Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Kinkphobia: O σεξισμός εναντίον του bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 30 Ιουλίου 2017.

 1. trterterterterter

  trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

  Νομίζω ότι κανείς δεν έχει πρόβλημα με εμάς αλλά με την υπέρλαμπρη, ΝΕΟΝ ταμπέλα που βάζουμε έξω απο τις προτιμήσεις μας.

  Αν εγώ δηλώσω ότι μου αρέσει να πίνω αποκλειστικά από γυάλινα ποτήρια, τότε όλοι θα με κοιτάξουν περίεργα, ταυτόχρονα όμως, επι το πλείστον όλοι έχουν στο σπίτι τους γυάλινα ποτήρια και όλοι προτιμούν να πίνουν απο αυτά.

   

  Πιστεύω ότι κάνουμε κάτι να φαίνεται ξεχωριστό ενώ δεν είναι, πόσα ζευγάρια ξέρετε που δεν ανήκουν στο BDSM, όμως ο άντρας είναι υποχείριο της γυναίκας, πόσα ζευγάρια ξέρετε που κατά την διάρκεια του σεξ ρίχνουν δαγκωματιές και σφαλιάρες; Πολλά. Όμως αυτοί κατακρίνονται απο κανέναν; Όχι.

  Έχω καταλήξει ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν πρέπει να πλασάρονται έξω, σαν να πουλάς ένα προιόν που το συσκευάζεις με ένα brand name, γιατί πολύ απλά δεν πουλάμε κάτι.
   
  Last edited: 2 Ιουλίου 2020
 2. Marqui

  Marqui sitting on a park bench

  Πόσο λαμπερά ορθή δήλωση.
  Για όποιον πιστεύει ότι το βδσμ είναι απλά χειραγώγηση, δαγκωματιές και σφαλιάρες.
  Ας προσέχαμε.
   
 3. trterterterterter

  trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

  Απλά είπα ότι μερικές συμπεριφορές που είναι αποδεκτές, ταυτόχρονα κατατάσσονται στο BDSM.
  Η διαφορά είναι ότι το ένα έχει brand name και το άλλο όχι.
   
 4. Iagos

  Iagos Contributor

  Παρακολουθώντας τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων στο φόρουμ σχετικά με την ομοφυλοφιλία, έχουν περάσει μπροστά από τα μάτια Μου τοποθετήσεις που Με Έβαλαν σε σκέψεις και τις οποίες νιώθω την ανάγκη να Μοιραστώ.

  Αναφέρομαι σε επίπεδο ιδεών, απόψεων, θέσεων και όχι σε εκτιμήσεις επί προσωπικού καθότι δεν γνωρίζω τους ανθρώπους που τις εκφέρουν.

  Πολλές από τις τοποθετήσεις ήταν προβλέψιμες και αναμενόμενες.

  Εκείνο όμως που Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και ομολογώ ότι δεν το περίμενα ήταν η άποψη που διατυπώθηκε για τα Trans άτομα.

  Η άποψη ότι η ορατότητα των Trans ατόμων αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνική συγκρότηση.

  Η άποψη αυτή διατυπώθηκε με σαφήνεια εδώ:
  Δεν Είμαι υπέρμαχος των απαγορεύσεων, τουναντίον Φρονώ, ότι οι απόψεις καλό είναι να εκφράζονται γιατί έτσι αποδομούνται.

  (Έχει αποδειχθεί άλλωστε, ότι τον ναζισμό, για παράδειγμα, δεν τον αποδυναμώνεις επειδή μπήκαν στη φυλακή 30-40 καθάρματα-μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ούτε επειδή μπλοκάρεις δια νόμου την πιθανότητα αντίστοιχες οργανώσεις να κατέλθουν στις εκλογές. Αυτά τα φαινόμενα τα απομονώνεις με την πειθώ του λόγου στη γειτονιά, στη δουλειά, στις παρέες, στις κοινωνικές συναναστροφές….παντού…με καθημερινό αγώνα)


  Καλώς λοιπόν κατά τη γνώμη Μου διατυπώθηκε η παραπάνω άποψη.

  Που στηρίχθηκε αυτή η άποψη;

  Στις απόψεις ενός ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή και στις απόψεις ενός youtuber της alt right εγχώριας παραγωγής.

