Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Master of what?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 21 Σεπτεμβρίου 2009.

Tags:
 1. Syrah

  Syrah Contributor

  Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά του forum, βρίσκονται εδώ 771 εγεγραμμένοι κύριοι με status Master και 127 κυρίες με status Mistress, ήγουν 898 άνθρωποι που δηλώνουν Master of something.

  Αν και θα θεωρούσα ορθότερο ακριβολογικά να δηλώνει κανείς Master μόνο όταν έχει slave, και όχι όταν είναι εν δυνάμει Master, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι έχει τύχει να αναγνωρίσω ως Master κάποιον που δεν έχει slave σε κάποια περίοδο της ζωής του, όπως και πολλάκις δεν αναγνωρίζω ως Master κάποιον άνθρωπο που διατηρεί σχέση την οποία από κοινού ο ίδιος και ο/η σύντροφός του αναγνωρίζουν ως M/s. Δεν θα με ενδιέφερε λοιπόν στο παρόν νήμα να σταθώ στο πότε πρέπει να δηλώνει κανείς Master.

  Με ενδιαφέρει να μάθω γιατί δηλώνουν Masters όσοι δηλώνουν, (εξαιρώντας τη βεβαιότητά τους πως είναι σε θέση να αναλάβουν υπό την κηδεμονία τους τρόπο τινά έναν άλλο άνθρωπο στα πλαίσια μιας σχέσης). Συνήθως στο BDSM, όπως και στους ακαδημαϊκούς κύκλους, αποκαλούμε Master of <something> κάποιον που έχει competency σε κάποιο συγκεκριμένο γνωσιακό πεδίο. Έτσι μπορεί κανείς να δηλώνει Master επειδή λ.χ. έχει εξαιρετικές ικανότητες στο χειρισμό ιατρικού εξοπλισμού για medical play.


  Ποιες είναι οι δικές σας ιδιαίτερες ικανότητες για τις οποίες πιστεύετε ότι σας ταιριάζει ο τίτλος του Master;


  Θα παρακαλέσω να μην ξεφύγουμε από την ερώτηση με γκρίνιες του είδους "δεν νιώθω την ανάγκη να αιτιολογήσω το status μου" ή ειρωνίες του είδους "ο τάδε είναι Master επί παντός επιστητού", έτσι ώστε να μπορέσει το νήμα να χρησιμοποιηθεί σαν knowledge base από όσους Μ στο μέλλον θελήσουν να αναζητήσουν τη βοήθεια / συμβουλή κάποιου άλλου Μ σε κάποιο ζήτημα.

  Η ερώτηση απευθύνεται μόνο σε όσους δηλώνουν Master/Mistress.
   
 2. Apollyon

  Apollyon God's Demon Contributor

  Μετα την απαντηση με νουμερο 770 θα δωσω την δικη μου  

  Θεωρω επισης οτι θα ηταν καλυτερο η ερωτηση να απευθυνοταν στους/ις υποτακτικους/ες του φορουμ που θα ηταν αντικειμενικοτεροι κριτες απο τον εαυτο μας.
   
  Last edited: 21 Σεπτεμβρίου 2009
 3. camera_obscura

  camera_obscura Regular Member

  @Syrah,

  παίρνω την πρωτοβουλία να σημειώσω ορισμένα πράγματα στο νήμα σας παρά το ότι θέσατε περιορισμό σε όσους επιθυμείτε να απαντήσουν και εγώ δεν δηλώνω σχετικό status, καθώς θεωρώ ότι το ερώτημά σας αφορά εξίσου και τους slaves. Εντούτοις, αν θεωρείτε απρεπή την πρωτοβουλία μου μπορείτε να αποσύρετε το post μου.

  Διαφωνώ άρδην με το παραπάνω καθώς φαίνεται να συγχέει τις τεχνικές δεξιότητες με την κατοχή γνώσης με την ευρύτερη έννοια της μόρφωσης, κι αυτήν να την συγχέει με το συναισθηματικό υπόβαθρο.

  Η άποψή μου είναι ότι οι χαρακτηρισμοί “Master” και “slave” δηλώνουν πρωτίστως μια ψυχική προδιάθεση, μια τοποθέτησή μας απέναντι στον κόσμο (βλ.Σημ). Κατά κανόνα η τοποθέτησή μας αυτή σταδιακά αμπαλάρεται και γνωστικά, δηλαδή με απλά λόγια βρίσκουμε τις κατάλληλες «δικαιολογίες» οι οποίες την ερμηνεύουν συνεκτικά. Ακολούθως, αναπτύσσουμε ορισμένες δεξιότητες σχετικές με αυτή μας την τοποθέτηση.

