Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

lifestyle

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 24 Μαρτίου 2006.

 1. anasia

  anasia Contributor

  Με αφορμή την παράγραφο της lara[E-p] ,

  ‘’ Κανένα lifestyle θέμα δεν μπορούσε να συνεχιστεί, γιατί άτομα που δεν είναι lifestylers, έμπαιναν και μιλούσαν, όχι για να εκφράσουν άποψη, αλλά για να κτυπήσουν τις απόψεις των άλλων. Άρχισε να μετατρέπεται σε κάτι που στα μάτια μου και στα μάτια αρκετών άλλων, έπαψε να θυμίζει BDSM φόρουμ ‘’

  και όχι μόνο ,
  αλλά και όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο σαιτ ,
  θεωρώ πως είναι σωστό να παραθέσουμε τις απόψεις μας για το τι είναι ,
  πως το λειτουργεί ο κάθε ένας απο εμας ,
  πως αντιλαμβάνεται γενικότερα το lifestyle μέσα στο bdsm .

  Ποιες οι ιδιαιτερότητες που κάνουν και τις διαφωνίες ,
  και βάζουν σε κατηγορίες τους με από τους δε .

  Χαρακτηρισμοί του στιλ είσαι η δεν είσαι ifestylers...
  η αφού δεν είσαι δεν πρέπει να μιλάς η αφού είσαι μπορείς ... και μπλα μπλα μπλα ....

  Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μήπως και πάψουν όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις και οι τσακωμοί .

  Κύριοι, κύριοι , Κυρίες , κυρίες , ας γράψουμε , ας συζητήσουμε για το τι είναι lifestyle !
   
 2. Immortal

  Immortal New Member

  Για εμενα το BDSM ειναι τροποσ σκεψης ιδονι απολαυση και οχι life stile
   
 3. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Για μένα το BDSM όπως και ο Gorean τρόπος, είναι τρόπος ζωής, ναι μ'αρέσει το να εξουσιάζω, και το λέω με όλη τη σημασία της λέξης εξουσιάζω. Γιατί τοποθέτησα και τον Gorean τρόπο, μα φυσικά για διάφορους κανόνες και κώδικες συμπεριφοράς που λείπουν από τη σημερινή ζωή, και όχι για τα διάφορα σκηνικά που είναι παραμηθένια. Ναι, μ'αρέσει η τιμή, η υπόληψη και γενικά το να έχει κάποιος τα @@ να πει οτι ξέρεις, το και το φίλε! Μ'αρέσει το να με σέβονται και να τους σέβομαι γι'αυτό που είναι ο καθένας, οι άντρες να μαχονται για την τιμή και την υπόληψη της πατρίδας τους, της γυναίκας τους, του ίδιου του ονόματός τους! Δεν ξέρω, ίσως να είμαι αναχρονιστικός, ίσως πάλι όχι, αλλά αυτό ακριβώς είναι που με τράβηξε στον Gor, αυτό ακριβώς είναι που λείπει απ'τη ζωή μας.

  Για εμένα είναι η ηδονή που απολαμβάνω όταν εξουσιάζω τη μικρή μου, την προσπάθεια που καταβάλλω για να την εκπαιδεύσω και η ανταπόκριση που βλέπω στα μάτια της που μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω να την εκπαιδεύω για να την κάνω όχι μια καλύτερη σκλάβα, αλλά για να την κάνω έναν καλύτερο άνθρωπο με αξίες και ήθη που λείπουν από την κοινωνία μας πια.

  Τα δύο αυτά lifestyles τα έχω ενώσει στο μυαλό μου και στην καρδιά μου γιατί είναι και τα δύο πράγματα που αγαπώ και δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτά, το καθένα για τους δικούς του λόγους.
   
 4. sub

  sub Regular Member

  Πολλοί απο τους "έγκυρους" του φόρουμ, απο όσο εχω διαβάσει στα διαφορα threads(που θεωρουνται και lifestylers) έχουν συχνά εκφράσει την άποψη πως το ΒDSM είναι ενας χώρος αρκετά ευρύς, και εχει διαβαθμίσεις που αλλάζουν σύμφωνα με τις επιλογές, την προσέγγιση και τον τρόπο σκέψεις των υποκειμένων που εμπλέκονται.