  Θα μείνω λίγο στον γερουσιαστή.

  Στις Η.Π.Α., ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, κάνουν την εμφάνιση τους τέτοιες φωνές.

  Είναι οι ίδιες φωνές που εμποδίζουν την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων σε κάποιες πολιτείες, που διακινούν τον μισογυνισμό, την ομοφοβία, τον ρατσισμό για τις μειονότητες και άλλα.

  Είναι σαν να έβγαλε η Ku-Klux-Klan τις κουκούλες και ανοιχτά πλέον δείχνει το πρόσωπο της.

  Αναρωτιέμαι, σκέφτηκε αυτός ο άνθρωπος που εκφράζει αυτές τις απόψεις εδώ, σε ένα BDSM φόρουμ, ότι ο εν λόγω γερουσιαστής ή άλλοι «συνάδελφοι» του που μιλούν για απαγόρευση των αμβλώσεων, για επικίνδυνα Trans άτομα, για φεμινίστριες και άλλους τέτοιους (που συνιστούν μια παγκόσμια συνομωσία εναντίον του άντρα του σωστού, του μαμίσιου….) ότι στο μυαλό τους απειλή για την κοινωνική συνοχή είναι και όσοι καυλώνουν με τους μώλωπες, τις βελόνες, τις αιδιοραφές, τα κοψίματα, τα καψίματα, τα κατουρήματα, την ασφυξία, τις σκηνές βιασμού, τα παιχνίδια ηλικίας και άλλα….;

  Είναι σίγουροι εκείνοι που υιοθετούν τέτοιες απόψεις, σε ένα bdsm φόρουμ, ότι για αυτούς δεν Ε/είμαστε οι επικίνδυνοι «ανώμαλοι» άλλα Ε/έχουμε την εκτίμηση τους;

  Και αν ναι, που το στηρίζει.

  Ε/σείς που εκφράζετε τέτοιες απόψεις Δεν Σ/σας έχει τύχει να ακούσετε ότι όσοι καυλώνουν με τον πόνο είναι ψυχικά άρρωστοι που θέλουν ψυχίατρο;

  Εμένα Μου Έχει τύχει.

  Αν Σ/σας έτυχε πώς νιώσατε;

  Αν Σ/σας τύχει πώς θα νιώσετε και πώς θα Α/αντιδράσετε;

  Τα διαφορετικά άτομα είτε είναι ΛΟΑΤΚΙ άτομα, είτε σαδομαζοχιστικά άτομα είτε δεν ξέρω τι άλλο… είναι για όλους αυτούς ανωμαλία, αρρώστια, απειλή.

  Όλες αυτές οι φωνές των απανταχού ηθικολόγων γερουσιαστών και όσων υιοθετούν την ηθικολογία τους, τρομάζουν μπροστά στην ομορφιά του ελευθεριακού ηδονισμού.

  Τρομάζουν ακόμα και στην ιδέα ότι τα διαφορετικά άτομα αντλούν ηδονή από μη «επιτρεπτές» πηγές.

  Θεωρούν ότι το να είσαι τσουλί, μαζοχάκι, υποτακτικός άνδρας (εκεί και αν τα στερεότυπα χτυπούν κόκκινο), σαδίστρια/ης, ουροπότης, σταμπαρισμένη/ος/@, μωλωπισμένος, δεμένος κτλ είναι ασθένεια που πρέπει να θεραπευτεί.

  Όλες αυτές οι φωνές εκφράζουν μια ακραία κουλτούρα ετεροκανονικότητας ή όπως θα έλεγα στη γλώσσα Μ/μας εκφράζουν μια ακραία vanilla κουλτούρα.

  Όταν ακούω τον γερουσιαστή δεν νιώθω μόνο ότι προσβάλλει τα Trans άτομα αλλά Είμαι σίγουρος ότι έτσι σκέφτεται και για Εμένα.

  Αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε στο μέγεθος που το νιώθει ένα Trans άτομο γιατί οι άνθρωποι που εμπλέκονται με το bdsm αλλά και με το kinky είναι ακόμα στη ντουλάπα.

  Η ορατότητα Μ/μας δεν έχει φτάσει στο σημείο που έχει φτάσει αυτή των ΛΟΑΤΚΙ.