  Προσωπικά δεν θα έπαιρνα εργολάβο για να μου φτιάξει αρχιτεκτονικό σχέδιο, ούτε για να υπολογίσει τη στατικότητα ενός κτιρίου. Παρομοίως, δεν θα έπαιρνα νοσηλευτή για να μου θεραπεύσει τον καρκίνο. Παρομοίως, δεν θεωρώ Master κάποιον που είναι καλός στους κόμπους.

  Σημ. Το θέμα του κατά πόσο κάποιος είναι πράγματι Master ή αν κάτι τέτοιο είναι απλώς ευσεβής του πόθος, είναι άλλης τάξεως και χρειάζεται ανεξάρτητη συζήτηση. Απλώς σημειώνω ότι κατά τη γνώμη μου δεν έχει τόσο να κάνει με την πραγμάτωση (κατοχή ή μη σκλάβου) όσο με το είδος της ανάγνωσης που έχει κάνει το υποκείμενο σε ορισμένα ψυχικά του γνωρίσματα. Ας μην ξεχνάμε ότι πολύ συχνά τελείως διαφορετικές «ασθένειες» οδηγούν σε ταυτόσημη συμπτωματολογία  

  ΥΓ1. Πολύ σχετική με τα παραπάνω θεωρώ την εξής ερώτηση: γιατί επικεντρώνετε στο “what” και όχι στο “who”;

  ΥΓ2. Πολύ ενδιαφέροντα τα στατιστικά των δηλωθέντων status ανά φύλο. Μήπως θα μπορούσατε να μας παραθέσετε τα αντίστοιχα και για τα άλλα status;

  ΥΓ3. Άσχετο, αλλά τώρα που βρήκαμε παπά... Για λόγους γλωσσικής ασφάλειας, άφησα το status στον ενικό όπως είθισται με τις ξένες λέξεις που ενσωματώνονται στην ελληνική γλώσσα. Ωστόσο αναρωτήθηκα τι συμβαίνει με αυτή τη λέξη που είναι λατινική στην χρήση της από αγγλόφωνους: παραμένει status στον πληθυντικό, γίνεται stati ή statuses; (πολύ φοβάμαι ότι κάπου εδώ η Syrah χάνει την υπομονή της μαζί μου οπότε το κόβω   )
   
 4. Syrah

  Syrah Contributor

  camera_obscura, δεν χάνω γενικώς την υπομονή μου και πολύ περισσότερο με συνομιλητές που θεωρώ αξιόλογους, αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα μια τόσο εκ πεποιθήσεως άσχετη παρέμβαση και μάλιστα από εσένα, και δη κατόπιν της παράκλησής μου προς τους συνομιλητές μου να επιτρέψουν στο νήμα να έχει ένα περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα.

  Σχετικά με το ΥΓ1, επικεντρώνομαι στο "what" και όχι στο "who" επειδή αυτό επιθυμώ να είναι το θέμα του νήματός μου. Συμφωνώ μαζί σου ότι προτίστως κανείς δηλώνει Master επειδή έτσι νιώθει σε σχέση με το σύντροφό του, και δευτερευόντως επειδή έχει κάποια ιδιαίτερη ικανότητα /γνώση σε κάτι, εμένα όμως εν προκειμένω με ενδιαφέρει μόνο η τελευταία περίπτωση.

  Σχετικά με το ΥΓ2, αν επιθυμείς να ενημερωθείς για στατιστικά στοιχεία άλλων status μπορείς να επισκεφθείς τη σχετική ενότητα: Greek BDSM Community Forums - Profile Statistics

  Σχετικά με το ΥΓ3, η λέξη status στην αγγλική γλώσσα παραμένει ίδια στον πληθυντικό με μόνη διαφορά την αλλαγή εκφοράς του προτελευταίου φθόγγου από "ου" σε κάτι μεταξύ "α" και "ου". Στην ελληνική γλώσσα δεν έχω διερευνήσει περισσότερο το πώς συμπεριφέρεται η λέξη, αλλά μπορείς υποθέτω να ανατρέξεις σε κάποιο λεξικό.

  Θα παρακαλούσα να μην γίνει άλλη εκτός θέματος παρέμβαση και να δοθεί χώρος σε όσους ειλικρινώς επιθυμούν να απαντήσουν στην ερώτηση.
   
