Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Switch, αμφιταλάντευση, μεταβατικό στάδιο, η απλά ισορροπία?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Switches' που ξεκίνησε από το μέλος Tenebra_Silente, στις 25 Μαρτίου 2015.

 1. brenda

  brenda FU very much

  Σ΄ευχαριστώ πολύ...Να ξερες και πάλι πόσο σε καταλαβαίνω.... 
   
 2. seduced mind

  seduced mind Guest

  Συγχαρητήρια.... μόλις ανακάλυψες πως το switch είναι ένας ρόλος... Για ρώτα καμία Domme της έχω στείλει ποτέ πμ; Μαλάκας είμαι γιατί δεν έχω στείλει; Κάντους μία ερώτηση να σου την απαντήσουν ειλικρινά, χωρίς να μου πεις εμένα την απάντηση. Πες τους πριν γίνετε Domme ήσασταν sub να δεις τι θα σου πούνε.... και κοίτα πόσες το ένιωθαν και πόσες όχι...

  Και μετά ρώτα μια πραγματική υποτακτική, κάποια θα υπάρχει του πούστη δεν γίνεται, αν σου έδιναν την ευκαιρία για μία ημέρα να κυριαρχήσεις σε 10 Κ πόσους θα μπορούσες να τους φέρεις τούμπα στο τέλος και να υποταχθούν σε σένα... Να δεις τι θα σου πει...

  Οι συνειδητοποιημένοι δεν μπορούν να αλλάξουν ρόλους... Όταν σου έχει πάρει το μυαλό η άλλη, πως είναι δυνατόν, να δεχθεί το υ ότι θα κυριαρχήσει πάνω της; Και τι θα γίνει θα μου πεις;

  Ας δώσει εντολή στο υ να αναλάβει τα ηνία. Δεν μπορεί να την αρνηθεί, εντολή είναι... Θα νιώσει το ίδιο; Μμμμμμμ που ξέρεις μπορεί στο τέλος και ο/η Κ να πάρει μαθήματα...

  Υ.Γ Φοβού τα υ   Το φόβο μας να έχουνε    
   
 3. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Το BDSM δεν περιλαμβάνει μόνο ένα τύπο σχέσεων, ούτε "καλύπτει" μόνο ένα τύπο, ως προς την έκφραση της σεξουαλικότητας τους, ανθρώπων.

  Θα συναντήσετε, αν δεν έχει ήδη συμβεί ένα αρκετά μεγάλο αριθμό τύπων / τίτλων που όλοι συνυπάρχουν στο χώρο και τρείς βασικούς τύπους σχέσεων :

  as Equals -> two switches : μπορεί να ισχύσει ότι περιγράφω για D/s παρακάτω, αλλά οι ρόλοι εναλλάσσονται. Την μια κάνει κουμάντο ο ένας την άλλη ο άλλος. Το πως κανονίζουν, αν κανονίζουν να συμπέσουν οι διαθέσεις τους για το ποίος θα είναι από πάνω και ποιος απο κάτω παραμένει μυστήριο για μένα αλλά και δεν με αφορά. Δεν υπάρχει παράδοση ελέγχου. Τα παιδία παίζει και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό. Κακό είναι η στέρηση απόλαυσης. Σπάνια χωρίς SM.

  D/s -> Dominant / submissive : Παραδοση ελέγχχου σε διαφορους βαθμούς, διάρκεια, θέματα. Βλ. παρακάτω.
  M /s -> Master / slave ή (σπάνια) O/p -> Owner / property. Δεν συναντάται συχνά. Το υ αποτελεί ιδιοκτησία του Κ. Τελεία. Παντού, πάντα και στα πάντα.
  S / m -> Sadist / masochist : Σχετικά σπάνιος τύπος σχέσης. Περιστρέφεται γύρω από τον πόνο, είτε σωματικό είτε ψυχικό. Σκληρό SM. Παράδοση ελέγχου αν υπάρχει είναι σε επίπεδο συνεδριών. Συνήθως γιατί το S μέλος δεν ενδιαφέρεται για περισσότερο.

  και μερικούς "υποτύπους" του D /s όπως Daddy (or Mommy) / girl (boy) , Male-led Vanilla, Female-led Vanila, που τα δύο τελευταία μοιάζουν με τα ζευγάρια παλαιοτέρων εποχών, του '50 και πιο πριν. Καθόλου SM.