  Αυτή είναι και η δική μου άποψη. Καθείς προσεγγίζει το χώρο και δίνει τις ερμηνείες και τις διαστάσεις που μπορεί που θέλει ή που "ανέχεται". Σε ότι αφορά τους Κυρίαρχους αυτό γίνεται περισσότερο με την έννοια του τι εκφράζει τον κάθε Κυρίαρχο περισσότερο και τι Του αρέσει. Σε ότι αφορά τους υποτακτικους (ειτε sub είτε slaves) έχει να κάνει - τουλάχιστον στην αρχή - με το τι εμπειρίες αποκομίζουν απο τα πρώτα τους βήματα στο χώρο και τι τους μαθαίνει/ πως τους εκπαιδεύει ο Κυρίαρχος.
  Ενας Dom δεν ειναι λιγότερο BDSM απο εναν Μaster (κατά την γνωμη μου) όπως και ένας sub δεν είναι λιγότερο BDSM απο εναν slave. Εχουν διαφορές, σαφώς και σημαντικές. Εχουν αλλες οπτικές. Ομως ανήκουν στο χωρο . Ετσι δεν είναι? Ακόμα και οι switch ανήκουν στο χώρο. Ή ένα ζευγάρι παντρεμένο που λειτουργεί και δρά με λογικές bdsm ακόμα και με τις κοινωνικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις που μπορεί να δυσκολεύουν αυτό τον τρόπο ζωής. Ακόμα και οι ..players (που διαβαζα σε ενα thread), ισως παρακινδυνευμενα τους αναφέρω, μα με σκοπό να δειξω πως ο χωρος ειναι ιδιαιτερα ευρύς. Αυτοι που δεν ανήκουν κατα την αποψή μου είναι οι just kinky (και αυτο γιατι θεωρώ ότι δεν εχουν εντριφίσει στην φιλοσοφία του χώρου και απλά ειναι kinky) - νομίζω! -

  Υπο την έννοια αυτή λοιπον, σαφώς και προφανώς οι απόψεις διαφέρουν, οι οπτικές διαφέρουν αλλά και ο τρόπος που ζει και βιώνει ο καθένας το BDSM.

  Επιπλέον να τονίσω σ'αυτό το σημείο , ότι μιλάμε για ανθρώπους και η υποκειμενικότητα παίζει ΙΔΙΑΤΑΙΡΩΣ σημαντικό ρόλο. Καθείς είναι μοναδικός και όσο και αν συμφωνουν οι αρχές και οι κανόνες που εχει με αυτους που έχει κάποιος άλλος , σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Κανένας Μaster δεν ειναι ίδιος με άλλον Μaster κανένας slave δεν ειναι όμοιος με άλλον slave ακόμη και αν εχουν εκπαιδευτεί και υπηρετούν τον ίδιο Αφέντη!
  (έτσι νομίζω)

  Αυτά αν είναι αποδεκτά, ξεκαθαρίζεται εύκολα το τοπίο και σαφώς μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να αντιληφθεί καθένας μας και να σεβαστεί τη διαφορετικότητα οχι του life style αλλα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ προτίστως!

  Σε ότι αφορά τώρα το lifestyle και τι σημαίνει lifestyler και δω υπάρχουν διαβαθμίσεις. Δεν θεωρώ οτι είναι τίτλος τιμής που τον κερδίζει κανείς, ουτε μπορεί να τον αποδώσει κάποιος σε κάποιον με αντικειμενικά , τουλαχιστον κριτήρια.
  Lifestyler μπορεί να θεωρηθεί ενας Μαστερ που διατηρεί πχ slave farm (βλ. εξωτερικο). Ζει και κινείται μόνο στο χωρο έχοντας μια δυό ή και περισσότερους /ες slaves και όλη του η ζωή και των σκλάβων του ειναι μέσα σε αυστηρά πλαισια κανόνες κλπ (οι προΫποθέσεις για ενα τέτοιο τροπο ζωής = life style είναι ιδιαιτερες και τις αντιλαμβανομεθα όλοι)
  Lifestyler μπορεί να θεωρηθεί ακόμα (και πάντα συμφωνα με το δικό μου μυαλό) ένας Μaster ένας Dom ή ένας slave που απλά δεν μπορεί να ζήσει/να νιωσει καλά ΄και να ευχαριστηθει μια σχέση έτερη αυτης του D/s ή του M/s
  Yπάρχουν Ανδρες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν (δεν τους αφορά ) μια ερωτική σχέση vanilla στο βαθμό ουτε του one night . Αυτοι ειναι σαφώς life stylers και ας εχουν μια / εναν sub και όχι slave και ας μην περνούν το πλειστον της ώρας τους σε κάποιο dangeon.
  Αντίστοιχα υπάρχουν subs and slaves που βιώνουν το BDSM και είναι μέρος της προσωπικής τους ζωής , αναπόσπαστο απο την καθημερινότητά τους και δεν μπορεί κανείς να τους πει οτι δεν ανήκουν στο χώρο ή δεν είναι life stylers.

