Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Mistress&malesub vs Master&femsub

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Ιανουαρίου 2006.

 1. Ricardo

  Ricardo Staff Member

  Με κριτήριο το φύλο, υπάρχουν τέσσερα είδη Μ/s σχέσης: δύο ετεροφυλοφιλικά και δύο ομοφυλοφιλικά. Αν αφήσουμε απέξω τα ομοφυλοφιλικά (μπορούμε να τα σχολιάσουμε σε άλλο thread αν το επιθυμείτε) μας απομένουν τα είδη: Μistress&malesub και Master&femsub. Θα ήθελα, σε αυτό το thread, να συζητήσουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Προσωπικά, βλέπω μία ομοιότητα και μία διαφορά. Η ομοιότητα είναι αυτό που ονομάζουμε D/s: κυριαρχία - υποταγή. Ο ένας κυριαρχεί και ο άλλος υποτάσσεται. Ο ένας είναι ο Αφέντης και ο άλλος ο δούλος. Μέχρι εδώ, λοιπόν, καμία διαφορά είτε ο Αφέντης είναι γυναίκα είτε άντρας.

  Η διαφορά, κατά τη γνώμη μου, έχει να κάνει με τον κοινωνικό περίγυρο. Υποτίθεται, ότι, στις μέρες μας (2000+) και στον τόπο μας (ας πούμε Δύση), τα δύο φύλα είναι ίσα. Στα χαρτιά κάτι τέτοιο ισχύει, αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει και ουσιαστικά. Ούτε, επίσης, νομίζω ότι μία ανισότητα 3.000+ χρόνων μπορεί να αλλάξει σε δύο αιώνες. Που θέλω να καταλήξω: το μοντέλο Master&femsub υπήρχε 3.000+ χρόνια. Με αυτό μεγαλώσαμε οι περισσότεροι: η γυναίκα είναι δούλα και κυρά και ο άντρας ο Αφέντης - Προστάτης. Αυτό που κάνει διαφορετική μία D/s σχέση Master&femsub, ουσιαστικά, είναι το kinky μέρος της σχέσης: βλέπε μαστίγια, κολάρα, δεσίματα κ.τ.λ. Κατά τα άλλα, μία σχέση Master&femsub μπορεί κάλλιστα να σταθεί στην κοινωνία που ζούμε: κανένας δεν θα πάρει χαμπάρι τίποτα, τα παιδιά θα μεγαλώσουν φυσιολογικά (αρκεί να μην ανακαλύψουν απότομα τι κρύβει ο μπαμπάς στην ντουλάπα), οι κολλητοί θα επικροτήσουν "μεγάλε σούζα την έχεις!" και, το πολύ πολύ, καμιά φίλη να παραπονεθεί "πως του επιτρέπεις να σου φέρεται έτσι;", ενώ η femsub θα λιώνει μέσα της από ευχαρίστηση . Με άλλα λόγια, η συλλογή από bdsm toys στην ντουλάπα, και όλα μέλι γάλα με τον "vanilla" κοινωνικό περίγυρο (ξαναδείτε, σας παρακαλώ, τα εισαγωγικά που έβαλα στη λέξη vanilla: δεν είναι τυχαία).

  Αυτά όσον αφορά τη σχέση Master&femsub. Ti γίνεται, όμως, με τη σχέση Mistress&malesub; Στο σημείο αυτό, νομίζω ότι ταιριάζει αυτό που λέμε/λένε για τον άντρα που καταφέρνει πολλές - Μάγκας, Ωραίος - και για την γυναίκα που πάει με πολλούς -πουτάνα, ξέκωλο-. Ερχόμαστε, λοιπόν, στο άλλο άκρο: η στρίγγλα και το θύμα. "Ρε φιλαράκο κάτσε σήκω σήκω κάτσε σε έχει" - "Τι φλούφλης είναι αυτός ρε παιδιά, εγώ θα της έδινα μία μπάτσα και θα την έστελνα να πλύνει κάνα πιάτο..." Προφανώς, στο μοντέλο Mistress&malesub δεν αρκεί να αποκρύψουμε το kinky μέρος της σχέσης από τον κοινωνικό περίγυρο για να ενσωματωθούμε ομαλά σε αυτόν. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Ο άντρας κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως φλώρος και η γυναίκα ως στρίγγλα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Όπως ο άλλος δεν θέλει να σε βλέπει γυμνό στο δρόμο του (όσοι διάβασαν το συγκεκριμένο thread θα καταλάβουν το επιχείρημα), έτσι, δεν θέλει και να σε βλέπει να σέρνεσαι από τη μύτη από μια γυναίκα. Kαταλήγοντας, θα έλεγα ότι το μοντέλο Mistess&malesub, εν αντιθέση με το μοντέλο Master&femsub, προσβάλλει τη δημόσια αιδώ.

