Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Swinging και πολιτική

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Dark_passion, στις 28 Οκτωβρίου 2008.

 1. Dark_passion

  Dark_passion Regular Member

  Το άρθρο που θα διαβάσετε πιο κάτω (προέρχεται από την Ελευθεροτυπία) εμπεριέχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το swinging, αλλά και κάποιες άκρως αντιδραστικές απόψεις. Τα δικά μου σχόλια είναι τα εξής:

  Νομίζω ότι όλος αυτός ο συντηρητισμός, είτε προέρχεται από σεξολόγους είτε από πολιτικούς είτε από διάφορες δήθεν φεμινίστριες, δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την ηθική ούτε με την προστασία του ζευγαριού ή της οικογένειας. Αν κάποιοι όντως ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των ελληνικών ζευγαριών ας κοιτάξουν κατάματα ποια είναι αυτά: η φτώχεια, η ανεργία, η εργασιακή ανασφάλεια, τα σκληρά ωράρια που πνίγουν τον ελεύθερο χρόνο, η υποβάθμιση της ζωής μας και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, η διάλυση της δημόσιας παιδείας και ασφάλισης και τόσα άλλα...

  Όλοι αυτοί που μας παρουσιάζονται ως θεματοφύλακες των παλιών καλών αξιών ("πνεύμα και ηθική", που έλεγε και μια παλιά ελληνική ταινία) απλώς παπαγαλίζουν την κυρίαρχη ιδεολογία του "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια".

  Η προσωπική ελευθερία τους ενοχλεί βαθύτατα γιατί μας θέλουν δέσμιους μέσα στο κλουβί μας, πιασμένους μέσα στα δίχτυα των αντιδραστικών ιδεών τους. Έτσι το σύστημα μπορεί να λειτουργεί ανενόχλητα - ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Γιατί στους καιρούς όπου ζούμε όλο και περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί ότι το σύστημά τους το έχει πιάσει λάστιχο...  

  λίζα


  ΥΓ. 1. Συγγνώμη για το σκληρό τόνο του παραπάνω μηνύματος, αλλά ώρες ώρες με πιάνει το επαναστατικό μου!

  2. Κι εγώ είμαι φεμινίστρια και ντρέπομαι όταν ακούω τέτοιες αντιδραστικές απόψεις να λέγονται από το στόμα δήθεν προοδευτικών γυναικών. Αντί να το παίζουν φεμινίστριες μερικές μερικές δεν πάνε καλύτερα να κάνουν παρέα στην κυρία Λουκά...  

  3. Το συγκεκριμένο νήμα απευθύνεται αποκλειστικά στους ανθρώπους που θα ήθελαν να συζητήσουν σοβαρά τα θέματα που θίγει. Τα υπόλοιπα σχόλια μπορούν να δημοσιευτούν σε κάποιο άλλο νήμα. Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας!  

  ...................

  Λέμε ναι στην απιστία αλλά όχι στην «ανταλλαγή»

  Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ

  Η ανταλλαγή συντρόφων, έστω μόνο για μερικές ώρες, έχει εξελιχθεί σε... εθνικό σπορ για τους Ιταλούς, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, τα συμπεράσματα της οποίας έγιναν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «La Stampa».

  Οπως δείχνουν τα στοιχεία, στο σεξουαλικό «γαϊτανάκι», που ξεκίνησε το 2002, την πρωτοβουλία έχουν πλέον οι γυναίκες, ενώ 500.000 ζευγάρια (25%) στην Ιταλία είναι φανατικοί οπαδοί τού «σπορ», που δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον πρωθυπουργό. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έγραψε η «La Stampa», πριν από 6 χρόνια είχε προτείνει δημοσίως τη σύζυγό του, Βερόνικα, στον Δανό ομόλογό του, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αμηχανία του...

  Για τη διάδοση του «σπορ» στην Ελλάδα, ρωτήσαμε τον Θάνο Ασκητή, δρα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

  «Ναι», μας απάντησε, «αλλά δεν μπορεί να αποτυπωθεί η έκτασή του, γιατί τα ζευγάρια διστάζουν να απευθυνθούν και να εκμυστηρευτούν τις προτιμήσεις τους αυτές στους ειδικούς».

  Ο ίδιος απέδωσε το «φαινόμενο» στην ουσιαστική σεξουαλική απελευθέρωση, στην κρίση που περνά ο γάμος και στην απομυθοποίηση του σεβασμού ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

  «Ετσι αναζητείται η μαγική σεξουαλική ψευδεπίγραφη εικόνα για την ικανοποίηση της σεξουαλικότητας των συντρόφων. Αντί της λογικής, πρυτανεύουν η φαντασίωση και η αναζήτηση του μυθικού και του απραγματοποίητου σε πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον του ζευγαριού. Ετσι, δημιουργείται και η παραφιλία».

  Οι νέες αυτές στρεβλές αναζητήσεις, πρόσθεσε ο κ. Ασκητής, «εκτός τού ότι απομυθοποιούν τον σεβασμό των συντρόφων, απειλούν και την παραδοσιακή εικόνα του ρόλου των γονέων στα μάτια των παιδιών».

