Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Switching points of view

Συζήτηση στο φόρουμ 'Switches' που ξεκίνησε από το μέλος Babylon, στις 24 Ιανουαρίου 2009.

Tags:
 1. Babylon

  Babylon Regular Member

  Τον τελευταίο καιρό έχει πάρει το μάτι μου σε διάφορα threads αναφορές στο "switching" και φαίνεται πως υπάρχει ποικιλία απόψεων και προσεγγίσεων στο θέμα. Αρκετοί στον χώρο του bdsm (και τώρα δεν μιλάω για το φόρουμ) θεωρούν τους switches οτι και οι ομοφυλόφιλοι τους bisexuals: αναποφάσιστους και "fake". Στην περίπτωση του D/s, πως δεν αντιλαμβάνονται την πραγματική του φύση.

  Τι σημαίνει για εσάς "switch";

  -Είναι κάποιος που του αρέσει να εναλλάσει ρόλους μέσα στην ίδια σκηνή με τον ίδιο παρτενέρ;
  -Που αλλάζει ρόλους ανάλογα με τους παρτενέρ, δηλαδή με άλλους (πιο υποτακτικούς απο αυτόν) του βγαίνει η Κ πλευρά και με άλλους (πιο Κυραρχικούς απο αυτόν) η υ;
  -Που με τον ίδιο παρτενέρ σε άλλες μέρες/ session επιλέγει να έχει Κ ρόλο σε άλλες υ ανάλογα με την διάθεση;

  Η ένας switch μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω; (με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις they're greedy m*th*rf*ck*rs!  )

  Με ενδιαφέρουν οι απόψεις ολονών, switches και μη.
   
 2. Durcet

  Durcet In Loving Memory

  Απορία ηλιθίου (τις συνηθίζω τον τελευταίο καιρό): με βάση ποια λογική θεωρούνται οι switches ως fake; Υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας αυθεντικότητας;

  Όσον αφορά το θέμα τώρα, αν έπρεπε να δώσω έναν ορισμό θα έλεγα πως switch είναι αυτός που του αρέσει να εναλάσσει ρόλους στα πλαίσια του ερωτικού παιχνιδιού. Το πόσο συχνά το κάνει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Θα μπορούσε αυτή η εναλλαγή να γίνεται στη διάρκεια μιας σκηνής, σε διαφορετικές φάσεις με τον ίδιο σύντροφο ή ανάλογα με το σύντροφο. Αυτό, όμως, που έχω παρατηρήσει (συνεπώς, αυτό που λέω έχει μόνο το βάρος μιας εμπειρικής παρατήρησης και τίποτα παραπάνω) είναι πως οι switches σπάνια ενδιαφέρονται για το εγκεφαλικό κομμάτι της κυριαρχίας ή της υποταγής.
   
 3. Babylon

  Babylon Regular Member

  Δεν ειναι (προφανως) δικη μου αποψη αυτη, αλλα οσοι την συμμεριζονται λενε "αν μπορεις να τα εναλλασεις τοτε δεν εισαι στην πραγματικοτητα τιποτα απο τα δυο. Τουλαχιστον οχι "αρκετα" ωστε να θεωρεισαι Κ η υ." Δεν εισαι αρκετα Κυριαρχος οταν "ανεχεσαι" η "αρεσκεσαι" να κανεις και τον υποτακτικο, και τουμπαλιν. Συμφωνα φανταζομαι με το σκεπτικο του "Jack of all traits and master of none". Αναρωτιεμαι αν ενας/μια slave (οχι απλα υπο η bottom) θα δεχοταν ποτε εναν/μια switch για Μaster.

  Με εκπλησσει αυτο που λες πως οι switches ενδιαφερονται σπανια για το εγκεφαλικο του D/s. Εγω αντιστοιχα εμπειρικα εχω παρατηρησει ακριβως το αντιθετο. (και στα δυο φυλα)
   
 4. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Είμαι απ΄ αυτούς που δεν αποδέχονται την ύπαρξη switching σε M/s και θεωρώ πως υφίσταται μόνο σε S/m επίπεδο.

