Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Leopold Ritter von Sacher - Masoch

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 19 Δεκεμβρίου 2005.

 1. gaby

  gaby Guest

  Θα μου Ε/επιτρέψετε να ανοίξω αυτό το thread επειδή σε μία BDSM κοινότητα είναι, ίσως, σωστό και δίκαιο να γίνει μία ολοκληρωμένη αναφορά στον άνθρωπο που, μετά το θάνατό του, αποτέλεσε το πρότυπο για την ανάλυση του αντρικού μαζοχισμού από τους Kraft - Ebbing.

  Ο Leopold Ritter von Sacher - Masoch έζησε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και ήταν υπήκοος της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Όχι ακριβώς Αυστριακός, γεννήθηκε σε τόπο που σήμερα ανήκει στην Ουκρανία, έμαθε γερμανικά σε ηλικία 12 χρονών και πέθανε στη Φρανκφούρτη, ένα χρόνο προτού κλείσει τα 60.

  Αν και είχε σκοπό να γράψει πολύ περισσότερα για το θέμα - συγγραφέας και δημοσιογράφος ο ίδιος, τελικά ολοκλήρωσε δύο τόμους ενός μυθιστορήματος ποταμού που ήλπιζε να περατώσει.

  Ο ένας τόμος - ο γνωστότερος - είναι το Η Αφροδίτη στις Γούνες ή Venus im Pelz ή Venus in Furs.

  Σε αυτό κλασσικό έργο περιγράφεται πώς ο Severin οδηγεί σταδιακά τη - νεώτερή του - Wanda να του φερθεί με σκληρότητα, να τον μειώσει, να τον πονέσει αβάσταχτα, από έρωτα. Η Wanda αρχικά περιγελά την πρόταση, αλλά λίγο - λίγο μετατρέπεται στη θεά των ονείρων του Severin. Το βιβλίο είναι γραμμένο από την οπτική του Masoch - Severin. Περιγράφει το οδοιπορικό ξεκινώντας από το γήτεμά του με ότι βιώνει και ότι λαχταρά να βιώσει και καταλήγοντας στην απόρριψη. Μόνο αν οι γυναίκες αποκτησουν ίσα δικαιώματα και δυνατότητες με τους άντρες θα γίνει ποτέ δυνατό να πραγματοποιηθεί το όνειρό του, αποφασίζει ο Severin στο τέλος του βιβλίου.

  Το βιβλίο κυκλοφορεί στα αγγλικά από τις εκδόσεις Penguin, σειρά Classics και η ελληνική του μετάφραση από τις εκδόσεις Πατάκη.

  Οφείλω να ομολογήσω ότι στα 20 μου χρόνια που το διάβασα, δε με απασχόλησαν οι εσωτερικές διαδρομές του Severin, που περιγράφονται αναλυτικά και με πολλά λόγια, όσο με εντυπωσίασε η στάση της Wanda, από την αρχή του βιβλίου. Ήταν μία πολύ έντονη παρουσία, πολύ θεμελιωμένη και δομημένη, έτσι μου είχε φανεί τότε τουλάχιστον γιατί έκτοτε δεν ξαναδιάβασα το βιβλίο, ακλόνητη στα επιχειρήματά της περί γυναικείας ανωτερότητας.

  Ίσως το βιβλίο να είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για Κυρίαρχες, για υποτακτικούς άντρες, δεν είμαι βέβαιη.