  Η ανατροπή της κατάστασης αυτής, που αποτελεί προέκταση της χαλαρής εικόνας της κοινωνίας μας με ήθη που έχουν εκπέσει, θεωρεί πως πρέπει να έρθει μέσα στον γάμο. «Οι σύντροφοι χρειάζεται να πασχίσουν για την ανανέωση της σχέσης τους και όχι να αναζητήσουν την εκπλήρωση και ικανοποίηση των σεξουαλικών τους επιθυμιών μέσα από τρίτα πρόσωπα και πρότυπα.

  »Οι Ελληνες δείχνουν να είναι πιστοί σε παραδοσιακές αξίες και θεσμούς, όπως ο γάμος και η οικογένεια. Ομως, η ελληνική κοινωνία χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει καινούργια κοινωνικά δεδομένα και σχήματα».

  Επίσης, επικαλέστηκε στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και της ΚΑΠΑ-RESEARCH, με αφορμή το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

  Η έρευνα που έγινε μεταξύ 16-24/5/2008, σε δείγμα 2.053 ατόμων, στις 13 περιφέρειες της χώρας, κατέγραψε ότι:

  * Το 85,7% πιστεύει πως ο θεσμός του γάμου περνάει κρίση σήμερα και το 54,2% ότι ο γάμος δεν είναι αναγκαίος στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

  * Το 71,9% θεωρεί ότι το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης δεν επηρεάζει την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού, αν και το 47,1% πιστεύει ότι η σεξουαλική ζωή έχει θετικότερη εικόνα όταν δεν υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις, σε σύγκριση με την έγγαμη σεξουαλική ζωή, και εκείνη στο πλαίσιο ενός συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης.

  «Θα δανείζατε τη γυναίκα σας, όπως προθυμοποιήθηκε ο "cavalliere";», ρωτήσαμε τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, νομαρχιακό σύμβουλο Αν. Αττικής, υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, πρώην γ.γ. του ΣΑΕ. Το αρνήθηκε.

  «Ο Ελληνας είναι κτητικό ον. Ούτε προσφέρει, ούτε και μοιράζεται τη γυναίκα του με οποιονδήποτε άλλον. Ούτε θα ήθελε να του προσφέρουν τη γυναίκα. Αλλωστε, τι λύκοι είμαστε; Το κυνήγι του θηλυκού -όχι α λα ιταλικά- κάνει το παιχνίδι συναρπαστικό».

  «Κεκαλυμμένη πορνογραφία, που στοχεύει στον εμπλουτισμό της βιομηχανίας του σεξ», θεωρεί τη νέα ιταλική μόδα η δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, μέλος του «Φεμινιστικού Δικτύου Γυναικών», Αθηνά Γούλιαρου.

  «Ως ασχολούμενη με το φεμινιστικό κίνημα, δεν αποδέχομαι ότι πρωτοστατούν οι φεμινίστριες της Ιταλίας. Διότι απλά οι φεμινίστριες έχουν ιδεολογία και αρχές.

  »Είναι γεγονός ότι σήμερα υπάρχει σύγχυση στους ρόλους των ανθρώπων, και αυτό ταλαιπωρεί εκείνους και εκείνες που δεν ξέρουν τι ζητούν και πώς το ζητούν.

  »Επίσης, είναι αληθές ότι έχουν εκπέσει τα ήθη και δεν εφαρμόζεται κάποιο αξιακό πλάνο. Η σεξουαλικότητα έχει αναχθεί σε πρώτη προτεραιότητα.

  »Ως άνθρωπος με αρχές, φεμινίστρια και νομικός, εκτιμώ ότι στους δύο τρίτος δεν χωρεί. Το αντίθετο προσβάλλει την προσωπικότητα του ατόμου, το δικαίωμα της επιλογής και των ατομικών δικαιωμάτων, και καλλιεργεί τη ζήλια. Πρέπει να προσεχθεί ότι η "νέα μόδα" λανσαρίστηκε σε εποχή απομυθοποίησης των ηθών, για εμπλουτισμό της βιομηχανίας του σεξ».

  Η ελληνική ταινία «Safe Sex», πριν από μια 10ετία περίπου, μπορεί να προκάλεσε γέλιο στους Ελληνες, αλλά η ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων έχει ανέβει πλέον και στο Διαδίκτυο (Swinging.gr).

  Στην ιστοσελίδα διαβάζουμε: «Ξεκίνησε από την Αμερική και εξαπλώνεται ταχέως σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν εκατοντάδες κλαμπ με χιλιάδες μέλη σε Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία Ολλανδία. Ηδη εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα! Πρόκειται για εξέλιξη στις έγγαμες ερωτικές μας σχέσεις ή για οριστική ταφόπλακα στον θεσμό του γάμου, που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, μια και τα διαζύγια κάθε χρόνο αυξάνονται ραγδαία; Πρέπει να αντιδράσουμε, και με ποιον τρόπο, όταν αρχίσουν οι πιέσεις από τον σύντροφό μας για να συμμετάσχουμε στο "παιχνίδι"; Τελικά, πρόκειται για νέο τρόπο ερωτικής ζωής ή για διαστροφή;». *

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/08/2008
   
  Last edited: 29 Οκτωβρίου 2008
 2. Elysium

  Elysium Contributor

  Αυτές τις απόψεις όπως κάντε sex με αυτόν τον τρόπο για να είστε ηθικοί και σωστοί ή αλλιώς θα θεωρείστε ανήθικοι και τρελοί ή «με τον άλλο τρόπο» μπορεί και να θεωρηθείτε συντηρητικοί και θρησκόληπτοι, (και αύριο μέρα είναι, θα σας πούμε τι καινούργιο να κάνετε πάλι), ποτέ μου δεν τις χώνεψα από όπου κι αν προέρχονταν.

