Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

switch ή τι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Switches' που ξεκίνησε από το μέλος little_slut[PieR], στις 11 Ιουνίου 2005.

Tags:
 1. metalswitch

  metalswitch New Member

  Καθώς δηλώνω switch επιτρέψτε μου να εξηγήσω πως το αντιλαμβάνομαι εγώ, μέσα απ' τις εμπειρίες μου.
  Αρχικά, ασχολήθηκα με τον χώρο του BDSM γιατί μου άρεσε σαν παιχνίδι σεξουαλικό, τα δεσίματα, τα μαστίγια, τα φετίχ ρούχα της γυναίκας.
  Από εκεί και πέρα διαπίστωσα ότι απολάμβανα τον ρόλο όχι απλά τυο φετιχιστή, που φτιάχνεται δηλαδή απ' την αισθητική ενός σέσιον, των ρούχων, της ατμόσφαιρας, των λόγων, αλλά του sub μιας γυναίκας, που δεν περιοριζόταν απλά στο να με ανεβάζει με τον δυναμισμό της, αλλά που πραγματικά επιβαλλόταν πάνω μου, όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και σαν χαρακτήρας.
  Μετά από αρκετή αναζήτηση και σχετικές επαφές κάποια στιγμή είχα καταλήξει στο να χρησιμοποιώ για τον εαυτό μου τον όρο sub αφού έτσι αισθανόμουν ότι ενεργούσα.
  Όλα αυτά μέχρι σχετικά πρόσφατα, όταν μια πραγματικά έμπειρη αφέντρα με την οποία είχα σχέση άρχισε να βάζει στο μυαλό μου αμφιβολίες, διακρίνοντας στην συμπεριφορά μου κάποια στοιχεία που δεν ταίριαζαν με αυτόν τον ρόλο απόλυτα, όπως την τάση που είχα να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες σε θέματα που δεν θα έπρεπε, σύμφωνα με την ίδια.
  Σιγά σιγά, και μετά από αρκετή εσωτερική αναζήτηση, αναδρομή των εμπειριών μου, συνειδητοποίησα ότι ο χαρακτήρας μου είχε και πολλά στοιχεία που δεν ταίριαζαν απόλυτα με τον όρο του sub, αντίθετα θα έλεγα ότι σχεδόν απέκλειαν τον χαρακτηρισμό αυτό. Δοκιμάζοντας και την πλευρά του dom, είδα ότι όχι απλά τον απολάμβανα, αλλά ότι ίσως να μου ταίριαζε περισσότερο τελικά. Ακόμη, είναι αλήθεια, δεν έχω καταλήξει, ενώ με ελκύουν προτάσεις τόσο για ρόλους υποτακτικούς, όσο και για κυριαρχικούς, ανάλογα βέβαια με το πρόσωπο που αφορούν...
  Παραδέχομαι ότι βρίσκομαι σε μια φάση αναζήτησης περισσότερο ενός μόνιμου ρόλου και γι αυτό δηλώνω switch. Απ' την άλλη έρχομαι να συμφωνήσω με μερικούς απ' τους προηγούμενους, ότι δεν θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να είναι μόνιμα switch σε αυτό τον χώρο. Είτε θα είναι μια μεταβατική περίοδος, είτε πρόκειται για άτομα που απλά απολαμβάνουν κάποιους ρόλους χωρίς να θέλουν πραγματικά να ζήσουν όλη την ουσία του D/s.
   
 2. sakiss3000

  sakiss3000 Regular Member

  Ναι αλλά το καθένα προσφέρει διαφορετικές συγκινήσεις οπότε γιατί κάποιος να μην καταλήξει στο switch αν μπορεί; Θα απολαμβάνει και τα δυο είδη συγκινήσεων. Θα ξέρει και πως νιώθει η/ο σύντροφος του με ότι γίνεται και μπορεί αυτό να είναι για κάποιον διπλή ευχαρίστηση
   
 3. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  RE: RE: switch ή τι;

  Σε τί συνείσταται η τάση κυριαρχίας απέναντι σε άλλα άτομα του φύλου σου; Σε τί συνείσταται η υποταγή σου στον Αφέντη σου;

  Πιστεύω πως ο ορος switch βρίσκεται ανάμεσα στους όρους Top και bottom και όχι ανάμεσα σους Dom / sub, πολύ δε περισσότερο ανάμεσα σους Master / slave.

  Στον παραπάνω ορισμό του Master (με τον οποίο συμφωνώ) δεν υπάρχει κανενός είδους αναφορά σε σεξουαλική κυριαρχία. Θεωρώ πως η απάντηση στην ερώτιση σου

  βρίσκεται ακριβώς εκεί, από την στιγμή που διευκρνίζεις πως

   
 4. little_slut[PieR]

  little_slut[PieR] Regular Member

  Εγώ γιατί δεν την βλέπω την απάντηση; Θα με βοηθούσε αν μου το εξηγούσες λίγο περισσότερο MasterJp να κατανοήσω αυτό που θεωρείς ότι είναι η απάντηση στο ερώτημα μου.
   
 5. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  <χαμογελάει>
  απλά αναλογίσου πότε και γιατί το είπες
   
 6. little_slut[PieR]

  little_slut[PieR] Regular Member

  Είναι προφανές το πότε και το γιατί το έιπα. Όταν διάβασα την εμπειρία της Ευης και ένιωσα να περιγράφει κάτι που το έχω ζήσει και το κατανοώ απόλυτα. Είναι απίστευτο αυτό που αισθάνεσαι όταν γνωρίζεις κάποιον που έχει ζήσει την ίδια σχεδόν κατάσταση. Όμως εξακολουθώ να μην μπορώ να κατανοήσω αυτό που για σένα είναι τόσο προφανές. Ίσως γιατί απλά εγώ είμαι μέσα στο πρόβλημα και δεν μπορώ να το δω και τόσο αντικειμενικά.
   