  Οι λόγοι που κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο σ' αυτό το συμπέρασμα είναι πολλοί.
  Έχω κατά καιρούς εκφραστεί για το συγκεκριμένο θέμα σε διάφορα νήματα, έτσι εδώ θα βάλω απλά ένα ρεζιουμέ.

  Ο άνθρωπος έχει δύο πλευρές, μία σταθερή και μία δυναμική.
  Δεν μπορείς να έχεις 2 προσωπικότητες.
  Μπορείς να έχεις ένα χαρακτήρα που να μπορεί να εκφράζεται διαφορετικά, να μπορεί να μπαίνει στο πετσί διάφορων ρόλων αλλά μπορείς να έχεις μόνο μία προσωπικότητα.

  Switching σημαίνει πως δεν έχω κυριαρχική ή υποτακτική προσωπικότητα, (ή τουλάχιστο δεν την έχω ανακαλύψει ακόμα και την ψάχνω), έχω όμως την δυνατότητα να συμπεριφερθώ ανάλογα με τις περιστάσεις και τα άτομα που έχω αλληλεπίδραση μια συγκεκριμένη στιγμή/περίοδο είτε Ως Top ή Ως bottom (αν δεν διαχωρίζω τους ορισμούς τότε θα πω πως συμπεριφέρομαι σαν να είμαι κυριαρχικός ή υποτακτικός ανάλογα με τις περιστάσεις).

  Δεν επιλέγεις όμως να είσαι σκλάβα ή αφέντης, δεν είναι ένας ρόλος, δεν είναι μια πλευρά, είναι αυτό που είσαι, όπως είσαι άντρας ή γυναίκα, λευκός ή μαύρος.

  Η προσωπικότητα είναι οι μόνιμες τάσεις και σχήματα συμπεριφοράς ενός ατόμου, έχουν ήδη διαμορφωθεί μέχρι την ηλικία των 6-7 χρονών και δεν αλλάζουν.

  Και δεν μπορείς να έχεις δύο προσωπικότητες εκτός κι αν πάσχεις από διασχιστική διαταραχή της ταυτότητας (αυτό που παλιά ονομαζόταν διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας) της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η ύπαρξη μέσα στο άτομο δύο ή περισσότερων ξεχωριστών προσωπικοτήτων (ταυτοτήτων ) ή καταστάσεων προσωπικότητας κάτι το οποίο λαϊκά συνηθίσαμε να αποκαλούμε σχιζοφρένεια.

  Δεν μπορείς να έχεις περισσότερες από μία ταυτότητα στο Ms γιατί δεν είναι ένα παιγνίδι στο οποίο παίζεις, φοράς μια τον ένα ρόλο μια τον άλλο. Το Ms είναι μια σχέση μέσα στην οποία είσαι απλά ο εαυτός σου, πέρα από ρόλους.
  Αν επιλέγεις σε Sm ή kinky επίπεδο να παίζεις μέσα στην σχέση διάφορα παιγνίδια ρόλων, είναι απλά παιγνίδια δεν διαφοροποιούν την ουσία σου, την προσωπικότητα σου.