  Δε μας παρατάει και η Ελευθεροτυπία με τη «μόδα στο sex»...
   
 3. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: Swinging και πολιτική

  Αυτή η φεμινίστρια νομικός έχει τηλέφωνο; Γνωρίζει κανείς τον αριθμό; Θέλω να τη ρωτήσω τί να κάνω: Ένας μοναχός μου πρότεινε ανταλλαγή. Δίνει δύο καλόγριες από την Τήνο για έναν εκχριστιανισθέντα Βησιγότθο, που διατηρώ σε αρίστη κατάσταση. Αλλά ανησυχώ μήπως μου πάθουν τίποτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αν ενδώσω.
   
 4. Έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας κι αυτό μας μάρανε;;;
   
 5. Eri

  Eri

  Οχου μωρε.....

  ΕΓω εχω αλλα προβληματα.....

  Πρεπει να βαλω τον γατο μου να κλαψει αλλα αυτος ο ατιμος δεν χαμπαριαζει.........
   
 6. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: Re: Swinging και πολιτική

  Εννοείς ότι πρέπει να ανταλλάξω τον Βησιγότθο μου, χωρίς κανέναν προβληματισμό; Κι αν είναι τζούφιες οι καλόγριες; Αν είναι κίναιδοι μεταμφιεσμένοι; Αν είναι κυβερνητικά στελέχη με περούκες;
  Πέραν αυτής της αγωνίας, όμως, μια φρικτή ανησυχία με διακατέχει.
  Είναι ποτέ δυνατόν να μη γίνεται αντιληπτό ότι το bdsm ή το swinging είναι ζητήματα βαθύτατα πολιτικά, στον πυρήνα τους;
  Όσες φορές επιχείρησα να το επισημάνω, οι παρατηρήσεις μου προσέκρουσαν στη γενική αδιαφορία. Βολευτείτε, λοιπόν, όσοι αρνείστε την πολιτικότητα της λιμπιντικής χειραγώγησης, με την αθλιότητα της καθημερινότητας μας κι ανακουφίστε τις ψυχές σας με την ιδέα ότι η σεξουαλική ταυτότητα, η επιθυμία, η κοινωνική οργάνωση των διαπροσωπικών σχέσεων, ανάγονται στη γεύση της ψευδόπουτσας που παραγγέλνετε ηλεκτρονικά από το sex shop ή στο κέρατο με το οποίο διακοσμήσατε το μέτωπο του αρρεβωνιάρη ή της 'δικιάς' σας.
  Εσείς, επιλέγετε το ρόλο του καταναλωτικού περιτρίμματος και την άγνοια ως δικαίωση ενός βίου ενεργούμενου.
  Είναι η μόνη, εξάλλου, ελευθερία που το κλυδωνιζόμενο νεοκαπιταλιστικό σύστημα παρέχει στους αποπολιτικοποιημένους πιγκουίνους του. Ανασφάλιστα σκουπίδια ή ιδιωτικώς ασφαλισμένα απορρίματα; Faites vos jeux....
   
  Last edited: 29 Οκτωβρίου 2008
 7. Maley

  Maley Contributor

  Απάντηση: Swinging και πολιτική

  χαμπαρι δεν εχω παρει απο ολα αυτα..που ζω γαμωτο μου..
   
 8. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: Swinging και πολιτική

  Μερικά εκατομμύρια Αμερικανοί, που τους βγάζουνε τα σπίτια στο σφυρί, πήραν για τα καλά χαμπάρι.
   
 9. thanasis

  thanasis Contributor

  Να μας πει η μανδάμ πού πωλεί τις εκτιμήσεις τις, να πάμε να αγοράσουμε καμιά ωκά.

  Πάντως, αν αντί για το "τρίτος" στην πρώτη πρόταση, βάλουμε "μονογαμία", η εκτίμηση είναι κατά 100% αληθής.
   
  Last edited: 29 Οκτωβρίου 2008
 10. Kits

  Kits Contributor

  Απάντηση: Swinging και πολιτική

  μα γιατι σας φαινεται περιεργο??

  αυτη ειναι η κοινωνια μας ....
   
 11. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Swinging και πολιτική

  Ο καθείς όπως αρέσκεται... Προσωπικά βαριέμαι αφόρητα τις θεωρίες περί ορθού ή μη σεξ από όπου και αν προέρχονται...
   
 12. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: Swinging και πολιτική

  Θεωρίες περί του ορθού σεξ ή θεωρίες περί σεξ από το ορθόν;