Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

sharing / lending

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 8 Αυγούστου 2005.

 1. Phaedra

  Phaedra Regular Member

  Ειναι φυσικα ενδιαφερον οτι παρατηρωντας τα posts στο παρων thread, ακομα και με το μικρο δειγμα υποτακτικων που εχουνε γραψει, οι γυναικες εχουνε (στην πλειοψηφια τους) διαφορετικη προσεγγιση απο τους αντρες υποτακτικους που εν γενει δηλωνουν οτι οχι μονο θεωρουνε απολυτα λογικο το sharing/lending, οχι μονο το αναγνωριζουν ως δικαιωματικα ανηκον στην Κυριαρχο, αλλα μαλιστα εκφραζουνε την πεποιθηση τους οτι ειναι κατι που θα απολαμβαναν ως υπηρεσια στην Κυριαρχο τους. Αυτη η προσεγγιση, στην δικη μου εμπειρια, βασιζεται στην φαντασιωση μοιρασματος/δανεισμου του υποτακτικου με μια αλλη κυριαρχικη γυναικα (κατα προτιμηση εμφανισιμη). Τα πραγματα συχνα αλλαζουν αρδην αν ο δανεισμος αφορα σε αντρα Κυριαρχο μια που η βαση του ευπροσδεκτου του sharing/lending οπως "γενναιοδωρα" εκφραζεται απο male subs δεν στηριζεται παντα σε συνειδητοποιημενη αντιληψη/εμπειρια του υποτακτικου ως περιουσια (property.)
   
 2. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  RE: RE: sharing / lending

  Εγώ πάλι πιστεύω πως δεν είναι πολλές οι υποτακτικές που δεν έχουν αυτή τη φαντασίωση, έστω και καταχωνιασμένη στα σώψυχα τους  
  Οσο για τα περί male subs συμφωνώ μαζί Σας  
   
 3. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  θεωρώ ότι η ψυχολογία του άντρα sub/slave ειναι εντελώς διαφορετική απο αυτή της γυναικας(φυσικό ειναι αλλωστε).

  Ετσι πιστεύω οτι ειναι και εντελώς διαφορετικοί οι λόγοι που οδηγουν τους μεν και τους δε να δεχονται και να επιθυμουν ή οχι το "μοίρασμα"
   
 4. gaby

  gaby Guest

  Επαναφέρω στην καθημερινότητά Μ/μας αυτό το νήμα επειδή έχω την αίσθηση ότι πηγαίνει χέρι - χέρι με την πολυγαμικότητα του Κυρίαρχου που συχνά - πυκνά πολώνει αυτό το φορουμ.

  Εχω καταλάβει ότι το πολυάμορους στο BDSM έχει δύο όψεις, την γνωστή Μ/μας πλέον πολυγαμικότητα του Κυρίαρχου και το sharing / lending του υποτακτικού στοιχείου.

  Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι που άνοιγα αυτό το νήμα δεν είχα συναίσθηση του σε ποιό βαθμό μπορεί να διαχειρίζεται ένας άνθρωπος την σεξουαλική έκφραση ενός άλλου ανθρώπου.

  Ότι δηλαδή, για να το πω απλά, η σεξουαλική διέγερση του υποτακτικού στοιχείου μπορεί να ελέγχεται πάρα πολύ από τον Κυρίαρχο και με το sharing / lending να γίνεται μία προσωρινή και για πολλούς λόγους παραχώρηση του υποτακτικού σε τρίτο πρόσωπο.

  Και όμως, την κατάσταση, στα μάτια και στην ψυχή και στο υπογάστριο του υποτακτικού συνεχίζει να την ελέγχει ο Κυρίαρχος.

  Είναι έτσι τα πράγματα;
   
 5. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Θα ήθελες να επεξηγήσεις κάπως πιο αναλυτικά τι εννοείς tender lilly?
   
 6. gaby

  gaby Guest

  Το έλεγα λίγο μπερδεμένα, γιατί είχα μπερδευτεί εγώ για να είμαι ειλικρινής και είναι λογική η ερώτηση της lara[E-p]

  Η απάντηση δόθηκε λίγες μέρες αργότερα στο Απορίες περί δανεισμού

  Ότι δηλαδή, η σκάβα συνεχίζει να ελέγχεται από τον Κύριό της και προκειμένου να παραμείνει ατόφιος ο έλεγχός Του, αλλά και η αίσθηση του ελέγχου πάνω στην σκλάβα, η σκλάβα αναλαμβάνει προσωρινά την ευθύνη να εκπροσωπεί τον Ιδιοκτήτη της απέναντι στον Τρίτο άνθρωπο.

  Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και όχι εύκολο να επιτευχθεί. Απαιτεί πλήρη αίσθηση ότι είναι ιδιοκτησία από την σκλάβα.

  Αυτή ήταν και η ερώτησή μου. Ρωτούσα αν αυτή είναι η κύρια λογική που διέπει το όλο εγχείρημα.

  Μπορεί αυτή η παραχώρηση να είναι για ειδικούς και συγκεκριμένους λόγους, όπως Σ/συζητούσαμε στα Ξένα Χέρια.