  Στα χρόνια που ασχολούμαι με το bdsm, έχω δει διάφορες κατηγορίες ατόμων να δηλώνουν sw.
  Μια μερίδα είναι σε περίοδο εξερεύνησης της φύσης τους και για περιορισμένο χρονικό διάστημα δηλώνουν sw μέχρι που τελικά κατασταλάζουν σ΄ εκείνο που τους εκφράζει καλύτερα και δημιουργούν τις ανάλογες σταθερές σε δυναμικό ανταλλαγής εξουσίας, Ds πλέον σχέσεις.
  Στις πλείστες περιπτώσεις της κατηγορίας αυτής, είδα άτομα υποτακτικής ψυχοσύνθεσης, τα οποία ήταν δυναμικά, δυνατά, ικανά, έξυπνα, με ισχυρό χαρακτήρα, τα οποία θεωρούσαν πως τα χαρακτηριστικά τους αυτά δεν συνάδουν με την υποτακτικότητα, όπως την αντιλαμβάνονταν αρχικά.
  Η άλλη μερίδα είδα να ανήκουν άτομα που έχουν την εναλλαγή ρόλων σαν τρόπο ζωής και απολαμβάνουν εξίσου και τις δύο πλευρές, είτε αυτό είναι Topping είτε bottoming, χωρίς ποτέ να νιώσουν την ανάγκη για κάτι διαφορετικό, επειδή δεν έχουν απλά τέτοιες ανάγκες, δεν ανήκουν δηλαδή στο χώρο του Ds.

  Προσωπικά θεωρώ πως δεν υπάρχει σε τίποτα καλύτερο ή χειρότερο, σωστό ή λάθος, εφόσον είμαστε αυθεντικοί και ειλικρινείς πρωτιστα προς τους ίδιους τους εαυτούς μας και τις ανάγκες μας και στη συνέχεια με όσους αλληλεπιδρούμε. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται ανάλυση και ψάξιμο, κάτι για το οποίο δεν έχουν όλοι είτε διάθεση είτε ικανότητα.

  Αυτά, ελπίζω να φανεί χρήσιμη στο διάλογο η προσωπική μου άποψη Babylon  
   
 5. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Switching points of view

  Εμένα ότι γράφει η Babylon μου είναι πολύ ενδιαφέρον και ελκυστικό-εκτιμώ δε ότι μου ταιριάζει με τον χαρακτήρα πουχω! Απλά στην πράξη μιλάμε για έναν αδυσώπητο πόλεμο που δεν ξέρει κανείς εκ των προτέρων την κατάληξή του. Δεν μιλάμε για role play κατάσταση αλλά για μια προσπάθεια αμφοτέρων των δύο συνδετιμόνων της σχέσης να κατακτήσουν ο ένας τον άλλον. Ταυτόχρονα μιλάμε για δύο ανθρώπους που μπορούν να απολαμβάνουν την αίσθηση του να κατακτούνται. Λεπτές ισορροπίες δύσκολες στην εφαρμογή τους! Και κάθε σχέση αυτής της λογικής διαφορετική από κάθε άλλη ανάλογη σχέση με ενδεχόμενο αποτέλεσμα τελείως διαφορετικό κάθε φορά. Κατα κύριο λόγο εγκεφαλικό παιχνίδι-και...καθόλου παιχνίδι.
  Με δυό λόγια έχω απέναντί μου έναν άνθρωπο που ουσιαστικά μου λέει τα εξής: Ελα να με κατακτήσεις-το θέλω-αλλά θα συμβεί μόνο αν έχεις τη μαγκιά να τα καταφέρεις και όχι απλά επειδή μαρέσει να με κατακτούν.Ταυτόχρονα να ξέρεις ότι και γω θα προσπαθώ για κάτι ανάλογο απ την δική μου μεριά".

  Κάτι σαν την κατάκτηση της ελευθερίας

  Θέλει πολύ προσπάθεια, μαγκιά-κάθε στιγμή να υπερβαίνεις τον εαυτό σου για να κατακτήσεις τον άλλον!
  Θέλει πολύ προσπάθεια, μαγκιά-κάθε στιγμή να παραδέχεσαι την ανωτερότητα του άλλου όταν προκύπτει.