  Και όταν λέω ορατότητα δεν εννοώ μόνο το σεξουαλικό κομμάτι αλλά εννοώ την κουλτούρα του bdsm ασύμμετρου συσχετισμού.

  Δεν είναι το bdsm το κρεββάτι Μ/μας που δεν ενδιαφέρει κανέναν τι κάνουμε.

  Είναι ο τρόπος που σχετιζόμαστε.

  Είναι η ασυμμετρία.

  Η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη συμμετρία και την κουλτούρα της.

  Για αυτήν άλλωστε έχουν γίνει οι περισσότερες συζητήσεις στο φόρουμ.

  Για αυτήν έχουν γραφτεί πάρα πολλά και για αυτήν έχουν γίνει σπουδαίες αντιπαραθέσεις.

  Η κουλτούρα του bdsm όπως και η κάθε κουλτούρα διαφορετικών ανθρώπων όταν καθίσταται ορατή γεμίζει ο τόπος γερουσιαστές μαινόμενους εναντίον της.

  Αυτά ως πρώτες σκέψεις…

  Iagos

   
  Last edited: 24 Ιουνίου 2023
 5. Just_Me

  Just_Me Contributor

  Πολλάκις

  Πριν ονομαστεί αυτό που ένιωθα πως με διέγειρε ερωτικά ως bdsm ένιωθα ενοχές, ντροπή και όσο μεγάλωνα μεγάλωναν αυτές οι ενοχές κι άρχιζα να το πιστεύω πως είμαι μία εύκολη γυναίκα με ψυχικά θέματα, ώσπου έπεσα πάνω στο forum μίλησα με πάρα πολλά άτομα και Ο Ένας που μας άφησε πια για το μεγάλο ταξίδι Του με βοήθησε πάρα μα πάρα πολύ να πλησιάσω εμένα και να ζω χωρίς ενοχές αυτό που πραγματικά με εκφράζει.

  Πλέον, αισθάνομαι μια ξενέρα και κάποιες φορές και λύπη για το άτομο που πιστεύει πως το διαφορετικό και ξένο από εκείνο είναι κάτι κακό και διαταραγμένο.
  Σε σπάνιες περιπτώσεις το συζητάω διαφορετικά δεν συνεχίζω την κουβέντα γιατί μόνο περί ανάλωσης μιλάμε. Θα πω τη γνώμη μου αλλά έως εκεί δεν με αγγίζει όπως παλαιότερα επειδή αισθάνομαι πως εγώ τα έχω λυμένα εκείνος/η που το θεωρεί ψυχική ανισορροπία τα έχει;

  Πρόσφατα ξεκίνησε μία φίλη μου vanilla τη φιλοσοφία στο Μπουντουαρ του Ντε Σαντ κι εξεπλάγην όταν άκουσα πως της αρέσει και πως κάτι της έκανε κλικ.
  Ένα μικρό βήμα, αυτό σκέφτηκα όταν μου μιλούσε και της χαμογέλασα πλατιά.

  Μου άρεσε πολύ και αυτό το νήμα σας, πολλές γόνιμες σκέψεις.
   
 6. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Μην λέω ψέμματα, μέχρι να γνωρίσω τον κόσμο του BDSM κι εγώ είχα πιστέψει ότι είμαι για δέσιμο. Αν και άλλο το τότε -μέσα δεκαετίας του '80- και άλλο τώρα, δεν είναι πάντα εύκολο για τους από μέσα. Εννοώ ακόμα και πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το BDSM, για παράδειγμα εγώ πρώτα πήγα με συνομήλικους μου και μετά με κορίτσι, το φυλούσα για χρόνια σαν επτασφράγιστο μυστικό.
  Αδιαφορία γιατί τα μάτια μου πλέον είχαν ανοίξει και από τη στιγμή που δεν έβλεπα ο ίδιος τον εαυτό μου σαν κάτι αρρωστημένο, δεν έδινα δεκάρα για το τι μπορεί να πει ο καθένας.
  Δεν ασχολούμαι αν κρίνω ότι αυτός που έχω απέναντί μου δε νογάει. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να μάθεις σε γουρούνι να τραγουδάει, θα χάσεις το χρόνο σου και θα εκνευρίσεις και το γουρούνι.
   
