο Lanling Xiaoxiao Sheng (ψευδώνυμο) προς το τέλος της δυναστείας των Ming. Εμφανίστηκε ως βιβλίο για πρώτη φορά το 1610. Προγενέστερες εκδοχές ήταν χειρόγραφες. Αποτελείται από 100 κεφάλαια στη σημερινή του μορφή.

  Είναι το πρώτο Κινέζικο λογοτέχνημα αυτού του μεγέθους που σκιαγραφεί την σεξουαλικότητα χωρίς σεμνοτυφίες. Η φήμη του είναι παρόμοια με αυτή των βιβλίων της Αγγλικής λογοτεχνίας Fanny Hill (John Cleland, 1748, το πρώτο ερωτικό μυθιστόρημα στα αγγλικά) και ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ (D.H.Lawrence, 1928).

  Το Jin Ping Mei ονομάστηκε έτσι από τους τρεις κεντρικές ηρωϊδες του, την Pan Jin-lian, που σημαίνει Χρυσός Λωτός, την Li Ping-er, που σημαίνει Μικρό Βάζο [και όχι μπάζο, λεβέντες μου] και είναι η παλλακίδα του Ximen Qing, και την Pang Chun-mei που σημαίνει Ανοιξιάτικα Άνθη Δαμασκηνιάς και είναι μία νεαρή υπηρέτρια που αποκτά δύναμη μέσα στην οικογένεια.

  Το μυθιστόρημα περιγράφει την παρακμή της οικογένειας του Ximen κατά τα έτη 1111 – 1127. Ο Ximen Qing είναι ένας διεφθαρμένος, πορνόμυαλος έμπορος που είναι αρκετά ευκατάστατος ώστε να παντρευτεί μία σειρά από συζύγους και να συντηρεί αρκετές παλλακίδες.

  Η ιστορία περιέχει έναν εκπληκτικό αριθμό περιγραφών σεξουαλικών εργαλείων και τεχνικών σεξουαλικής επαφής οι οποίες σήμερα θα θεωρούνταν φετίχ, καθώς και πολλά χοντροκομμένα αστεία και γαργαλιστικούς σεξουαλικούς ευφημισμούς.

  Ο Magnus εικονογράφησε μία υπέροχη ιστορία βασισμένη στο Χρυσό Λωτό, τα 110 Χάπια, όπου περιγράφονται οι σεξουαλικές περιπέτειες του Ximen και η τελική πτώση του.

  Πηγή: Jin Ping Mei - Wikipedia, the free encyclopedia

  Ο ήρωας του Χρυσού Λωτού απέκτησε την περιουσία του κυρίως με απατεωνιές. Είναι ένας άντρας που έχει αφοσιωθεί στην αναζήτηση των σαρκικών απολαύσεων και του πιοτού. Αποκτά έξι συζύγους και πολλές παλλακίδες. Ο Ximen και η πέμπτη γυναίκα του, ο Χρυσός Λωτός, την οποία απέκτησε δηλητηριάζοντας τον πρώτο της σύζυγο, καταφέρνουν να διαφθείρουν σχεδόν όλη την οικογένεια. Οι ερωτικές περιγραφές, δοσμένες με μεγάλη λεπτομέρεια, έκαναν μερικούς αναγνώστες να απορρίψουν το μυθιστόρημα ως πορνογράφημα. Άλλοι όμως τις θεωρούν κεντρικές για τον σκοπό του συγγραφέα (ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν μοναχός του Ταοισμού) να καταφερθεί εναντίον της ματαιότητας της απόλαυσης.

  Πηγή: Jinpingmei, Britannica Online Encyclopedia

  Ο Χρυσός Λωτός θεωρείται το Πέμπτο κλασσικό μυθιστόρημα μετά τα Τέσσερα Μεγάλα Κλασσικά Μυθιστορήματα που επηρέασαν όλη την Κινέζικη λογοτεχνία. Αυτά είναι: Romance of the Three Kingdoms, 14ος αιώνας, Water Margin, 14ος αιώνας, Journey to the West, 16ος αιώνας και Dream of the Red Chamber, 18ος αιώνας.

  Πηγή: Four Great Classical Novels - Wikipedia, the free encyclopedia
   
 2. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Jin Ping Mei (Ο Χρυσός Λωτός)

  Χμμ... Ενδιαφέρον θα ήταν να "εικονογραφηθεί" αυτό το νήμα, αλλά τα "110 χάπια" τα έχω μόνο σε έντυπη μορφή, και δεν ξέρω πότε θα βρω χρόνο να το σκανάρω...
  Ίσως μπορεί να βοηθήσει ο Archon, που απ' ότι καταλαβαίνω, ξέρει να ξετρυπώνει τα πάντα στο νετ.
  Ωραίο θα ήταν πάντως, το κόμικ είναι άριστο (όχι ιδιαίτερα bdsm βέβαια), ο Magnus είναι όντως Μέγας...
   
 3. zinnia

  zinnia Contributor

  Κι εγώ το έχω , ας έχει καταντήσει "φύλλο και φτερό" από τα χρόνια και θα ηταν έτσι εύκολα να σκαναριστεί, αν είχα σκανερ.

  Παραθέτω την τελευταία ερώτηση (κι απάντηση) στη συνέντευξη που έδωσε ο Magnus στον Αρη Μαλανδράκη το καλοκαίρι του 1988:

  Τελικά τα "110 χάπια" είναι ένα ερωτικό άλμπουμ ή μια πραγματεία πάνω στην ίδια τη ζωή;

  Τα "110 χάπια" είναι πρώτα απόλα ένα κόμικ που μιλά για τον έρωτα, για την ηδονή και για την αναζήτηση της υπέρτατης ευχαρίστησης.. ΄Ομως πίσω απ' όλα αυτά, πίσω απο τα αλλόγιστα παιχνίδια της σάρκας υπάρχει ένα σκληρό τίμημα: η ίδια η ζωή σ' αντάλλαγμα για κάποιες εφήμερες απολαύσεις..