  Μια σχέση μπορεί να υπάρχει για να θρέφει τον εγωισμό μας
  ή για να μας απελευθερώσει από αυτόν - να διευρύνει την ύπαρξη μας
   
  Last edited: 25 Ιανουαρίου 2009
 6. mandragoras

  mandragoras Regular Member

  Το συγκεκριμενο θεμα με εχειαπασχολησει περισσοτερο οσο καιρο διαβαζω τα post στο forum και ψαχνω τον εαυτο μου σ αυτη την κατευθυνση. Νομιζω η ελλειψη εμπειριας αλλα και η δυσκολια που ειχα να μιλησω ανοιχτα στις συντροφους μου δεν με βοηθησε να αντιληφθω το τι ακριβως μ αρεσει και τι ειζητω στις σχεσεις μου. Γιαυτο και το status μου δεν με εκφραζει απολυτα. Σιγουρα χρειαζεται και μια καθοδηγηση απο καποιον που εχει χρονια επαφη με τον χωρο, μπορει να σου δωσει συμβουλες και να σε κατευθυνει, εξερευνωντας τα ορια σου τελικα να καταληξεις αν εισαι κυριαρχικος η υποτακτικος.

  Lara αντιλαμβανομαι τον τροπο σκεψης σου αλλα δεν εχουν ολοι την εμπειρια σου και το ειδος της σχεσης που εχεις εσυ με τον συντροφο σου.
   
 7. llazouli

  llazouli Contributor

  Με συγχωρείς, αγαπητή lara[E-p], αλλά η άποψη σου ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι γονιδιακά καθορισμένος, γιατί αυτό λες στην ουσία, με βρίσκει εντελώς αντίθετη. Πώς μπορεί να στηριχτεί ότι κάποια γονίδια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ορισμένες συμπεριφορές; Έχει διαπιστωθεί ποτέ ότι μια νευρωνική δομή, ευθύνεται για το αν κάποιος/α θα εξελιχθεί σε αφέντη ή σκλάβο, μονογαμικό ή πολυγαμικό, έντιμο ή απατεώνα; Όχι, βέβαια, οι τοποθετήσεις αυτές, δεν έχουν τεκμηριωθεί και οι θιασώτες τους, μόνο ως ικασίες μπορούν να τις διατυπώσουν, αφού δεν έχουν καμιά ιδέα για τη διαδικασία, το πώς τα γονίδια θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
  Όμως, το να αποδίδεται κάθε συμπεριφορά, η σεξουαλική στην προκειμένη, χωρίς καμια νύξη για το πώς μπορεί αυτό να συμβαίνει, είναι το λιγότερο αφελές, αυθαίρετο και πολύ εύκολα μπορεί να ''τονώσει'' τις γνωστές ρατσιστικές και ταξικές θεωρίες των ανεγκέφαλων.
  Σκέψου, πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός ανθρώπου, η πεποίθηση ότι η συμπεριφορά του είναι γονιδιακά καθορισμένη, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να την αλλάξει.
  Είναι πολύ θλιβερό.

  Δηλαδή, το περιβάλλον δεν παίζει κανένα ρόλο για την ανάπτυξη ή όχι αυτών των τάσεων;
  Με περισσή ευκολία, παραγκωνίζεις το ρόλο του.

  Κατά τη γνώμη μου, κανείς δε γεννιέται κυρίαρχος ή σκλάβος, αλλοίμονο να πιστεύουμε κάτι τέτοιο.
  Και οι δυο τάσεις υπάρχουν σε όλους και αναπτύσσονται ή όχι, παίρνοντας ορισμένη μορφή, αναλόγως των ερεθισμάτων που δεχόμαστε στη ζωή μας. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ισορροπούν αυτές τις τάσεις, εντάσσοντας τις προς διερεύνηση στο σεξουαλικό παιχνίδι. Δεν είναι ανολοκλήρωτοι, ούτε αναποφάσιστοι. Κανείς δεν οφείλει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος ή ο ταπεινός σκλάβος. Το πώς αντλούμε την ευχαρίστηση αφορά τον καθένα προσωπικά κατά πώς ξέρει και μπορεί.