  Με χαρά θα διαβάσω τις απόψεις Σ/σας.
   
 2. potty65

  potty65 Regular Member

  Αγαπητέ rolfo, την δημόσια αιδώ σίγουρα δεν προσβάλλει, το πολύ πολύ να προσβάλλει την δημόσια εικόνα του. Εμένα προσωπικά δεν με ξενίζει γιατί έχω δεκάδες παραδείγματα τόσο από την σύγχρονη εποχή, όσο και παλαιότερα που γινόταν όμως στα πλαίσια της τότε εποχής.

  Στην ανάλυση που κάνεις δεν περιλαμβάνεις ύποπεριπτώσεις, όπως πχ να υπάρχει μία τέτοια σχέση με καθαρά bdsm στοιχεία στο κρεβάτι, στην ζωή όμως τα πράγματα να είναι απολύτως ισότιμα. Επειδή δηλώνεις υποτακτικός θα ήθελα να σου διατυπώσω ευθέως το ερώτημα: Εσένα όταν θα βγείς με την mistress σου σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, σου αρέσει να δείχνει και να δηλώνει ότι είναι εκείνη η κυρίαρχη στη σχέση? Και αν δεν σου αρέσει, δεν θα έπρεπε και εκείνη να πράξει τα δέοντα ώστε να προστατέψει τον σκλάβο της? Ρητορικά ερωτήματα που αν θες απαντάς. Πάντως εγώ όταν γουστάρω πολύ κάποια, δεν της χαλάω χατήρι, και γιαυτό πολλές φορές παρεξηγούμαι, περνιέμαι για κάτι που μάλλον δεν είμαι...

  Επίσης δεν αναφέρεις περιπτώσεις που οι ρόλοι δεν είναι προκαθορισμένοι αλλά εναλάσσονται με συνεχείς πειραματισμούς.
   
 3. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Χμμμ... αρκετά κατατοπιστηκός αγαπητέ rolfo, με πάρα πολλά στοιχεία αληθή!

  Έτυχε πριν από κάποιους μήνες να δω ένα ζευγάρι στο δρόμο να περπατά η γυναίκα και ο άντρας να κουβαλά όλα τα ψώνια (και οι σακούλες δεν ήταν λίγες)... αμέσως με παραξένεψε, αν και έχω συνηθήσει να βλέπω άτομα με ψώνια, είπα οτι μπορεί να έχει η γυναίκα κάποιο πρόβλημα ή να θέλει σώνει και καλά ο άντρας να τη βοηθήσει να τα κουβαλήσει, όμως σε κάποια φάση είδα στο αυτοκίνητο που είχαν μπει να του χώνει σφαλιάρες και εκεί "έμαθα" την αλήθεια... ήταν ένα D/s ή ίσως (M/s) ζευγάρι που πιθανώς να έκανε δημόσια μια τιμωρία. Ποτέ μου δεν τους ξανάδα, αλλά πιστεύω οτι το ζευγάρι θα μπορούσε να σοκάρει πολύ κόσμο αν το έκανε αυτό δημόσια η γυναίκα.

  Με αυτό το παράδειγμα, θέλω να πω οτι όντως σοκάρει κόσμο αυτό το πράγμα και δεν είναι αρκετά περίεργο που αρκετοί παλεύουν να τα κάνουν μόνο σπίτια τους... Ακόμα και γυναίκα να τις έτρωγε, πάλι τα σχόλια θα ήταν άσχημα τουλάχιστον γι'αυτόν που τις έδινε, μπορώ να σκεφτώ αρκετά επίθετα κοσμητικά και μη για τον άντρα που θα έδερνε τη γυναίκα δημόσια... όπως και πολλά για τη γυναίκα που θα ανεχόταν κάποιο δημόσιο session... (π.χ. public humiliation)
   