  Σε σχέση με το επίπεδο παράδοσης του ελέγχου και / ή την χρονική διάρκεια στο D/s θα συναντήσετε:

  Scene-based D/s ή αλλιώς T/b -> Top / bottom : η παράδοση του ελέγχου υφίσταται μόνο κατά την διάρκεια SМ συνεδριών των υπόλοιπο χρόνο μπορείτε να βανιλίζετε ασυστόλως, οι ρόλοι σας όμως στη διάρκεια των συνεδριών δεν αλλάζουν.
  Temporary or short-term D/s connection : παράδοση ελέγχου περιορισμένου χρόνου για προσυμφωνημένη περίοδο, π.χ την επόμενη βδομάδα ή απλώς το επόμενο σ/κ ή τον επόμενο μήνα ή μέρα παρα μέρα, με SM χωρίς ή ... ή ... ή ....Οι ρόλοι όμως, ποιός Κ και ποιος υ, μένουν πάντα ίδιοι. Εκτός περιόδου μπορείτε να βανιλίζετε ασυστόλως αν έτσι σας αρέσει, συνήθως όμως πάντα υποβόσκει ένας "αέρας" D/s.
  Occasional regular D/s connection : Παράδοση του ελέγχου σποραδικά αλλά προσυμφωνημένα. Συναντάται κυρίως όταν οι συμμετέχοντες δεν ζούν μαζί αλλά συναντόνται σποραδικά για να ζήσουν D/s για μια συνήθως προσυμφωνημένη περίοδο. Με SM ή χωρίς. Μοιάζει αισθητά με την προηγούμενη. Αν συναντηθούν εκτός περιόδου συνήθως πίνουν καφέ μαζί ή αν έχουν διάθεση ξεκινούν νέα περίοδο. Οι ρόλοι όμως, ποιος Κ και ποιος υ, μένουν πάντα ίδιοι.
  Regular but not ongoing D/s connection : Τακτική αλλά όχι συνεχής παράδοση ελέγχου. Όποτε έρχονται σε επαφή είναι D/s. Όπου επαφή, φυσική, τηλεφωνική, skype, chat, email, you name it. Εκτός επαφής καθένας κοιτάζει την ζωή του. Οι ρόλοι όμως, ποιός Κ και ποιος υ, μένουν πάντα ίδιοι.
  Limited ongoing D/s dynamic : Συνεχής παράδοση ελέγχου με περιορισμούς. Το Κ ελέγχει ορισμένους τομείς της ζωής του υ. Συνεχώς. Με SM ή χωρίς.
  24/7 power dynamic : Συνεχής παράδοση ελέγχου με πολύ λίγους περιορισμούς που συνήθως αφορούν τρίτους, όπως συγγενείς, δουλειά κλπ.

  Εκτός των ανωτέρω έχω συναντήσει αρκετά συχνά σχέσεις D/s με το υ να switch-άρει "μονόπλευρα", δηλαδή αποτελεί πάντα υ για το συγκεκριμένο Κ αλλά αλλάζει σε Κ όταν πρόκειται για άλλα υ, μέσα στη σχέση, του δικού του φύλου. Πολύ συνηθισμένο σε polyamorous households.
  Επίσης έχω συναντήσει υ που γυρνάνε σε Κ για μια περίοδο της ζωής τους, μπορεί και ετών, και ξαναεπιστρέφουν σε υ. Η πλέον λυπηρή για τις δικές μου αντιλήψεις ήταν ενός έμπειρου male υ που γύρισε σε Κ για να εκπαιδεύσει το υ του να γίνει Κ του όταν θα ξαναγύριζε σε υ. Όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν κατάφερε να υλοποιήσει την επιθυμία του.
  Συχνά b αλλάζουν σε, πολύ καλούς T και παραμένουν T ή μεταβάλλονται σε D. Έχω επισης συναντήσει Τ που κάποια στιγμή της ζωής τους άλλαξαν σε b και παρέμειναν b ή μεταβλήθηκαν σε υ. Το θεωρώ σχετικά συχνό φαινόμενο στα πρώτα βήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα υ. Δεν έχω συναντήσει το αντίθετο, D που να άλλαξε σε υ, παρά μόνον μία φορά, αλλά έχω βάσιμες υποψίες πως ήταν υ αρκετό καιρό πριν τον γνωρίσω.

  Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση μη βλέπετε το D/s σαν κάτι στατικό, η δυναμική του αλλάζει σύμφωνα με τις αλλαγές, αν υπάρξουν, των ανθρώπων που το ζουν. Πιστεύω πως αν έχετε κατά νου πως: 1/ η παράδοση του ελέγχου είναι αυτή που καθορίζει αν είναι D/s και τίποτε άλλο, 2/ καθένας παραδίδει όσο έλεγχο αισθάνεται άνετα για όσο αισθάνεται άνετα (το ίδιο ισχύει και γι' αυτόν που παραλαμβάνει τον έλεγχο) και 3/ κανένα στάτους δεν είναι ανώτερο ή υποδεέστερο από κάποιο άλλο, όλα θα μπούν σιγά σιγά στη θέση τους.
   
  Last edited: 26 Μαρτίου 2015
 4. de7

  de7 s

  @MasterJp , πολύ ωραίο post  
   
 5. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @de7 : Ευχαριστώ, εύχομαι ν' αποβεί και χρήσιμο.
   
 6. de7

  de7 s

  Kαι εγώ το εύχομαι! ...αν και στο τέλος, στην πράξη κρίνονται όλα!  
   
 7. Πως το έλεγε ο Φίλιπ Ντίκ σε ένα διήγημά του (μάλλον ειρωνικά):
  "Ω, να ήμουν ΜΠΛΟΜΠΕΛ!"
   
 8. Tenebra_Silente

  Tenebra_Silente Contributor

  @MasterJp να ευχαριστήσω κι εσάς για την συνεισφορά σας στο παρών νήμα...

  Ως προς την χρονική διάρκεια του D/s καθώς το επίπεδο παράδοσης ελέγχου, διαβάζοντας σας έμαθα κι εγώ κάποιες μορφές τους...
  Που ειλικρινά δεν γνώριζα ( ανάμεσα σε πολλά άλλα που δεν γνωρίζω )...
  Πολύ ωραία και κυρίως εποικοδομητική η παρέμβαση σας...

  @Seirios_79 να είσαι κι εσύ καλά που άφησες ένα ίχνος...

  Μόλις αναζήτησα στο google το Μπλόμπελ του Dick.
  Ώρες ώρες θα ήθελα κι εγώ, να ήμουν George και ν'άφηνα την ανθρώπινη μορφή μου....
  Για να μεταμορφωθώ σε μια άλλη που προέρχεται από την μονοκυτταρική αμοιβάδα ( Το Μπλόμπελ )...

  Y.Γ. Αν βρω κάπου το μυθιστορηματάκι, θα το διαβάσω, μου κίνησες την περιέργεια...  
   
  Last edited: 26 Μαρτίου 2015
 9. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.
   
 10. Τα λόγια περιττεύουν.
  Μια ακόμα ιδανική ανάλυση / οδηγός.
   
 11. Tenebra_Silente

  Tenebra_Silente Contributor

  Στο λίγο που ανέφερε το αρθράκι της Λέσχης του βιβλίου που βρήκα στο google...
  Μιλάει για μια ιστορία που καταδεικνύει την ειρωνεία του πολέμου, την ανθρώπινη ματαιοδοξία...
  Και πραγματεύεται επίσης με δόσεις χιούμορ και τις ανθρώπινες σχέσεις...
  Ένα κείμενο που γράφτηκε (απ' ότι μόλις διάβασα) το 1964, που αναφέρεται και σ' ένα ζευγάρι όπου η γυναίκα είναι πιο πετυχημένη του άντρα της...

  Τελικά η εποχή απ' τα μέσα των 60'ς έως και τα μέσα των 70'ς από πλευράς μουσικής, λογοτεχνίας και κινηματογράφου ήταν ορόσημο...

  Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη σε όλους σας που βγήκα εκτός θέματος χαχαχα... 
   
 12. Tenebra_Silente

  Tenebra_Silente Contributor

  Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω για την παρουσία/συνεισφορά τους στο παρόν νήμα και τους

  @Madeleine Rk @SAP @Lacrima @t.n.b.t. @whisperer @Orion @ForBiGirl @seduced mind @Ice and fire

  Και στην τελευταία (αν μου επιτρέπεται) να πω...
  Ότι κανείς δεν γεννιέται παντογνώστης, ούτε ποτέ του/της γίνεται...
  Και ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν παύουν, ν' αναζητούν/ρωτούν/αμφισβητούν/νται... 

  Καλή σας μέρα και ξανά ένα ευχαριστώ σε όλους σας...