 7. den ηξερα οτι υπαρχει και
  Kinkphobia μεχρι που δiabasa το νημα. πρεπει οπωσδηποτε να συμφωνήσουμε με κάτι που μπορει οπτικα-αισθητικα να μην μας αρεσει και αυτοματως ερχεται ο oρος ( )phobia .μεσα στην παρενθεση αυτο που δεν μας αρεσει. και εκει ερχεται το μπλεξιμο της μή αποδοχης ,με το αισθητικο οπτικο που είναι 2 πράγματα εντελώς διαφορετικά.
   
 8. Iagos

  Iagos Contributor

  Ευχαριστώ και χαίρομαι που προκάλεσε γόνιμες σκέψεις

  Έχω δείξει και αδιαφορία και ξενέρα.

  Με τα χρόνια συνειδητοποίησα ότι είναι καλύτερο για Εμένα να παίρνω θέση.

  Περίπου ένα χρόνο πριν σε ζήτηση που έκανα σε διάλειμμα πρόβας με μαθητή μου εικοσιπέντε ετών περί σεξουαλικότητας μου είπε στη ροή της συζήτησης επί λέξη:
  " πρέπει να υπάρχουν όρια, όχι να γίνουμε σαν τους ανώμαλους σαδομαζοχιστές.
  Αυτοί είναι ψυχανώμαλοι και πρέπει να τους δει ψυχίατρος"

  Άνοιξα ήσυχα την πόρτα και του είπα να περάσει έξω.

  Όταν με ρώτησε γιατί του απάντησα ότι Είμαι ψυχανόμαλος και όσο παραμένει καυλώνω και δεν εγγυώμαι για τη σωματική του ακεραιότητα"

  Έφυγε.

  Λίγες ημέρες αργότερα Μου έστειλε μήνυμα όπου Μου έλεγε ότι δεν ήθελε να Με προσβάλλει.

  Του είπα ότι δεν Με προσβάλλει τίποτε ότι μπορεί να επιστρέψει αφού πρώτα Με ακούσει και να Με αποδεχτεί.

  Κάναμε μια υπέροχη συζήτηση και ξεκαθάρισε μέσα του ότι σκέφτεται στερεοτυπικά.

  Ένα χρόνο μετά έχουμε παραμείνει δύο καλοί φίλοι.
   
  Last edited: 24 Ιουνίου 2023
 9. Iagos μια ερωτησούλα.
  γιατι στα "Ειμαι" , "Με" , ¨Μου" , "Εμένα' κεφαλαία στο πρώτο γραμμα;
  οφτοπικ αλλα μου εχει μένει απορία.
   
 10. Iagos

  Iagos Contributor

  Είμαι της παλιάς σχολής και κρατώ το τυπικό γιατί η τυπολατρία Μου αρέσει.

  Κάτι άλλο;
   
 11. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Όχι

  Πολλά δε συνάδουν με την αισθητική μου αλλά δεν τα θεωρώ μιαρά ούτε θέλω να σταματήσουν να υπάρχουν γιατί ανησυχώ για το πώς θα επηρεάσουν την επόμενη γενιά...

  Είναι άλλο η ρητορική μίσους και άλλο το live and let live


  Στο θέμα μας τώρα:

  Όχι πολλές φορές... Ίσως επειδή επιλέγω να συναναστρέφομαι με ανοιχτομυαλα άτομα... Πάντως τις λίγες φορές που το άκουσα, αυτό που ένιωσα είναι λύπη για αυτ@ που είχε αυτή την άποψη... Δε συνηθίζω να συνεχίζω την κουβέντα, δε βρίσκω ότι έχει νόημα εκτός και αν με ενδιαφέρει η εξέλιξη του ατόμου που την εκφέρει

  ΥΓ. ποτέ δεν ένιωσα ενοχές για αυτό που μου αρέσει (μη ρωτάτε πώς και γιατί, ούτε εγώ ξέρω)... το πρώτο πράγμα που έκανα όταν το συνειδητοποίησα, το μελέτησα και το ζούσα ήταν να το κοινοποιήσω στους οικείους μου... το πήραν πολύ καλά γιατί εγώ δεν ήμουν ενοχική και γιατί έτσι είναι η αγάπη... Αγκαλιάζει δεν αποστρέφεται  
   
 12. Iagos

  Iagos Contributor

  Υπέροχο