  Oμως όπως είπα πριν - κατ'εμέ - δεν είναι τίτλος τιμής ή διάκρισης το lifestyler. Ειναι τρόπος ζωής που επιλέγει ο καθείς και όσο και αν ανήκει ακόμα και στους πιο δογματικούς και αυστηρούς κανονισμόυς , όσο και πρωτόκολλα ΔΕΝ παυει να διαφέρει απο αντίστοιχους ανθρώπους που βιώνουν το ιδιο αυστηρά τους κανονισμους ή τα πρωτοκολλα διοτι απλά υπάρχει παντου και παντα ο υποκειμενικος παραγοντας. Και για να το πω με τη βοήθεια του πιο πανω παραδείγματος της "slave Farm" σαφώς μεταξύ 2 , 3 τέτοιων εξαιρετικά ακραίων περιπτώσεων που υφίσταται μια τόσο έντονη bdsm κατάσταση, σίγουρα θα υπάρχουν κοινά (κανόνες, συμπεριφορές , όρια) όμως σίγουρα θα υπάρχουν και σοβαρές διαφορές.

  Αυτή ειναι η άποψή μου και την καταθέτω προς επικοδομητική (ελπίζω) συζήτηση.

  sub


  Υ.Γ η φωτό προς τέρψιν των οφθαλμών Σ/σας  
  1745]
   
 5. Master-rope

  Master-rope New Member

  Καλημέρα σε όλους.

  Lifestyle ή τρόπος ζωής στην ελληνική. Το lifestyle ενός ανθρώπου εισηγμένου στο BDSΜ (σε οποιοδήποτε επίπεδο) δεν διαφέρει από το lifestyle, ας πουμε, ενός γυμνιστή.

  Οι γυμνιστές μπορεί να είναι γυμνοί μόνοι τους στο σπίτι τους, ή σε ερημικές παραλίες, ή σε πολυσύχναστες παραλίες, ή να κάνουν γυμνισμό με την οικογένεια τους.

  Έτσι και οι ΒBDSM fans μπόρει να φέρονται αναλόγως μόνο στην κρεβατοκάμαρά τους ή και σε όλο τους το σπίτι, ή και στις κοινωνικές τους εξόδους και συναναστροφές.

  Για μένα λοιπόν δεν τίθεται θέμα lifestyle αλλά θέμα αφομοίωσης του BDSM ατην προσωπική ζωη του καθενός.

  Ο Μaster/Dom του σαββατοκύριακου με τον Μaster/Dom 24/7 σαφώς κι έχουν διαφορές αλλά δεν παύουν να κινούνται και να εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο. Την ίδια εφορία καλούνται να πληρώσουν, τα ίδια αφεντικά καλούνται να γλείψουν.

  Σκεφτείτε έναν Μaster με πολυετή πείρα στον χώρο, με μόνιμη/μονιμες slave/s στην υπηρεσλια του. Αυτός ο Μaster μπορεί να είναι ένας ιδωικός υπάλληλος που όταν θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της απόλυσής του να μεταμορφωθεί σε έναν ανθρωπάκο που θα παρακαλάει να μην τον απολύσουν. Και ξέρετε γιατι? Για να συνεχίσει να έχει οικονομικούς πόρους και να συντηρεί τις slaves του. Θα τον κάνει λογότερo Μaster αυτό το γεγονός?