 4. inlx

  inlx Regular Member

  Αγαπητέ rolfo νομίζω για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες "βρικολακιάζουν" τα διάφορα στερεότυπα, και πολύ κακώς. Θέση μου είναι να μην μπερδεύουμε το BDSM με τα διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Μια πατριαρχική (φαλλοκρατική) κοινωνία όπου κυριαρχούν οι άντρες ΔΕΝ είναι μια maledom κοινωνία. Μία φεμινίστρια που επιδιώκει να δοθούν τα ίδια δικαιώματα (στο νόμο και στην πράξη) στις γυναίκες ΔΕΝ είναι μία mistress. Το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο. Αν θέλετε, το BDSM είναι μία "καρικατούρα" είτε ενός πατριαρχικού μοντέλου είτε ενός μητριαρχικού μοντέλου και λειτουργεί ανάμεσα σε ανθρώπους που το έχουν επιλέξει συνειδητά και με βάση την ελεύθερη βούληση τους (στο βαθμό που αυτή μπορεί να υπάρξει σ΄ έναν άνθρωπο). Δεν έχει καμία σχέση με τον (καταναγκαστικό) τρόπο που θα πρέπει να είναι οργανωμένη μία κοινωνία, μ΄ αυτό δηλαδή που η κοινωνία σου επιβάλλει χωρίς να σε ρωτήσει.

  Όχι, ένας "φαλλοκράτης" άντρας που έχει τη γυναίκα του "σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε" ΔΕΝ είναι κατ΄ ανάγκην ένας "αφέντης". Και ναι, πιστεύω ότι εξίσου θα σοκαριζόταν η κοινωνία μας αν ανακάλυπτε ότι άνθρωπος αυτός δένει την γυναίκα του και τη μαστιγώνει, όπως και θα σοκαριζόταν αν ανακάλυπτε το αντίθετο. Το ίδιο πιστεύω θα επηρεαζόταν τα παιδιά αν ανακάλυπταν μαστίγια με τα οποία ο μπαμπάς συνηθίζει να μαστιγώνει τη μαμά, απ΄ ό,τι αν ανακάλυπταν τα μαστίγια με τα οποία η μαμά μαστιγώνει το μπαμπά.

  Για μένα τουλάχιστον είναι τεράστιο λάθος να προσπαθούμε να εξηγήσουμε με BDSM όρους την κοινωνία μας. Εγώ τη βρίσκω να παίρνω το ρόλο του slave με τη γυναίκα μου. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι στην δουλειά μου θα γίνω χαλί να με πατήσει η συναδέλφισα του διπλανού γραφείου, όπως δεν θα γίνω χαλί να με πατήσει ο συνάδελφος του παραδιπλανού. Εξίσου θα στεναχωρηθώ αν άδικα δώσουν προαγωγή σε κάποια άλλη γυναίκα αντί για μένα, όπως και σε κάποιον άλλο άντρα. Όχι ΔΕΝ πιστεύω ότι θα πρέπει κάποιος να μου αφαιρέσει το δικαίωμα της ψήφου ή να παραχωρήσει νομικά την διαχείριση της περιουσίας μου στη γυναίκα μου. Αν η γυναίκα μου μού επιβάλλει να ψηφίσω αυτό που θέλει αυτή, ή να της δώσω τη διαχείριση της περιουσίας μου, αυτό είναι θέμα της μεταξύ μας σχέσης. Εγώ θα το έκανα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος για όλους τους άντρες και όλες τις γυναίκες.

  Και όσο για το -υποτίθεται- κοινωνικό σοκ αν με δει κάποιος να μαγειρεύω, να πλένω τα πιάτα, να βάζω μπουγάδα ή να σιδερώνω, δεν με νοιάζει. Δεν με νοιάζει όχι γιατί τα πράγματα αυτά τα κάνω επειδή είμαι slave αλλά γιατί θεωρώ ότι δεν είναι ντροπή να κάνεις την οποιαδήποτε δουλειά. Αν κάποιος νομίζει το αντίθετο, κακό του κεφαλιού του. Και στην πιο βανίλια από τις βανίλια περιόδους μου, δεν διστάζω να σηκωθώ να μαζέψω ένα πιάτο, όχι γιατί είμαι σκλάβος ή δεν ξέρω τι, αλλά γιατί δεν μ'αρέσουν τα βρώμικα πιάτα. Κι ούτε "ντρέπομαι" να το κάνω αυτό μπροστά σε τρίτους ή να το ομολογήσω, όχι γιατί θέλω να "διαφημίσω" τον sub χαρακτήρα μου αλλά γιατί απλά θεωρώ ότι δεν είναι ντροπή.