  Θα συμφωνήσω απόλυτα εδώ:

   
 8. Babylon

  Babylon Regular Member

  Πιθανον να εχεις δικιο, δεν εχω υπαρξει σε M/s σχεση για να μπορω να κρινω απο προσωπικη εμπειρια, ουτε ειχα καποια τετοια κοντινα παραδειγματα switches σε M/s σχεση για να πληροφορηθω...

  Οσον αφορα τους "ρολους", ειναι μια λεξη που μπορει να χρησιμοποιηθει με διαφορες εννοιες, οποτε θα ξεκαθαρισω πως την χρησιμοποιω εδω: οτιδηποτε "ειναι" καποιος, "ειναι αυτο" σε σχεση με καποιον αλλο, χωρις να σημαινει οτι "παιζει" καποιον ρολο. Αν καποιος ειναι εξυπνος, ειναι εξυπνος σε σχεση με καποιον/καποιους αλλους, αν ειναι δυναμικος, ειναι παλι δυναμικος σε σχεση με καποιον αλλο κλπ. Απο μονος σου δεν μπορεις να "εισαι" κατι, μπορεις να εισαι μονο σε σχεση με καποιον αλλο, και αυτο ισχυει για ολα τα στοιχεια της προσωπικοτητας. Αν θεωρησουμε την "Κυριαρχικοτητα" στοιχειο προσωπικοτητας, δεν μπορεις να εισαι "Κυριαρχος" απο μονος σου, αλλα θα εισαι "Κυριαρχος" σε σχεση με αλλους/αλλον, κατ'επεκταση αν επιλεξεις να εισαι με καποιον που εχει πιο εντονες Κυριαρχικες τασεις απο εσενα τοτε θα εισαι "λιγοτερο" Κυριαρχος απο αυτον, δηλαδη υποτακτικος σε σχεση με αυτον. Εδω βεβαια ερχομαστε στο θεμα της "επιλογης", γιατι στην τελικη αυτο που ειμαστε απορρεει απο το τι μας κανει χαρουμενους και τι οχι. Αν ενα Κυριαρχικο ατομο βρισκοταν σε σχεση με ενα ακομα πιο Κυριαρχικο ατομο, κατα πασα πιθανονοτητα δεν θα το γεμιζε και θα ηταν δυστυχης.(οποτε εδω μιλαμε για καποιον καθαρα Κυριαρχο). Τι θα συνεβαινε ομως αν ο υποκτικος του τωρα ρολος του δημιουργουσε μια καινουργιου ειδους ικανοποιηση απο την ικανοποιηση που επαιρνε μεχρι τοτε ως Κυριαρχος; Θεωρεις πως αυτο θα δεν θα μπορουσε να συμβει;

  Αρχικα στο post σου αναφερεις πως μπορει να υπαρξει εναλλαγη ρολων στο D/s μετα λες πως μπορει να υπαρξει μονο topping και bottoming, σορι μπερδευτηκα please elaborate! (by the way μερικες φορες τα ορια μεταξυ topping/bottoming και D/s ειναι δυσδιακριτα οποτε αν θες πες μου που βαζεις τα ορια εσυ για να καταλαβω τι εννοεις!)

  Παντως, αν το να εισαι Κυριαρχος η υποτακτικος (και κατ'επεκταση Αφεντης η σκλαβος) δεν ειναι απλα στοιχειο προσωπικοτητας αλλα κατι πιο βαθυ, σαν ενστικτο, τοτε εχεις δικιο, πραγματι δεν μπορει να υπαρξει switching, παρα μονο σαν role play.

