Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Status Vanilla

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 1 Φεβρουαρίου 2009.

Tags:
 1. Syrah

  Syrah Contributor

  Με αφορμή το παρακάτω σχόλιο, θα ήθελα να διατυπώσω έναν προβληματισμό.

  Το Status Vanilla είναι σύνηθες στο Greek BDSM Community. Κάποιοι παραδεκτά το χρησιμοποιούν επειδή οι επιλογές που τους γίνονται για τον προσδιορισμό της σεξουαλικής τους ταυτότητας δεν είναι επαρκείς, λόγου χάρη δεν υπάρχει Status "σαδιστής". Κάποιοι το χρησιμοποιούν επειδή δεν αποδέχονται να εκπληρώσουν τις επιταγές που η BDSMική κουλτούρα αποφασίσει ερήμην τους για το Status αυτό, λόγου χάρη ένας υποτακτικός άνδρας μπορεί να μην επιθυμεί να μιλά σε όποιον φέρεται με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα του ψευδωνύμου του στον πληθυντικό ή μπορεί να μην προτίθεται να ικανοποιήσει την εκ παρανόησης απορρέουσα αξίωση κάποιων κυρίων και κυριών του χώρου να ανέχεται μία όχι ευγενική συμπεριφορά επειδή ακριβώς δηλώνει υποτακτικός. Το νήμα αυτό ΔΕΝ αναφέρεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

  Αναφέρεται στις περιπτώσεις όπου κανείς δηλώνει Vanilla, εκ των πραγμάτων και εκ πεποιθήσεων, μιας και όπως πολύ σωστά παρατήρησει ο Agitator, πολλοί δηλώνουν ότι καμιά δική τους σκέψη ή επιθυμία δεν προβάλλεται εδώ και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να καταπιαστούν με το BDSM. Στον αντίποδα αυτών των δηλώσεών τους, βρίσκεται πολλές φορές μία ένθερμη συμμετοχή στα fora, εκατοντάδες ή χιλιάδες αναρτημένα posts, λόγος με πάθος περί του τί είναι δέον και τί δεν είναι, άμεσες ή έμμεσες διατυπώσεις περί του τί εστί ο "καλός" κυρίαρχος ή ο "καλός" υποτακτικός, σημαντικές παρουσίες σε φυσικές συναντήσεις και άλλα.

  Προσωπικά, -σε αντίθεση με τον Agitator εικάζω- δεν ενδιαφέρομαι για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, και για το λόγο αυτό δεν συμμετέχω σε κάποιο σχετικό forum καταθέτοντας ή διαβάζοντας εκεί απόψεις, δεν πηγαίνω σε εκθέσεις αυτοκινήτων, δεν διαβάζω σχετική βιβλιογραφία, δεν συναναστρέφομαι συνομιλητές από fora με σχετική θεματολογία. Εν πάσει περιπτώσει δεν ασχολούμαι με αυτά διαδικτυακώς ή φυσικώς και δη με συνέπεια. Αν ασχολούμουν, ενώ ταυτόχρονα πίστευα ότι το θέμα δεν με ενδιαφέρει, θα προσπαθούσα, μιας και αυτός είναι ο χαρακτήρας μου, να το εκλογικεύσω. Να καταλάβω δηλαδή, τί στο καλό κάνω εγώ σε ένα τέτοιο Forum. Γιατί βεβαίως είναι πιθανό να είμαι F1 curious για κάποιο διάστημα, αλλά αν το curiosity level παραμένει υψηλό επί έτη, κάτι θα πρέπει να σημαίνει αυτό.  

  Ομολογώ ότι όπως και ο Agitator συχνά θα επιθυμούσα συνομιλητές που παρουσιάζονται ως μη προσκείμενοι στο χώρο να φροντίζουν έτσι ώστε να έχουν μία διακριτικότερη παρουσία εδώ. Να διαβάζουν περισσότερο, να ρωτούν περισσότερο, να νουθετούν λιγότερο, να ειρωνεύονται ό,τι δεν αντιλαμβάνονται, λιγότερο. Όταν όμως βλέπω μέσα από τα γραπτά ένα ένθερμο υποφώσκον ενδιαφέρον για το χώρο, σκέπτομαι ότι ίσως κάποιοι εξ αυτών να είναι εγγύτεροι πολλών άλλων που προσδιορίζονται ως συναφείς με το BDSM.