  Άραγε, ένας υποθετικός Τρίτος άνθρωπος, πώς θα αποδεχόταν να ασκεί Κυριαρχία περιορισμένης ευθύνης;
   
  Last edited by a moderator: 26 Ιουνίου 2006
 7. Panacotta_of_Doom

  Panacotta_of_Doom Regular Member

  Tender Lilly, συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά οφείλω/-ουμε να παρατηρήσουμε κάτι (ελαφρό ζήτημα πολιτικής της σεξουαλικότητας και ορολογίας ίσως, αλλά...):

  Η πολυερωτία (sic) / polyamory σε καμμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την πολυγαμικότητα ούτε ως όρος ούτε ως δραστηριότητα.

  Θα βρεις εκατοντάδες ορισμούς και των δύο όρων online, αλλά σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι η πολυερωτία περιλαμβάνει την ειλικρινή ικανότητα κάποιων να είναι ερωτευμένοι και/ή να αγαπούν (ερωτικά, όχι φιλικά) πάνω από ένα άτομο ανά πάσα στιγμή. Στη συντριπτική πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων, οι σχέσεις που δημιουργούνται είναι εν πλήρη γνώση όλων. Γνωρίζουμε κόσμο που ζει σε «quads» (τέσσερα άτομα, έξη ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους) και αρκετούς ακόμα που έχουν «squiggles» (sic, αλυσσίδες σχέσεων).

  Επίσης, η πολυερωτία δεν αποτελεί μέρος του BDSM, υπάρχει τελείως ανεξάρτητα. Αν υπάρχει μια κάποια τάση της μίας ομάδας να ανήκει και στην άλλη, είναι γιατί και οι BDSM lifestylers και οι πολυερωτικοί άνθρωποι είναι τύποι που ενδοσκοπούν πολύ και (μερικές φορές) είναι ανοιχτοί και συνειδητοποιημένοι.

  Και τέλος, δεν υπάρχει καμμία σύνδεση απολύτως μεταξύ πολυερωτίας και sharing/lending στα πλαίσια του DS. Κάθε ορισμός της πολυερωτίας προϋποθέτει εξαιρετικά καλή επικοινωνία μεταξύ όλων όσων «εμπλέκονται», και απόλυτη άνεση. Αν υπάρχει αυτή η άνεση και/ή μια πολυερωτική σχέση μεταξύ τριών ατόμων (είτε με δύο είτε με τρεις σχέσεις), τότε εξανεμίζεται η ένταση του να παραδώσεις τον υποτακτικό σου στο άλλο άτομα.

  Αν μιλάμε για sharing/lending ως επιβράβευση, τότε ναι, αυτό μπορεί να συνυπάρξει με πολυερωτική σχέση.

  Ως τιμωρία ή εμπειρία αυξημένης έντασης για τον υποτακτικό, το να δανείσεις έναν υποτακτικό προφανώς περιλαμβάνει έλλειψη άνεσης από τη μεριά του.
   
 8. Panacotta_of_Doom

  Panacotta_of_Doom Regular Member

  Ένας υποθετικός τρίτος άνθρωπος που θα του άξιζε να δεχτεί ένα τέτοιο δώρο δε θα όριζε ποτέ τον εαυτό του ως κυρίαρχο περιορισμένης ευθύνης.

  Aυξημένης, ίσως. Δεν είναι λίγο πράγμα να σου εμπιστεύθεί κάποιος τον υποτακτικό/-ή του (που σε πολλές περιπτώσεις είναι και ο/η σύντροφός του!). Είναι τεράστια ευθύνη όταν και οι δύο είναι άνθρωποι που αγαπάς.
   
 9. gaby

  gaby Guest

  Δεν συμφωνώ με το "συγνώμη" για την παρέμβαση, από πλευράς μου θα έλεγα ευχαριστώ για την παρέμβαση <χαμόγελο>. Ήταν ενδιαφέρουσες οι πτυχές του θέματος που φωτίσατε.

  Η άποψή σας ως προς τον Τρίτο άνθρωπο είναι, παρά την επιγραμματικότητά της πειστική, αλλά το "περιορισμένης ευθύνης" το έβαλα για να τονίσω ότι ο έλεγχος που ασκεί επί του υποτακτικού στοιχείου είναι περιορισμένος στα πλαίσια που έχουν συζητηθεί με τον Ιδιοκτήτη.
   
 10. Dimitri35

  Dimitri35 Member

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με το προηγούμενο μήνυμα. Η ευθήνη του κυρίαρχου είναι διπλή και απέναντι στον υποτακτικό αλλά και απέναντι στον άνθρωπο που σου την/τον εμπιστεύτηκε.
   
 11. Dimitri35

  Dimitri35 Member

  Μπορείς να θέσεις "όρια" στον έλεγχο ???

  Θεωρητικά τα "όρια" αυτά θα είναι τα ίδια με αυτά που υπάρχουν μεταξύ Ιδιοκτήτη - σκλάβου.
   
 12. Annalenia

  Annalenia Member

  Απάντηση: sharing / lending

  για μένα θα ήταν αποδεκτό και ερεθιστικό θα έλεγα αν ο Αφέντης μου με δάνειζε σε κάποιον άλλο γιατί θα ένιωθα την πλήρη κυριαρχία του επάνω μου..