  Και εγω γνωριζω/ θεωρω απολυτα λογικη την υπαρξη της πρωτης κατηγοριας, οσο για την δευτερη δεν ανηκει οπως λες στον χωρο του D/s. Μαλλον η απαντηση στο αν μπορει το ιδιο ατομο ουσιαστικα να γινει Κυριαρχος και ουσιαστικα υποτακτικος σε αλλη περισταση (που μπορει να εξαρταται απο το ατομο που εχει απεναντι του η απο την φαση στην οποια ο ιδιος βρισκεται) ισως μονο φιλοσοφικα μπορει να απαντηθει, γιατι εχει να κανει με αρκετες εννοιες οι οποιες ειναι αμιγως φιλοσοφικες και αφηρημενες και σιγουρα οχι μετρησιμες. Πιθανον η παρατηρηση και τα βιωματα μονο να μπορουσαν να προσφερουν λιγο παραπανω φως... Προσωπικα παιρνω ικανοποιηση και απο τις δυο πλευρες (και για αυτο για την ωρα πιστευω στην υπαρξη και αυτης της κατηγοριας), αλλα δεν αποκλειω οπως λες, καποια στιγμη να ανακαλυψω πως τελικα ανηκω καθαρα σε καποια απο τις δυο πλευρες, και πως οτι ειχα γνωρισει μεχρι τωρα σαν Κ η σαν υ δεν ηταν τιποτα μπροστα σε αυτον τον καινουργιο δρομο που μου ανοιγεται. Οσο ζεις μαθαινεις, και εμπεδωνεις επισης πως τιποτα δεν αποκλειεται.

  Ειχα διαβασει ενα βιωματικο κειμενο ενος τυπου που βρισκοταν για πολλα χρονια στον χωρο του bdsm και μαλιστα ηταν φοβερα ενεργος, ειχε υπαρξει κατα καιρους και Master αλλα δηλωνε switch, και εξηγουσε πως μπορει αυτο να λειτουργησει... Προσπαθω (dammit!) ωρα τωρα να το ξαναβρω στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω! Αν τα καταφερω παντως θα το παραθεσω γιατι θα ηταν ενδιαφερον να συζητηθει...

  Συμφωνω. Φυσικα η προσωπικη σου αποψη βοηθησε   και ξεκαθαριζω πως ειμαι ανοιχτη στις διαφορετικες αποψεις απο τις δικες μου, αν δεν θεωρουσα πως καποιος μπορει να με πεισει για κατι αλλο απο αυτο που πιστευω δεν θα ξεκινουσα καν τη συζητηση, θα κραταγα την αποψη μου για τον εαυτο μου.

  Για μενα το switching δεν ειναι μονο η δυνατοτητα που δινεις στον εαυτο σου να κατακτησει η να κατακτηθει, και η ικανοποιηση που σου δινει ο πολεμος, παρ'οτι ειναι κομματι του. Το θεμα ειναι τι γινεται μετα απο την κατακτηση, και αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν πραγματι ο ιδιος ανθρωπος μπορει να απολαυσει ολοκληρωτικα εξισου και τους δυο ρολους.

  Παντως αυτη ειναι μια ακομα κατηγορια switches που παρελειψα να αναφερω, αυτοι που αρεσκονται κυριως στον πολεμο και στην κατακτηση. Δεν ενδιαφερονται ουσιαστικα στο να βιωνουν τον εναν η τον αλλο ρολο απαλλαγμενους απο τον πολεμο, παρα να βρισκονται σε αυτη την "εμπολεμη" κατασταση συνεχως.
   
  Last edited: 25 Ιανουαρίου 2009
 9. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Re: Switching points of view


  Τέτοιου είδους σχέσεις δεν νομίζω ότι μπορούν να θεμελιωθούν με σύμβαση αλλά με διεκδίκηση αμφοτέρων των πλευρών προκειμένου κα καθοριστούν οι ισορροπίες! Κι αυτό είναι "πόλεμος"! Αν φυσικά μιλάμε για σχέση μακροπρόθεσμη και όχι σχέση τύπου "σέσσιον να κάνουμε"...
  Αυτά έχω δει-αυτά βλέπω και είναι άγριο
   
 10. Babylon

  Babylon Regular Member

  Re: Απάντηση: Re: Switching points of view

  Ναι αλλα ο συνεχης πολεμος δεν θα σου στερησει την ευχαριστηση της απολυτης υποταγης και κυριαρχιας αντιστοιχα; Μπορει να εχεις διαφορετικη εννοια του πολεμου απο οτι εγω στο μυαλο σου οποτε αν ειναι ετσι, εξηγησε μου τι εννοεις εσυ πολεμο.
   