  Δεν θα ήθελα να διατυπώσω συγκεκριμένα ερωτήματα. Θα ήθελα εν γένει την άποψη τόσο των Vanilla όσο και των BDSMers για το φαινόμενο της ένθερμης συμμετοχής των πρώτων εδώ. Θα μπορούσατε πιθανώς να αναφερθείτε οι μεν πρώτοι στο τί σας εξυπηρετεί η ενασχόληση με το χώρο ή στο πώς έχετε αιτιολογήσει (προσοχή όχι "δικαιολογήσει") εντός σας την -τόσο μεγάλη μερικές φορές- ενασχόληση αυτή ή στο γιατί αν βρίσκετε εδώ κάτι που σας αφορά δεν το εκφράζετε, οι δε τελευταίοι στο τί σας προσφέρει και τί σας απαγορεύει η συμμετοχή των πρώτων στα fora, στο αν ενδεχομένως βλέπετε σε αυτούς έναν υποψήφιο ερωτικό σύντροφο που φλερτάρει με την ιδέα του BDSM, στο πώς ερμηνεύετε τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι προσπαθούν βρισκόμενοι εδώ ως BDSM curious να επικοινωνήσουν μαζί σας. Μπορείτε να γράψετε οτιδήποτε σκέπτεστε ή νιώθετε επί του θέματος γενικώς, αλλά και καταθέσετε δικές σας ερωτήσεις.

  Παρακαλώ το νήμα να μην εξελιχθεί σε δημόσιους διαπληκτισμούς μεταξύ Vanilla και BDSMers.
   
 2. female

  female Contributor  Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που συζητείται το θέμα, όσο θυμάμαι. Μήπως να ψάξεις να βρεις τα ανάλογα νήματα και να τα παραθέσεις ;


   
 3. Syrah

  Syrah Contributor

  Ευχαριστώ για την πρόταση female, αλλά δεν θα με ενδιέφερε να συγκεντρώσω βιβλιογραφία σχετική με το θέμα. Βεβαίως αν κάποιος επιθυμεί να αναρτήσει εδώ κάποιους συνδέσμους, πολύ ευχαρίστως να το κάνει.
   
 4. llazouli

  llazouli Contributor

  Προσωπικά, το στάτους βανίλα, ο εννοούμενος κοινωνικά αποδεκτός ερωτικός προσανατολισμός, χωρίς να με καλύπτει, το υιοθετώ, γιατί μου δίνει την άνεση να μην εγκλωβίζομαι σε αυτό που λέμε ''πολιτικώς ορθόν'' bdsm.
  To στάτους perv από την άλλη, είναι μια γενικότερη ''ομπρέλα'' αποκλίνουσας ερωτικής συμπεριφοράς, που λίγο ως πολύ, όλοι βρισκόμαστε κάτω απ΄αυτήν.

  Έχω τη γνώμη πως είναι το λιγότερο γελοίο, να κρίνουμε βάσει στάτους, ακόμη και σε θέματα που αγγίζουν τον πυρήνα του bdsm, γιατί το ότι κάποιος δηλώνει οτιδήποτε, δε σημαίνει ότι το ζει ως τρόπο ζωής και έχει την ανάλογη εμπειρία. Μπορεί να είναι ένας ευσεβής πόθος, περιέργεια, θεωρητικό ενδιαφέρον, οτιδήποτε έχει στο μυαλό του.
  Ακόμη κι αυτοί οι ολίγοι και εκλεκτοί που βιώνουν bdsm σχέσεις, έχουν το αλάθητο του Πάπα; Δεν κρίνονται εφόσον εκτίθενται; ή πρέπει να τους ''προσκυνάμε'' εξ ορισμού;
  Όσοι δεν ζουν το bdsm ως τρόπο ζωής, ή το βιώνουν με τον προσωπικό τους τρόπο, οι περισσότεροι δηλαδή απο δω, δεν έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν άποψη;
  Με ποια κριτήρια κρίνονται οι άσχετοι και οι ειδήμονες;
  Αν ρίξω δυο σφαλιάρες σε έναν υποτακτικό, χρίζομαι μίστρες και αυτόματα γίνομαι ειδήμων επι παντός επιστητού, απαγορεύοντας στους βανίλα να μιλάνε; Αστεία πράγματα...
   