 7. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Πιστεύω πως τα σημεία που προκάλεσαν την ενθουσιώδη αντίδραση σου, πέρα απο τα γεγονότα αυτά καθ' εαυτά, στο post της Εύης ήταν

  η μιράντα ανέφερε στο θέμα Αφέντης

  κατα πόσο βλέπεις όχι μόνον τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου σε όσα αντέγραψα από το post της Miss Trinity, αλλά και κατά πόσον βλέπεις τον Αφέντη σου στο κομμάτι από το post της miranda;

  Άσχετα αν δεν είχες διαμορφωμένα κριτήρια επιλογής ενός Αφέντη όταν αυτό συνέβει είναι η τωρινή σου προσέεγιση παρόμοια με ότι λέει το post ; (μάλλον ναι αν κρίνω από άλλα post σου)

  Αν ναι, ανταποκρίνεται κάποιος άλλος στο περιβάλλον σου στα κρητήρια αυτά; Εμπιστεύεσαι κάποιον άλλο με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση; Έχει κερδίσει κάποιος άλλος τον θαυμασμό και σεβασμό σου στο ίδιο επίπεδο;

  Κρίνοντας από άλλα post σου, θεωρώ πως το BDSM, ουσιαστικά το D/s (M/s) δεν είναι για σένα απλά ένα σεξουαλικο παιχνίδι, όπως δεν είναι και η υποταγή σου, γράφεις

  πιστεύω πως το "να ξέρει" δεν αναφέρεται σε εμπειρία αλλά στον τρόπο που προσεγγίζει τον εαυτό της και, πως το ίδιο ισχύει και για σένα.

  Συνοψίζοντας λοιπόν η απάντηση στην ερώτιση

  είναι: γιατί κανείς άλλος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις (βλ. το post της miranda).

  Η ερώτισή σου, που ξεκίνησε αυτό το thread αφορά στο που θα σε κατέτασε κάποιος με κριτήριο την δραστηριότητά σου στο lifestyle ή στο ποιά είναι η πραγματική σου φύση; Συχνά αυτα είναι πολύ λιγώτερο συνδεδεμένα απ' ότι δείχνει η πρώτη ματιά
   
 8. little_slut[PieR]

  little_slut[PieR] Regular Member

  Σίγουρα δεν είναι πολύ συνδεδεμένα μεταξύ τους. Πιστεύω όμως ότι ο τρόπος ζωής μου είναι σχεδόν απόλυτα συνδεδεμένος με την πραγματική μου φύση, άσχετα αν δεν μπορώ να την κατατάξω σε κάποια κατηγορία. Ναι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ότι δεν νιώθω τον ίδιο σεβασμό για άλλο άτομο αυτή τη στιγμή, αλλά για μένα το σέβομαι και θαυμάζω δεν σημαίνει ότι υποτάσσομαι κιόλας. Είναι πάρα πολύ οι παράγοντες που πρέπει να συνδράμουν για να επιτευχθεί αυτό.
   
 9. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Αναμφίβολα, μπορεί όμως να συμβεί χωρίς να ισχύουν οι δύο αυτοί παράγοντες;
   
 10. little_slut[PieR]

  little_slut[PieR] Regular Member

  Σε καμία περίπτωση. Αρχίζω να αισθάνομαι χαζή. Ακόμα δεν κατάφερα να καταλάβω την απάντηση που δίνεις στο ερώτημα μου.
   
 11. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Απαντώ (η τ/χιστον προσπαθώ <s>) ν' απαντήσω στο ερώτημά σου γιατί σου βγαίνουν αποκλειστικά και μόνο με ένα άτομο και δεν μπορείς ούτε καν να διανοηθείς να συμβεί με κάποιον άλλο.

  Η απάντηση σε αυτό είναι απλή, γιατί οι προϋποθέσεις που εσωτερικά θέτεις στον εαυτό σου για να παραδώσει τον έλεγχο πληρούνται μόνον από αυτό το άτομο.

  Όσον αφορά το αν μπορείς να θεωρηθείς switch ή όχι επειδή υποτάσσεσαι μόνον σε έναν, η απάντηση είναι δυσκολώτερη όχι λόγω της ποσότητας αλλά της ποιότητας, δεν γνωρίζω τι απολαμβάνεις στην υποταγή σου (και τι αποκαλείς υποταγή) ούτε, αντίστοιχα, στην κυριαρχία σου.

  Αν απλά αρέσκεσαι το ίδιο στο να προκαλείς πόνο όσο και να σου προκαλούν τότε η απάντηση είναι ναι ανεξαρτήτως ποσότητος, παυουμε όμως να μιλάμε για Κυριαρχία και υποταγή.

  Πιθανά βιώνεις την υποταγή μέσα από τον εξευτελισμό και η υπερηφάνεια σου αποτελεί εμποδιο στο να αποδεχθείς πλήρως κάποιες πλευρές του εαυτού σου, τα δεδομένα όμως είναι πολύ λίγα για κάποιο ασφαλες συμπέρασμα.
   
 12. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Jp υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο κάποιος να βγάζει σε έναν άνθρωπο μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και σε κάποιον άλλο μια τελείως διαφορετική, όπως για παράδειγμα η lara[E-p]. Κατ'εμέ η Mistress_4f_subs είναι switch καθώς της βγαίνει σε έναν άνθρωπο (τον άντρα της) η υποτακτική της πλευρά αφού πάρουμε ως δεδομένο οτι είναι αντιδραστική όπως δηλώνει η ίδια και σε άλλους η κυριαρχική της.