 11. Jomaru

  Jomaru Guest

  switching ... γιατι οταν εβγαλα το πεπλο του 24/7slave ανακαλυψα οτι υπαρχουν και αλλες πτυχες απολαυσης

  switching ... γιατι ειμαι σαδομαζοχιστης

  switching ... γιατι ειμαι ελευθερος ανθρωπος

  switching ... γιατι ειναι καυλιαρικο!
   
 12. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Switching points of view  Σίγουρα δεν μιλώ για μια μόνιμη κόντρα και ανταγωνισμό-είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να μου συμβεί-όταν διακρίνω ότι δίπλα μου έχω έναν άνθρωπο που παίρνει ικανοποίηση από κάτι τέτοιο φεύγω τρέχοντας !
  Αυτό που έχω στο μυαλό μου -και προσπαθώ να εφαρμόσω-στηρίζεται κατ αρχάς σε αρχές όπως η εμπιστοσύνη ο σεβασμός και η προθυμία.Και φυσικά όλα αυτά χτίζονται πχ η εμπιστοσύνη δημιουργείται συν το χρόνο και δεν προαποφασίζεται. Και φυσικά ο άλλος άνθρωπος "οφείλει" με τις πράξεις του να κερδίσει τον σεβασμό μου και την εμπιστοσύνη μου με τις πράξεις του με συνέπεια δείχνοντας μου πως το ζητούμενο του είναι το "εμείς" και όχι η ικανοποίηση του "εγώ" του! Απ την μεριά μου εγώ καλούμαι να βάλω την προθυμία μου για όλο αυτό και να μην επιτρέπω στον εγωισμό μου να με φρενάρει. Και φυσικά όλο αυτό είναι αμφίδρομο.
  Αν εγώ θέλω να κατακτήσω τον άλλον πρέπει να υπερβώ τον εαυτό μου να κάνω τον άλλον να νιώσει χαλαρά μαζί μου να εμπιστευτεί να αφήσει σιγά σιγά τις άμυνες του στην άκρη.Σίγουρα μέσα σε όλο αυτό εγωισμός δεν χωράει! Ωστόσο ο εγωισμός είναι πάντα εκεί "πόλεμος" είναι κι αυτός με τον εαυτό μας.
  Λεπτές ισορροπίες μεγάλη προσπάθεια, και απ την δική μου σκοπιά οφείλω σαν άντρας να είμαι ένα βήμα μπροστά, κάποιες φορές μόνο και μόνο για να "υπηρετήσω" τον άλλον άνθρωπο . Αλλά αυτό κερδίζεται κατακτιέται και ποτέ δεν χαρίζεται. Μάλλον και η γυναικά αυτό θέλει αλλά δεν το δίνει έτσι απλά επειδή θέλει πολύ να το νιώσει αλλά επειδή .... Μούρθε στο μυαλό μια διαφήμιση όπου αναφέρεται ότι η αξία του ηττημένου καθορίζει την αξία της νίκης! Και απ την πλευρά του ο νικητής ενδιαφέρεται για το ενιαίο πια σύνολο και όχι για να ικανοποιήσει την φιλαρέσκεια τον ναρκισσισμό και την ματαιοδοξία-κενοδοξία του.
  Εξίσου δύσκολο και πολύπλοκο πάνω στο κρεββάτι όσο και εκτός των ορίων αυτού αλλά και αλληλένδετο.
  Δεν μπορώ να γίνω πίο συγκεκριμένος σίγουρα η πράξη είναι πάντα πιο πολύπλοκη απ την θεωρία και το αποτέλεσμα ποτέ προαποφασισμένο! Μέρα την μέρα ανακαλύπτεις
   
  Last edited: 26 Ιανουαρίου 2009