 5. female

  female Contributor  /me γελάει με την ψυχή της

  Δεν είναι βιβλιογραφία τα περασμένα ποστς, είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου, τα οποία, στο περασμένο μου ποστ, σου έδειξα πως υπάρχουν. Αν σε ενδιαφέρουν απαντήσεις, κοίταξέ το. Λυπάμαι που βαριέμαι να γράφω ξανά τα ίδια, και μάλιστα όταν αυτή η ερώτηση μοιάζει πολύ με κλήση σε απολογία -- ίσως κάποιος άλλος με το ίδιο στάτους δεν το ΄χει ακόμα βαρεθεί.

   
  Last edited: 1 Φεβρουαρίου 2009
 6. Syrah

  Syrah Contributor

  llazuli: Η αποφυγή αυτού που αποκαλείς "πολιτικά ορθό BDSM" φρονώ πως είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο αποφεύγει κανείς να δηλώσει κάποιο άλλο status εγγύτερο στη σεξουαλική του ταυτότητα. Έκανα μνεία σε αυτό στη πρώτη μεγάλη παράγραφο.

  female: Ευχαριστώ και πάλι για την υπόδειξη, όμως το παρόν νήμα δεν θέτει συγκεκριμένες ερωτήσεις, αλλά εισάγει το θέμα σε μία γενικότερη συζήτηση. Θα ήθελα να διαβάσω νέες γνώμες συνομιλητών μου επί του θέματος, που είτε δεν συμμετείχαν στα άλλα νήματα είτε θα ήθελαν να τοποθετηθούν και εδώ.
   
 7. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Re: Status Vanilla

  ΅ Επιπλέον οι απόψεις δύναται να εξελίσσονται. Δεν νομίζω ότι όποιος έγραψε πριν ένα ή δύο χρόνια σχετικά δεν είναι πιθανό είτε να έχει επαναπροσδιορίσει τις θέσεις του είτε να τις έχει εξελίξει-διευρύνει!Αλίμονο αν ήταν αλλιώς.
  Πολύ ενδιαφέρον νήμα-με αφορά άμεσα επιφυλάσσομαι να απαντήσω εντός των ημερών όταν θα έχω περισσότερη έμπνευση.
   
 8. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  Ενα ακομα νημα που αναφερεται στις ταμπελες και την "ισχυ" του λογου που προσδιδουν βασει του περιεχομενου που προσδιοριζουν(; ).
  Ο αυτοπροσδιοριμος εκαστου στην -εν προκειμενω- βανιλλα κατηγορια προφανως δεν του αφαιρει το δικαιωμα να εκφραζεται οπως αυτος θεωρει σωστο επι παντος επιστητου.
  Εχω καθε δικαιωμα να ισχυριστω,εκφερων αποψη για τον Νταλι, οτι ο γυιος μου ζωγραφιζει καλυτερα.Αναλαμβανω το ρισκο και την ευθυνη αυτης της αποψης, και ουδεις κριτικος τεχνης μπορει να μου υποδειξει να μαζεψω την γλωσσα μου.Αυτο που μπορει να κανει ,αν καταδεχθει να μου απαντησει ,ειναι να μου αποδειξει την ασχετοσυνη και την αμετροεπεια μου.
  Εχω κουραστει να ακουω απο πολλους "επαιοντες" γκρινιες για το "θρασος" των "ασχετων" να εκφραζουν ελευθερως την γνωμη τους και ενοχλουμαι πλεον πολυ οταν ζητειται αμεσως η εμμεσως, να (αυτο)λογοκρινονται.(δεν αναφερομαι στην νηματοθετιδα).
   
 9. Durcet

  Durcet In Loving Memory

  Vanilla (αρσενικό ή θηλυκό, άκλιτο): αποδιοπομπαίος τράγος του συγκεκριμένου forum. Ελέω status επιδίδεται σε σεξουαλικές συνευρέσεις που δεν προσφέρουν ουδεμία ευχαρίστηση, έχει παντελή άγνοια και, φυσικά, δέον είναι όπως εξαφανιστεί από προσώπου γης ούτως ώστε να γλιτώσουν από την καταπίεση αυτών οι απανταχού bdsmers.