 5. cider

  cider Kitchen master

  Αγαπητή Syrah,

  πρέπει να ομολογήσω ότι διάβασα με μεγάλη έκπληξη την απόδοση που δίνεις στον όρο Master. Αν και διόλου ψαγμένος στη θεωρία του βδσμ, το μόνο πράγμα για το οποίο ήμουν βέβαιος ήταν ότι εδώ Master σήμαινε αυτό που δίνει πρώτο πρώτο ορισμό το κάθε λεξικο: κύριος, αφέντης, εξουσιαστής κ.λπ.
  Ως εκ τούτου, και να έχω κάποια ξεχωριστή ικανότητα, λυπάμαι, δεν το έχω ψάξει και δεν γνωρίζω.
  Θα συμφωνήσω, ωστόσο, απόλυτα μαζί σου σε όσα λες για τους "εν δυνάμει", όπως τους αποκαλείς, και βρίσκω την ευκαιρία να δηλώσω δημόσια αυτό που έχω δηλώσει κατ΄ ιδίαν:
  σε περίπτωση που τελειώσει η σχέση με το συγκεκριμένο άτομο με το οποίο βιώνω σήμερα μια τέλεια σχέση αφέντη (master, καταπώς νόμιζα)-σκλάβου, και δεδομένου ότι αγνοώ παντελώς αμ (και ομολογουμένως αμφιβάλλω ότι) μπορώ να λειτουργήσω έτσι με οποιονδήποτε άλλο, αυτομάτως θα γυρίσω το στάτους μου σε male perv.

  Υ.Γ. 1 @syrah επειδή μερικές φορές σε τσιγκλάω, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει τέτοια διάθεση. Το λέω επειδή όντως μερικές διατυπώσεις παραπάνω κινούνται στα όρια του παρεξηγήσιμου, αλλά δεν ξέρω πώς να τα πω αλλιώς.

  Υ.Γ. 2 (ψιλοοφτόπικ, αλλά έγινε κουβέντα) @camera στα ελληνικά οι καθαυτό ξένες λέξεις μένουν άκλιτες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κλίνονται ούτε με βάση τους ελληνικούς κανόνες, αλλά ΚΥΡΙΩΣ δεν κλίνονται με βάση τους κανόνες της γλώσσας στην οποία ανήκουν. Άρα το στάτους, του στάτους, τα στάτους, των στάτους, το φόρουμ, του φόρουμ ,τα φόρουμ, των φόρουμ και πάει λέγοντας.
   
  Last edited: 21 Σεπτεμβρίου 2009
 6. whipmarks

  whipmarks Regular Member

  μια και βδσμ δεν χρησιμοποιη ελληνικη ορολογια οπως κανει η ιατρικη η αλλες επιστημες καπου νιοθω οπως στην ταινια ..χαμενος στην μεταφραση...με κυνδινο να μου τα χασω ο μπαμπινιωτης εχω μερικες αποριες.Αν λογου χαρι θελουμε να μεταφρασουμε στα ελληνικα τι λεξη master θα ηταν ο σωστος ορισμος Αφεντης η Μαστορας.και την λεξη mistress ως αφεντρα η ερωμενη?
   
 7. fmaster13

  fmaster13 Regular Member

  Απάντηση: Master of what?

  Κατ αρχην θα ηθελα να ξεκινησω λεγοντας οτι 898 ατομα που δηλωνουν masters and mistress δεν εννοουν οτι ειναι masters and mistress of something αλλα masters and mistress of slaves.Σαφως υπαρχουν καποιοι που νομιζουν οτι ειναι, η καποιοι αλλοι που το ψαχνουν ακομα αλλα για αυτο θα πρεπει ειται να απευθυνθουμε στην πυθια ειται να παρουμε τους 898 να τους παμε στο Ο.Α.Κ.Α. να τους βαλουμε εναν εναν μπροστα σε 5-10 σκλαβους και με μια κριτικη επιτροπη να επιλεξουμε τους πραγματικους.Συνεχιζοντας θα ηθελα να πω και δεν αναφερομαι στους νομιζοντες και ψαχνοντες οτι κυριαρχος γεννιεσαι δεν γινεσαι.Οταν εισαι εισαι τελος.Προσωπικα δεν εχω γνωρισει καποιον που μικρος ηταν σκλαβος και μεγαλωνοντας εγινε κυριαρχος ουτε και το αντιθετο βεβαια.Επισης θεωρω οτι οσα και να διαβασει καποιος για την κυριαρχια οσο και καλα να μαθει να δενει να χτυπα και να βασανιζει αν δεν το χει μεσα του δεν θα γινει ποτε κυριαρχος ουτε καν του εαυτου του.Η κυριαρχια λοιπον πηγαζει στον καθενα και δεν μαθαινεται σε κανενα <<σχολειο>>.Το <<σχολειο>>θα στελεχωσει αυτα που εχεις ηδη μεσα σου.Τελος θα πω οτι ο καθε κυριαρχος εχει τους δικους του τροπους και ιδιαιτεροτητες που τον κανουν να κυριαρχει.Το θεμα ειναι αν μπορει να κυριαρχει η οχι.Αν μπορει για μενα ανηκει στην κατηγορια master.Ειναι οπως η ομορφια πολλοι ειναι ομορφοι αλλα κανενας δεν μοιαζει με τον αλλον μονο που εδω οι ιδιαιτεροτητες ισως και να ειναι προσωπικα δεδομενα.ΥΓεκφραζω καθαρα τις αποψεις μου και δεν θελω υποτιμησω τις αποψεις κανενος.
   