  Για να κλείσω, επαναλμβάνω ότι όλοι έχουμε κάποιο lifestyle, δεν ελιναι ανάγκη να το κρίνουμε ή να το αμφισβητούμε. Καλύτερο ή χειρότερο δεν υπάρχει. Ότι ας ευχαριστεί κάνουμε.
   
 6. SadalMelik

  SadalMelik Regular Member

  RE: RE: lifestyle


  Τι σημαίνει Master/Dom του σαββατοκύριακου? Αυτό που γνωρίζω είναι οι όροι Dom και Master.
   
 7. Master-rope

  Master-rope New Member

  Νόμιζα ότι, παρόλο που δεν χρησιμοποίησα δόκιμους όρους, ήμουν κατανοητός. Απλά προσπαθούσα να διαχωρίσω μεταξύ αυτών που εχουν αφομοιώσει λιγότερο ή περισσότερο το BDSM. Άλλοι εχουν το BDSM ως μοναδικό τρόπο επαφής με τους συντρόφους τους κι άλλοι το κανουν περιστασιακά.
   
 8. SadalMelik

  SadalMelik Regular Member

  Το ότι κάποιος ασχολειται περιστασιακά ή δεν έχει αφομοιώσει την θεωρία του BDSM τόσο όσο ίσως θα ικανοποιούσε κάποιον δεν σημαίνει πώς δεν είναι Dominant.
   
 9. Master-rope

  Master-rope New Member

  Συμφωνώ μαζί σου SadalMelik και δεν υποστήριξα κάτι τετοιο στο αρχικλο μου μήνυμα.

  Ξαναλέω ότι ο βαθμος αφομοίωσης και η συχνότητα άσκησης του BDSM oρίζει τον βαθμό του lifestyle και όχι τον βαθμό του Dom/sub επιπέδου.
   
 10. Astarty

  Astarty Contributor

  RE: RE: lifestyle

  Δεν θα τον κάνει ίσως να χάσει το γόητρο του προς την slave του αλλά σίγουρα δεν επικυριαρχεί στο υπόλοιπο κοινωνικό του περιβάλλον.
  Μπορεί να συμβαίνει το ανάποδο σε μια slave. Να επικυριαρχεί στον κοινωνικό περίγυρο και το βράδυ να παρακαλάει στα πόδια του Αφέντη της.
  Το BDSM έχει να κάνει με τα της κλίνης. Και φυσικά σε αυτά κανένας λόγος.

  Αστάρτη
   
 11. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Σίγουρα δεν "γλύφει" με την έννοια ότι σέρνεται Οσκαρ, αλλα φαντάζομαι οτι είναι σαφές. Ενας Κυρίαρχος δεν μπορεί οπως ειπες να εχει την αμφιεση της Κολάσεως στην καθημερινότητά του , οπως και σίγουρα θα περιμένει στην ουρά στην Τράπεζα , η θα έχει καποιους ανωτέρους στη δουλειά του που θα πρέπει να συμβιβαστει!!!
  Το αυτό και το ααντίστροφο συμβαινει και με τους υποτακτικους!!

  Noμίζω ότι ως εδώ συμφωνούμε όλοι!

  Καθώς πως το life style είναι ο τροπος ζωής που επιλέγει ο καθένας σύμφωνα με τις προσωπικές - οικογενειακές και κοινωνικές του ανάγκες.


  by the way ... μια χαρά μας τα ειπες sub ! εξαιρετική ανάλυση !
   
 12. blindfold

  blindfold Contributor

  καλημέρα

  αυτο που Είπε ο Κύριος Master-rope "Για μένα λοιπόν δεν τίθεται θέμα lifestyle αλλά θέμα αφομοίωσης του BDSM ατην προσωπική ζωη του καθενός." έχει την απάντηση στο ερώτημα της anasia

  μπορεί να υπάρχουν κάποιοι κανόνες, αλλά το BDSM δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ερωτικό παιχνίδι (κάπως ακραίο βέβαια), όλοι παίζαμε κάποτε κλέφτες και αστυνόμοι αυτό δε σημαίνει ότι οι μισοί γίναμε κλέφτες και οι άλλοι μισοί αστυνόμοι...

  όσο αφορά τι Κάνει Ένας Κυρίαρχος εκτός της σχέσης Του το Έ/έχουμε Σ/συζητήσει ήδη και αναλυτικά ας μην Ε/επαναλαμβανόμαστε λοιπόν