  Βέβαια, θα μου πείτε, αν εξαφανιστούν οι vanilla θα έρθει η ώρα των perv (καθώς κι αυτοί δε μπορούν να θεωρηθούν αυθεντικοί bdsmers), οι switch, οι top και οι bottom. Πού θα πάει, κάποια στιγμή θα επιτευχθεί η απαιτούμενη από πολλούς πλήρης ομοφωνία σε θέματα που άπτονται του bdsm. Τότε, όμως, τι θα απογίνετε χωρίς τους βαρβάρους;
   
  Last edited: 2 Φεβρουαρίου 2009
 10. Syrah

  Syrah Contributor

  underherfeet, Durcet: Αν θεωρήσουμε τα Status όλων των χρηστών ως ειλικρινή (επαναλαμβάνω ότι έχω εξαιρέσει περιπτώσεις ανθρώπων όπως αυτές που επεσήμανε η llazuli*), τότε τί ακριβώς σημαίνει η επιλογή Vanilla αν όχι "μη συναφής με το BDSM";

  Αν θεωρήσουμε λοιπόν τα Status ως ειλικρινώς επιλεγμένα, τότε το πώς προσδιορίζει κανείς εαυτόν έχει άμεση σχέση με την υποστήριξη των λεγόμενών του καθώς δύναται ή δεν δύναται να επικαλεστεί τη συνάφεια με το BDSM ως επιχείρημα υπέρ της ισχύος της άποψής του. Όπου συνάφεια ας μην θεωρηθεί κατά τρόπο αυστηρό η εμπειρία (μαζοχιστής μπορεί να είναι και κάποιος που δεν έκανε ούτε ένα session). Δηλαδή, αγαπητέ underherfeet, σαφώς μπορεί οποιοσδήποτε να εκφέρει άποψη επί οποιουδήποτε θέματος, αλλά αν δεν συνδέει με κανένα τρόπο τον εαυτό του με το θέμα αυτό, πώς αιτιολογείται η ύπαρξη άποψης; Ρητορική η ερώτηση ασφαλώς.


  *Το ότι κάποιος μπορεί να δηλώνει Master ενώ δεν πρόσκειται στο BDSM κατ΄οποιονδήποτε τρόπο είναι ένα κακώς κείμενο του Forum, αλλά βεβαίως σε αυτό μπορεί να αντιπαραβληθεί και το ότι δύο άνθρωποι ενδέχεται να δηλώνουν ειλικρινώς Masters και να εννοούν κάτι εντελώς διαφορετικό. Συνεπώς δεν έχει νόημα να μπει κανείς στη διαδικασία να αμφισβητεί Status, κατ εμέ.


  ΥΓ. Θα επανέλθω με σχόλια αναφορικά με το τί προσφέρει σε εμένα η ύπαρξη BDSM curious εδώ, αλλά και σε τί με δυσκολεύει.  
   
 11. Iwnas

  Iwnas Regular Member

  Θα μπορούσαμε όλοι με εξαιρετική άνεση να ελέγξουμε την ορθότητα του οποιουδήποτε status εδώ μέσα. Παίζει πραγματικά τόσο σημαντικό ρόλο για κάποιους το τι δηλώνει ο καθένας ότι είναι,ή μήπως η δήλωση αυτή που κάνει τον κάνει αποδεκτό ή μη σε μια κοινότητα όπως αυτή εδώ?
  Προσωπική μου άποψη είναι πως αρκετοί από εμάς δηλώνουν ένα συγκεκριμένο status ακριβώς επειδή το κάθετί εδώ μέσα αντιμετωπίζεται με έναν απερίγραπτο "ταμπελισμό" (νεολογισμός ίσως και άστοχος) και με μια διάθεση περιπαιχτική αν δεν ανήκεις στις κάστες των εκλεκτών (αλήθεια κάπτε πρέπει να μας τις ορίσουν και αυτές).
  Οι δήθεν vanilla είναι αυτοί που θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν και δήθεν Masters και δήθεν submissives και δήθεν slaves.
  Mήπως θα έπρεπε να απαγκιστρωθούμε από τους χαρακτηρισμούς και να περάσουμε στην ουσία των ανθρώπων αντί να τους κατηγοριοποιούμε?
   
 12. Syrah

  Syrah Contributor

  Iwnas θα ήταν ευκολότερη η επικοινωνία αν δεν υπήρχε η δυνατότητα επιλογής ενός Status;