  Εμένα προσωπικά δεν θα με πείραζε να ξαπλώσει η γυναίκα μου στον καναπέ και να μου πει "μάζεψε το τραπέζι, σκλάβε". Θα το κάνω. Αλλά αυτό είναι δική μου επιλογή. Και, ας το πω κι έτσι, θα το κάνω για την συγκεκριμένη γυναίκα. Δεν σημαίνει ότι θα το έκανα αναγκαστικά και για κάποιον άλλο. Αυτό είναι η δική μου ιδιωτική επιλογή. Δεν είμαι υπέρ ενός νόμου που θα λέει ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να μην κάνουν τίποτε, και οι άντρες θα τις υπηρετούν.

  Και τελειώνοντας, αν υπάρχει μία ιδαιτερότητα μεταξύ maledom και femdom είναι ότι διάφοροι (προς Θεού όχι όλοι) σου πουλάνε το maledom και καλά ως μία "νορμάλ" και "φυσιολογική" κατάσταση. Όχι κύριοι, όλοι kinky είμαστε and proud of it!
   
 5. gaby

  gaby Guest

  Θα συμφωνήσω, σχεδόν λέξη προς λέξη με τον inlx.

  Ό/όσοι Ε/έχουμε στάτους lifestyle εδώ στην κοινότητα, ίσως αξίζει να Π/προσπαθούμε να Β/βλέπουμε τους εαυτούς Μ/μας με κριτήρια lifestyle.

  Κι εγώ δε νομίζω ότι το M/f είναι πιό παραπλήσιο με τον mainstream τρόπο ζωής κοινωνικά, από ότι το F/m.

  Αν κάποιος τώρα, εκτός lifestyle επιθυμεί να επιμένει να εθελοτυφλεί με αυτό τον τρόπο... και να με βλέπει εμένα ως "γλυκούλα και καλούλα" τον Κυρίαρχο ως "κάποιον που τιμάει τα παντελόνια του" την Κυρίαρχο ως "μία αδικημένη που έγινε αυστηρή από ανάγκη" και τον υποτακτικό ως "έναν φουκαρά", αδιάφορο μου φαίνεται και αστείο.

  Κατά την γνώμη μου, είναι το ίδιο αποδεκτοί στο πλαίσιο του lifestyle και οι Femdom και οι Maledom και οι femsub και οι malesub.

  Θα μου πείτε βέβαια, πάω να βγάλω τρελλούς τους φορείς της λαϊκής σοφίας που επιμένουν οτι "οι γυναίκες όλες θέλουν έναν άντρα να τις φροντίζει και να τις προστατεύει;" Όχι βέβαια. Intuitively, it makes sense (λογικά στέκει). Με mainstream καθημερινά κριτήρια. Απλά, δεν έχει σχέση με το lifestyle. Με το power exchange, με το Domspace / subspace. Με την ηδονή της Κυριαρχίας και της υποταγής. Με τα φετίχ της συγκεκριμένης υποκουλτούρας. Με τη nadu, τα πρωτόκολλα και το sensual training.
   
 6. inlx

  inlx Regular Member

  RE: RE: Mistress&malesub vs Master&femsub

  Αφού τα θεωρείς αυταπόδεικτα και πασιφανή, τι να συζητάμε;
   
 7. gaby

  gaby Guest

  RE: RE: Mistress&malesub vs Master&femsub

  Και ποιά είμαι εγώ καλέ μου rolfo που θα πω πώς να κάνεις το status σου; Δεν κάνω εγώ τέτοια πράγματα, ποτέ μου. Και, αν και δε μου φαίνεται, προσπαθώ να μην κακοκαρδίζω κανέναν   Τώρα, αν δεν τα πολυκαταφέρνω, άλλο θέμα...  

  Το στατους σου, νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με το αν είχες ή έχεις Αφέντρα αλλά κυρίως με το αν επιθυμείς να ανήκεις στη συγκεκριμένη υποκουλτούρα.