 8. Syrah

  Syrah Contributor

  Re: Απάντηση: Master of what?

  cider:
  Η λέξη "αφέντης" προέρχεται από την αρχαία "αυθέντης", ακριβώς όπως και η λέξη "αυθεντία". Η πρώτη λέξη αναφέρεται στον που κατέχει κάποιο υλικό συνήθως αγαθό (ή σκλάβο αν την θεωρούμε ενδοBDSMικώς), ενώ η δεύτερη στον που κατέχει κάποια ειδική γνώση / ικανότητα.

  whipmarks:
  Σε αντιστοιχία με την ελληνική γλώσσα, στα γαλλικά Maitre είναι αφενός ο αφέντης / ο εργοδότης, αφετέρου ο δάσκαλος / ο αριστοτέχνης. Στην περίπτωση του θηλυκού Maitresse, ο όρος είναι δόκιμος όχι μόνο για να δηλώσει αφενός την αφέντρα / ιδιοκτήτρια, και αφετέρου τη δασκάλα / τεχνίτρια, αλλά και για να δηλώσει την ερωμένη. Δεν γνωρίζω πως προέκυψε η συγκεκριμένη χρήση της λέξης, αλλά εικάζω ότι κάποια σχέση με αυτό έχει το γεγονός πως "maitresse femme" ονομάζουν οι Γάλλοι την εξαιρετικά επιτήδεια γυναίκα, όχι απαραιτήτως ιδιαιτέρως κολακευτικά.

  Αυτά προς διευκρίνιση του δόκιμου της χρήσης του όρου Master, με την ελπίδα ότι θα υπερπηδηθεί το γλωσσολογικό ζήτημα για να περάσουμε στο προκείμενο.

  fmaster:
  Συμφωνώ ότι η κυριαρχικότητα (και όχι η κυριαρχία) είναι πηγαία και δεν διδάσκεται, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό το θέμα του νήματος.

  Για όσους δυσκολεύονται να καταλάβουν το θέμα του νήματος:
  Το παρόν νήμα σας ρωτάει σε τί εκτιμάτε ότι είσαστε αυθεντίες και ποια ιδιαίτερη ικανότητα πιστεύετε ότι έχετε, που να αναφέρεται άμεσα στην ιδιότητά σας ως Master κάποιου. Ας κάνω και μια μεταφορά: Αν ήμασταν ένα forum με θέμα τη μαγειρική, θα σας ρωτούσα ποια συνταγή είναι το ατού σας, τί ξέρετε να μαγειρεύετε πολύ καλά;

  Πιστεύω να βοήθησα.  
   
  Last edited: 21 Σεπτεμβρίου 2009
 9. whipmarks

  whipmarks Regular Member

  Να υποθεσω τοτε οτι μιλαμε για μια ικανοτητα.Μια και ακομα ομως το βδσμ δεν εχει χαρτογραφιθη πληρως,το πιστοποιητικο αυτης τις ικανοτητας--ISO..bdsm..-δεν αναγνωριζετε απο το συνολο.Αρα μιλαμε κατι σαν τα πτυχια των εργαστιριων ελευθερων σπουδων.Ολοι εχουν απο ενα.Δεν το θεωρω παντος κακο.Η πειρα και η δεξιοτητες ειναι αυτες που και στην ζωη πλαθουν τον χαρακτηρα,και οχι τα πτυχεια και οι αυτοχαρακτησμοι...
   
 10. Απάντηση: Master of what?

  Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα , στο οποίο η συμμετοχή των Masters προβλέπεται να είναι ελάχιστη...

  Θεωρώ πως η αξιοσέβαστη νηματοθέτρια θα ήταν καλό να κάνει την αρχή, καθώς δηλώνει Mistress, ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι.

  Masters Of Planes (πλάνες) 
   
 11. Ride a Woman

  Ride a Woman Regular Member

  Απάντηση: Master of what?

  Λιγα με την αξιοσεβαστη νηματοθετρια γιατι εχει κατοχυρωσει το status της εκει που το εχει κατοχυρωσει και η coca-cola....!!!!!
  Bασικα λεω ψεματα,εχει χιλιαδες καταθεσεις που αποδεικνυουν την ισχυ του εν λογω status.
  Λοιπον:
  1)Δηλωνω master γιατι ετσι γουσταρω και οποιο ''υπουργειο'' θελει μπορει vα με καλεσει να ξαναδωσω για ''διπλωμα''.
  2)Δηλωνω master γιατι κοριτσακια μου στην πισω τρυπουλα πολλων που χαιδευεται,εγω δεν εχω βαλει ουτε υποθετο.........
  3)Δηλωνω master γιατι ειμαι περηφανος για την ''αρρωστημενη'' και αχαλινωτη φαντασια μου
  4)Δηλωνω master γιατι ειμαι απολυτα βεβαιος οτι για να γαμησεις στην κυριολεξια ενα θηλυκο,ο μοναδικος τροπος ειναι να του γαμησεις τον εγκεφαλο
  5)Δηλωνω master γιατι ζουσα και συνεχιζω να ζω σε ενα ''κοσμο'' με τα δικα μου standar,αδιαφορωντας για το τι θεωρουνε ''in'' οι γυρω μου
  6)Δηλωνω master γιατι δεν αλλαξα γουστα,εμφανιση,αντιληψεις,δεν εκοψα μαλλια για να ριξω γκομενα...!!!!
  7)Δηλωνω master γιατι ειναι υπεροχο να γραφεις σε γυναικειο κωλο gate 7
  8)Δηλωνω master γιατι μονο η δικια μου(μας)μουσικη διατρανωσε....αρα και η ''κουλτουρα'' μου(μας) το μοναδικο FUCK LIKE A BEAST.....οι αλλοι μπορουν να τρεξουν να βρουν fetish clips
  9)Δηλωνω master γιατι μονο αυτο ταιριαζει σε καθε αρσενικο...
  10)Δηλωνω master γιατι σαν γυναικα αυτο σημαινει για σενα αρσενικο
  11)Δηλωνω master γιατι το μεγαλο μανιτου αποφασισε να μου δωσει φαλλο και οχι ''gate''......η σοφια καθε πολιτισμου μπορει να σου δωσει απαντησεις για την διαφορα των 2 συμβολων
  12)Δηλωνω master γιατι απο νινι γουσταρα ενα ''ασχημο κοκκινισμενο'' κωλαρακι παρα ενα ωραιο ''μοντελο''
  13)Δηλωνω master γιατι το κατω κεφαλι ''σερνει'' οποια ''καυλα'' μπορει να καυλωσει πρωτα το πανω(τα υπακουα μωρα θελουν και σπεσιαλ ντεκορ)
  14)Δηλωνω master για τις τοσες μουνιτσες που εχω χασει για να τρεχω να βλεπω απο δω και απο κει την καψουρα
  15)Δηλωνω master ακριβως γιατι ποτε δεν μετανιωσα γι'αυτο.......και σιγουρα θα συνεχισω να κανω το ιδιο
  16)Δηλωνω master γιατι ποτε δεν καταλαβα τι σημαινει mistress......
  17)Δηλωνω master για ακριβως το ιδιο με το 7
  18)Δηλωνω master γιατι δεν θα σταματησω να ''ταξιδευω'' μαζι της
  19)Δηλωνω master γιατι οταν οι πολλοι φτιαχνουν tatoo......εγω βαρεθηκα τα ντου και τα ραμματα
  20)Δηλωνω master γιατι κουκλες το μονο που εχω να πω ειναι στα αρχιδια σας ολοι,ζηστε την καυλα σας χωρις αναστολες...
  21)Χωρις να δηλωνω, οι λογοι παντα τελειωνουν στον ΜΑΓΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ


  FUCK LIKE A 2 HEADS EAGLE
   
  Last edited: 22 Σεπτεμβρίου 2009
 12. Maley

  Maley Contributor

  Απάντηση: Master of what?

  αν υπαρχει master υπομονης, αυτο το εχω εγω..περιμενω...και τις λιγες φορες που βρηκα αυτο που εψαχνα με δικαιωσαν..βεβαια αποκτηθηκε με κοπο..γιατι στο παρελθον με διεκρινε η βιασυνη..εσπασα τα μουτρα μου ομως και εμαθα (και το πηρα τελικα..)..